Desfiintam limitatoarele de viteza din Brasov!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Desfiintam limitatoarele de viteza din Brasov!


Musafir

#1

2016-04-06 14:00

Pentru ca nu rezolva nimic acele limitatoare de viteza , din contra acum pietoni se bazeaza mai mult pe faptul ca soferi reduc viteza si nu se mai asigura deloc pur si simplu se arunca pe trecere cu ochii in telefon ca de , el e pe trecere si are prioritate apsoluta.

Musafir

#2

2016-04-06 14:01

O metoda noua pentru cheltuirea banilor publici dupa modelul "panseluta". Se poate observa ca toate sunt noi - se spune ca ar costa circa 6000 lei/sens, la inceputul iernii se demonteaza pt ca utilajele de deszapezire sa poata actiona, primavara se monteaza altele noi ! Nu creaza decat o iritare a soferilor, poluare,incetinirea traficului si un risc in plus pt pietoni intrucat seara/noaptea nu sunt vizibile iar soferii care nu le vad sau le vad prea tarziu si franeaza brusc cu riscuri de derapaj si coliziune sau trec peste ele in viteza si risca sa piarda controlul masinilo, nu mai vorbim de uzura pneurilor,suspensiei,articulatii directie/suspensie,placute frana etc care genereaza costuri suplimentare de intretinere !

Musafir

#3

2016-04-06 14:06

Pentru toate motivele plauzibile din petitie, exclus cea cu resuscitarea pacientilor. Aceasta manevra nu se face in timpul deplasarii ambulantei. Dar in rest, totul e perfect valabil. Sunt de acord cu petitia!

Anonymous

#4

2016-04-06 14:08

Este o bataie de joc fata de toti soferii din Brasov, nu se mai poate circula in Brasov din cauza acestor limitatoare de viteza. Sa se monteze semafoare la buton si sa se faca educatie pietonilor. Din cauza acestor limitatoare soferii sunt mult mai nervosi ca inainte. Cine ne plateste noua daunele la masina? Cine plateste consumul ridicat de carburant? Cine suporta poluarea suplimentara care se creeaza? S-au investit o gramada de bani in giratorii, sensuri unice, etc, doar ca sa stricati totul cu aceste limitatoare. Sa vedem cum circula masiniile de interventie rapida ( politie, salvare, pompieri ) peste aceste limitatoare.


Musafir

#5

2016-04-06 14:12

S-au montat limitatoare de viteza in locuri in care NU exista treceri de pietoni, sunt montate doar sa fie montate!!!!!!!! De ex. Str. Crinului, in capat spre Carrefour, este montat limitator de viteza dar NU exista trecere de pietoni ...

B.N.

#6 Hai mai bine să nu.

2016-04-06 14:38

Hai să ne bocim după suspensiile de BMW-eu mai silențios și să lăsăm viețile să fie salvate de bumpere în continuare, bine? Nu-mi da trăncăneala cu salvarea că nu o mușc, bumpere sunt peste tot în lume, la fel și salvări. Iar cât despre aia cu pietoni vs mașini, sunt și-și. În Brașov sunt prea mulți ”băețași de Livadă” pentru lipsa bumperelor. Grow up!


Musafir

#7

2016-04-06 14:52

Am semnat aceasta petiție, deoarece sunt viitor șofer si sunt satul sa trebuiască sa imi rup masina in fiecare speed Bumper si sa consum combustibil suplimentar
jaNEE

#8 Re:

2016-04-06 15:41

#3: -  

 Va contrazic-resuscitareaa se face oricand este nevoie-inainte de urcarea in ambulanta, in timpul transportului spre spital si in timpul transferului din ambulanta spre UPU.


Musafir

#9 Re: Hai mai bine să nu.

2016-04-06 16:41

#6: B.N. - Hai mai bine să nu.  

 Unde in toata lumea ai vazut tu orase impanzite de bumpere? Tu ai iesit vreodata din curte ? Cred ca nu, te uiti doar la TV si acolo vezi tu numa baietasi de Livada ce plang dupa BMW-uri.
Majoritatea oamenilor sunt oameni normali, cu masini normale ce au o treaba de facut ... sa ajunga din punctul A in punctul B. Din cauza unor exceptii de soferi si a unor inconstienti care nu pricep ce inseamna sa te asiguri la trecerea strazii nu mi se pare normal sa imi fut masina si sa merg sacadat franad din 100 in 100 de metri.


Musafir

#10

2016-04-06 16:47

Inainte, soferul trebuia sa se asigure la trecerile de pietoni sa nu dea peste pietoni (ca la noi pietonul nu prea pricepe cum e cu asigurarea inainte de a trece strada). Acum pe langa aceeasi nevoie sa se asigure de pietoni, mai trebuie sa isi distribuie atentia la aceste bumpere si cel mai urat la soferii de pe contrasens care musca din contrases macar cu o roata ca sa "evite" aceste bumpere. Ce sa zic ... aveam si noi ceva bun in orasul ala .... sensuri giratorii ce fluidizau circulatia. Au rezolvat spagarii astia si asta. Doar nu crede cineva ca toate aceste bumpere au fost donate .... sunt o alta afacere bine plasata. Vedem noi peste o vreme cum va apare DNA sa intrebe putin de sanatate pe unii si pe altii.
Nu era mai simplu sa se schimbe legea astfel incat familiile celor accidentati pe strada sa fie puse la plata despagubirilor cauzate de individul inconstient? Evident nu ai cum sa calci pe cineva pe strada ... fiindca omul normal la cap se asigura inainte de a fi pe strada. Asta arata doar cat de mult pret pun romanii pe viata lor. Daca repectivii nu pun pret pe viata lor, de ce ma obligi pe mine soferul sa pun? Nu ar fi mai normal fiecare sa raspunda de viata lui ?

Musafir

#11

2016-04-06 16:48

Principala problema a accidentelor pe trecerea de pietoni este, dupa parerea mea, proasta educatie a pietonilor ca e dreptul lor , indiferent daca un automobil de 1 tona poate opri sau nu in 2-3 metri. Oamenii inteleg din pacate prea tarziu ca pot muri .Nici trecerea in cealalta parte a barierei nu e de dorit , ca soferii sa abuzeze , dar cred cas nici un sofer nu calca intentionat. O solutie ar fi montarea de camere video la intersectii sau alte solutii, fenomenul ar trebui mult dezbatut. Situatia din ultimul timp este foarte serioasa dar nici reducerea la 10 km/h nu e o solutie



Musafir

#12

2016-04-06 20:28

PENTRU NISTE PORCI TERIBILISTI KAMIKATZE, NU TREBUIE SA SUFERE UN MUNICIPIU INTREG...ORICUM, MASURA LUATA NU ESTE BUNA

Musafir

#13

2016-04-07 07:19

nu este evident? limitatoarele sunt o bataie de joc!!!!

Musafir

#14

2016-04-07 11:23

Si pietonul are obligatia de a se asigura cand trece strada!
Alex

#15

2016-04-07 14:59

Tot respectul pentru cel care a initiat aceasta actiune cu semnaturi  .Sincer nu mai suport trec  cu 0.5kmh  si tot imi  distrug perne de aer   de la masina    nu mai zic ca (bcsa de la un brat) e dusa de cand  au pus   mizeriile lor  oricum le ocolesc unde pot  


Musafir

#16

2016-04-07 18:04

Îmi distrug masina
Constantin

#17 same thing

2016-04-07 18:17

http://bizbrasov.ro

 

Pentru că .... limitatoare

eu

#18 Re: Hai mai bine să nu.

2016-04-07 20:53

#6: B.N. - Hai mai bine să nu.  

 Dat fiind comentariul tau, imi permit sa presupun ca nu ai masina (probabil nici carnet de conducere). Ceea ce uita majoritatea pietonilor (sau pur si simplu ignora- mai ales cei care nu au permis de conducere...sau il au doar pentru "a da bine") este faptul ca soferii sunt si ei pietoni in anumite momente si, spre deosebire de un pieton care in masina circula doar in dreapta,  stiu cum e sa fii pe fiecare dintre baricade. Diferenta este ca soferii, in momentul in care circula "la picior" sunt constienti ca cei din masini se afla totusi intre niste fiare si ca acestea nu reactioneaza intotdeuna precum organismul uman care poate fi accelerat sau oprit intr-o fractiune de secunda... Este mai usor sa iti controlezi corpul si sa opresti un picior decat sa opresti o gramada de fier de 1 tona (sau mai mult).

Pe de alta parte, daca am avea un nivel minim de educatie rutiera dobandit odata cu cei 7 ani de acasa, am sti si cum sa trecem strada...si ca trecerea de pietoni nu inseamna "imunitate" ci doar "prioritate". Dar sa nu uitam ca a avea prioritate nu inseamna ca nu trebuie sa ne mai asiguram si sa ne aruncam pe trecere ca in patul de acasa! Viata are prioritate insa responsabilitatea este de ambele parti: in primul rand a ta, sa o protejezi si abia apoi a celuilalt sa nu atenteze intentionat la ea si sa te protejeze.

Aceasta petitie este pentru participantii la trafic- conducatori auto (care stiu ce inseamna uzura unei masini dar si ce inseamna sa iti asumi responsabilitatea indiferent de care baricada te afli)! Nu pentru cei care tin la niste "drepturi" despre care cred ca le oferta imunitate in fata mortii si refuza sa isi asume responsabilitatea pastrarii propriei integritati corporale!


Musafir

#19

2016-04-08 05:11

Chiar s-a exagerat, limitatoarele sunt bune pe drumurile unde viteza poate fi o problema, (str. Lunga, Calea Bucuresti, Grivitei...) dar sub nicio forma la intrarea/iesirea in/din sensurile giratorii! Asta e deja aberatie. Iar noaptea, iluminatul e tragic, daca mai e si carosabilul ud, dupa o ploaie, nu vezi nimic.

Musafir

#20

2016-04-08 10:10

Limitatoarele nu sunt bune pentu ca ingreuneaza traficul , strica masinile si nu salveaza vieti .

Musafir

#21

2016-04-08 15:56

Speedbumperere nu sunt o solutie.
Semafoarele sunt mult mai potrivite!

Musafir

#22

2016-04-08 16:37

Nici unde in lume nu se folosește aceasta metoda primitiva in locul unui simplu semafor chemat de pieton la câteva minute si care sa țină ca si in Viena de ex 10 secunde.nu e posibil sa distrugem mașinile si sa oprim la fiecare pieton,se poate si civiluzat.
Juju

#23 Re: Re: Hai mai bine să nu.

2016-04-08 18:29


Musafir

#24

2016-04-08 19:25

Traficul s-a ingreunat, ibolnavii in stare de urgenta sunt in pericol de moarte, zguduiti si in intarziere spre spital, masina mea nu o repara politia si pietonii trebuie educati sa se asigure cand trec strada, adica sa aiba grija de viata lor ei intai dupa care si soferii.

Musafir

#25

2016-04-08 19:57

Prefer semafoare la fiecare zebra în locul acestor țiganii