Susține echivalarea asistentelor medicale cu postliceală


Musafir

#326

2016-02-27 11:23

Consider ca ambele forme de pregatire trebuie sa aiba aceasi grila de salarizare din urmatoarele motive:avem aceleasi atributii;aceleasi responsabilitati;acelas volum de munca...
Deci intr-un cuvat MUNCIM LA FEL!!!Doar la salariu este DIFERENTA!!!

Musafir

#327

2016-02-27 14:50

CE RUSINE, CE URAT!!! NU STIM DECAT SA NE DAM IN CAP UNA ALTEIA IN LOC SA FIM UNITE.

SI CU FACULTATE SI CU SCOALA, SUNTEM COLEGE TREBUIE SA NE AJUTAM SEMENII SI SA NE AJUTAM RECIPROC.

CAND AM FACUT SCOALA POSTLICEALA SE INTRA CU EXAMEN SI BACALAUREAT SI MI-AU TRECUT PRIN MANA MULTE GENERATII DE ABSOLVENTE DE SCOALA POSTLICEALA SAU FACULTATE. NU EXISTA NICI O DIFERENTA DE PREGATIRE SAU INTERES PENTRU ACEASTA NOBILA MESERIE. DIFERENTA FOARTE MARE STA IN CALITATEA UMANA.

SE PARE CA ACEASTA CALITATE LIPSESTE TUTUROR CELOR CARE ARUNCA CU NOROI IN UNII SAU ALTII.


Musafir

#328

2016-02-27 15:35

Aceia care denigreaza sistemul de invatamant postliceal cu siguranta ca nu vor sa recunoasca lipsa calificarii lor. Personal am vazut student anul III la facultate care nu stia cum se tine seringa in mana, deci... cu atat mai putin cum se foloseste. Apoi, dupa ce termina cursurile facultatii nu au habar de nici un fel de ingrijirea bolnavului. De ce? Pentru ca, asa cum au recunoscut absolventii de facultate lor nu li s-a cerut sa faca practica medicala in spital.


Celor de la postliceala li s-a cerut si au fost insotiti permanent in practica medicala din timpul scolarizarii. In timp ce noi petreceam verile toride in spital, cei de la facultate mergeau in vacante. Cu exceptia catorva care veneau din proprie initiativa si faceau practica in spital pentru a invata. Erau constienti ca, desi nu li se cerea practica, va fi imposibil sa lucreze ca asistent medical, daca nu au avut contat cu sistemul de lucru in sine.

Iar despre invatatura... sa nu vorbim. Sa mearga si sa participe la cursurile si la pregatirea ce se desfasoara in postliceale. Acum, poate ca e mai usor sa devii cursant, dar cu ani in urma se dadeau examene extrem de grele pentru a intra la postliceala.

In cazul celor cu liceu, desi in rezent nu ar posibil sa profeseze fara a fi urmat o alta forma de invatamant... va spun ca sunt superiori tuturor celorlalti - absolventi ai altor forme de invatamant. Cei de liceu au invatat mai multa carte si stiu cu mult mai multe lucruri decat stim noi, cei care avem postliceala - si incomparabil cu cei care au facultatea. Cunosc cazuri reale. Pregatirea teoretica si cea practica este de neegalat.

O mare nedreptate li s-a facut ... cerinta fiind de a parcurge tot felul de alte forme de invatamant doar ca sa ramane pe posturile pe care lucrau.

Foarte frumos a spus cineva mai inainte... 

In acesta discutie este vorba de caracterul celor implicati in discutie. Daca o consideri ca pe o vocatie si ocazie de a sluji semenul vei avea puterea sa mergi mai departe.

Este absolut nedrept sa fie diferentiere de salariu... in conditiile in care fisa postului este absolut identica. Toti absolventii au aceleasi proceduri de facut si acelasi tip de ingrijire de acordat. 

Desigur, mi se pare normal ca sa existe niste cursuri care sa poata fi parcurse in maxim in an scolar/ universitar. Am discutat cu persoane care stiu programa scolara pentru ambele forme de invatamant. Diferentele la nivel teoretic sunt foarte mici. Iar la nivel practic, asa cum am mentionat, postliceala are intaietate. Este punctul forte al lor. 

 

 

 


Musafir

#329 Re:

2016-02-27 16:50

#6: -  

 CERETI SCUZE


Musafir

#330

2016-02-27 18:51

Vă rugăm să faceti ceva si cu salariile de bază în sistemul sanitar,ar trebui sa avem acelasi salar de bază toti asistenții medicali,să ne diferentiem doar prin sporuri

Musafir

#331

2016-02-27 20:34

Am semnat aceasta petitie deoarece voi fi absolventa de scoala postliceala anul acesta si doresc sa-mi continui studiile la facultate ,dar nu mi se pare normal sa o iau de la capat ,sa parcurg inca 4 ani de facultate ; am deja 3 ani de postliceala ,doresc o echivalare a anilor deja parcursi ,credite pentru continuarea studiilor la facultatea de asistente ;mentionez ca sunt deja absolventa de facultate ,dar pe un alt domeniu (invatamant).....Se face o discriminare salariala , studiile superioare pe care unii dintre noi le avem deja de ce nu sunt luate in calcul ? De ce un nou angajat ajunge la un salariu mai mare decat un vechi angajat ? De ce nu exista un raport salarial? Marirea salariala este procentuala si nu fixa ,cei cu salarii mici sunt defavorizati ....sper in rezolvarea acestor situații in favoarea cetatenilor pentru bunul mers al societatii.


Musafir

#332

2016-02-28 07:34

Cei care au facut postlicealaa sanitara au fost la cursuri zi de zi in toti cei 3 ani bai inteligentelor cu ,,facultăţuri'' facute la x si o cu examene date sambata pe calculator acasa.

Musafir

#333

2016-02-28 07:34

Sunt asistenta de 20 de ani.Am absolvit liceul SANITAR mai intai,apoi am fost nevoita sa urmez si Posliceala sanitara.in total 7 ani de studiu pentru a fi asistenta .Sa mai urmez si facultatea?inca 4 ani pentru a fi tot asistenta?cunosc colege care daca tot s-au inscris la facultate,de nervi au devenit medici,Sunt asistente cu studi superioare care ne acuza ca am absovit Postliceala copiind,dar de spaga data la decani pentru o nota de ce nu amintesc nimic?Sa nu mai amintim ca,,proastele cu posliceala,cum suntem numite de unele"le invata meserie si o facem mult mai bine decat ele.Cand sunt angajate nu stiu nici macar sa recolteze si asta pentru ca nu fac stagii cum faceam noi cate 14 ,apoi 21 de saptamani in spitale.Propun sa facem o greva Cred ca suntem mult mai multe in sidtem.sa vedem atunci cine va lucra si cate?

Musafir

#334

2016-02-28 07:41

Pentru echivalată.Pentru munca egala salariu egal.

Musafir

#335

2016-02-28 12:38

Cele care au facut facultatea la Arad si lucreaza in Bucuresti au dat asa mjkt pe la cursuri de vorbesc de cele de la potliceala

Musafir

#336

2016-02-29 20:16

Am semnat aceasta petitie , pentru ca la locul de munca , deci in fapt , este o babilonie . Cu studii , fara studii superioare.....singura diferenta este remunerarea salariala. Munca este aceeasi . Pe pacient nu il intereseaza detaliile astea . Daca nu ai 6000 ron disponibili pe an sau timpul nu iti mai permite - aici ma refer - la varsta fizica sau la timpul alocat , respectiv inca 4 ani de studiu , toate astea le simti in ziua de salariu. In rest , munca este aceeasi ....Si hai sa vb cinstit , specialist devi prin experienta , la locul de munca . Cate as cu facultate , proaspat angajate sunt departe de meserie , in comparatie cu o as cu 20 -25 ani de munca la patul bolnavului ! Diferenta o face doar nivelul de salarizare ! Si atunci , nu iti vine sa dai cu basca de pamant !

Musafir

#337

2016-02-29 22:53

Deoarece asistentele medicale sint discriminate de marii nostri politicieni

Musafir

#338

2016-03-01 08:29

pt. ca este nedrepr sa facem aceeasi munca. si sa avem aceleasi responsabilitati si sa fim altfel retribuite.

Musafir

#339

2016-03-02 01:22

Cei cu asa zisele studii superioare sa nu sa mai bata cu pumnul in piept ca sunt mari si tari!!!!! Eu cu studiile mele "medii" mai pe romaneste ii bat la fund!!!! Cine vrea invata si la postliceala!!! Si de multe ori un asistent cu studii medii stie mult mai multe decat cel cu studii superioare!!!! Sa numai zic ca face mult mai multe pentru ca este CAPABIL!!!!


Musafir

#340

2016-03-02 15:14

Dorim sustinerea echivalarii studiilor

Musafir

#341 Re:

2016-03-02 19:32

#339: -  

 Asa este! Nu trebuie niciodata sa generalizam...


Musafir

#342

2016-03-03 19:57

Am colega cu studii superioare care a fost si pontata la serviciu si figura prezenta la scoala in același timp.... Deci si facultatea se face ca si postliceala....in plus nu stie nici macar sa scrie corect.... Dar avem Studii Superioare....vai de tara in care traim. Asistentele cu liceu sanitar sunt mai competente ca si multe cu studii superioare

Musafir

#343

2016-03-04 17:14

Doresc aceasta echivalare!!!
Vale

#344 Echivalarea este o iluzie

2016-03-12 05:39

In momentul de fata exista o forma de echivalare: atunci cand te inscrii la facultate, la materiile pe care le ai facut la postliceala nu mai trebuie sa dai examen. Pur si simplu ti se recunoaste nota luata la materia respectiva, la postliceala. Acum, pentru cine e curios, aruncati un ochi peste programa de la facultate si faceti o comparatie cu ce s-a invatat in postliceala. In alta ordine de idei, nu mi se pare normala comparatia intre un proaspat absolvent si un om cu experienta de 5-10 ani sau poate chiar mai mult, in domeniu. Diferenta este enorma, dar asta e valabil pentru orice domeniu. Plusuri si minusuri exista peste tot: daca vrei inveti si la postliceala si la facultate, asta depinde numai de fiecare persoana in parte. Pe de alta parte, in orice domeniu, dupa ce ai inceput sa lucrezi cauti sa avansezi: mai faci un curs, mai faci un master, mai dai un examen. La fel este si in cazul asistentelor: daca in momentul in  care ati facut voi scoala nu exista facultate, asta nu inseamna ca in momentul de fata nu va puteti inscrie la una. Sunt n asistente care s-au inscris si si-au continuat studiile si au acum salarii mai mari decat inainte. Poate ca diferenta de salariu intre cele cu facultate si postliceala e motivata, pe de-o parte, si de pretul dublu platit de cei care aleg studiile superioare. O echivalare nu va insemna niciodata ceea ce cer multi dintre voi: niste cursuri de 2-3 luni. In primul rand, facultatile ar pierde foarte multi bani si doctorii n-ar mai avea cel de-al doilea salariu. 


Musafir

#345 Re: Echivalarea este o iluzie

2016-03-12 15:38

#344: Vale - Echivalarea este o iluzie 

 Asa este! Foarte frumos ați explicat. Nu trebuie sa ne certam intre noi din cauza asta.  Eu am făcut postliceala imediat după liceu, cu bacul luat pentru ca asta mi-am permis financiar sa fac. Am învățat de drag și pana la urma dacă ne iubim meseria nu trebuie sa ne certam intre noi din cauza legilor ( ca unii dintre noi suntem revoltați pe ele e altceva). Indiferent ca avem facultate sau postliceala, cu toții suntem colegi!

micheline

#346 De ce la INGINERI, ECONOMISTI si alte meserii nu se intampla asemenea ABERATII?

2016-03-15 13:08

Consider anormal sa te fi format intr-o meserie (la nivelul "maxim" de studii), iar dupa ce o practici mai multi ani, sa te trezesti ca mai trebuie sa faci niste studii (INVENTATE din motive greu de inteles) pentru a putea practica...aceeasi meserie! Cum ar afla un inginer, un economist, ca mai are de invatat niste ani de facultate, dupa ce a terminat facultatea, si-a luat diploma si a practicat-o zi de zi??!! Vad eu lucrurile in mod gresit?


Musafir

#347 Re: De ce la INGINERI, ECONOMISTI si alte meserii nu se intampla asemenea ABERATII?

2016-03-15 15:09

#346: micheline - De ce la INGINERI, ECONOMISTI si alte meserii nu se intampla asemenea ABERATII? 

 Nimeni nu a interzis asistentelor cu postliceala sa isi practice meseria. Nu despre asta e vorba, ci despre faptul ca vor un salariu mai mare, la fel ca cel al asistentelor cu studii superioare. Dar apropos de economisti: sunt unii care au terminat liceul de profil si tin contabilitatea primara si altii care au terminat facultatea si, poate, fac acelasi lucru. Dar salariile sigur difera pentru ca e vorba de studii. Facultatea pt asistente nu ar trebui privita ca o pedeapsa, ci ca pe o metoda de perfectionare. Sunt n cursuri care se fac in spital anual pentru a se relua anumite proceduri pe care asistentele le stiu si le fac deja pe sectie: asta pentru ca pana la urma repetitia e mama invatarii. Sunt sigura ca o improspatare a studiilor nu ar prinde rau nimanui, fie ca ai facultate sau postliceala. Numai noi avem mentalitatea aia ca daca ai prins un loc de munca de acolo trebuie sa si iesi la pensie, daca se poate fara sa mai facem alte studii, fara alte examene etc. In strainatate exista si doctorate in nursing si noi ne plangem de o biata facultate. Daca ar fi dupa gandirea asta, cei care au 4 clase ar trebui sa ramana asa, altii fara liceu, altii fara Bacalaureat...iar noi ca societate sa nu evoluam deloc, sa nu cumva sa incercam ceva nou, sa nu iesim din zona noastra de confort!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-03-17 06:58


dreptate

#349

2016-03-17 07:00

la munca egala plata egala


Musafir

#350

2016-03-17 09:39

Am semnat petitia in speranta ca se vor putea echivala, eventual completa studiile postliceale cu cele universitare. Mentionez ca sunt absolventa a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Vasile Alecsandri Bacau si totodata a unei scoli postliceale sanitare.