Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!
Re: Re: Re:
#2885: - Re: Re: primul care incalca legea e chiar ministrul educatiei atunci cand sustine ca UMF-ul nu are carta! UMF-ul are carta, a trimis-o la minister iar daca ministerul avea ceva de comentat, sugestii de modificari trebuia s-o retrimita universitatii in decurs de 30 de zile altfel se considera ca e acceptata tacit, CONFORM LEGII! Carta a fost respinsa in cea de-a 34 zi! (deci dupa termenul legal) si nu poarta pe ea semnatura lui Daniel Funeriu! Deci confrom legii avem carta! Faptul ca cei de la sectia maghiara au boicotat alegerile si au refuzat sa se prezinte, sa-si aleaga reprezentanti e fix problema lor! Au fost invitati de nenumarate ori dar NU AU DORIT SA PARTICIPE IAR ACUM LE ASCULTAM VAICARERILE PENIBILE!
am fost in tabara la Tusnad cand eram copil, era imediat dupa revolutie, am intrebat nistre localnici unde putem gasi un magazin si ne-au raspuns ca nu inteleg limba pe care o vorbim, ei vorbeau ungureste.
este trist ca se intampla asta, dar riscam sa devenim vorbitori de limba straina in propria tara.
stupefiant pentru secolul XXI
daca ar fi cu putinta, eu, pentru medicii din Targu-Mures as face cate o statuie la fiecare colt de drum! Sunt cu adevarat profesionisti, sunt oameni dedicati, care salveaza vieti: vietile noastre, ale parintilor nostri, ale semenilor nostri!
Politica nu trebuie amestecata in viata medicala, ca de altfel in nici o decizie a vreunei institutii autonome!
Trebuie sa ne facem ordine si sa instauram disciplina in tara. Sa punem la treaba toti puturosii, smecherii, leprele, derbedeii, pungasii, violatorii si celelalte categorii asemanatoare, de cadrul tuturor nivelurilor sociale. Cei care doresc sa invete in alta limba sa o faca pe banii lor dar nu pe banii romanilor. Domnii care au revendicari de genul celor de la UMF sau cele despre autonomie, sa-si reaminteasca faptul ca ROMANII nu sunt pe post de slugi in propria lor tara si ca vremurile la care se gandesc "revendicatorii" au trecut. Aceste opinii au expuse sintec si mod democratic, desi exista posibilitate sa fie expuse in mod mai explicit si mai detaliat. Cu stima, Anton Opintik - Tony O.
carta universitatii
De ce au fost boicotate alegerile de catre universitarii maghiari ?
Alegerile sustinute in absenta lor sunt statutare?Daca da, de ce nu au fost validate?
Cum se poate iesi din aceasta criza?
Politica nu trebuie utilizata in sistemul de invatamant.
- neimplicarea politicului in activitatea academica in general, si in special la UMF Tg-Mures;
- recunoasterea Cartei UMF Tg-Mures;
- recunoasterea alegerilor la UMF Tg-Mures;
- nesepararea invatamantului pe criterii etnice la UMF Tg-Mures;
- anularea Proiectului de Hotarare de Guvern privind separarea pe criterii etnice a invatamantului la UMF Tg-Mures.
nu am absolut nimic cu natia ungara. Dar sunt roman si traim in Romania.
Sa se respecte si sa se apere prin toate mijloacele interesele invatamantului romanesc ca de altfel intreaga identitate romaneasca. Numai atunci va fi aparata si adevarata autonomie universitara.
Oare intr-un stat unitar cum este Romania limba nationala n-ar trebui sa fie obligatorie in toate in- stitutiile publice ? Nu ar trebui ca invatamntul sa fie obligatoriu in limba romana ? Nu ar opri nimeni ca limba materna a cetatenilor romani de etnii diferite conlocuitoare sa fie folosita in familii, in institutii de cult, cluburi sau alte organizatii culturale cu specific etnic.
Ce se petrece astazi in Romania este trist si revoltator. Nu cred ca a mai existat in istoria tarii o asemenea tradare a interesului national incluzand si a bogatiilor naturale ca ceea ce se intampla in zilele noastre. Este dureros sa vezi cum o tara ca Romania, cu traditii culturale cum nu au multe tari in Europa, sa-si piarda suveranitatea si sa devina pres al unora care nu stiu decat sa cotropeasca, sa jegmaneasca si chiar sa ucida. Oare sa nu se mai trezeasca romanii din aceasta anestezie ?
Domnule Prim-Ministru al tarii, mai uitati serviciile inutile ale "informatorilor" si agentilor de legatura de slaba pregatire cu care suntem inconjurati in tarile unde am emigrat si aparati identitatea romaneasca, aparati invatamantul si cultura romaneasca, aparati bogatiile tarii, scapati-i pe romani de sub jugul asupririi veneticilor. Este singura sansa pe care o aveti sa va dovediti atasamentul la cauza romaneasca.
Si nu uitati , Universitatea de Medicina si Farmacie din Tg. Mures, este o institutie de invatamant superior cu reputatie stiintifica internationala pe care aveti obligatia sa o aparati si sa nu o uzurpati.
INCALCA COSTITUTIA , MINIMA DEMOCRATIE SI DE MULTELE ABUZURI SAVARSITE DE ACTUALA , DAR VREMELNICA ,PUTERE BASISTA.LUPTATI IN CONTINUARE.DUMNEZEU ESTE CU NOI!
Avem dreptul, in Romania, sa avem medici care sa stie/afle, pe romaneste, ca ne doare, sau ca...murim!!!
prof. dr. Adrian Botez
Invatamantul medical superior din Romania, indiferent de centrul universitar, pregateste cadre medicale pentru ingrijirea tuturor cetatenilor din Romania,fara nici un fel de discriminare.Atunci,de ce o separare a UMF-TG.MURES?
| This discussion has been closed. |