STOP demolării patrimoniului industrial de la Petrila!
Ar fi o idee adresarea de scrisori deschise catre Presedentie, Guvern, Ministrul Culturii, ba chiar si la organizatii importante ale UE. Tot este 2015 anul patrimoniului industrial, au ocazia sa faca ceva concret pentru acest patrimoniu. Un raspuns tot trebuie sa dea, si presiunea suplimentara nu poate decat sa fie utila.
Am semnat aceasta petitie nu numai in nume personal, ci si in numele celor peste 35.000 de mineri razvratiti ai Vaii Jiului pe care i-am organizat si condus la marea Revolta de la Lupeni din 2-3 august 1977.
De ce am semnat aceasta petitie online? Pentru ca ce s-a intamplat si inca se intampla acum cu minerii si minele din Valea Jiului este o jignire fara margini, o grea insulta si un adevarat atentat revoltator aduse memoriei eroismului mineresc al Vaii Jiului, pentru libertatea, demnitatea si un trai mai decent al tuturor locuitorilor jiuleni, de mai ieri si azi.
Pentru a va dovedi ca merita salvata aceasta mina va rog sa cititi istoricul bine documenatat al acestei mine aici si aici. Este trist ce se intampla, dar oare cui ii mai pasa ca Valea Jiului risca sa nu aiba carbuni pentru incalzire la iarna?!
| This discussion has been closed. |