SPUNE DA IMPOZITARII TUTUROR VENITURILOR BISERICII ORTODOXE!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția SPUNE DA IMPOZITARII TUTUROR VENITURILOR BISERICII ORTODOXE!

Un dracusor

#76

2015-10-02 11:01

Frati dracusori, stiu, noi nu mergem niciodata la biserica, nu am dat vreun banut la biserica, insa pe toti ne deranjeaza ca in biserica se spune sa nu mai dam banii pe tigari, alcool, curve... Deci sa votam fratilor


Musafir

#77

2015-10-02 12:59

Cei care ne jignesc pe noi, cei care semnam, ne acuza de fapt de ceea ce fac ei... Desfrau, alcoolism, fatarnicia lor... Exact ca biserica...ce condamna numai minciuna prin viu grai, nu si cea prin omisiune... Minciuna prin omisiune e tolerata si incurajata de biserica chiar si prin secretul spovedaniei, nedenuntarea infractiunilor despre care "duhovnicii" afla si care nu fac faptele sa fie mai putin penale si pe ei mai putin complici... Asa pleaca nemernicii convinsi ca s-au "purificat", cu cugetul impacat sa savarseasca alte noi pacate, in drept, infractiuni, contraventii, asa si BOR ia bani fara sa ii declare, propavaduieste una si face taman alta... Amintiti-va cum reprezentantii BOR din comunitati nu iau atitudine cand se petrec crime, violuri (cazul de la Vaslui, in care parintelul a refuzat si sa aiba in comunitate si la TV vreo reactie, cazul de azi, f mediatizat, in care din mila Domnului, adica a popei, vor ramane in drum, in prag de iarna f multe familii si popisteanul se ascunde dupa patriarhie si patriarhia nu conenteaza)... Amintiti-va de prostitutia cu "icoanele" "Sfantului Ardealului", care numai "icoane" nu-s, fiindca "Sfantul" dupa nicio lege, nici cea canonica, nu e inca sfant, deci, icoanele-s biete poze inramate si cei care le numesc altfel, deloc crestini, deloc in legatura cu religia!!!!!!!!

Musafir

#78

2015-10-02 15:06

Pentru ca a crede sau nu e intim, individual, subiectiv, dar legea trebuie sa fie aceeasi pentru toti.

Musafir

#79

2015-10-02 16:40

pentru ca noi platitorii de taxe si impozite suntem niste prosti! iar hotii de preoti se imbogatesc pe seama noastra. Unde este cinstea si orectitudinea? Numai la noi?

Musafir

#80

2015-10-02 21:38

Eeeeeeeeeeeeseseeeeeeeeee


Musafir

#81

2015-10-02 21:40

Sa plateasca si ei cum plateste fiecare om cinstit
Un dracusor

#82

2015-10-03 08:18

frati dracusori,

Noi nu mergem niciodata la biserica

noi nu platim nici un leu bisericii

noi nu ne rugam 

Dar ne deranjeaza biserica pt ca ne spune unde gresim

si ne deranjeaza si oamenii buni din biserica, care e roaga pentru noi

SA NU CEDAM FRATILOR, sa ii injuram pe credinciosi, sa fim rai, sa mintim, sa ne dusmanim, sa injuram biserica, pe Dumnezeu, sa il impozitam si pe Dumnezeu

nu e corect ca Dumnezeu, Tatal nostru, sa ne spuna ce e bine sa facem ... sa facem, sa nu curvim, sa nu fumam, sa nu mintim, 

 

 

 

Un alt dracusor

#83

2015-10-03 08:24

Frati dracusori,

noi oricum nu dam nici un leu bisericii

dar e bine ca o parte din banii pe care credinciosii ii doneaza bisericii sa ajunga si la fratii nostri, dracusorii din guvern, car vor sti ei ce sa fac cu ei

pana cand se voteaza legea, sa injuram si sa fim rai

sufletul ne mustra, trebuie sa ne manifestam cumva

 


Musafir

#84

2015-10-03 10:31

ca orice afacere, normal sa fie impozitata

Musafir

#85

2015-10-03 11:53

Daca a fi credincios, inseamna a fi ignorant si superstitios, a impune altora convingerile tale absurde, ridicole, fara logica, a folosi termenii religiosi fara a le percepe sensul, a proclama icoane pozele oarecare, atata atimp cat nu e niciun sfant recunoscut de biserica in ele, a crede orbeste ca un mormant, un decedat te vindeca, iti aduce noroc, belsug, sanatate, mai bine atecu convins!!!! Cat timp institutiile statului nu-si fac datoria, escrocii acestia nu sunt taxati, combatuti, pedepsiti pentru cat iau, cat fura, prostirea populatiei, veti tot pupa "sfintii ce se arata-n dudumele"!

un roman

#86

2015-10-03 18:13

Frati romani, credinta stramoseasca ortodoxă ne invață:

- sa ne iubim dusmanii, sa ne rugam pentru dusmani chiar si atunci cand ne lovesc si ne injura

- sa iubim biserica, si, daca nu ne plac unii preoti care gresesc, sa nastem noi preoti mai buni

 

Strainii de tara veniti pe aceste meleaguri acum 60 de ani, bolsevicii atei, ne-au invatat 

- sa ne uram, sa ne blestemam, sa lovim unii in altii, sa fim rai

- sa defaimam biserica, pe slujitorii ei (in masa pe toti, sfinti sau cu greseli)

- sa il uram pe Dumnezeu

 

... Sa ne iubim fratilor, sa nu mai fim rai

... azi-maine le lasam pe toate aici. NU luam nimic cu noi.

 

ALT ROMAN

#87 Re:

2015-10-03 18:17

#86: un roman -  

 De acord: sa ne iubim in respectul legii, care sa fie una pentru toti!


Musafir

#88

2015-10-03 18:30

Fiindca in zilele noastre, popii spala creiere, biserica bani si semenii nostri wc-urile Europei si funduri de mosi, bebelusi pe acolo, fiindca nu mai au loc de hotii de aici. De coruptii de aici. Intre care popii, iar cei care-i apara-s la fel de corupti ca popii, fiindca daca ar fi altfel, n-ar tolera astfel de duhovnici, s-ar rascula impotriva lor, a abuzurilor, nedreptatilor.

Musafir

#89 Re:

2015-10-03 18:57

#88: -  

 asa e, sa-i omoram, sa le luam gatul


Musafir

#90

2015-10-03 21:06

Nu e corect sa platesti preoti,iti cer multe in ziua de azi,.un ex sinteti cununati la primarie si PE urma vine si bebelusul mult asteptat de toti parinti,dupa 6 saptamani cum e obiceiul la ordodox,mergi la biserica sa-ti boteze copilu nu e posibil ca nu sinteti cununati in fata domnuli,si asmd.
Un votant

#91

2015-10-05 16:25

Biserica a fost intotdeauna prigonita . 

Nu a fost niciodata prigonita de oameni credincioși, ca si în cazul de față.

Nimeni din cei care am votat aici nu intrăm în biserică și nici nu am dat vreun ban bisericii .

Atunci care este problema noastra ? 

Știți care ? Faptul ca ne mustra constiinta (glasul lui Dumnezeu din noi) de pacatele pe care le avem, iar biserica ne spune pe fata ce este pacatul. Da. Biserica ne supara.

 


Musafir

#92 Re:

2015-10-05 16:53

#90: -  

Asa e. Nu e corect sa platesti preoti. Ei trebuie sa munceasca GRATIS. 


Musafir

#93 Re: Re:

2015-10-05 23:50

#92: - Re:  

 Vorbeste in nume propriu, votantule! Problema e a fiecarui on care plateste pentru tot ce face sau cumpara ori vinde taxe catre stat! La fiecare bon de cumparaturi pt supravietuire, 24% plateam TVA-ul. 24% din ce dadeam la casa nu era pt ce aveam in cos. Si nu stii tu pe cati am ajutat eu!


Musafir

#94 Mi-e tot mai scarba de pretinsii credinciosi si slujitori ai Domnului.

2015-10-06 15:56

Pentru ca imi provoaca repulsie popii care jecmanesc norodul si se lafaie in lux, conduc masini de zeci, sute de mii de euro, isi manifesta prin bolizi, opulenta si jefuirea enoriasilor credinta si de cei care-i urmeaza-n turma, care-i apara doar ca sa nu cumva sa treaca popistenii la afurisenii si sa dea bine la ochii pupatorilor de moaste si de icoane de prin pardosele....!


Musafir

#95

2015-10-06 16:14

Pentru ca asa e corect, normal, echitabil.

Musafir

#96

2015-10-06 16:23

Pentru ca asa consider drept si fiindca eu gandesc si nu concep sa ma insulte nimeni "drac" sau "nedrac", sa-mi faca "dracusorii" procese de intentie.

Musafir

#97

2015-10-07 19:47

Problema e a tuturor si a societatii in ansamblu, a faptului ca oamenii sunt needucati, nu vor sa se educe, sa invete ca au drepturi, care e rolul lor ca societate civila, nu lupta pentru drepturile pe care le au! Problema e ca se aduc pitipoance si Tatoaie pe la tv care habar n-au despre realitatile de la tara, de pe nicaieri si isi day cu parerea ...La tara, oamenii nu socot cruzimi sa inece animale, sa le sufoce, sa le mutileze. Asa sunt invatati: barbari si necivilizati, asa invata ca e normal de la o generatie la alta. La asta duce ignoranta, incultura, lipsa de educatie si cutuma.

Musafir

#98

2015-10-07 20:48

Nu sunt de acord cu finanțarea unui cult sălbatic din banii nostrii.

Musafir

#99

2015-10-08 16:53

Asa e. Nu e corect sa platesti preoti. Ei trebuie sa munceasca GRATIS. 


Musafir

#100

2015-10-10 13:46

Sunt psiholog. Am semnat aceasta petitie, fiindca ceea ce vad de ani de zile "propavaduit" nu are cea mai mica legatura cu credinta, ci cu avaritia, tupeul si lipsa de discernamant, rusine si masura a pastorilor..., duhovnicilor sau cum vreti sa le spuneti, iar imaginile cu "pelerinajele" nu sunt altceva decat psihoza colectiva ...Oamenii aceia nu merg, fiindca ei cred, ci pentru ca-s disperati, bolnavi, instrainati, alienati, au nevoie de un sprijin, o ordine, de alinare si de solutii la problemele lor, solutii pe care institutiile statului nu le ofera, fiindca nu-s deloc interasate de oameni, de drepturile, libertatile, necesitatile lor. Oamenii aceia sunt pur si simplu inselati de niste escroci. Escroci care le intretin artificial iluzia ca rugaciunea, cumpararea de "obiecte sfintite" sunt leac pentru probleme si care prospera de pe urma bolilor, durerilor, suferintelor bietilor ...Stiu, daca as zice langa mormantul lui Arsenie Boca ce scriu public acum, ar fi "credinciosi" gata sa ma linseze si n-as scpa cu viata....Dar n-ar fi vina mea, ci dovada "credintei", "moralitatii", capacitatii lor de dialog si de a discerne.