Desfiintati limitatoarele de viteza din Brasov!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Desfiintati limitatoarele de viteza din Brasov!

ana

#1

2016-03-18 12:25

sunt si multe treceri de pietoni pe calea bucuresti, nici bine nu ai trecut din viteza a doua in a treia ca deja iar o scoti la liber ca urmeaza o trecere cu limitator, in curand o sa mergem doar cu viteza 1 si 2...

Ketanos

#2 Re:

2016-03-18 13:15

#1: ana -  

 Eu nu s deloc fericit... am masina low, si asa abia puteam merge. Acum daca am doi pasageri ating tot :)). Si seara nu se vede n8mic, in ploaie nici atat


Musafir

#3

2016-03-18 14:32

Mult timp pierdut in trafic.

Musafir

#4

2016-03-18 14:46

Sunt si eu curios cine imi deconteaza placutele de frana,cresterea consumului de carburant,discuri,amortizoare ,etc !? Primaria nu ? ;)

Musafir

#5

2016-03-18 14:56

Am semnat petitia pentru ca sunt total de acord cu ea. Prea multe limitatoare pe o distanta mica. Ar trebui remediata problema cu iluminatul trecerilor de pietoni...
Z

#6

2016-03-18 15:15

 Nu se poate asa ceva ! Se circula sub orice critica ! Si pietonii ar trebui sa aiba parte de cateva ore de educatie rutiera, pentru ca obligatia lor inainte de a se angaja in traversare este de a se asigura  , nu de a sarii ca niste animale  in fata unor bolizi de peste 1000 de kg . Daunele pe care le capata  masinile cine le deconteaza ?! Nu avem cu totii masini de la firma cu care sa trecem cu 40 km/h peste limitatoare , ba din contra un om care tine la masina lui reduce viteza pana aproape de 0 cand trece peste bumpere chiar daca o face intr-o simfonie de claxoane din partea unor batrani agitati si fara rabdare. Este inadmisibil . Unde se considera un real pericol sa se monteze semafor,si nu 100 de bumpere. Oricum in general soferii acorda prioritate pietonilor , mai putin eu , asa ca rog toti pietonii sa ramana pe trotuar cand vad ca nu am intetia sa pun frana . 


Musafir

#7 :)

2016-03-18 15:31

Ma pis pe bolidul tau de 1000 de kg si pe neamul tau de prosti care te-au facut. Sper sa puna si mai multe limitatoare

A

#8

2016-03-18 15:38

 Din orasul cu cele mai multe sensuri giratorii, cu cel mai fluent trafic, ne-am transformat in orasul opritorilor,cu cel mai jalnic trafic. Intram in cartea recordurilor cu cele mai proaste si ieftine decizii pe metru patrat: opritori la fiecare pas, cedeaza trecerea pe o artera principala fata de o artera secundara doar ca sa iasa politia. Oare ce urmeaza? Pentru un oras care doreste sa devina european ar trebui luate decizii mult mai bune. Opritorile nu fac altfeva decat sa dea ragaz pietonilor sa treaca la fel ca oile ( nu trec 3 ca mai porneste unul pe trecerea de pietoni) sau sa treaca neregulamentar. 


Musafir

#9

2016-03-18 16:32

Nu aceasta este solutia, nu trebuie sa sufere toti soferii pentru cei pe care nici limitatoarele nu ii opresc!!!!!!!

Musafir

#10

2016-03-18 16:35

Am semnat aceasta petitie pentru ca majoritatea pietoniilor nu se asigura la trecere ba se uita in pamant ba pe telefon sau pur si simplu alearga din senin .cu ce sunt de vina conducatorii auto .ca cei ce vor sa traverseze nu se asigura .intrebarea mea este :pietoni de ce nu sunt amendati? si cred ca ar di mult mai bine ca fiecate trecere de pietoni sa fie iluminata si supravegheata video permanent sa vada si autoritatiile cine greseste .
Cu stima Bogdan

Musafir

#11

2016-03-18 16:42

Si sa fie treaba buna cine plateste pentru bucse.pivoti.amortizoare.arcuri .etc .pietonul nu.tot noi asigurarea auto e si asa destul de mare.mai avem si vignieta ca pana mea suntem in europa dar avem drumuri denivelate rau .sa nu mai spun de gropi si altele 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-03-18 16:42



Musafir

#13 Re:

2016-03-18 16:44

#8: A -  

 Mare mare dreptate ai 

Sa le faca suspendate asta ar fi una dintre soluti ;)

alex124621

#14 Desfiintati limitatoarele

2016-03-18 16:50

Astia nu fac bine niciodata. Ori ne pun capcane sa nu vedem pietonii la treceri, ori ne baga "politisti culcati" sa ne f***m noi masinile, sa nu mai zic de trafic, care este unul infernal de cand au pus limitatoare. Si cu toate astea, asigurarile se scumpesc si mai tare. Pentru ce platim? Sa ne stricam masinile? 

De ce nu puneti limitatoare si pe autostrada? Sau pe pista de avioane?

Dragoș

#15 NU semnați!

2016-03-18 17:04

Prieteni, printre miile de șoferi care sunt afectați de aceste decizii avem câțiva băieți. Băieții ăștia, care dimineața ne dau flash-uri că mergem cu 60 în oraș, care își creează dimineața propria bandă de circulație, care dau claxoane și arată degetul pe geam dacă îi zici ceva ..

Prieteni, băieții ăștia poate mâine îți rupe în 2 soția,iubita, mama... Și nu glumesc, nu vrei să-i vezi capul la 10 metri de gât, nu vrei... Dar VREI să poată circula cu suta pe Saturn, asta pentru ca tu, cu mintea ta de gâscă nu înțelegi ca și tu ai o familie, te gândești doar la TINE, care stai cu curul în mașină pâna la servici!!!

Anul trecuta am fost martorul unui accident în zona Tractorul. O mamă și fiică au fost luate pe sus de un băiat de 19 ani. Le-am acordat primul ajutor amândurora. Fiica avea fruntea înfundată, îi țâșnea sânge din ea ușor. Mama ei, pe jumătate moartă, se sufoca cu propriul sânge, am întors-o pe o parte și îi scoteam gâlmele de sânge din nas și gură.

Fiica ei se uita la noi strigând "mamă, nu murii"... Dar a murit, s-a innecat cu sângele din cap care țâșnea de peste tot.

Șoferul nu avea bolid, avea un Megane, venea pe Independenței spre pasarelă, cu soarele în față. Banda 1 era umbrită de blocul din față, banda 2 soare din față.. Băiatul pur și simplu nu le-a văzut... Ai putea să dai vina pe femei, că nu s-au asigurat...însă băiatul avea undeva la 40 km la oră, suficient...

Dacă femeile respective erau mama și sora ta? Mai îi luai apărarea șoferului? Sau semnai petiția pentru implementarea opritorilor?

Prieteni, aceste opritori au scopul să te salveze și pe tine ca șofer cât și pe pietoni.Noi nu avem încă cultura condusului preventiv, noi " îi dam".

Aceste opritori sunt strict necesare, toți cei care semnează această petiție își condamnă la moarte un prieten sau o rudă!


Musafir

#16 :)

2016-03-18 17:22

Cand au vazut ca vine bizonul cu viteza, ar fi trebuit sa astepte sa treaca, fiind evident ca nu va (putea) opri, nu sa se arunce in fata lui, ori fara ca macar sa se asigure sau presupunand ca "de, avem prioritate si trecem, ce conteaza ca vine o masina". 


Musafir

#17 Re: :)

2016-03-18 17:50

#7: - :) 

  Ti-a trecut prin cap vreo fractiune de secuda ca omul poate era sarcastic cu termenul bolid, si face referire la stirile de azi unde toti soferii sunt "vitezomani" "teribilisti" etc. Tocmai ai dovedit ca esti un cretin cu doua clase peste CFR si lipsa de orice urma de bun simt.

Dragoș
Musafir

#18 Re: :)

2016-03-18 17:52

#16: - :) 

 "Bizonul" nu a încetinit în apropierea trecerii, chiar dacă era orbit de soare. Femeile cărau niște plase grele și nu au așteptat să oprească, dar asta nu înseamnă ca în BV avem un singur bizon și ca noi, restul șoferilor suntem niște victime colaterale...avem nevoie de opritori și amenzi cât mai mari, doar așa ne cumințim..

Credeți-ma băieți, nu e ușor să vezi un om cum moare în fața ta... Prefer să plătesc un set de plăcuțe pe an, dar să știu că îmi ajunge copilul, mama, sora cu bine acasă..

Visez la ziua în care dimineața, când merg spre serviciu să nu mă mai depășească pe linie continuă un părinte cu copilul în spate care întârzie la muncă... Sau părinți care își țin copii fără centură sau scaune speciale..  De ar vedea cât de ușor poate să zboare prin parbriz...dar nu le pasă, lor nu li se poate întâmpla, ei sunt șoferi buni, cu experiență...

Vă rog, NU Semnați!

 

 

 


Musafir

#19

2016-03-18 17:59

Im majoritatea cazurilor sunt de vina pietoni care se arunca in fata masinii,nu se asigura ori vb la telefon.
Si pietonii trebuie sa acorde prioritate ,amendati cand gresesc .
Au fost investi o gramada de bani in politistii morti si indicatiare in loc sa monteze semafoare inteligente cu buton.


Musafir

#20 Re:

2016-03-18 18:21

#19: -  

 Un "polițist mort" pe 2 sensuri de mers costă 4500 de lei, un semafor inteligent 50.000 de lei. Plus că prea multe semafoare ar strica și mai mult traficul..


Musafir

#21

2016-03-18 19:06

Pt ca nu mi se pare o soluție corecta montarea acestor "opritoare" de dinaintea trecerilor de pietoni.... Consider ca iluminarea corespunzătoare a trecerilor este soluția... Iar acesta iluminare sa se realizeze într un mod inteligent... Degeaba se instalează semafor de avertizare dacă în dreptul lui este o farmacie careia ii luminează "crucea" , sau panouri publicitare electrice care efectiv te orbesc sau îți atrag atenția.... Și aceste opritoare își u rostul, dar parca s a exagerat cu ele!!!  În alte tari exista înainte de trecere cu câțiva metrii buni un altfel de asfalt aderent chiar și la ploaie..  Și semnalizare care te avertizează de dinainte ca câțiva metrii ca exista o trecere de pietoni, nu fix în dreptul ei... 

A.

#22 Re: Re: :)

2016-03-18 19:19

#18: Dragoș - Re: :) 

 Aduci in vorba niste argumente care nu au nici o legatura logica "femeile carau niste plase grele", asta nu inseamna ca nu poti sa te uiti in stanga sau in dreapta sa te asiguri ca pieton inainte de a trece. Vezi ca opreste o masina pentru tine insa mai sunt alte benzi pe langa aia sau din sens opus? Te asiguri si pentru benzile respective. Asta ar face orice om intreg la cap si nu ar merge pe ideea "sunt pe trecere, trebuie sa opreasca". Viata ta nu depinde de ce gandeste soferul sau reactiile lui, ci de actiunile pe care le iei tu in primul rand ca viata ta sa fie in siguranta.

Odata ce gandesti lucrurile din mai multe perspective, o sa iti dai seama cat de inutile sunt acele opritori iar de banii aia se puteau face alte lucruri care sporeste vederea pe timp de noapte la trecerile de pietoni. 

Sa nu mentionam ca unele dintre aceste opritori(cel putin pe unde am trecut eu) sunt gandite foarte prost. Ex: trecerea de pietoni de la coresi inainte de sensul girator cu str Henri Coanda (cand toata lumea se deplaseaza cu o trecere mai sus dinspre coresi -> statie si invers) sau cel mai lung opritor de pe calea bucuresti cand te deplasezi spre str Carpatilor si nici macar nu poti sa treci peste el ok ca este in curba.

florin

#23

2016-03-18 19:22

Sunt curios daca timpul de a ajunge la o interventie a pompierilor sau a ambulantei este afectat  de cocoase,sau cum ii face capul unui bolnav pe targa in ambulanta la trecere peste cocoase......trebuie gasita o alta solutie


Musafir

#24 Soluții

2016-03-18 19:29

Văd ca e plin de soluții aici, mai puțin să conducem prudent. Culmea, ne batem cu pumnul în piept ca "știm mai bine" dar nimeni nu zice "conduceți naibii cu grijă animalelor!"


Musafir

#25 Când ai trecut ultima oară stradă?

2016-03-18 19:34

Sunt curios tu, cel care semnezi petiția asta, când ai trecut ultima oară stradă, de ex pe Calea București, Harmanului, Județean... Eu am făcut o plimbare până în Racadau din Steagu...am trecut cu maximă frică, șoferii nu opresc, ba unul oprește iar celălalt îi da blană pe banda 2... E jale! Înainte să vă dați cu părerea va invit la o plimbare prin Brașov!