PROPUNERILE CARE AR FI STOPAT TALHARIILE GUVERNANTILOR

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția PROPUNERILE CARE AR FI STOPAT TALHARIILE GUVERNANTILOR


Musafir

#1

2015-11-10 16:07

Pentru bine trebuie sa LUPTI !...( răul vine singur)

Musafir

#2

2015-11-10 16:12

Este singura solutie corecta si verificata de ~200 de ani in Elvetia ............credeti ca daca sistemul ar fi gresit ,AR FI ELVETIENII PE PRIMUL LOC IN LUME IN BUNASTARE ????

Musafir

#3

2015-11-10 16:45

CA SA FIM MAI MULTI.

Musafir

#4

2015-11-10 16:50

pt schimbarea acestui sistem nedrept si nesimtit care nea dus la ruina atat pe noi cat si urmatoarele generati

Musafir

#5

2015-11-10 16:52

Executatii laTirgoviste !
anonimus

#6

2015-11-11 09:55

Oameni buni dati la cat mai multi aceasta petitie ............ajungem la un numar mare ,mergem in audienta la Iohannis

 

 

 

 


Musafir

#7

2015-11-11 10:33

pentru ca mi se pare f corecta.

Musafir

#8

2015-11-11 11:16

Pai să nu mai fure cei conduc tara nimic din țară asta

Musafir

#9

2015-11-11 11:26

Sa dea bunul Dumnezeu sa fie bine si in tara mea

Musafir

#10

2015-11-11 11:50

Am ajuns la aceeasi concluzie, dupa 25 de ani.
As mai adauga: traseismul politicienilor - interzis categoric; functiile publice sa fie obtinute pe baza unui examen (de ex.european) la care sa participe oricine fara sa aibe legatura cu partidele....

Musafir

#11

2015-11-11 12:23

Pt ca vrem schimbare pana la capăt. ..dar în bine...în interesul cetățeanului. Ne-au furat prea mult aceasta clasa politica coruptă. ..vrem un viitor Bun pt copiii noștri, sa-l aibă în țară lor,sa nu mai pribegiasca în lume ca noi.

Musafir

#12

2015-11-11 12:35

Pentru ca trebuie sa ne trezim...sa avem normalitate...

Musafir

#13

2015-11-11 13:12

FIID NE A M SATUTAT DE CORUPTIE!!!!!!

Musafir

#14

2015-11-11 13:20

1. vreau schimbare a Romanie!

2. vreau combaterea coruptiei!

3. vreau un stat de drept ,autonom si suveran!

4. vreau democratie, vreau transparenta!

5. vreau pedepsirea celor corupti!

6. vreau renegocierea contractelor incheiate de 25 ani incoace

7. vreau alegerea unui nou GUVERN, criteriile de selectie si incadrare vor fi la momentul dat anuntate!

8. vreau un nou PARLAMENT,bicameral cu 300 de Membri, conditiile de incadrare si selectie vor fi ulterior comunicate!

9 .vreau impozitarea veniturilor Tuturor CASELOR DE CULT existete pe teritoriul Romaniei!

10. vreau controale pe teren a tuturor INSTITUTIILOR ,FIRMELOR, unde se afla mai mult de 5 persoane, a celor existente si a celor ce doresc autorizatie de functionare!

11. Vreau o mai buna comunicare cu poporul !

12. Vreau ca toate LEGILE sa fie publicate , discutate , si aduse la cunostinta cetatenilor, INAINTE DE A FI VOTATE!

13. vreau ca toti cetatenii sa se mobilizeze si sa semneze aceasta petitie ! ESTE SPRE BINELE NOSTRU ROMANI !

14. vreau mai multa constiinta, pentru apararea si protejarea mediului, a avutului public!

15. vreau sa aratati CA VA PASA !


VA MULTUMESC!


Musafir

#15

2015-11-11 13:25

poate se schimba ceva in aceasta tara,cu toate ca sperantele sunt minime la cata mizerie s-a adunat in 26 de ani
DDS

#16 Re:

2015-11-11 14:47

#14: -  

 Daca se schimba constitutia ,toate acestea se vor putea realiza...........grupul nostru........DDS...........Obiectivele noastre sunt si PRINCIPIILE noastre:
1. Nimeni nu are dreptul sa decida in locul altora.... nici macar reprezentantii nostrii ! Ei trebuie sa respecte votul grupului.
2. Transparenta totala. Absolut TOT ce tine de interesul grupului si actiunii noastre comune, trebuie discutat NUMAI pe aceasta pagina de facebook !
3. Nimeni nu are vre-un merit mai mult decat altul. Fiecare este obligat sa respecte in mod egal principiile si obiectivele noastre !
4. Nu lucram cu bani. Deoarece militam pentru salvarea Romaniei de la talharia guvernantilor, consideram ca interesul pentru a obtine acest deziderat este unul colectiv, deci motorul lui nu trebuie sa fie material, ci spiritual, SINGURA ENERGIE CARE MAI POATE SALVA ROMANIA TREBUIE SA FIE PATRIOTISMUL PERSONAL AL FIECARUIA . De aceea NU strangem cotizatii, NU acceptam donatii de nici un fel si nici fonduri de la bugetul statului. Toata actiunea noastra se bazeaza pe benevolat.

---- PROGRAMUL DDS----- (OBIECTIVE)
Democraţie Directă Sarmisegetuza (DDS) militeaza pentru :
A) Modificarea Constituţiei Romaniei cu introducerea Democraţiei Directe model elveţian.
“Referendumul" sau "dreptul de VETO" pe legi, adică dreptul populației de a refuza o lege propusă de Parlament în timp real, înainte de adoptare sau ulterior, după ce a fost adoptată, valabil și pentru o lege adoptată prin inițiativă cetățenească și se constată că nu este bună sau nu are efectul scontat.

B) Modificarea Constituţiei Romaniei cu introducerea Transparenţei totale in fondurile publice şi in toate contractele şi licitaţiile cu statul. Să se creeze posibilitatea garantată de Constituţie ca oricine să poată vedea, urmări, verifica toate conturile din bani publici, pe internet, in orice moment, iar orice reclamatie cu privire la abuzuri constatate de persoane fizice sa fie facută publică, precum şi soluţionarea lor.
Publicul are dreptul de a avea acces la toate informațiile cu privire la afacerile publice.
Aceasta include toate conturile institutiilor publice, detalii bugetare, contracte de achiziții publice, fondurilor din taxe și contribuții, etc.
Transparența reduce corupția și construiește o bază solidă pentru încrederea publică în guvern și in sistemul politic.
C) Modificarea Constituţiei Romaniei cu interzicerea privilegiilor de orice natură acordate parlamentarilor, şi a imunitaţii lor. Salariul unui parlamentar să nu depasească cinci salarii minime pe economie.
D) Promovarea deciziilor luate respectand voinţa majorităţii cetăţenilor romani cu drept de vot. Voinţa poporului consultată prin referendumuri să primeze voinţei parlamentarilor sau altor reprezentanţi alesi şi nimeni să nu poată impiedica punerea ei in aplicare.
Referendumurile să fie organizate sistematic odată la 3 luni prin urne, prin postă, prin internet, in functie de voinţa poporului pe fiecare regiune in parte.

Să se supună referendumului toate proiectele de investiţii importante, (referendumuri economice), la nivel naţional si regional, precum şi toate deciziile importante pentru popor.
Să se creeze posibilitatea ca poporul roman să decidă direct toate schimbările din toate sectoarele (invătămant, cultură, agricultură, industrie, sănătate, armată, securitate etc), şi să poată să modifice şi să adapteze oricand orice strategie de dezvoltare, la orice nivel public de organizare.
Stimularea autonomiei regionale in ceea ce priveste luarea deciziilor de interes local pe comune, oraşe, judete, regiuni.
Crearea unui front comun pentru apărarea valorilor naţionale, autonomiei şi independenţei Romaniei precum şi a integrităţii teritoriale.
Concentrarea eforturilor pentru a crea posibilitatea fiecarui cetaţean roman să participe in direct la luarea deciziilor, pentru constientizarea valorii personale a fiecaruia, emanciparea romanilor din toate colţurile lumii spre o dezvoltare economica şi o prosperitate sigura. Asigurarea libertaţii presei, a circulaţiei informaţiei pentru a asigura fiecarui cetaţean accesul la opinia specialiştilor pe problemele supuse referendumurilor.
Reunirea eforturilor tuturora pentru a impiedica furturile din banii publici, evaziunile fiscale, corupţia la toate nivelurile, pentru a crea o legislaţie mai simplă şi mai usor de inţeles pentru tot poporul, astfel incat să se stimuleze respectarea ei, spre bunăstarea fiecăruia.
Crearea unui consens naţional pentru a asigura o bună inţelegere cu toate minoritaţile, in vederea concentrarii tuturor eforturilor spre o prosperitate comună şi imbunătăţirea imaginii romanilor in lume.
Toţi reprezentanţii aleşi să respecte deciziile poporului, să fie evident că poporul este suveran la nivel decizional, astfel incat să nu poată lua hotărari fără să aibă acordul majorităţii cetăţenilor.
In respectul faţă de stramoşii nostri, conştienţi de bunurile si valorile comune şi de sarcina noastra de a ne asuma responsabilităţile faţă de generaţiile viitoare, ştiind că doar cel ce se foloseşte de libertatea sa este liber într-adevăr și că forţa comunităţii se măsoară în funcţie de bunăstarea celui mai VULNERABIL dintre membrii , vom milita impreuna pentru realizarea acestor obiective.
.-------- IATA SINGURA CALE PASNICA DE A OBTINE OBIECTIVELE NOASTRE--------


Musafir

#17

2015-11-11 22:32

M-am saturat de-atatia "pensionari", multi semianalfabeti, din parlament (vezi M.Guran) si de prin toate institutiile statului! Ce-i asa de greu de inteles pt.ei!? Din cauza lor avem pensii si salarii (in special cei din sist.privat) f.mici, iar romanii pleaca din tara! SA PLECE EI! DEFINITIV! Acolo unde le este locul!!!!!


Musafir

#18

2015-11-11 22:45

Doresc binele acestei tari si aceasta propunere este foarte buna. HAI ROMANIA !!!!

Musafir

#19 Re:

2015-11-12 11:17

#17: -  

 CORECT


Musafir

#20

2015-11-12 15:15

Pentru ca încă mai sper ca, această societate, atât de nepasatoare, degenerată și hoață să se trezească odată la realitate ! Toți cei pe care-i învinuim, sunt produsul nepăsării noastre, sunt aleșii mistrii, sunt cei care NE reprezintă. Tot ce s-a făcut rău în această țară, s-a făcut cu acordul tacit și la umbră nepăsării noastre.

Musafir

#21

2015-11-12 18:14

Pentru ca sunt roman si-mi iubesc familia, tara si istoria ei zbuciumata. Fiindca imi pasa de prezentul si viitorul meu si-al copiilor mei si pentru ca urasc minciuna,hotia si nesimtirea celor care conduc pe nedrept destinele acestei tari !

Musafir

#22

2015-11-12 21:00

Pentru că sper într-o schimbare radicală , cu legi clare, alți parlamentari , în număr de 300, un guvern de oameni competenți, inteligenți, „curați”,cu școli înalte, iubitori de țara noastră , ROMÂNIA, și de românii noștri, indiferent unde s-ar afla ei acum ! Să fie o viață bună pentru copiii și nepoții noștri !

Musafir

#23

2015-11-12 22:21

Aceste masuri trebuie urgent implementate. Sa nu dam vina,pentruca nu este cazul, pe ceeace se invoca de multe ori ca poporul nostru nu este pregatit, ca trebuie sa-si schimbe mentalitatea ... ,Aici este vorba de masuri ferme, benefice pentru toti cei care asteapta shimbarea, o schimbare radicala, asa incat , cei alesi vor fi nevoiti sa-si "schimbe mentalitatea", respectand aceste reguli descurajante pentru cei mai multi dintre ei. Cei care considera ca nu pot face fata acestor cerinte pertinente, sa faca bine sa nu se angajeze. Felicit pe aceasta cale pe toti cei care si-au adus aportul formularii si lansarii acestei petitii ! Sa fie intr-un ceas bun !

Musafir

#24

2015-11-13 16:08

Incepand cu parlamentul de dupa 1990,parca nici un altul nu a fost atat de corupt,atat de obraznic,de nesimtiti,cu atatea pretentii banesti,cu atatea legi create special pentru a-i ajuta sa scape de eventualele fapte penale pe ,,ei''! Actualii parlamentari, au impresia ca, ei sunt stapanii Romaniei,ca ei pot fura oricat si orice,si nimeni nu are dreptul sa-i traga la raspundere, Pana cand?..

Musafir

#25

2015-11-14 14:22

Doresc o schimbare in bine in tara in care m-am născut, doresc sa se oprească jefuirea țării de către clasa politica actuala,care deservesc interese străine de interesele țării ...