Cerem Marirea Salariilor Tuturor Medicilor in ROMANIA !

GRUPUL DE INIȚIATIVĂ PENTRU UN ACT MEDICAL DE CALITATE a luat cunoștință cu îngrijorare crescândă de degradarea climatului de lucru din sistemul sanitar din țara noastră. Cadrele medicale părăsesc masiv țara, pacienții sunt profund nemulțumiți de modul în care sunt tratați în sistem, decidenții sunt ezitanți, fără o strategie clară, sindicatele murmură ceva ce nu aude nimeni, Colegiul Medicilor tace și tăcerea tuturor devine asurzitoare, complice și vinovată.
Dorim să se știe că:
- Nu mai vrem sa fim complicii celor care nu doresc redresarea sistemului sanitar !
- Nu mai vrem să asistăm la degradarea climatului de lucru, a relației medic- pacient !
- Nu mai vrem să ”cârpim” actul medical pe motiv că :”merge și așa” ! NU MAI MERGE ! atentăm la viața pacientului dacă acceptăm improvizații în diagnosticul și tratamentul bolilor !
- Nu vrem să facem rabat de la principiile de diligență, competență, prudență din Codul Deontologic al medicilor din țara noastră !
- Nu mai vrem să fim agresați fizic și verbal când încercăm să salvăm viețile pacienților noștri !
- Nu mai vrem ca opiniile noastre să fie ignorate de decidenți ! A le ignora înseamnă complicitate la încălcarea drepturilor pacientului !
- Nu vrem șpagă ! vrem ca societatea să recunoască eforturile noastre și să le recompenseze după merit ! nu am ales cariera medicală cu gândul la șpagă, ci pentru a salva vieți și pentru aceasta am făcut și facem sacrificii, de care nu ne plângem, pentru că nimic nu se compară cu satisfacțiile oferite de salvarea de vieți !

Adrian Motoaca    Contactați autorul petiției