Cerem retragerea cetățeniei române lui Adrian Lebedinschi

IMG_20201125_104607.jpg

Încă o lovitură aplicată de Federația Rusă în razboiul hibrid. Funcționarii publici ar putea fi obligați să ofere informații și în rusă. Socialiștii vor statut special pentru limba rusă. Deputații Vasile Bolea, Bogdan Țîrdea și Adrian Lebedinschi trebuiesc taxați dur pentru asemenea porcării. Solicităm autorităților Române să-i retragă lui Adrian Lebedinschi cetățenia română.

Deputații socialiști Adrian Lebedinschi, Vasile Bolea și Bogdan Țîrdea, au înregistrat la Parlament luni, 23 noiembrie, un proiect de lege prin care vor să atribuie limbii ruse un statut și mai privilegiat în Republica Moldova.

 

Deși în prezent actele oficiale se traduc și în limba rusă și statul recunoaște și protejează prin Constituție (la alineatul 2, articolul 13) „dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la funcţionarea limbii ruse şi a altor limbi vorbite pe teritoriul ţării”, parlamentarii au propus o serie de reglementări care ar întări statutul limbii ruse pe teritoriul republicii.

 

Iată câteva dintre prevederile propuse de cei trei deputați:

 

– funcționarii publici vor asigura, la solicitare, traducerea în limba rusă a actelor oficiale;

 

– funcționarii publici vor primi cererile scrise/verbale și în limba rusă, în acest caz urmând să răspundă în limba în care a fost formulată cererea;

 

– conducătorii instituțiilor de stat, organizațiilor obștești și întreprinderilor poartă răspundere personală pentru respectarea legii;


Vasile Costiuc    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Vasile Costiuc să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

kysytään!-- Large modal -->