DA ...IMPOZITARII CULTELOR RELIGIOASE

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția DA ...IMPOZITARII CULTELOR RELIGIOASE


Musafir

#51 Re:

2015-02-09 19:18

#35: -  

Strecurăm ţânţarul şi înghiţim cămila!

Furtul de sute miliarde de lei din ţara asta, proasta guvernare ce a înlesneşte altora foloase de zeci de miliarde -vezi ce se petrece zilele astea cu zecile de persoane ce umplu dosarele DNA-ului şi noi vorbim de sume- în comparaţie- de mii de ori mai mici, alocate pentru acoperi un 2-3% din construcţia sau reparaţia bisericilor, unele de patrimoniu!!!

Despre piaţa neagră, care reprezintă mai mult de 10-15% din economie sau de evaziunea fiscală masivă ce să mai spunem?


Musafir

#52 Re:

2015-02-09 19:20

#2: -  

 În virtutea aceluiaşi principiu, să plătească şi ASUR-ul şi toate celelalte ONG-uri!


Musafir

#53 Re:

2015-02-09 19:32

#8: -  

Art.1, alin. 3 din Constituţia României: 

(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

Cred că n-am uitat că s-a murit şi pentru credinţă!

„Avea doar 19 ani. Iar atunci, în 1989, se considera rocker. Şi, în măsura în care se putea pe atunci, chiar a şi trăit ca un rocker. Dar, contrar acestei apartenenţe oarecum exotice, îşi vedea vii­to­rul pus în sluj­ba Bisericii. Ce fel de preot ar fi putut de­veni acest tânăr rebel? Nu o să ştim niciodată: Dumnezeu l-a che­mat la El înainte de vreme, preschimbat în martir. 

Puştiul, abia ieşit din adolescenţă, se numea Mihai Lucreţiu Gâtlan. Şi a fost primul bucureştean ucis în Capitală în cursul dramaticelor evenimente din Decembrie '89. Acum, după douăzeci de ani, din toate visele lui spulberate atunci nu au mai rămas decât o cruce şi o placă din marmură neagră fixată pe un perete din centrul Capitalei. Şi un mormânt acope­rit cu o lespede de marmură în Cimitirul Eroilor Revoluţiei. Plus o mulţime de amin­tiri care acum mai trăiesc doar în me­moria părinţilor şi a prietenilor săi.  

Ion Gâtlan, tatăl lui Mihai, este şi el unul dintre revoluţionarii din Bu­cu­reşti. Este un om obişnuit care în De­cem­brie '89 a plătit de două ori preţul de sânge, durere şi eroism pe care istoria l-a pretins în schimbul căderii re­gi­mului comunist. Prima dată, pentru că atunci l-a pierdut pe cel mai mare dintre copiii săi. Iar a două oară, pentru că la scurt timp după fuga cuplului Ceau­şes­cu a participat în mod direct la de­ca­pi­tarea structurii de comandă de la vâr­ful partidului. Aflat în sediul CC al PCR, el a fost cel care i-a arestat pe Constantin Dăscălescu, pe Ilie Verdeţ şi pe gene­ralul Iulian Vlad. Dar asta este o altă pa­gină a Revoluţiei, pe care o vom întoarce atunci când îi va veni şi ei timpul. 

Cine a fost Mihai Gâtlan? "Era cel mai mare din cei şase copii ai mei. Încă din copilărie era atras de imaginea înalţilor prelaţi înveşmântaţi în odăjdii. Apoi, când a mai crescut, şi-a dorit să urmeze Teologia.
Iar, pe atunci, asta nu prea era «pe linie». 

Continuarea a puteţi afla de pe net. Mormântul- vă invit să-l vizitaţi la Cimitirul Eroi Revoluţiei. 

Apropo, şi acolo s-a construit o biserică, care are evident şi preoţi. A fost ceva mai mult decât necesar!


Musafir

#54 Re:

2015-02-09 19:36

#4: -  

 Argumenţia petiţiei?

Vorbim vorbe. Semnăm ceva neargumentat.

Din spirit de imitaţie, ca să spun aşa, pe principiu să moară şi capra vecinului.

Dacă aceea se mai întâmplă să mai respire!


Musafir

#55 Re:

2015-02-09 19:49

#5: -  

 STIMAŢI CONCETAŢENI!

Eu zic aşa: dacă părinţii vă lasă moştenire o sumă de bani, plătiţi mai întâi 16% împozit, mai plătiţi apoi şi TVA 24%. 

AUD???? Nu sunt normal??? Aşa ziceţi voi?

 - Păi suma aceea a fost, nu-i aşa, impozitată şi răsimpozitată până a ajuns la voi!

- Apoi ea este UN DAR AL PĂRINŢILOR! 

Să ştiţi că mii de oameni fac eforturi mari să dea bisericilor în constructie mai ales un bănuţ sau chiar cu mult mai mult. (Pentru că bisericile aşa se fac. De la stat abia dacă vin ceva sume. Deşi BOR a fost DEPOSEDATĂ aproape până la sânge de cel puţin două ori în istorie. In 1863 şi in 1949. Şi nici până asţăzi nu i s-a restituit ce i s-a luat.)

Dacă eu DARUIESC ceva la BISERICA pe care o consider a mea, nu vreau să fie impozitat.

  

 

 


Musafir

#56 Re:

2015-02-09 20:02

#6: gbm -  

 Ai fost la biserica din parohia ta? E nouă? Cum s-a construit, l-ai întrebat pe preot?

Căci noi dacă ne luam o amârâtă de garsonieră, plătim zeci de ani de zici că-i palat!

Crezi că preotul a avut noroc să primescă de la stat o sumă ce nu trece de 2-3%? E un fericit!!!

Enoriaşii lui au dormit bine, dar el poate a luat un credit să plătească ceva lucrări la biserică.

Cunosc preoţi care au construit biserică intr-un sat unde nu era, şi au făcut enorm de multe eforturi. Nimeni nu i-a dat nimic( adică nimic de la stat). Cei care au contribuit cu sume de bani, cu muncă, cu materiale -CREZI CĂ AR FI FERICIŢI SĂ ŞTIE CĂ SUMELE LE SUNT IMPOZITATE?

Pentru că asta înseamnă impozitare!


Musafir

#57 Re:

2015-02-09 20:04

#10: -  

 Adică?

 


Musafir

#58 Re:

2015-02-09 20:09

#13: -  

 Cred că asta este problema României. Personal, din banii tăi, cât crezi că se duc la biserică, în diverse forme într-o viaţă? Crezi că mai mult de 300 lei?

Dar dacă te duci într-o seară la o distractie te poate costa dublu sau triplu la o adică?

Sau că-ţi fură alţii VIITORUL TĂU ŞI AL ROMÂNIEI ?


Musafir

#59 Re:

2015-02-09 20:13

#14: -  

Sinteză activităţi BOR în anul 2014:

În anul 2014, în lucrarea social-filantropică a Bisericii noastre au fost implicate un număr de 10.576 persoane, după cum urmează: 29 consilieri eparhiali, 25 inspectori eparhiali de specialitate şi eparhiali, 452 asistenţi sociali, 1.309 persoane cu diverse specializari (cadre didactice, cadre medicale, jurişti, psihologi etc), 8.761 voluntari şi membri ai comitetelor filantropice. În cursul anului 2014, atât în Bucureşti, cât şi în diferite localităţi din cuprinsul eparhiilor, s-a desfășurat activitate socială în cadrul a 785 de instituţii și servicii sociale. Având în vedere diversificarea continuă a serviciilor oferite, precum şi extinderea şi acreditarea centrelor, s-a impus o reorganizare integrată a activităţilor pe criterii de competenţă. La nivelul structurilor bisericești (centre eparhiale, protopopiate și parohii), diagrama aşezămintelor social-filantropice arată astfel: 158 cantine sociale și brutării, 51 instituții ce oferă servicii medicale și farmacii, 85 centre de zi pentru copii, 14 centre de zi pentru vârstnici, 44 centre rezidențiale vârstnici, 29 centre comunitare, 35 centre de tip familial, 38 grădinițe sociale și afterschool, 14 locuințe protejate, 94 centre de informare, de consiliere și centre de resurse, 1 instituție de învățământ pentru adulți, 21 centre de urgență (pentru persoane fără adăpost, pentru victime ale violenței domestice, pentru victime ale traficului de persoane), 21 campusuri de tabără, 63 centre educaționale și alte 117 instituții cu specific diferit. În cuprinsul eparhiilor, la nivelul structurilor eparhiale se află în derulare un număr de 576 proiecte și programe sociale, din care: 36 cu finanţare externă, 53 cu finanţare publică, 430 finanţate din fonduri proprii şi 57 cu finanţare mixtă.

 

Asistenţa religioasă în unităţile militare, penitenciare, spitale şi aşezăminte de ocrotire socială este asigurată de un număr de 512 preoţi, dintre care: 151 în unităţi militare şi penitenciare şi 361 în spitale, aşezăminte de ocrotire socială, unități de învățământ etc. În toate unităţile menţionate mai sus, există în prezent un număr de 424 biserici şi capele sfințite, altele 88 aflându-se în diferite stadii de construcţie şi amenajare.

 

Atât în cadrul aşezămintelor, cât şi prin intermediul programelor și proiectelor sociale, au primit asistenţă 87.474 de beneficiari, după cum urmează: a) 39.006 copii din aşezămintele sociale ale Bisericii, dar mai ales din familii sărace şi fără posibilităţi de întreţinere, sau cu părinţii aflaţi la muncă în alte ţări; b) 3.892 persoane cu dizabilităţi, cu deficienţe de vorbire, vedere şi auz, consumatori de droguri sau alte tipuri de dependenţe, persoane infectate cu HIV/SIDA; c) 22.429 persoane vârstnice din aşezămintele de protecţie socială bisericeşti, din centrele sociale de tranzit şi adăposturi de noapte, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonaţi de familie şi care prezentau grave probleme de sănătate; d) 19.857 şomeri, adulți în dificultate, victime ale traficului de persoane, victime ale violenței familiale, deţinuţi eliberaţi, victime ale calamităților naturale; e) 2.290 alte categorii. În cadrul activităţii filantropice s-au acordat ajutoare financiare directe în valoare de 10.855.632,03 lei şi ajutoare materiale în valoare estimată de 17.230.904,66 lei.

 

În ansamblu, pentru susţinerea întregii activităţi de asistență socială și filantropică şi pentru sprijinirea sinistraților, în anul 2014, la nivelul Patriarhiei Române, s-au cheltuit 87.365.322,13 lei ș106.906 euro.

 

 

În afară de acestea Biserica Ortodoxă Română a oferit Patriarhiei Antiohiei şi a Întregului Orient suma de 500 000 euro, în urma colectei desfăşurate la nivelul întregii Patriarhii Române pentru ajutorarea creştinilor din Siria şi Orientul Mijlociu, victime ale prigoanei şi violenţei.


Musafir

#60 Re:

2015-02-09 20:15

#15: -  

 În anul 2014, în lucrarea social-filantropică a Bisericii noastre au fost implicate un număr de 10.576 persoane, după cum urmează: 29 consilieri eparhiali, 25 inspectori eparhiali de specialitate şi eparhiali, 452 asistenţi sociali, 1.309 persoane cu diverse specializari (cadre didactice, cadre medicale, jurişti, psihologi etc), 8.761 voluntari şi membri ai comitetelor filantropice. În cursul anului 2014, atât în Bucureşti, cât şi în diferite localităţi din cuprinsul eparhiilor, s-a desfășurat activitate socială în cadrul a 785 de instituţii și servicii sociale. Având în vedere diversificarea continuă a serviciilor oferite, precum şi extinderea şi acreditarea centrelor, s-a impus o reorganizare integrată a activităţilor pe criterii de competenţă. La nivelul structurilor bisericești (centre eparhiale, protopopiate și parohii), diagrama aşezămintelor social-filantropice arată astfel: 158 cantine sociale și brutării, 51 instituții ce oferă servicii medicale și farmacii, 85 centre de zi pentru copii, 14 centre de zi pentru vârstnici, 44 centre rezidențiale vârstnici, 29 centre comunitare, 35 centre de tip familial, 38 grădinițe sociale și afterschool, 14 locuințe protejate, 94 centre de informare, de consiliere și centre de resurse, 1 instituție de învățământ pentru adulți, 21 centre de urgență (pentru persoane fără adăpost, pentru victime ale violenței domestice, pentru victime ale traficului de persoane), 21 campusuri de tabără, 63 centre educaționale și alte 117 instituții cu specific diferit. În cuprinsul eparhiilor, la nivelul structurilor eparhiale se află în derulare un număr de 576 proiecte și programe sociale, din care: 36 cu finanţare externă, 53 cu finanţare publică, 430 finanţate din fonduri proprii şi 57 cu finanţare mixtă.

 

Asistenţa religioasă în unităţile militare, penitenciare, spitale şi aşezăminte de ocrotire socială este asigurată de un număr de 512 preoţi, dintre care: 151 în unităţi militare şi penitenciare şi 361 în spitale, aşezăminte de ocrotire socială, unități de învățământ etc. În toate unităţile menţionate mai sus, există în prezent un număr de 424 biserici şi capele sfințite, altele 88 aflându-se în diferite stadii de construcţie şi amenajare.

 

Atât în cadrul aşezămintelor, cât şi prin intermediul programelor și proiectelor sociale, au primit asistenţă 87.474 de beneficiari, după cum urmează: a) 39.006 copii din aşezămintele sociale ale Bisericii, dar mai ales din familii sărace şi fără posibilităţi de întreţinere, sau cu părinţii aflaţi la muncă în alte ţări; b) 3.892 persoane cu dizabilităţi, cu deficienţe de vorbire, vedere şi auz, consumatori de droguri sau alte tipuri de dependenţe, persoane infectate cu HIV/SIDA; c) 22.429 persoane vârstnice din aşezămintele de protecţie socială bisericeşti, din centrele sociale de tranzit şi adăposturi de noapte, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonaţi de familie şi care prezentau grave probleme de sănătate; d) 19.857 şomeri, adulți în dificultate, victime ale traficului de persoane, victime ale violenței familiale, deţinuţi eliberaţi, victime ale calamităților naturale; e) 2.290 alte categorii. În cadrul activităţii filantropice s-au acordat ajutoare financiare directe în valoare de 10.855.632,03 lei şi ajutoare materiale în valoare estimată de 17.230.904,66 lei.

 

În ansamblu, pentru susţinerea întregii activităţi de asistență socială și filantropică şi pentru sprijinirea sinistraților, în anul 2014, la nivelul Patriarhiei Române, s-au cheltuit 87.365.322,13 lei ș106.906 euro.

 

În afară de acestea Biserica Ortodoxă Română a oferit Patriarhiei Antiohiei şi a Întregului Orient suma de 500 000 euro, în urma colectei desfăşurate la nivelul întregii Patriarhii Române pentru ajutorarea creştinilor din Siria şi Orientul Mijlociu, victime ale prigoanei şi violenţei.


Musafir

#61 Re:

2015-02-09 20:21

#19: -  

 Draga mea de căte ori ai fost la biserică? Nu la cununie sau înmormântare sau botez.

Ci la biserica ta, atunci când se plătesc o mulţime de facturi la biserică, sau zeci de bătrâni sau copii sau .... cer săptămânal, bani pentru o pâine, rechizite pentru copii, medicamente sau ghete pentru copil...


Musafir

#62 Re:

2015-02-09 20:28

#25: -  

 Oare Mântuitorul nu a avut nevoie de un pat, o casă in care să stea in trecere printr-o localitate?

După Mântuitorul mergeau alături de apostoli şi alţi ucenici şi femei. De multe ori, unii din aceştia, mai înstăriţi fiind, îşi cheltuiau averea pentru a face faţă cheltuielilor. Fie cei care îi găzduia, pe Mântuitor şi apostoli, plăteau ei casa, masa, şi altele.

Oare n-aţi citit în Biblie că Iuda, apostolul, era purtătorul pungii cu bani, deci el se ocupa de cheltuieli.   


Musafir

#63 Re:

2015-02-09 20:32

#20: -  

Şi lipsa religiei duce chiar la mai mult fanatism şi extremism.

Ce legătură are impozitarea cu fanatismul?

Cifre şi comparaţii pentru ce însdeamnă prea mult?

Că s-ar putea dovedi că este mult, mult mai puţin decât ne închipuim.


Musafir

#64 Re:

2015-02-09 20:36

#22: -  

 Corect! Să se aplice legea! Şi se aplică, văd intr-un târziu.

Încep unii care au vândut pe nimic ţara şi interesele acestei ţări de zeci şi zeci de miliarde de lei să plătească. Şi este doar vârful aisbergului.

Unii ţipă de fapt, ca să ne uităm în altă parte decât acolo unde trebuie!


Musafir

#65 Re: Re:

2015-02-09 21:25

#47: - Re:  

 botez, cununie religioasă = nimic

Certificatul de botez este un act formal și nu ține loc de certificat de naștere iar prin cununia religioasă nu se oficializează căsătoria, deci biserica încasează bani pentru nimic. Biserica încasează bani pentru niște servicii inutile.


Musafir

#66 Re: Re: Re:

2015-02-10 05:34

#65: - Re: Re:  

 Dacă tu aşa crezi, ca şi mulţi alţii ( nu întotdeauna numărul mare înseamnă şi adevăr sau dreptate - apropo de majoritatea care l-a votat pe Iliescu în 1990 în Duminica Orbului, de exemplu) este dreptul tău. Când vei fi vreodată la ananghie, aminteşte-ţi că tu nu poţi zice nici măcar Doamne. Pentru că tu ai ales că nu există. Pentru tine.

Dar nici să-L acuzi pentru nimic din cee ce se întâmplă în general în lume. Pentru tine, iarăşi nu există.

Dacă eşti totuşi agnostic, şi nu l-ai intuit măcar pe Dumnezeu în rostul Bisericii pe care Hristos a lăsat-o prin apostolii săi martiri, te sfătuiesc să mai cauţi înţelesul Sfintelor Taine. ele s-au păstrat cel mai bine în Ortodoxie. Alte culte au preluat doar simbolistica.

Ar fi bine să nu te pronunţi în general asupra lucrurilor pe care nu le-ai aprofundat şi înţeles din interiorul lor, din miezul lor.


Musafir

#67 Re:

2015-02-12 17:11

#42: -  

 legea este în vigoare pentru bor deși a fost respinsă de parlament
cunosc personal această situație. a fost chiar la ușa mea să-i plătesc cultul dar nu i-am dat niciun ban. de la o vecină a încasat și pentru fiul ei, care este în străinătate. nu era un impostor findcă nu a bătut și pe la ușile catolicilor și penticostalilor. dacă vecinul meu ar fi fost în țară sunt sigur că l-ar fi luat în șuturi, oricum a aflat de la mine că este pe lista de buni platnici a bisericii și nu ia convenit deloc...


Musafir

#68 Re: Re:

2015-02-15 21:40

#67: - Re:  

 Nu există niciun fel de taxă de cult. Dar la fiecare biserică se stabileşte o contribuţie anulă pentru a se asigura cheltuielile bisericii. Oare credeţi că biserica respectivă plăteşte cu aer poate facturile sau reparaţiile sau construcţia clădirii? Sigur, nu te obligă nimeni s-o plăteşti.Dar o biserică este a parohiei, a enoriaşilor din aceea parohie. Eu cred că se face mult prea mult tam-tam pentru o sumă benevolă. Dar când vă duceţi să vă cununaţi, nu alegeţi decât bisericile frumoase (se întreţin din ce bani?), cu un cor bun ( membrii corului fac muncă voluntară?) etc., etc.

Iar când se duce unul din membrii familiei, vă bucuraţi că în sfârşit, biserica din vecinătate are capelă pentru că a face mai suportabil un moment delicat din viaţa familiei... 

Problema nu este contribuţia, căci aceasta se plăteşte nu numai la biserica ortodoxă, dar şi la cea catolică, greco-catolică iar la alte confesiuni se cere zeciuiala. Problema este faptul că noi plătim în alte părţi ce ni se cere, iar când este vorba de biserică, acolo totul ar trebui să fie gratis. De unde? Din afară totul pare simplu. Aşa cum orice om care începe o afacere este văzut de alţii ca un om bogat. Numai cine a început o afacere ştie cât de greu este să construieşti o afacere. De ce? pentru că nu ai numai venituri ci şi cheltuieli. Şi acelea nu se văd. Şi 90% din cei ce incep o acrivitate prin firma proprie falimentează.

În spatele încasărilor sunt multe cheltuieli. 


Musafir

#69

2015-07-08 13:44

Oare cand se va intampla...???!!!

Musafir

#70

2015-11-05 10:34

Totul trebuie impozitat daca tara are nevoie de bani!!! Toti trebuiesc sa contribuie. Alte biserici si-au donat averile ca sa ajute tarile lor sa iasa din criza