Apel la libertatea elevului în școală

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Apel la libertatea elevului în școală

Babiuc

#51 Uniformă si ieșitul din școala

2015-04-23 10:13

Am semnat aceasta petiție deoarece învățământul e gratuit si ar trebui sa ne ceara bani de uniformă, iar in legătura cu porțile închise consider ca se încalcă dreptul la libertate.


Musafir

#52

2015-04-24 18:38

Deoarece camasa face irituri iar fara paza elevii se bat si fura

Musafir

#53

2015-05-07 06:42

Inca nu este lege ,,dupa cate stiu˝ purtarea uniformei si totusi deja se abuzeaza de ea!!Azi copilul mi-a fost trimis acasa de la scoala pt ca s-a dus fara uniforma!!....invatamantul este obligatoriu,atunci daca nu are uniforma nu mai este obligatorie scolarizarea copilului???

Musafir

#54

2015-07-21 16:47

Invatamantul de stat fiind gratuit, aceasta inseamna ca totul trebuie sa fie asigurat de catre stat. ?

Musafir

#55 Re:

2015-07-21 16:50

#53: -  

 Imi pare rau, aici ne confruntam cu un abuz. Nu inteleg din ce motiv ne place sa tacem, ca sa nu suparam pe cei din jur, sa nu cauzam probleme. Stiti ca pot raspunde cei in cauza?

Uniforma nu este obligatorie. Asa isi fac niste bani de cheltuiala personalul didactic, prin aceasta afacere.....


Musafir

#56 Re: Uniformă si ieșitul din școala

2015-07-21 16:52

#51: Babiuc - Uniformă si ieșitul din școala  

 Abuzurile se pedepsesc prin lege.

Vreau sa spun ca am auzit ca se si conditioneaza notele bune cu contributiile la scoala.

AAA

#57

2015-08-17 20:56

Si eu sunt la liceu si, chiar si asa, sunt de acord cu purtarea uniformelor! Esti la scoala, nu la club, sa vii in ce vrei tu imbracat, cel putin in invatamantul obligatoriu. Desigur se pot face anumite schimbari. Sa nu mai fie atat de sobre si urate. Sa intervina si creativitatea, spre ex. fiecare scoala sa aiba uniforma sa, nu la fel in toata tara. Sa fii mandru ca esti la o anumita scoala. Bineinteles, desi ,,obligatorie", foarte putini elevi se mai conformeaza. De ce e importanta uniforma? De ce nu te poti imbraca in ce vrei tu? Repet, pentru ca esti la scoala, sa inveti nu sa faci parada modei!! Intrand in unele licee din aceasta tara nici nu mai deosebesti elevele de profesoare! Iar baietii toti cu camasi roz si atitudine de cocalari, pardon, de SMECHERI.. Vrei sa iti etalezi ultimele haine de firma sau nu stiu ce haine colorate, mai frumoase sau mai urate, oricum care sa te reprezinte? Exista atatea locuri in care le poti arata, dar nu in scoala. Pe de alta parte, imi este si mila de unii dintre voi, adeptii eliminarii uniformelor din scoli, mi-e mila pentru ca nu ati avut profesori de calitate. Nu profesori care vin si dicteaza zece pagini, ci profesori cu spirit de viata, care sa va ajute sa intelegeti necesitatea anumitor lucruri, nu numai legate de acest aspect. In legatura cu celelalte puncte sunt si eu de acord. :)