Continuarea studiilor în regim online pentru studenții cu frecvență redusă USM

Din cauza situației pandemice din țară și din întreaga lume am fost nevoiți să studiem în regim online 5 semestre consecutiv. Seminarele, laboratoarele, atestările, examenele, toate au fost online. În acest context, solicităm respectuos susținerea sesiunii de iarnă 2022-2023 în format online în continuare. 

Analizând situația de criză energetică din țară fiecare se străduie să supraviețuiască cum poate. Unul din motivele de bază ar fi că majoritatea studenților s-au bazat pe faptul că și acest an se va fi finisa  cu studierea în regim online, respectiv mulți colegi sunt plecați peste hotare și nu pot renunța la locul de muncă în favoarea studiilor, deoarece sunt sume mari de bani pe care sunt nevoiți să le cheltuiască pentru procurarea biletelor și găsirea unui loc de trai pentru perioada sesiunii; alții chiar dacă sunt în țară nu își pot găsi o locuință temporară pentru 2-3 săptămâni deoarece este foarte costisitor, dat fiind faptul că prețul pentru o călătorie s-a majorat considerabil comparativ cu 2 ani jumătate în urmă, deplasarea din localități spre Chișinău crează dificultăți financiare, iar altă problemă ar fi că după ora 21:00 atunci când finisăm orele pur și simplu nu mai circulă transport spre localități. Printre studenții de la FR se numără multe mame cu copii de până la 2-3 ani și iarăși apare problema frecventării în format fizic și la toate astea se mai adaugă și riscul de infectare cu viroza respiratorie, analizând situația în care se află școlilie și grădinițile iar spitalele sunt pline de copii și maturi infectati. Rata de înbolnavire este considerabilă! Nu dorim să ne expunem riscului de infectare, nici noi, nici cei dragi nouă.

Venim cu o rugăminte de a ne înțelege situația în care se află majoritatea  din noi și să ne ajutați pentru a rămâne ecestă sesiune de iarnă in regim online! În schimb, venim cu propunerea de a aproba regimul offline începând cu  următorul an de studii, seminarele, laboratoarele și atestările vor fi toate în format fizic iar eficiența și prezența la ore va fi confirmată și stabilă. Deoarece se promovează constant importanța vocii studenților, vă mulțumim mult pentru atenție și rugăm, încă o dată, respectuos, revizuirea dispoziției care prevede susținerea examenelor din sesiunea de iarnă 2023.  


Stundenții USM    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Stundenții USM să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...