Certificat de handicap obligatoriu pe o perioada nedeterminata a tuturor persoanelor care sufera de un handicap ireversibil

Sustin proiectul de lege (nu fac politica) dar sustin persoanele defavorizate care fac anual sau la 2-3 ani drumuri la comisii nevoiti sa dea explicatii aburde cum ca sunt cu handicap... Nimeni nu este de vina daca sufera de un handicap vizibil sau nu si cred ca nu ar trebui sa fie umiliti oamenii pentru acest lucru.

"Certificatul de handicap va fi emis pe o perioadă nedeterminată de timp tuturor persoanelor care suferă de dizabilităţi ireversibile, în mod obligatoriu de către comisiile de evaluare, în urma unui proiect de lege depus de deputatul USR PLUS,

Radu Panait

.

„Sunt cetăţeni care anual, sau la doi ani, merg la comisiile de evaluare unde trebuie să demonstreze că au în continuare un handicap ireversibil. Este o situaţie absurdă pe care vreau să o corectez. Ştiu că există un ordin comun al Ministrului Muncii şi justiţiei sociale şi al Ministrului Sănătăţii din 2019 care reglementează caracterul permanent al certificatului de handicap pentru aceşti oameni. Cu toate acestea, mi-au fost semnalate cazuri când reglementările legale nu se respectă. Când membrii comisiei de evaluare s-au purtat fără empatie şi fără respect faţă de aceşti oameni necajiti. Iniţiativa vine să corecteze aceste situaţii”, a explicat Panait, iniţiatorul proiectului."

Prin semnătura mea, autorizez Cristina D să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.