Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!


Musafir

#2951

2012-03-18 16:35

Medicina are legatura cu sanatatea unui popor si nimic cu politica........

Musafir

#2952 Re: Re: Re:

2012-03-18 16:39

#2885: - Re: Re:  primul care incalca legea e chiar ministrul educatiei atunci cand sustine ca UMF-ul nu are carta! UMF-ul are carta, a trimis-o la minister iar daca ministerul avea ceva de comentat, sugestii de modificari trebuia s-o retrimita universitatii in decurs de 30 de zile altfel se considera ca e acceptata tacit, CONFORM LEGII! Carta a fost respinsa in cea de-a 34 zi! (deci dupa termenul legal) si nu poarta pe ea semnatura lui Daniel Funeriu! Deci confrom legii avem carta! Faptul ca cei de la sectia maghiara au boicotat alegerile si au refuzat sa se prezinte, sa-si aleaga reprezentanti e fix problema lor! Au fost invitati de nenumarate ori dar NU AU DORIT SA PARTICIPE IAR ACUM LE ASCULTAM VAICARERILE PENIBILE!

 


Musafir

#2953

2012-03-18 16:45

suntem in Romania, atunci sa se vorbeasca si sa se studieze in limba romana!
am fost in tabara la Tusnad cand eram copil, era imediat dupa revolutie, am intrebat nistre localnici unde putem gasi un magazin si ne-au raspuns ca nu inteleg limba pe care o vorbim, ei vorbeau ungureste.
este trist ca se intampla asta, dar riscam sa devenim vorbitori de limba straina in propria tara.
lucid

#2954 stupefiant pentru secolul XXI

2012-03-18 16:45

"Autonomie" pe banii nostri, contribuabilii? Nerusinare extrema sa platim din impozitele noastre delirul natzionalist al unor indivizi care fac parte din una din cele mai corupte categorii sociale din Romania, care te lasa sa mori daca nu-i bagi plicul in largile buzunare ale halatelor, in cazul cand nu emigraeza pe alte meleaguri dupa ce i-am suportat din taxele noastre in facultate. Europa merge spre unire iar gunoaiele natzionaliste de tip veceutor sau paranoicul funar nu au ce cauta in lumea civilizata.

Musafir

#2955

2012-03-18 16:45

Ce mai mare greseala pe care au facut-o politicienii romani este sa accepte UDMR ca organizatie politica a minoritatii maghiare, aceasta trebuia sa fie o organizatie eminamente culturala.De asemenea ne-am saturat sa fim calcati in picioare in propria noastra tara, ne-am saturat sa fim injurati in ungureste, ne-am saturat sa ni se spuna pe romaneste ca nu stim romaneste, ne-am saturat ca ungurii sa refuze sa vorbeasca limba statului in care traiesc!Intelegem sa acordam drepturi multiculturale minoritatilor nationale, dar nu suntem de acord cu segregare si separare etnica!Si daca maghiarii nu se astampara si ne mai injosesc mult ar trebui sa luam masuri radicale, sa terminam odata pentru totdeauna cu pretentiile lor revizioniste si revansarde!Sa nu se uite ca in decursul istoriei am ajuns de 2 ori la Budapesta!Expulzati-i in Ungaria pe Tokes, Marko, Hunor si altii ca ei si interziceti-le accesul in Romania!Macar atata demnitate sa avem si noi!

Musafir

#2956

2012-03-18 16:46

Fiecare universitate are dreptul la autonomie

Musafir

#2957

2012-03-18 16:48

Oameni buni,
daca ar fi cu putinta, eu, pentru medicii din Targu-Mures as face cate o statuie la fiecare colt de drum! Sunt cu adevarat profesionisti, sunt oameni dedicati, care salveaza vieti: vietile noastre, ale parintilor nostri, ale semenilor nostri!
Politica nu trebuie amestecata in viata medicala, ca de altfel in nici o decizie a vreunei institutii autonome!

Musafir

#2958

2012-03-18 16:48

Trebuie sa ne facem ordine si sa instauram disciplina in tara. Sa punem la treaba toti puturosii, smecherii, leprele, derbedeii, pungasii, violatorii si celelalte categorii asemanatoare, de cadrul tuturor nivelurilor sociale. Cei care doresc sa invete in alta limba sa o faca pe banii lor dar nu pe banii romanilor. Domnii care au revendicari de genul celor de la UMF sau cele despre autonomie, sa-si reaminteasca faptul ca ROMANII nu sunt pe post de slugi in propria lor tara si ca vremurile la care se gandesc "revendicatorii" au trecut. Aceste opinii au expuse sintec si mod democratic, desi exista posibilitate sa fie expuse in mod mai explicit si mai detaliat. Cu stima, Anton Opintik - Tony O.


Musafir

#2959

2012-03-18 16:48

Respectati autonomia universitara la UMF Tg.Mures,domnilor guvernanti !!!
musafir

#2960 carta universitatii

2012-03-18 16:52

Cine nu este de acord cu carta UMF Targu Mures? De ce?
De ce au fost boicotate alegerile de catre universitarii maghiari ?
Alegerile sustinute in absenta lor sunt statutare?Daca da, de ce nu au fost validate?
Cum se poate iesi din aceasta criza?

Musafir

#2961

2012-03-18 16:52

Respectati autonomia universitara la UMF Tg. Mures,domnilor guvernanti !!!

Musafir

#2962

2012-03-18 16:56

Este una din cele mai josnice pretentii ale UDMR,din aceiasi disperare electorala cu a puterii, care ar aduce grave prejudicii tinerilor maghiari, in primul rand!

Musafir

#2963

2012-03-18 16:56

Invatamantul de stat sa se faca numai in limba romana. Cine doreste sa invete in alta limba sa o faca pe banii lui, nu pe banii poporului.
Politica nu trebuie utilizata in sistemul de invatamant.

Musafir

#2964

2012-03-18 16:59

Sa invete fiecarw in ce limba vrea,dar nu la stat!

Musafir

#2965

2012-03-18 17:01

- respectarea autonomiei universitare in general, si in special la UMF Tg-Mures;

- neimplicarea politicului in activitatea academica in general, si in special la UMF Tg-Mures;

- recunoasterea Cartei UMF Tg-Mures;

- recunoasterea alegerilor la UMF Tg-Mures;

- nesepararea invatamantului pe criterii etnice la UMF Tg-Mures;

- anularea Proiectului de Hotarare de Guvern privind separarea pe criterii etnice a invatamantului la UMF Tg-Mures.

Musafir

#2966

2012-03-18 17:02

bafta !!!!!!!
nu am absolut nimic cu natia ungara. Dar sunt roman si traim in Romania.

Musafir

#2967

2012-03-18 17:04

n-am inteles niciodata cum actuala putere cedeaza iredentistilor, si in ultima instanta impotriva romanilor... in ce tara traim?... Petru

Musafir

#2968

2012-03-18 17:13

Trebuie să cerem acestor nenorociţi de guvernanţi să respecte legile, chiar dacă unele sunt proaste. Legile se fac numai în Parlament şi nu prin H.G. şi O.U.

Musafir

#2969

2012-03-18 17:14

Sub conceptul de "universitate multiculturala", concept propovaduit cu insistenta de pe vremea cand dl. A. Marga era si rector al Universitatii "Babes-Bolyai" si ministru al invatamantului, se ascund interese anti-nationale. N-a fost suficient oare experiemntul care s-a dovedit un esec total al acestei universitati si acum se incearca acelasi lucru la Tg. Mures? Cred ca insusi conceptul de "universitate multiculturala" este inteles gresit. Pai nu orice universitate este multiculturala prin insasi natura ei, prin programele ei de invatamant, prin sectiile si departamentele din structura sa organizatorica, etc. ? Guvernantii nostri de azi considera insa ca "multicultural" inseamna "romanesc" si "maghiar". Ce trista situatie pentru invatamantul romanesc, pentru studentii atat romani cat si maghiari din Romania zilelor noastre ! Am trait personal experienta ingrata, total nefireasca si anti-nationala impusa de dl. Marga la UBB in Cluj-Napoca cu cativa ani in urma cand ne-a obligat, in ciuda votului negativ repetat al consiliului profesoral, sa infiintam o sectie de ecologie si protectia mediului cu predare in limba maghiara. Ce esec total, ce blestem pe capul studentilor maghiari inscrisi la aceasta sectie care nu avea cadre didactice de specialitate !! Si la urma urmei pentru cine vor domniile lor sa scoata specialisti in limba maghiara ? Oare acesti maghiari nu sunt cetateni romani, nu vor lucra in Romania dupa absolvirea unei facultati ? Sau se vor duce, chiar asa semi-docti sau poate nici atat, in tara vecina cu diplome obtinute pe cheltuiala statului roman?
Sa se respecte si sa se apere prin toate mijloacele interesele invatamantului romanesc ca de altfel intreaga identitate romaneasca. Numai atunci va fi aparata si adevarata autonomie universitara.
Oare intr-un stat unitar cum este Romania limba nationala n-ar trebui sa fie obligatorie in toate in- stitutiile publice ? Nu ar trebui ca invatamntul sa fie obligatoriu in limba romana ? Nu ar opri nimeni ca limba materna a cetatenilor romani de etnii diferite conlocuitoare sa fie folosita in familii, in institutii de cult, cluburi sau alte organizatii culturale cu specific etnic.
Ce se petrece astazi in Romania este trist si revoltator. Nu cred ca a mai existat in istoria tarii o asemenea tradare a interesului national incluzand si a bogatiilor naturale ca ceea ce se intampla in zilele noastre. Este dureros sa vezi cum o tara ca Romania, cu traditii culturale cum nu au multe tari in Europa, sa-si piarda suveranitatea si sa devina pres al unora care nu stiu decat sa cotropeasca, sa jegmaneasca si chiar sa ucida. Oare sa nu se mai trezeasca romanii din aceasta anestezie ?
Domnule Prim-Ministru al tarii, mai uitati serviciile inutile ale "informatorilor" si agentilor de legatura de slaba pregatire cu care suntem inconjurati in tarile unde am emigrat si aparati identitatea romaneasca, aparati invatamantul si cultura romaneasca, aparati bogatiile tarii, scapati-i pe romani de sub jugul asupririi veneticilor. Este singura sansa pe care o aveti sa va dovediti atasamentul la cauza romaneasca.
Si nu uitati , Universitatea de Medicina si Farmacie din Tg. Mures, este o institutie de invatamant superior cu reputatie stiintifica internationala pe care aveti obligatia sa o aparati si sa nu o uzurpati.

Musafir

#2970

2012-03-18 17:19

SUNTEM INGROZITI DE MODUL REPETAT IN CARE SE
INCALCA COSTITUTIA , MINIMA DEMOCRATIE SI DE MULTELE ABUZURI SAVARSITE DE ACTUALA , DAR VREMELNICA ,PUTERE BASISTA.LUPTATI IN CONTINUARE.DUMNEZEU ESTE CU NOI!

Musafir

#2971

2012-03-18 17:23

Factorii cu putere de decizie nu trebuie sa uite ca Romania este stat national unitar si ca limba romana este obligatorie! Nu trebuie sa uite ca romanii din judetele Covasna si Harghita se simt discriminati in propria tara! Interesul politic nu trebuie sa fie mai presus de interesul national!

Musafir

#2972

2012-03-18 17:36

Sa inceteze, in Romania (in special, "la varf!"), santajul politic al UDMR!
Avem dreptul, in Romania, sa avem medici care sa stie/afle, pe romaneste, ca ne doare, sau ca...murim!!!
prof. dr. Adrian Botez

Musafir

#2973

2012-03-18 17:38

Nu sunt de acord cu infiintarea sectiei maghiare la UMF Targu Mures

Musafir

#2974

2012-03-18 17:39

Castigarea autonomoei universitare a fost un lucru f. bun. Pacat ca noua lege a educatiei a inlaturat/o, dupa cum a facut si cu alte lucruri de valoare castigate de profesori si stidenti.

Musafir

#2975

2012-03-18 17:40

In Medicina,omul bolnav este acelasi,indiferent de etnie si este tratat de orice medic,indiferent de etnia acestuia.Medicul,prin etica profesiei sale,nu separa pacientii in functie de etnie.Daca in facultate invatam sa recunoastem si sa tratam aceleasi boli de care sufera un pacient,indiferent daca este roman,maghiar,turc,ucrainean etc.,la ce bun o separare a UMF-TG.MURES pe criterii etnice?
Invatamantul medical superior din Romania, indiferent de centrul universitar, pregateste cadre medicale pentru ingrijirea tuturor cetatenilor din Romania,fara nici un fel de discriminare.Atunci,de ce o separare a UMF-TG.MURES?