Devenii vor un oras dedicat oamenilor!

   Profitam de ultimele lucrari realizate cu fonduri europene pentru a denunta o lipsa de coerenta in amenajarea spatiilor de relaxare pentru copii, persoane in varsta si pietoni in general.

   Exemplul cel mai probant este cel al Pietei Arras care numara acum mai multe zeci de banci, considerata ca un loc de odihna si de relaxare si chiar un loc de joaca in aer liber pentru copii, si totusi ea se situeaza la intersectia mai multor strazi  foarte circulate fara limitare de viteza specifica, in care interfereaza traficul urban, ambulantele si masini din alte localitati, antrenand zgomote si poluare, ne putem chiar intreba cum justifica municipalitatea cheltuiala de 1.000.000 de euro pentru acest loc nedefinibil.

   In general la Deva exista o preferinta totala pentru automobile in detrimentul celorlati trecatori pe strazile orasului : pietoni, ciclisti, exact contrariul a ceea ce gasim in anul 2015 in cea mai mare parte a oraselor europene unde zonele reglementate si amenajate permit optimizarea, securitatea si reducerea poluarii fonice si cea a gazelor de esapament in anumite locuri cheie ale orasului, adica stradutele intre blocuri, sectoarele invecinate cu ariile de odihna-relaxare, chiar si singurul parc al orasului de langa cetate este separat de o falsa zona pietonala, printr-o strada cu circulatie nereglementata, Aurel Vlaicu continuata cu Avram Iancu.

   Solutiile retinute de catre municipalitate de a repartiza la intamplare limitatoarele de viteza (neadaptate fiecarui loc in parte), nu sunt satisfacatoare, accentuand uneori pericolul, automobilistii evitandu-le in zigzag sau accelerand foarte mult peste aceste pasaje.

 

   Am putea enumera cateva recomandari :

- crearea de strazi in sens unic cu imposibilitatea de a conturna limitatoarele de viteza

- instalarea de bariere in folosul riveranilor pentru a evita ca stradutele intre blocuri sa serveasca de scurtaturi

- crearea de zone pietonale efective si in numar mare

- crearea de zone limitate la 30km/ora in anumite locuri foarte sensibile

- in exemplul concret al Pietei Arras (foto: Glasul Hunedoarei), modernizarea ar avea finalitatea scontata prin proiect si devenii l-ar adopta fara rezerve, daca administratia orasului ar limita viteza la 30km/ora pentru zona vecina Bulevardului Decebal, astfel se creaza o adevarata zona pietonala cuprinzand Piata Arras si Blv.Decebal.   Zona Blv. 22 Decembrie din sensul Hotel Deva (din giratoriu) spre Spitalul Judetean sa fie destinat doar ambulantelor, care implicit nu vor mai fi in situatia sa emita alarma sonora la maxim, avand o banda rezervata exclusiv pentru transportul de urgenta spre spital. Spatiul rezultat din reorganizarea acestui sens destinat ambulantelor va permite construirea unei piste de biciclete (exista loc suficient in ambele sensuri pentru ciclisti), intre banda rezervata ambulantelor si actualul trotuar. Pe sensul Spital spre Hotel Deva (pana la giratoriu) cele doua benzi vor fi utilizate ca si in prezent.

   Semnarea Petitiei atesta ca devenii cer si isi dau acordul pentru schimbarea orasului intr-o capitala europeana dedicata oamenilor!

(Dupa completarea formularului, verificati-va mailul pentru a valida semnatura.)


Locuitorii Devei    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Locuitorii Devei să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook