Copaci, nu fântâni arteziene și betoane pe Bulevardul 1 Mai!

WhatsApp_Image_2023-01-31_at_2.07_.55_PM_.jpeg

WhatsApp_Image_2023-01-31_at_2.07_.41_PM_.jpeg

În ședința de Consiliu Local din 26 ianuarie 2023, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a propus consilierilor Hotărârea privind aprobarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Amenajare ansamblu fântâni arteziene pe Bulevardul 1 Mai”.

Proiectul prevede "amenajarea unui ansamblu realizat din 4 tipologii de fântâni arteziene amplasate pe fâșia mediană verde de pe bd. 1 Mai; în total 8 fântâni.Fântânile sunt dotate cu statui arteziene, lumini și jeturi de apa. Dotări: statui din bronz (sau aliaj de bronz), cu siluetă umană ce execută diverse mișcări artistice. Prin diferite zone ale corpului prezintă orificii prin care se formează mici jeturi și crează perdele de apă decorative prin presiune și formă."

Costul proiectului: 45 de milioane de lei. Declarativ se presupune că proiectul va fi finanțat din fonduri europene. În realitate, sursa de finanțare nu este menționată nicăieri ceea ce poate însemna că sursa de finanțare poate fi bugetul local sau credite.Anul trecut au fost investiți din bugetul local, conform rectificării bugetare din luna decembrie, 47 de milioane de lei.

Avem  străzi fără asfalt, gospodării fără utilități, clădiri nereabilitate termic, prețuri uriașe la încălzire, pierderi mari pe rețeaua de termoficare, n-avem piste de biciclete adecvate, n-avem stații de încărcare pentru autovehicule electrice, transportul în comun lasă de dorit. Craiova pare înțepenită în secolul trecut.

Rolul fântânilor arteziene este unul strict decorativ, iar funcționarea lor va aduce costuri suplimentare (apă și energie electrică) suportate tot din buzunarul craiovenilor. În zilele de caniculă și secetă, nu risipa de apă și spectacolul de lumini în mijlocul bulevardului îmbunătățesc calitatea vieții, ci perdelele de arbori.

Cu 100.000 de lei, de 450 de ori mai puțin decât suma ce se vrea investită în arteziene, se pot planta copaci pe întregul bulevard.

De aceea, noi, semnatarii acestei petiții, solicităm anularea Hotărârii Consiliului Local Craiova nr. 40 din 26.01.2023 și înlocuirea proiectului cu plantarea de copaci pe același amplasament. 


Cosmin-Marian Poteraș    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Cosmin-Marian Poteraș să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...