Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Un singur lucru nu inteleg:)
Inca ceva, daca intr-o problema de mate se spune ca exista o forma geometrica care este cub si jumatate de tara spune ca e sfera atunci tu ce faci? Le dai dreptate prostilor care confunda cubul cu sfera?
Nu, deci ciocul mic si asta e:) sincer sa fiu, exercitiul acesta este exercitiul care face diferenta de la 9,4 la 10. Orice idoit stie niste sinonime, 2-3 figuri de stil. Totodata, orice semi-retardat poate sa faca o compunere despre un coleg care citeste.
Scuzati eventualele greseli, dar scriu de pe telefon si e mai greu.
Frate , frate branza e pe bani.
De ce sa ia unul care a scris predicativa locul unia care a scris subiectiva la liceu
???Ptr cne ar fi corect ptr cel cu subectiva sau ptr cel cu predicativa???
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
#1621: Nicu - Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Da? :)) Dar eu zic ca e Subiectiva si tu Predicativa chiar nu imi pasa atata timp cat nu ma afecteaza.Eu sper sa nu dam din nou examenele :(
Cititi, înainte sa va dați cu părerea
In scris, unde accentul frastic nu se marcheaza, structura sintactico-semantica NP – V – S este ambigua.[…] Identificarea subiectului / a subiectivei, respectiv a numelui predicativ / predicativei este, in conditiile nemarcarii accentului frastic, o chestiune dificila, uneori chiar imposibila. Structura […] face imposibila distingerea subiectului de numele predicativ, oricare dintre acestia putand ocupa, sub accent, pozitia de nume predicativ / propozitie predicativa; vezi constructii ca:
[…] CE TRECE e viata ta, ( ce trece=predicativa; viata=subiect);
[…] ce trece e VIAȚA TA ( ce trece=subiectiva; viata=nume predicativ
Bibliografie:
- ACADEMIA ROMANA, INSTITUTUL DE LINGVISTICA ,,IORGU IORDAN – AL. ROSETTI’’ – GRAMATICA LIMBII ROMANE, II, ENUNTUL, EDITURA ACADEMIEI ROMANE, Bucuresti, 2008
Dacă exista dreptate, măcar pt. Copiii ar trebui punctate egal si : Predicativa si Subiectiva ..!!!
Re: a
#1635:nici mie nu mi se pare corect sunt perfect de acord cu tine :)
Re: Un singur lucru nu inteleg:)
#1652: SfinX. - Un singur lucru nu inteleg:)
Ai pus punctul pe i. Tocmai in seara asta aveam niste argumente cu un prieten in care am folosit expresiile pe care le-ai folosit si tu. Intr-adevar, nivelul de elevi semi-retardati a crescut drastic (se poate vedea si in petitia asta, cum toti semi-retardatii cer puncte in plus, de parca ei ar conta... ei, ce sa vezi, redusii mintal de azi - politicienii de maine).
Totodata, majoritatea a raspuns gresit, si de aceea se cere ca toata lumea sa ia punctaj maxim pentru ca "e ambiguu". Asta e la fel ca si cum ar da un test, si pentru ca nimeni nu stie sa raspunda, toti iau 10.
Si eu sper sa nu se modifice (desi nu am dat examenul), tocmai din motivele enuntate si de tine.
Respect si bafta in continuare.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
#1651: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
pai depinde: daca avem Istorie este aceasta. Aici aceasta est sub pt ca istorie nu e art. :)
Elev bun :10
Elev mediu-bun:9.40 si asa mai departe
In lumea asta nimeni nu sunt egali
Unul gandeste mai mult altul mai putin , altul are noroc mai mul altul mai putin
Asta e , pe foaie are nota mai mare cel care gandeste mai mult sau cel care are noroc
Multa bafta:x sper sa nu ma injuraty:*
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
#1658: FlowehPoweh - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Nu, eu am spus tot timpul ca e subiectiva :))
Re:
Pentru ca ambii s-au gandit la felul subordonatei,iar din moment ce noi nu avem oameni care sa fie in stare sa faca niste subiecte de clasa a VIII-a, ei bine, sa nu incepetzi dumneavoastra cu lucruri gen "branza e pe bani" ca nu am ajuns in halul acesta sa ne inraim din nimicuri. SA nu imi spuneti mie ca dumneavoastra va-ti gandit la intonatie sau la faptul ca subordonata sta in fata in momentul in care ati ales raspunsul corect!
Cu sinceritate, Petrescu Razvan Ionut
eu am pus predicativa pentru ca am stat sa ma gandesc mai mult decat au facut-o altii si constat acum ca si prea multa gandire strica uneori in ziua de azi.. daca am ajuns din olimpica la limba romana, cu media generala 10 pe 8 ani, sa nu intru la liceul dorit din cauza unui subiect atat de interpretabil si al unui barem nedrept, atunci imi pare foarte rau ca ma straduiesc atat!
puteti sari acum cei care ati pus subiectiva, ca vai doamne, nu este corect, dar dupa cum se vede nu sunt singura care e de parere ca si cei care au ales predicativa au dreptate.
Re: Re: Un singur lucru nu inteleg:)
#1664: - Re: Un singur lucru nu inteleg:)
A cere ce este corect, e just... A fi marlan chiar si in limbaj ..."care este " ...este ! La mai mare !
aaa
Knbd pe barem scrie clar SUBIECTIVA si prin asta am incheiat
LA REVEDERE!
| This discussion has been closed. |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
#1636: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Nu prea. Numele predicativ sta dupa predicat. Nu ai cum sa spui ca in propozitia "Acesta este elevul", "Acesta este" e predicatul nominal si "elevul" este subiectul.