Conferinta statutara si transparenta la Uniunea Bulgara din Banat-Romania

     În ultimii 3 ani, etnia bulgară a avut patru Conferințe invalidate de instanţă din cauza nerespectării Statutului UBB-R de către cei care trebuiau să vegheze în primul rând la respectarea acestuia – membrii Consiliului Director. Datorita acestor 8-10 personaje astazi suntem pusi in postura de a avea ca si candidat pentru functia de deputat o persoana impusa, domnul Nacov Gheorghe, care este extrem de departe de asteptarile legitime si de potentialul etniei bulgare.

    Această stare de fapt, informațiile contradictorii care circulă în spațiul public despre situația UBB-R, divizarea de care avem parte – bulgari care au copilarit impreuna azi nu-si mai vorbesc, se dusmanesc si se tarasc prin tribunale – precum și scandalul interminabil care continuă, de patru ani, între facțiunile în care s-a împărțit UBB-R, este urmarea fireasca a actiunilor domnului Nacov si a celor ce-l inconjoara,  dăunand grav imaginii comunitatii bulgare, atât în Banat, cat și în toată țara.

     Domnilor din Consiliul Director al UBB-R a venit momentul sa va cerem socoteala. A venit momentul sa va cerem sa tineti cont de realitate, de Statutul Uniunii si de ceea ce ne dorim noi, fie membri UBB-R, fie membrii simpli ai minoritatii bulgare.

Ca urmare, vă solicitam următoarele: 

1). Respectarea art. 9 din Statut, conform căruia „este considerată membru titular orice persoană ai cărei parinţi – unul sau ambii - sunt de etnie bulgară, soții sau soțiile acestora, precum și copiii lor.”

2). Anularea tuturor excluderilor, aprobarea tuturor adeziunilor refuzate ori nesoluționate și publicarea listei cu toțI membrii UBB-R, astfel încât cei care nu sunt încă membri să se poată înscrie în Uniunea Bulgara din Banat-România.

3). Organizarea de alegeri libere în fiecare filiala, transmisă prin rețelele sociale.

4). Organizarea unei Conferințe statutare șI transparente, la care fiecare membru, cu respectarea Statutului, să poată participa, candida șI să poate fi ales în funcţii de conducere, transmisă în direct pe rețelele sociale.

5). Transparenţă maximă în luarea deciziilor și a cheltuirii banilor publici.

6). Publicarea tuturor angajărilor din ultimii patru ani, împreună cu salariile aferente.

 

     Este datoria noastră de bulgari, a tuturor celor ce simțim bulgărește și iubim adevărul, să luam atitudine pentru ca cei care doresc să ne conducă să fie  remarcabili, oneşti și atașațI valorilor morale ale înaintașilor noștri!

     Nu putem permite unor oameni ce ne insultă, mint, fură și manipulează să se erijeze în reprezentanții noștri!  

      Nu putem accepta ca nişte oameni fără o carieră solida în spate, care nu au dovedit mai nimic în viaţa lor sa ne fie conducatori.  

      E timpul să ne unim, în spiritul adevărului, dacă nu vrem ca în următorii patru ani să avem alte conferinţe invalidate de instanţă! 

 


Erwin Miki Bausche    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Erwin Miki Bausche să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...