Limba română trebuie ocrotită prin lege

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Limba română trebuie ocrotită prin lege


Musafir

#1

2015-07-03 15:54

Credința ortodoxă și limba noastră definesc nația noastră. Din 1990, sunt batjocorite. Doamne ajută!
Autorul

#2 Noi nu suntem urmaşii Romei - citate din concluziile unor specialiști străini

2015-07-03 16:44

Noi nu suntem urmaşii Romei - citate din concluziile unor specialiști străini


   1. William Schiller, arheolog american: “Civilizația s-a născut acolo unde traiește astăzi poporul român, răspândindu-se apoi, atât spre răsărit, cât și spre apus, acum circa 13-15.000 de ani!”

   2. Marija Gimbutas, specialist american de origine lituaniană: “România este vatra a ceea ce am numit Vechea Europa, o entitate culturală cuprinsă între anii 6.500 – 3.500 i.Hr., axată pe o societate matriarhală, teocratică, pașnică, iubitoare și creatoare de artă, care a precedat societățile indo-europene patriarhale de luptători din epocile bronzului și fierului.”

   3. Louis de la Valle Poussin: “Locuitorii de la nordul Dunării de Jos pot fi considerați ca de origine a limbilor indo-europene, adică strămosii Omenirii.”

   4. Ekstrom Par Olof, scriitor și lingvist suedez: “Limba româna este o limbă-cheie, care a influențat în mare parte toate limbile Europei.”

   5. Gordon W. Childe: “Locurile primare ale dacilor trebuie căutate, deci, pe teritoriul României. Într-adevăr, localizarea centrului principal de formare și extensiune a indo-europenilor trebuie să fie plasată la nordul și sudul Dunării.”

  6. Bosch Gimpera, cercetător german: “Spațiul din care au pornit indo-europenii este situat între Valea Dunării, Marea Egee și Marea Neagră.”

  7. Eugene Pittard, antropolog francez: “Strămoșii etnici ai românilor urcă neîndoielnic până în primele vârste ale Umanității, civilizația neolitică româna reprezentând doar un capitol recent din istoria țării.”

  8. Prof. Fabio Scialpi: “Sunt intrigat de prezența, pe teritoriul României, a mai multor toponime cu rezonanță sanscrită.”

   9. A. Jarde, renumit elenist, Paris 1923: “Asupra istoriei primitive a regiunilor care vor forma Grecia, grecii înșiși nu știu nimic. Până în prezent, solul grec n-a scos la iveala nici o urmă materială a paleoliticului. Cei mai vechi locuitori din Grecia sunt tracii, aparținând timpului neoliticului.”

   10. Bonaventura Vulcannius din Bruges, 1597: “Geții au avut propriul lor alfabet cu mult înainte de a se fi născut cel latin (roman). (…) Getii cântau, însoțindu-le din fluier, faptele săvârșite de eroii lor, compunând cântece chiar înainte de întemeierea Romei, ceea ce – o scrie Cato – romanii au început să facă mult mai târziu"

   Le-am preluat azi 3 Iul 2015, de aici

Autorul

#3 Nu plânge, maică Românie / De ani şi ani cădeţi în hău

2015-07-03 17:24

    Ieri am dat peste aceste versuri găsite ȋn raniţa unui soldat mort ȋn toamna anului 1918, pe muntele Sorica, din Carpaţii de Curbură. Acest soldat care n-a apucat să trăiască s-a jertit pentru neam, țară și limbă. A murit cu acestea în gând. Când văd comportamentul nostru care am călcat și călcăm pe jertfa lor mă cutremur și nu pot să continui ...

Nu plânge, maică Românie,

Nu plânge, maică Românie,
Că am să mor neȋmpărtăşit!
Un glonţ pornit spre pieptul tău,
Cu pieptul meu eu l-am oprit…

Nu plânge, maică Românie!
E rândul nostru să luptăm
ªi din pământul ce ne arde
Nici o fărâmă să nu dăm!

Nu plânge, maică Românie!
Pentru dreptate noi pierim;
Copiii noştri, peste veacuri,
Onoare ne vor da, o ştim!

Nu plânge, maică Românie!
Adună tot ce-i bun sub soare;
Ne cheamă şi pe noi la praznic,
Când România va fi mare!

    Zilele acestea am găsit și aceste versuri citate sub titlul Blestemul Domnului nostru după care urmează scris Mihai Eminescu. Din anumite motive nu sunt sigur că aparțin lui Eminescu, dacă nu au fost atribuite printr-o confuzie marelui geniu și patriot asasinat ("lento" - vezi Aici, la comanda primului rege de import dată înainte de a semna tratatul trădător din toamna lui 1883 cu puterile pangermane care l-au inserat la conducerea românilor) deoarece există pe Internet o poezie mai mare dedicată lui Eminescu care le are inserate așa sau cu ultimul vers modificat complet, plus o variantă Youtube.

Blestemul Domnului nostru

De ani şi ani cădeţi în hău,
Nimic nu vă mai merge.
Ruşine să vă fie-n veac
Că v-aţi trădat străbunii
De parcă n-aţi fi pui de dac
Ci rude-aţi fi cu hunii!
Lăsaţi pe-ai vostri guvernanţi
Să vă înece-n smoală,
Să fiţi doar simpli figuranţi
În țara voastră goală?
                                                              3 Iul 2015

Tibi Tiberiu
Bucuresti

#4

2016-02-29 17:43

Multumesc!

Tibi Tiberiu
Bucuresti

#5

2016-02-29 17:45

Am un articol foarte bine documentat ce arata ca defapt LATINA a evoluat din ROMANA. Si au existat 2 migrari Tracice 1) spre N si 2) spre SUD - Punjabi. Mai multe detalii, sau daca sunteti interesati de o discutie ma puteti contacta pe skype : tibi.urs (id-ul meu)