Decontati banii pentru Ucrainieni si gazde!

A trecut deja un an de cand veciinii nostri au fost prinsi in razboiul cu Rusia. 

Am ajutat si ajutam toti atat cat putem, iar UE si Romania s-au angajat in diverse programe de ajutorare a cetatenilor din Ucraina. 

Programul 50/20 a fost adoptat in martie 2022 prin OUG nr.28/23.03.2022, publicata in MO, nr.282/23.03.2022, care prevede: "Persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea din bugetul inspectoratelor județene pentru situații de urgență/Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov a cheltuielilor cu hrana și cazarea în valoare de 20 de lei/zi/persoană găzduită pentru hrană și 50 de lei/zi/persoană găzduită pentru cazare. Mecanismul de decontare se stabilește prin hotărâre a Guvernului. 

Alineatul (10) 

Solicitam institutiilor abilitate (Ministerul de Finante si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta) sa deblocheze de urgenta sumele pentru decontarea cazarii si a hranei pentru refugiati, deoarece suntem in situatia de a inceta cazarea si plata hranei acestora, ceea ce ar putea genera un dezastru social pentru aproximativ 80.000 de cetateni stationari pe teritoriul Romaniei.

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Adnana Ruau va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...