Copiii nostri nu sunt proprietatea voastra! Copiii nu sunt de vanzare!

  Catre,

Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie,

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale,

Avocatul Poporului   

 

  Avand in vedere situatia dezastruoasa si alarmanta din Romania, zilnic apar noi cazuri de abuzuri asupra copiilor, savarsite chiar de catre cei care au obligatia sa vegheze asupra lor, solicitam inasprirea pedepselor si tragerea la raspundere in fata legii a tuturor celor care incalca drepturile copilului sau savarsesc abuzuri asupra copiilor.

   Solicitam din partea tuturor autoritatilor competente sa efectueze controale in toate unitatile din tara unde sunt copii (crese, gradinite, scoli si, in special in centrele de plasament din subordinea DGASPC), sa verifice capacitatile si experienta profesionala precum si examinarea psihologica a tuturor angajatilor si a tuturor persoanelor care, intr-un fel sau altul, au tangenta cu copiii iar rezultatele sa fie afisate obligatoriu, pe pagina web a institutiei, organizatiei sau fundatiei respective sau a institutiei in subordinea careia sa afla!

   Solicitam de urgenta, Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, sa trimita in teren Corpul de Control si sa verifice toate Centrele de Plasament si toate organizatiile sau fundatiile care au contract cu DGASPC sau cu Consiliile Judetene. Solicitam verificari amanuntite privind modul de desfasurare al activitatii, conditiile in care traiesc copiii, modul cum sunt tratati si ingrijiti copiii, modul si legalitatea in care a fost incheiat contractul cu respectiva institutie, organizatie sau fundatie.

  Solicitam verificarea de urgenta si amanuntita a tuturor cazurilor in care copii minori din centrele de plasament, centre rezidentiale, organizatii sau fundatii, au fost scosi din tara sub diferite pretexte (de exemplu: “inscrisi la studii in strainatate”). De asemenea, aceste cazuri, obligatoriu trebuiesc afisate pe pagina web a institutiei, organizatiei sau fundatiei respective sau pe pagina web a institutiei din subordinea careia face parte acea organizatie sau fundatie.

   Solicitam in mod expres ca, toate persoanele care lucreaza cu copii si care incalca drepturile copilului sau savarsesc abuzuri asupra copiilor (indiferent de natura lor), sa fie trase la raspundere in fata legii in regim de urgenta, sa fie considerate un “pericol grav pentru copii”, sa fie indepartate urgent din preajma copiilor si pentru o perioada de minim doi ani sa fie decazute din drepturile parintesti!


Alex Marius Budar    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Alex Marius Budar să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook