Copiii internati in spitale au nevoie de parintii lor

received_263447085065619.jpegInternarea în spitale a copiilor mai mici de 14 ani,împreună cu unul dintre parinti, este un drept, care NU trebuie încălcat, indiferent de situatiile epidemiologice la nivel național!!!

Încălcarea acestui drept în timpul pandemiei, epidemiilor sau în orice alt context este un ABUZ!

➡️Copilul NU este capabil să se îngrijască singur în spital, iar trauma emoțională la care este supus prin separarea de familie are efecte pe termen lung.
Condițiile din spitalele ,din Județul Brasov și nu numai, nu oferă siguranța copilului de a nu contacta o altă boală în timpul spitalizării.
➡️Copilul NU este capabil să înțeleagă și să reacționeze la informațiile privind tratamentul administrat.
➡️Copilul ARE nevoie de supravegherea,sprijinul moral și fizic al unuia dintre părinți.


Cerem Ministrului Sănătății ridicarea interdicțiilor de acces a aparținătorilor în spitale, fiind obligatorie organizarea unui sistem de informare și acces al acestora la pacienții internați, mai ales la copii, indiferent de in orice context epidemiologic la nivel național sau alta situație.

Cerem Ministrului Sănătății să verifice protocoalele sistemelor sanitare si legislația in vigoare privind dreptul părinților , INDIFERENT DE SEX si indiferent de orice context epidemiologic de a fi internați alături de copii lor.

Cerem menținerea si respectarea Ordinului ministrului Sănătății nr. 1284/2012 privind reglementarea programului de vizite al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice care prevede la Art. 5 că:

(1) În cazul copiilor internați în secțiile/compartimentele de terapie intensivă se asigură prezența cu caracter permanent a unuia dintre părinți, dacă se solicită acest lucru.

(2) În cazul copiilor până la 14 ani internați în oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară se acceptă prezența unui aparținător permanent, dacă se solicită acest lucru.

(3) În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 14 si 18 ani internați în oricare dintre secțiile/ compartimentele din unitatea sanitară se poate accepta prezența unui aparținător permanent, cu acordul șefului de secție/ coordonatorului de compartiment.

 

Internarea alături de copil este un drept și o necesitate a copilului, dar și a părintelui. Nu mai vrem sa lasam copiii singuri în spitale! Este ilegal și inuman!

Traumele la care sunt supusi in spitale pot avea efecte drastice si permanente asupra copiilor!

Avem dreptul legal de a rămâne în spital cu copii nostri, de a fi informati asupra tuturor procedurilor la care sunt supusi, iar cadrele medicale au obligația de a obține consimțământul scris al parintelui pentru orice procedură aplicată copilului minor!

În spitale ,indiferent de situatia epidemiologica la nivel national, COPII AU NEVOIE DE PĂRINȚII LOR!


Andreea Scortea    Contactați autorul petiției