Romania forma de guvernamant - REPUBLICA PREZIDENTIALA!!!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Romania forma de guvernamant - REPUBLICA PREZIDENTIALA!!!


Musafir

#26

2015-11-06 20:44

Am semnat aceasta petite pentru ca imi iubesc tara si ma doare sufletul cand vad cat isi bat joc de ea din toate punctele de vedere. Au distru-o. Baeti nu se mai poate farà rusine si-au marit salariale, na-u tinut cont de vocea poporului, la referend sa ramana doar 300 de parlamentari. Stau si stoarce betul om de rand. Saraci pensionari traesc cu niste pensi de mizerie , cu toata dificultatea batraneti. Dragii mei acum este momentul, sa se faca cu adevarat o schimbare. Nu va lasati, voi santeti in tara iar noi va sustinem de unde santem...! Curaj....!

Musafir

#27

2015-11-06 21:01

Vreau o schimbare an bine sper, an Romania vreau a casa an tara mea,m-am saturat de strainatate de a-mi creste copii vorbind o altra limba,fiind departe de casa mea amintiri etc.Eu sincer asi dori monarhie am dorit din totdeauna dar la cati hoti sant an guvern si parlament nu prea am speranze

Musafir

#28

2015-11-06 21:20

Vreau schimbarea in totalitate a parlamentarilor care sunt corupti care sunt urmariti penal sau a celora care au fost retinuti sau condamnati si lasati liber,sa se redeschida dosarele celor care sunt cu semnul intrebari si confiscarea tuturor averilor care nu sunt justificate. Toate putregaile batrine din clasa politica sa fie inlaturate si taiate indemnizatile pe care le primesc toate primariile din tara sa fie verificate de abuzurile care se fac si sa fie trasi la raspundere si sa nu mai aiba dreptul la al doilea mandat pentru ca se lungesc tentacolele si iarasi isi bat joc de tara in care traim si ne chinuim. Am dori sa stim pregatirea fiecarui politician si de unde se trage sa descoperim cine a fost binenteles si pregatirea lor pentru ca sunt milti ce lucreaza in aparatul Romin si nu stiu nici cum-i cheama,vrem sa nu mai aiba atitea zise secletare linga ei cu care maninca bani tari si masa de zos sa moara de frig,foame,boli si multe altele.INCEPIND de la Primari de Comuna si pina la virful celui mai inalt nivel care abuzeaza de functi si nusi respecta indatoririle sa fie automat distituiti din functie si sa nu mai poata avea dreptul de conducere.Toate femeile care lucra in slujba statului sa nu mai fie alese pentru felul in care arata adica (FRUMOASE) si sa fie alese dupa pregatirea lor nu conteaza chiar daca au mici handicapuri,am mai dori presa sa fie lasata sasi faca treaba asa cum stiu ei mai bine.O alta mare dorinta ar fi ca:sa nu mai fie lasati la posturile de TELEVIZIUNE sa faca diferite comentari acei ce au avut probleme cu Justitia,sau cei vizati de multe alte probleme care incearca sa distruga buna conduita a TINERETULUI cei de o virsta respectabila ar trebui sa stea linistiti acasa si sa nu mai dea atitea indicati ca le-am auzit in ultimi 25 de ani fara sa se rezolve si numai sa se agraveze si din rau tot mai rau.DOAMNE AJUTA TARA ROMINEASCA SA SCAPE DE GREUL CE NE APASA PE FIECARE IN PARTE SI LICHELILE CE SE STIU LICHELE SA NU MAI AIBA LINISTE IN FAMILIILE LOR SI DUMNEZEU SA LE DEIE CE MERITA..........JOS,JOS APARATUL INVECHITMusafir

#29

2015-11-06 21:46

pentru ca vreu ca Romania sa nu mai fie comandata de multi sefi,unul si bun abia atunci poti trage de urechii pe cine trebuie cand trebuie

Musafir

#30

2015-11-06 21:57

Am semnat aceasta petitie pentru ca vreau sa traiesc, eu si familia mea ...

Musafir

#31

2015-11-06 22:49

Pentru o Romanie mai buna

Anonymous

#32

2015-11-07 00:28

iesiti la prosteste cu pancarde cu acest mesaj ""ROMANIA REPUBLICA PREZIDENTIALA, FORMA DE GUVERNARE SUPERIOARA!!!"" sau ceva asemanator! spune-ti prietenilor despre aceasta petitie, punetii sa semneze si haideti sa facem o schimbare radicala, merita tara noastra!!! da-ti share-uri!!! face-ti diverse postere! daca are cineva paypal si doreste sa plateasca zile pentru a fii mai expusa aceasta petitie, este binevenit oricand sa faca asta!!! Haideti sa ne unim si sa facem o schimbare radicala! Ne vedem pe 1 Decembrie cu totii!!

Musafir

#33

2015-11-07 03:15

Am 24 de ani si vreau un loc de munca bine platit si un sistem de sanatate bine pus la punct

Musafir

#34

2015-11-07 06:48

Partidele politice sunt angajate în lupta pentru interesele de partid, punând în pericol interesul național, economia, progresul. Numai un președinte cu puterea de a bloca inițiative demagogice poate pune interesul național mai presus de orice.

Musafir

#35

2015-11-07 10:25

Vreau o țară fără corupție.

Musafir

#36

2015-11-07 11:28

Consider ca va fi benefic tarii dacă se va ajunge ca președintele sa fie factorul de decizie, putând astfel sa comunice mai bine cu poporul ceea ce va fi foarte important în progresul acestei tari de a deveni mai buna pentru noi toți.

Musafir

#37

2015-11-07 14:12

Pentru ca Romania are nevoie de o schimbare majora.

Musafir

#38

2015-11-07 15:32

Presedintele nostru domnul Klaus Iohannis este un om foarte intelep puternic moral si capabil sa conduca tara asta mult mai bine singur. Am o deosibita incredere in el si in buna lui crestere de crestin cu Frica de Dumnezeu. Ma rog pentru el si familia lui sa reuseasca sa duca tara asta cu potential extrem de ridicat unde trebuia sa fie de mult timp. Adica pe primul loc la toate. Incepind cu agricultura sanatate forta de munca autostrazi si tot ce tine de infrastructura. Si daca el va face ceea ce trebuie Dumnezeu va avea grija de cei care au jefuit tara asta pana la tine. Cel care ai citit mesajul asta si ai dat spaga la domnisoara asistenta de la spital !

Musafir

#39

2015-11-07 16:51

Romani fiti uniti indiferent de clasa sociala fiti Tari si curatati Romania de aceeste Gunoaie

Musafir

#40 Re: Sunt de acord cu petiția

2015-11-07 18:05


Musafir

#41

2015-11-07 18:16

Coruptia ucide. Impreuna putem schimba ceva. Uniti salvam Romania# colectiv

Musafir

#42

2015-11-07 19:20

AM SEMNAT PENTRU CA , POPORUL ROMAN dintotdeauna a fost obisnuit ca sa aibe un conducator iar acela sa isi aleaga oamenii cu care poata sa colaboreze . SI asta nu s-a intamplat doar in vremea comunismului , ci din vremurile cele mai indepartate . Ospune istoria . MI SE PARE ABSOLUT CORECT SA FIE ASA . Va multumesc .
Vastenkiste

#43 Re: Republica prezidentiala != Republica Dictatoriala?

2015-11-07 21:24

#12: Calin Florin Alexandru - Republica prezidentiala != Republica Dictatoriala? 

 Ai mare dreptate, sunt in Belgia, care sete Regat, am discutat cu oameni de aici - tineri  si batrani - si nu sunt multumiti, majoritatea doresc Republica. Un REGE poate sa fie bun pentru tara sau rau. Ce te faci daca acesta nu mai corespunde asteptarilor poporului ????? Dar daca urmasii lui se dovedesc niste incompeztenti ???? Daca Regele doreste binele romaniei si crede ca este competent sa ocupe o functie in aceasta tara, sa candideze si cei care cred in el sa il voteze. Daca da dovada de competenta, sa fie votat  din nou, daca nu atunci sa putem alege o alta persoana. Un prim pas in rezolvarea problemelor ar fi urmatorul: In urma alegerilor, partidul care are cel mai mare numar de voturi forneaza guvernul, are primul mnistru si este majoritar in parlament. Partidul de pe locul doi face parte din parlament reprezentand opozitia. De ce ste bun acest sistem:

- Nu mai sunt necesare negocieri pentru functii si privilegii

- Nu mai sunt "Partide balama" cu procente minuscule si prretentii uriase

- Raspunderea este a unui singur partid, care poate culege atat laurii victoriei, cat si liposa de sprijin in caz de incompetenta.

- Nu vom mai avea partide pe criterii etnice, deoarece nu vor mai accede nici in parlament nici la guvernare

- Putem avae oricate partide, dar numai primele doua - indiferent cum se numesc aceste - formeaza Parlamentul si Guvernul

- Eliminarea pensiilor speciale - toate pensiile de stat se calculeaza - pentru toata lumea, numai pe baza contributiei la sistemul de pensii de stat.

Deocamdata ma opresc aici cu propunerile, sa vedem impactul lor. Daca acesta este pozitiv, atunci propun sa largim frontul de discutii si propuneri, astfel incat sa rezulte cea mai buna solutie pentru romani?.


Musafir

#44

2015-11-07 22:31

Pentru un viitor mai bun pe care Romania l ar putea avea condusa de o persoana care nu isi urmareste doar interesele propri.

Musafir

#45

2015-11-08 04:29

Pentru schimbare in bine.

Musafir

#46

2015-11-08 08:46

De ce trebuie sa platim din banii nostri atatia parlamemtari nu ar fi de ajuns sa fie plati-ti doar cei care sunt la putere?Sunt de acord puterea sa fie a presedintelui

Musafir

#47

2015-11-08 13:53

Victoria Romania! !!!!!

Musafir

#48

2015-11-08 16:23

asta ar fi una dintre variantele de a tine in considerare,dar schimbarea legilor ar fi o solutie imediata impotriva coruptilor,ptr fiecare euro 1 an de inchisoare,un fel de lege tipic Vlad Tepes modern al timpurilor noastre,tinind cont ca nu mai avem nici paduri ptr tepe.
Bud

#49 Un an ptr fiecare euro

2015-11-08 16:24

asta ar fi una dintre variantele de a tine in considerare,dar schimbarea legilor ar fi o solutie imediata impotriva coruptilor,ptr fiecare euro 1 an de inchisoare,un fel de lege tipic Vlad Tepes modern al timpurilor noastre,tinind cont ca nu mai avem nici paduri ptr tepe.


Musafir

#50

2015-11-09 15:18

cred ca ar fi un lucr pozitiv ca prim-ministrul sa nu mai posede atata putere in stat ....