DATI INAPOI PERMISELE CEFERISTILOR!

STIMATA DOAMNA MINISTRU RAMONA MANESCU,VA RUGAM SA DATI INAPOI PERMISELE CEFERISTILOR!

Noi, actuali salariati, dar si cei care o viata au lucrat in reteaua cailor ferate romane, acum pensionari, prin prezenta petitie online, va rugam a dispune COMPANIEI FEROVIARE CALATORI SA , revenirea asupra drepturilor legitime ale ceferistilor de dinaintea anilor 2012, drepturi amputate prin decizia fostului ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, din guvernarea de trista amintire Emil Boc.

Precizam ca acest drept legitim dateaza inca din anii 1933, de la greva ceferistilor, nefiind amputat nici de criza anilor 1937-1939, nici de vicisitudinile celui de-al doilea razboi mondial, nici de criza care a urmat in anii de dupa razboi cand am platit datorii, nici de regimul comunist, nici  in intreaga perioada de tranzitie de dupa 1989, dar a putut fi amputat prin dispozitia acestui personaj care alaturi de mentorul ei politic,Traian Basescu, pot fi socotiti adevaratii gropari ai cailor ferate romane. Sa fi ajuns calea ferata intr-o situatie mai grea decat cele aratate mai sus ? Sa fi fost aceasta masura salvarea caii ferate de la dezastrul in care a ajuns ?. Si daca s-a ajuns, sunt vinovati palmasii si ei trebuie sa plateasca ?

Socotita a doua armata a tarii, noi putand oricand demonstra ca era prima armata a tarii, calea ferata romana cu un efectiv de cca. 250 mii de lucratori cat insuma inainte de 1989, a ajuns acum la mai putin de 50mii! Reteaua de cale ferata romana, cu ani in urma principalul mijloc de transport de marfa si calatori din Romania, avand una din dotarile cele mai de  varf din Europa, atat din punct de vedere al infrastructurii dar si din punct de vedere al materilului rulant, cu salariati bine pregatiti profesional, dar si devotati muncii lor, a devenit, gratie masurilor luate de decidenti vremelnici, o adevarata ruina. Participanti direct la dublarea, automatizarea semnalizarilor pentru fluenta si siguranta transportului de marfuri si calatori, electrificarea a mii de kilometri de cale ferata, stim ce a fost si ce a ajuns. Calea ferata romana a functionat conform regulamentelor si instructiilor de serviciu asemenea unor manuale ale calitatii pe vremea cand inca nu se vorbea despre acestea.

Si dupa ce a fost aproape falimentata, cu salariati disponibilizati sau obligati a se pensiona anticipat, incepand cu 2012, atat cei ramasi in sistem, dar si pensionarii, au mai  fost odata umiliti prin luarea si a ultimului drept, permisele de calatorie pe calea ferata!

Mentionam, Dna Ministru, ca acest drept pe care l-au avut ferviarii romani se regaseste in toate administratiile de cale ferata din Europa ca o recunoastere a devotamentului acestei categorii sociale fata de munca lor plina de sacrificii si de raspundere sociala.

Odata cu plecarea de la putere a vechii guvernari in 2012 si venirea la putere a aliantei USL, care, inaintea venirii la putere,a promis ca va indrepta nedrepatile facute de fosta  guvernare, inclusiv acest abuz facut noua, din pacate, nu s-a reparat nimic nici in  2013 si apoi nici la inceputul  anului 2014.

Avand in vedere ca ati preluat de putina vreme destinele Transporturilor din Romania, si in speranta ca demersul nostru va fi interpretat corect, va asiguram Dna. Ministru de inalta noastra consideratie si intelegere pentru momentul dificil in care ati preluat aceasta functie si va dorim mult succes in demersurile de redresare a cailor ferate romane!