Cerem protecție ridicata anti Covid19

Către: Primăria Comunei Berceni, Bd.1 Mai, nr.233 021.365.1968, registratura@primariaberceni.ro

Atn: Gheorghe Covrigea, primar

Ref: Petiție cetățenească – Cerem protecție ridicată anti Covid19

Data: 08 Octombrie 2020

Domnule primar,

Urmare a masurilor pe care Comitetul Județean pentru Situatii de Urgenta Ilfov le-a luat prin Hotărârea CJSU Ilfov nr. 18 din 07.10.2020 privind măsurile de prevenție de răspândire a Covid19 in județ, vă solicităm ca în plus față de măsurile generice CJSU, să luați măsuri suplimentare de protecție a cetățenilor din comună.

Prin urmare, în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, cetățenii semnatari vă înaintăm spre soluționare prezenta

PETIȚIE

Fața de situația de fapt expusă mai sus, vă solicităm următoarele măsuri suplimentare de protecție pe care să le luați in perioada de restricționare de 14 zile, menționată in documentul de referință CJSU Ilfov:

• Să dispuneți ca în locurile aglomerate, precum cele din zonele comerciale sau în parcuri, masca de protecție sa devină obligatorie pentru adulți și minori peste 5 ani.
  • Să cereți proprietarilor de magazine pe perioada  de restricționare,  să pună la dispoziția clienților gratuit la intrarea în magazin, pe lângă dispozitive funcționale cu dezinfectanți și mănuși de unică folosință de plastic. La ieșirea din magazin să existe recipiente dedicate de colectare a manușilor de unică folosință și a măștilor, care să fie ulterior colectate ca materiale potențial periculoase pentru sănătatea publică.
  • În colaborare cu poliția locală să dispuneți controale ale modulul corect de purtare a măștilor faciale in spatii publice, precum magazine, parcuri sau transportul public.
    • Persoanele desemnate să controleze să facă prevenție, respectiv să comunice celor care nu poarta masca importanta protecției anti Covid19.
    • Echipajele de control să ofere o masca de protecție celor ce nu poarta, obligând-i sa o poarte pe toata durata prezentei in spațiul public închis. In cazul refuzului, cetățeanul sa fie amendat, conform legii.
  • In toate magazinele si zonele publice expuse aglomerării  umane sa fie afișate mesaje de purtarea obligatorie a măștii si de păstrare a distanțării fizice.
  • In parcurile din comună să dispuneți limitarea accesului după ora 20:00 și monitorizarea respectării dispoziției, cu sprijinul poliției.
  •  Să publicați pe site-ul primăriei și în incinta clădirii primăriei mesaje de încurajare a cetățenilor să respecte distanțarea fizică si masurile de prevenție si sanatate, crescând astfel disciplina in timp de pandemie.

Tinand cont ca după ora 10:35, ora de publicare online a petiției, în data de 8 octombrie au aparut completari ale cerintelor initiale, le consemnam aici:

• Pe durata celor 14 zile de restricție cerute de CJSU parcurile publice să fie inchise, pentru evita creșterea ratei de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu Covid19.

Vă solicităm măsurile suplimentare de protecție să le luați cât mai devreme, pentru a putea fi efective pe durata de restricționare impusă de CJSU Ilfov.

Sanda Foamete, Inițiatorul petiției online

Prin semnătura mea, autorizez Sanda Foamete să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.