Cerem Guvernului și Parlamentului reglementarea pozitivă a cadrului fiscal pentru sectorul independent în contextul noilor modificări aduse Codului Fiscal

Peste 50 de organizații și peste 650 de personalități din lumea culturală cer Guvernului și Parlamentului reglementarea pozitivă a cadrului fiscal pentru sectorul independent în contextul noilor modificări aduse Codului Fiscal

 

București, 17 noiembrie 2017

Premierului Mihai Tudose,

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților

Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal

Grupul parlamentar ALDE (Alianţa liberalilor şi democraţilor)

Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România

Grupul parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România

Grupul parlamentar al Partidului Mişcarea Populară

Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale

Deputaţi neafiliaţi

 

Noi, semnatarii, ne declarăm extrem de îngrijorați cu privire la ultimele modificări aduse Codului Fiscal prin ordonanța de urgență 79/2017 și solicităm regândirea nivelului contribuțiilor sociale și de sănătate și a formelor lor de plată, pentru sectorul independent - lucrători pe cont propriu și/sau persoane fizice autorizate (care însumează circa 2,1 milioane de persoane, marea majoritate activând în domenii neagricole), cei ce exercită profesii liberale sau care desfășoară alte tipuri de activități independente. Pentru acești cetățeni, printre care se numără instalatori, electricieni, taximetriști, jurnaliști, traducători și interpreți, ilustratori de carte, designeri și graficieni, contabili, artiști interpreți, artiști vizuali, actori, regizori, coregrafi etc., precum și pentru întregul domeniu al organizațiilor non-guvernamentale, ordonanța de urgență 79/2017 aduce o majorare considerabilă a costului muncii, prin creșterea contribuțiilor sociale de la 16% la 35%, anulând beneficiul inițial anunțat al scăderii de la 16% la 10% a impozitului pe venit pentru aceste categorii de activități. Întrucât pentru această categorie socio-profesională noțiunea de ”cota angajatorului” nu este aplicabilă, rezultă o majorare directă, care afectează substanțial sectorul independent.

În plus, varianta de modificare publicată în Monitorul Oficial diferită de versiunea aflată în dezbatere publică, fiind introduse și adoptate schimbări importante, cu un puternic impact economic pentru acest sector. Se constată astfel că Guvernul a eliminat facilitățile prevăzute pentru persoanele care dețin simultan statutul de salariat și de liber profesionist. Considerăm că fără o dezbatere publică, bazată pe simulări care surprind impactul socio-economic și fără a aduce la cunoștință în timp adecvat tuturor părților implicate toate intențiile de modificare ale Codului Fiscal, se încalcă dreptul și posibilitatea existenței unei dezbateri democratice în jurul acestor prevederi, înainte de adoptarea acestora într-o formă agreată prin consens.

Măsura de a majora contribuțiile sociale va afecta atât cele 2,1 milioane de persoane care prestează servicii în mod independent, cât și asociațiile, organizațiile și instituțiile publice care lucrează cu persoane din sectorul independent. Planificarea bugetară pentru anul 2018 va fi afectată major de efectele modificării Codului Fiscal și trebuie subliniat că actualele măsuri vin în urma altor majorări ale contribuțiilor datorate de persoanele care desfășoară activități independente, introduse gradual între anii 2015 - 2017, fără ca ele să corespundă unor beneficii reale suplimentare. Astfel, începând de la 1 ianuarie 2018, persoanele cu venituri medii și mici angrenate în sectorul independent vor plăti contribuții egale cu cele ale salariaților cu venituri asemănătoare, fără să beneficieze, însă, de aceeași protecție socio-economică, exprimată prin multiple avantaje fiscale, cum ar fi scutiri de la plata impozitului pentru unele venituri și beneficii (de ex. tichete cadou, ajutoare, contribuții la fonduri de pensii facultative, prime, serviciile turistice și/sau de tratament, asigurare medicală privată), drepturi bănești (diurne, decontări ale transportului, acordarea de indemnizații) sau deduceri personale de cheltuieli, pentru a le enumera doar pe cele mai cunoscute. Aceasta, în timp ce scutirea de la plata contribuțiilor a celor care realizează venituri lunare sub valoarea salariului minim pe economie și nu sunt și salariați echivalează cu lipsirea lor de statutul de asigurat și condamnarea la birocrația năucitoare a dovedirii periodice a nivelului de venit, într-un tip de muncă imprevizibilă, discontinuă și foarte variabilă.

Mai mult decât atât, înlocuirea impozitului pe profit cu impozitul pe cifra de afaceri, fără modificarea corespunzătoare a Legii Sponsorizării, lipsește sectorul non-guvernamental de 300 de milioane de euro anual, proveniți din redirecționarea a 20% din impozitul pe profit al companiilor private.

 

Dincolo de faptul că există profesii, precum cea de traducător literar, care, în contextul legislației României contemporane se exercită exclusiv ca activitate independentă, Guvernul României și, prin extensie, Statul român, are datoria de a fi prima instituție de importanță națională care să recunoască importanța socială a sectorului independent și de a proteja acest sector prin măsuri de stimulare economică și de încurajare a pieței, așa cum a declarat că o va face, de pildă, în cazul angajaților din IT și cum o face deja în cazul altor categorii profesionale, beneficiare ale scăderii vârstei de pensionare, ale pensiilor speciale sau a altor scutiri. Sectorul non-guvernamental contribuie decisiv la îmbunătățirea condițiilor din spitale, la integrarea socială a categoriilor defavorizate și oferă servicii educaționale și culturale la sate, acționând ca un liant vital al societății, însă fragil și fragilizat de modificările aduse Codului Muncii în 2011. Considerăm modificările aduse regimului fiscal al persoanelor independente ca fiind nedrepte și împovărătoare, adoptate fără a ține cont de situația de precaritate care afectează categorii largi de lucrători independenți, pe care aceste schimbări îi vor pune în dificultăți majore.

 

Prin urmare, solicităm Guvernului și Parlamentului României readucerea contribuțiilor sociale pentru sectorul independent la nivelul anterior ordonanței de urgență 79/2017 și inițierea unei consultări și dezbateri publice pentru identificarea măsurilor optime care să sprijine acest sector.

   

Semnatari

 

1.     ARTLIT, Asociația Română a Traducătorilor Literari (președinte Lavinia Braniște)

2.     Fundația Gabriela Tudor (director executiv Cosmin Manolescu, coregraf)

3.     Fundatiei F O R M A T (președinte Alexandru Patatics, artist media, membru AICA, Lector Univ. Dr. UNAB / FVPCI)

4.     IDEILAGRAM (președinte Ilinca Păun Constantinescu, arhitect, UAUIM)

5.     LINOTIP Centru Independent Coregrafic (director Arcadie Rusu, coregraf)

6.     Asociația Dance Spot (președinte Ioana Marchidan, coregraf)

7.     Asociația Dance Spot (vicepreședinte Hermina Stanciulescu, artist vizual)

8.     Asociația Teatru 3G, Tîrgu-Mureș (director executiv Andi Gherghe, regizor)

9.     ACM Teatru FiX Iasi (presedinte Mihai Pintilei Jabenitan)

10.  Asociatia Cinefocus (co-presedinte Andra Petrescu)

11.  Asociația Internațională a Criticilor de Teatru - România (AICT-Ro) (președinte Oltița  Cîntec, critic de teatru)

12.  Experimental Project (președinte Ciprian Ciuclea, artist vizual)

13.  Asociația Culturală Replika (președinte Viorel Cojanu, actor)

14.  Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale (președinte Valer Simion Cosma, istoric)

15.  Asociația Art-Hoc, Editura ArtSpect (director Adriana Chiruta, regizor)

16.  Asociația O2G (președinte David Schwartz, regizor)

17.  MACAZ - Teatru Coop

18.  Asociatia GroundFloor Group, Cluj (președinte Sinkó Ferenc-Attila)

19.  Asociația culturală Vis-a-Vis (director Adriana Moca - actriță)

20.  Asociatia Salonul de proiecte (președinte Stefan Sava, artist vizual)

21.  Asociatia “Organizatia Romana pentru drepturile Utilizatorilor” (director Ioana Calen, manager cultural)

22.  Asociatia Tranzit.ro (co-director Raluca Voinea, manager cultural si curator)

23.  Asociatia Coolturala Noua ne pasa! (Anita Sterea, presedinte)

24.  Asociația Profesioniștilor din Cinematografie CineActiv (președinte Tudor Cristian Jurgiu, regizor de film)

25.  Asociația Art Out (președinte Laura-Lucia Găvan, artist vizual și istoric de artă)

26.  Asociației MetruCub - resurse pentru cultură (președinte Raluca Iacob-Pop, manager cultural)

27.  Asociatia Minitremu (presedinte Gabriel Boldis, artist vizual si vice-presedinte Laura Borotea, artist vizual si manager cultural)

28.  Asociația Jumătatea plină (președinte Anamaria Pravicencu, manager cultural)

29.  Platforma “Democraţie şi Solidaritate - Demos”

30.  Fundația Culturală Greacă (director Claudiu Sfirschi-Lăudat)

31.  Colectivul CriticAtac

32.  Asociația Culturală Alt Iași (președinte George Pleșu, manager cultural)

33.  Asociația civică Miliția Spirituală

34.  Asociatia Matka (presedinte Mihaela Cîrjan, manager cultural)

35.  Asociația Colectiv A, Cluj (președinte Miki Braniște)

36.  Asociația Simultan (președinte Levente Kozma - manager cultural)

37.  Asociația Actorilor Romi (președintă Mihaela Drăgan, actriță)

38.  Asociatia Contrasens (presedinte Dana Sarmes, manager cultural)

39.  Asociația MISE EN SCENE (președinte Marius-Alexandru Teodorescu)

40.  Mâna de Lucru (președinte Ovidiu Daneș)
Fundația AltArt (președinte István Szakáts)

41.  Fundația AltArt (director Rarița Zbranca, director program Centrul Cultural Clujean)

42.  Asociatia “Societatea Culturala NexT” (director executiv Yvonne Irimescu)

43.  Asociatia culturala Solitude Project (presedinte Eduard Gabia, artist)

44.  Asociația Lateral ArtSpace (directoare Cristina Curcan, artistă)

45.  Make a Point (presedinte Mădălina Roșca, artist documentar)

46.  Asociația Visual Playground (președinte Paula Rusu, ilustrator și graphic designer freelancer)

47.  Asociatia 4Culture (presedinte Andreea Capitanescu)

48.  WASP Studios (director Marius Gheorghe)

49.  Maria Balabaş - jurnalistă, artist independent

50.  ATU- Asociația pentru Tranzitie Urbană (președinte Veronica Ileana Marin)

51.  Asociaţia Sinaptica (preşedine Adina Dragu)

52.  Asociația Noi Facem Bine (președinte Mihai Sibianu)

53.  Asociatia Tangaj Dance (presedinte Simona Deaconescu)

54.  Asociatia din Pod (Centrul de arta MORA) (presedinte Irina Abaza - artist, manager cultural)

55.  Ileana Gabriela Szasz, DOP, antropolog vizual Asociația Vira

56.  Cristian Neagoe, manager Fundația Cărturești

57.  Suzana Dan, artist, manager cultural Asociația Ephemair

58.  Oana Mardare, Doru Taloș, manageri culturali, Asociația Reactor de creație și experiment, Cluj

59.  Andrea Wolfer, Gabriel Amza, directori artistici, Centrul de Arte Diverse Misc., Timisoara

60.  Dragoș Neamu - board Network of European Museum Organisations; Secretar General Rețeaua Națională a Muzeelor din România

61.  Luiza Zamora, istoric de artă şi manager Asociaţia 37

62.  Paul Popescu - manager cultural si artist, Modulab

63.  Oana Furdea, manager cultural, Asociația CitiZenit, Arad

64.  Ovidiu Hrin - designer, caligraf, manager SynopsisTM, membru fondator Asociația PRAGMA

65.  Cristina Lilienfeld - Asociatia Pentru Teatru si Carte

66.  Iuliana Dumitru- Asociatia tranzit.ro/Bucuresti, asistent curator si sociolog

67.  Manuela Boatcă, Prof. univ. Dr. în sociologie, Universitatea Freiburg, Germania

68.  Corina Eredenta Moldovan-Florea, membru Asociația Les Herbes Folles

69.  Rodica Novac, Asociația pentru Dialog, Ocupare și Migrație CONECT

70.  Emilia Zbranca - asistent manager, Fundația AltArt

71.  Mihaela Varzari, cercetatoare Istoria Artei, University of Kent; critic de arta Revista Arta

72.  Paul Arne Wagner - artist documentar, manager cultural Make a Point

73.  Bogdan Sărătean, regizor, coordonator BIS Teatru, Sibiu

74.  Roxana Gamarț, manager cultural & co-fondatoarea asociației culturale Kontakt

75.  Daniel Popa - Director Artistic Asociatia Culturala Doctor’s Studio

76.  Tamina Lolev - arhitect, Nod makerspace

77.  Maria Balabaş - jurnalistă, artist independent

78.  Topîrceanu Marian-Bogdan - vicepreședinte Asociaţia Fără Nume

79.  Cristina Bodnărescu, coordonator programe Fabrica de Pensule, Cluj

80.  Adrian Lăcătuș, director al Centrului Multicultural al Universității Transilvania din Brașov

1.     Radu Jude - regizor

2.     Dragos Burlacu, artist vizual

3.     Daniel Nicolas, artist vizual

4.     Laura-Lucia Găvan, artist vizual

5.     Corina Suteu, Consultant cultural independent/Presedinte, Asociatia Film ETC

6.     Ada Solomon, producător de film

7.     Bogdan Draghici, senior 3D generalist

8.     Dan si Lia Perjovschi, artisti

9.     Andrei Luca, critic de film

10.  Gabriel Stamate, artist vizual.

11.  Iulia Popovici, critic de teatru

12.  Ovidiu Anemțoaicei, consultant politici publice

13.  Ciprian Şiulea, traducător, membru ARTLIT, Asociația Română a Traducătorilor Literari

14.  Ștefan Iancu, redactor

15.  Adelina Ivan, artist vizual

16.  Mihai Călin, actor

17.  Katia Pascariu, actor, Asoc. ADO

18.  Marian Popescu, critic de teatru, expert politici culturale

19.  Andrei Sever Bârzan, actor

20.  Elena Vlădăreanu, scriitoare și jurnalistă

21.  Miruna Runcan, critic de teatru

22.  Andra Matzal, jurnalist și traducător

23.  Gabriel Sandu, jurnalist, actor, dramaturg

24.  Angela Bontas, artist vizual

25.  Laurentiu Garofeanu, producator tv

26.  Mona Petre, designer, creatoare ”Ierburi Uitate”, cofounder grupul de inițiativă ”Grădina Istorică”

27.  Vasile Ernu, scriitor

28.  Mona Vatamanu, artist vizual

29.  Liliana Mercioiu, artist vizual

30.  Adrian Balcau, designer

31.  Bogdan Pelmus- artist vizual

32.  Alexandra Felseghi, regizor și dramaturg

33.  Florin Tudor, artist vizual

34.  Andrei Măceșanu, designer grafic

35.  Laura Albulescu, redactor-sef Editura ARt și traducator

36.  Adina Camara, jurnalist, freelancer

37.  Alma Cazacu, artist vizual, producător

38.   

39.  Bogdan Slăvescu, director de imagine

40.  Ionuţ Dulămiţă, jurnalist

41.  Ionut Cioana, artist vizual

42.  Anca Macoviciuc, jurnalist, specialist în comunicare digitală

43.  Claudiu Cobilanschi, jurnalist si artist vizual

44.  Iulia Gabriela Toma, artist vizual

45.  Irina Botea Bucan, artist vizual

46.  Mihaela Murgoci, manager de proiecte culturale, Asociația Transcena

47.  Irinel Anghel, muzician

48.  Simona Dumitriu

49.  Cristina Lilienfeld, coregraf și performer

50.  Alexandra Safriuc, selectioner de scurtmetraje si scenarist

51.  Mihaela Dancs, coregraf

52.  Oana Stoica, critic de teatru

53.  Silvia Cotelea Cazacu
Ileana Bîrsan, critic și educator de film

54.  Andrei Rus, lector universitar

55.  Raluca Bem Neamu, manager cultural

56.  Ginga Gabriel si atit

57.  Mihaela Alexandru, actrita - PFA

58.  Silviu Medeșan, arhitect - coordonator proiect ‘La Terenuri - Spațiu Comun în Mănăștur’ (Cluj)

59.  Lorena Zăbrăuțanu - actriță, regizoare - independentă

60.  Bolborea Denis - coregraf, performer

61.  Balasoiu Alexandra - coregraf, performer

62.  Ionut Piturescu - regizor

63.  Adrian Schiop - scriitor

64.  Cretulescu Giulia - artist vizual

65.  Miruna Andriescu - traducător

66.  Sinziana Nicola, actrita si producator

67.  Iulia Gorzo, traducătoare, membră ARTLIT

68.  Ștefania Ferchedău, manager cultural

69.  George Albert Costea,  actor

70.  Iulia Arsintescu, traducător literar şi regizor

71.  Sebastian Gheorghiu, manager cultural

72.  Andrei Poama - lector universitar

73.  Lala Misosniky, actrita

74.  Catrinel Catana, coregraf

75.  Mariana Barbulescu, lect.univ, traducatoare, membra ARTLIT

76.  Ionela Chirila, traducatoare, membră ARTLIT

77.  Ioana Miruna Voiculescu, traducătoare, membră ARTLIT

78.  Lorena Copil, dramaturg

79.  Iulia Dromereschi, traducător

80.  Claudia Șerbănuță, membru în Consiliul ANBPR

81.  Petrea Teodor Andrei, TDC Adviser SRL

82.  Ioana Abrahan, traducător

83.  Sorana Chiru, traducător

84.  Victoria Pătraşcu, scriitoare

85.  Clara Trăistaru, manager cultural, artivist

86.  Irina-Marina Borțoi, traducătoare, membră ARTLIT

87.  Cinty Ionescu, designer video

88.  Robert Bălan, regizor

89.  Vlad Viski, activist LGBT

90.  Georgiana Dobre,performer,coregraf, artist independent

91.  Oana Ispir, ilustrator freelancer

92.  Radu Apostol, regizor (membru Asociația Culturală Replika)

93.  Luiza Vasiliu, jurnalist și traducător

94.  Sabina Ulubeanu, compozitoare

95.  Timea Laslavic, traducător autorizat limba maghiară

96.  Ovidiu Caita, regizor

97.  Ilinca Manolache, actrita

98.  Leta Popescu, regizoare de teatru, freelancer

99.  Florin Caracala, regizor, performer

100.                 Ozana Nicolau, regizor, manager cultural

101.                 Cristian Nanculescu, artist independent, coregraf, performer

102.                 Raluca Mitarca, designer freelancer

103.                 Dan Sociu, traducător, scriitor, jurnalist

104.                 Raluca Anghel, medic independent, ilustrator,

105.                 Catalin Filip, actor

106.                 Catanoiu Eduard Cristian, scriitor

107.                 Victoria

108.                 Simona Nastac, curator

109.                 Mihai Iovănel, cercetător, critic literar

110.                 Dana Voicu actriță

111.                 Violeta Osman, traducator

112.                 Aura Calarasu, actrita

113.                 Diana Soare, traducătorCătălin Furtună, tehnoredactor

114.                 Ruxandra Ghitescu, regizor

115.                 Gherghel Edmond George, avocat

116.                 Oana Zamfirache, traducatoare

117.                 Mariana Buruiana, traducatoare

118.                 Olga Stefan, curator si jurnalista de arta

119.                 Ionuț Oprea, actor

120.                 Dragos Margineanu, muzician

121.                 Daniel Ene, fotograf

122.                 Ileana Cosma, traducătoare

123.                 Maria Comârlău

124.                 Dan Radu Mihai, regizor

125.                 Octav Avramescu, asociatia Jumatatea plina

126.                 Narcisa Țiulete-traducătoare

127.                 Anca Buja, scenarist

128.                 Andrada Nimu, cercetatoare

129.                 Carmen Olaru, traducător

130.                 Stefan Huluba, actor

131.                 Otilia Braila, arhitect

132.                 Diana Rotaru, compozitor

133.                 Iulia Alexandra Cărnaru, actriță

134.                 Vlad Mateescu, Designer grafic

135.                 Monica Moroșanu, traducător literar

136.                 Liliana Basarab, artistă vizuală

137.                 Adrian Sitaru, regizor

138.                 Radu Popescu, regizor de teatru, dramaturg, manager cultural

139.                 Andreea Novac, coregraf

140.                 Răzvan Necula, psihiatru, psihoterapeut, formator

141.                 Alexandra Băcanu, dramaturg

142.                 Judit Balko, artist, presedinte Asociatia Volum Art

143.                 Iosif Prodan, jurnalist

144.                 Cristina Bogdan, curator, ODD

145.                 Vera Ion, scenarist, regizor, manager proiect “Scrie despre tine”, vicepresedinte Asociatia Link Center

146.                 Mihai Georgescu, Arhitect, Birou Individual de arhitectura

147.                 Andrei Mateescu, artist vizual, fotograf, graphic desgner

148.                 Delia Popa, artista vizuala, Asociatia ArtCrowd-Artisti in educatie

149.                 Claudia Câmpeanu, antropolog, manager cultural

150.                 Bogdan Palie, regizor

151.                 Sarah Bălăceanu El-Amine, PR cultural independent

152.                 Stefan Ghenciulescu, arhitect

153.                 Nona Șerbănescu, artistă, manager Bucharest Art Week / ARTHUB

154.                 Ruxandra  Enache, coregraf

155.                 Jean-Lorin Sterian, artist, scriitor

156.                 Bianca Oana, scenarist, producător de film

157.                 Ana-Maria Furduescu, copywriter

158.                 Stefan Sava, presedinte Asociatia Salonul de proiecte

159.                 Cosmina Moroșan, profesor, scriitor, artist

160.                 Cornelia Bulica formator

161.                 Marian Cîtu, compozitor

162.                 Emilian Mărgărit, asociația C.C.I.S

163.                 Elena Dobîndă, freelancer, Asoc. C.C.I.S., membru APAC

164.                 Andreea Oneata ATAENO, artist plastic, graphic designer, ilustrator

165.                 Vlad Milotoi, actor

166.                 Alexandra Chițu, manager cultural

167.                 Dragos Hanciu, regizor, fotograf

168.                 Anca Smărăndache, ilustrator

169.                 Mihaela Sirbu, actrita, manager cultural

170.                 Eduard Constantin, artist vizual

171.                 Ioana Bălănescu, artistă, copywriter

172.                 Ioana Macarie, coregraf independent

173.                 Mihaela Michailov, dramaturg, critic de artele spectacolului

174.                 Diana Ursan, critic de artă și curator

175.                 Horia Nicola Ursu, editor şi traducător

176.                 Emilia Bebu, actrita

177.                 Csaba Székely, dramaturg

178.                 Marina Oprea, traducătoare, redactor, artistă vizuală

179.                 Laurențiu Nastasă, artist vizual

180.                 Romelia Calin, antropolog

181.                 Mara Mărăcinescu, sunetist

182.                 Gabriela Mateescu, artista

183.                 Alina Popa, artistă

184.                 Florin Flueras, artist

185.                 Alice Ruse Art and Design teacher si profesor de Istoria artei

186.                 Bogdan Zamfir, actor

187.                 Carmen Corbu, jurnalist freelancer

188.                 Timea Veres Nagy, manager cultural

189.                 Carmen Gheorghe, activistă

190.                 Ioana Petre, regizor

191.                 Monica Sebestyen, manager cultural

192.                 Alina Medoia, actrita

193.                 Carmen Coțofană, artist coregraf independent

194.                 Cristina Hurdubaia,  jurnalist freelancer

195.                 Ana Boariu, regizor

196.                 Valentina Iancu, istoric de arta si curatoare independenta

197.                 Alexandra Axinte, trainer educatie non-formala

198.                 Cristina Vasilescu, curator

199.                 Olga Macrinici, autor dramatic

200.                 Gal Sandor, manager de proiect

201.                 Alina Ilea, actriță

202.                 Elena Morar, regizor

203.                 Sorin Fendrihan , manager de proiect

204.                 Sabina Grădinaru, actriță

205.                 Iasmina Petrovici, actriță, manager cultural

206.                 Alexandru-Aristide Fifea, actor

207.                 Florentina Bratfanof, director de casting

208.                 Ada Galeș, actriță

209.                 Cristian Mihai Constantinescu, actor

210.                 Alec Secareanu, actor

211.                 Monica Lăzurean Gorgan, regizoare și producătoare de film

212.                 Dan Suiaga, medic neurochirurg,sef sectie neurochirurgie, Medlife

213.                 Ioan Colbeanu, jurnalist freelance, colaborator Vice Romania

214.                 Alina Alexandra Stoia, arhitect

215.                 Miruna Tirca, antropolog

216.                 Anamaria Antoci, producător de film și manager festival

217.                 Claudia Elena Stefan - Analist Poker

218.                 Ovidiu Tichindeleanu, filosof

219.                 Mihaela Vasiliu, DJ

220.                 Stefan Dorondel, cercetator

221.                 Dimitris Palade, artist vizual

222.                 Ioana Pelehatăi, jurnalistă și traducătoare

223.                 Ioan Liviu Bărbulescu, designer grafic

224.                 Florina Dumitrache, regizor

225.                 Bogdan Drumea, scenarist si regizor

226.                 Oana Bucur, director de casting

227.                 Ovidiu Hrin, designer

228.                 Andreea Șovan, actriță

229.                 Ioana Chițu, actriță

230.                 Lidia Neagu, jurnalista

231.                 Riccarda Kato-Tebenszki, manager, impresar artistic

232.                 Adina Lazăr,  regizor

233.                 Iulia Popescu, specialist comunicare si relatii publice, antreprenor in industrii digitale creative

234.                 Robi Urs, manager si actor

235.                 Viorel Rădulescu, artist vizual

236.                 Silviana Visan Carter, actrita

237.                 Indi Catrina, Consultant IT

238.                 Violeta Nitulescu, coordonator proiecte culturale

239.                 Silvana Râpeanu, ghid de turism

240.                 Ion Dumitrescu, coregraf, muzician

241.                 Sorin Berbecar, coordonator proiecte voluntariat

242.                 Alex Lungu, editor de film

243.                 Theodor Constantiniu, muzicolog

244.                 Andreea Iorga, analist politic

245.                 Theodor-Cristian Popescu, regizor

246.                 Alexandru Mihaescu, regizor si actor

247.                 Cristi Iftime, regizor

248.                 Horațiu Fâra, sociolog

249.                 Vlad Basalici, artist vizual

250.                 Daniel Titza, scenograf

251.                 Melinda Boros, manager proiecte culturale si distribuitor

252.                 Jozsef Fulop, artist vizual

253.                 Madalina Dan, coregraf/ performer

254.                 Victoria Stoiciu, activist

255.                 Ionita Monica Ruxandra - grafic designer

256.                 MihaiIonita Ionel - electronist

257.                 Diana Ciocan - manager de proiect, membru Asociația MetruCub - resurse pentru cultură

258.                 Pati Murg- sociolog

259.                 Andrei Mihail - antropolog, asistent universitar SNSPA

260.                 Cătălin Mardale, regizor

261.                 Ana Vîjdea, regizoare de film

262.                 Vasile Hotea-Fernezan, jurnalist

263.                 Virginia Negru - dansator, Asociatia pentru Teatru si Carte

264.                 Petro Ionescu- dramaturg

265.                 Teodora Bacaran, manager cultural

266.                 Florin Fâra, artist vizual

267.                 Ana Rotea, scriitoare

268.                 Ștefan Tiron, teoretician

269.                 Oana Răsuceanu, scenarist

270.                 Peca Ştefan, dramaturg

271.                 Irina Dobriță, dramaturg & specialist comunicare

272.                 Iulia Iordan, educator cultural la Asociația Da’DeCe, scriitoare

273.                 Anna Florea, realizator filme de animație, ilustrator

274.                 Sergiu Lupșe, regizor

275.                 Irina Petreanu, psihoterapeut, artist Nastasoi Ion,turism

276.                 Cristina Dumitru, actor

277.                 Monica Stan, scenarist

278.                 Oana Radu, consultant politici culturale/Manager, Asociatia Film ETC

279.                 Paul Negoescu, regizor

280.                 Ana Drăghici, director de imagine, manager cultural, Asociația Graphis122

281.                 Alina Spiridon ,actor

282.                 Daiana Olteanu

283.                 Bogdan Spiridon,actor

284.                 Ion Indolean, critic de film

285.                 Ruxandra Stanciu, actor, dansator

286.                 Andra Rotaru, scriitor

287.                 Ruxandra Mateescu, presedinte Asociatia Supereroi Printre Noi, jurnalist freelancer

288.                 Dan Angelescu, coordonator Festivalul Internațional de Film Experimental BIEFF

289.                 Adina Pintilie, director artistic BIEFF, regizor, producător de film

290.                 Olivia Mihaltianu, artist vizual

291.                 Tusluc Felicia, asistent social

292.                 Raul Coldea, regizor

293.                 Ioana Brăilescu, operator cultural

294.                 Nastasoi Ion ,turism

295.                 Iulia Sima, jurnalista, performer

296.                 Andreea Tănase, actriță

297.                 Bianca Rus, regizor

298.                 Constantin Enache- regizor,coregraf,membru UNACOR- Uniunea Artei Coregrafice din România

299.                 Florentin Popa - jurnalist

300.                 Cecilia Laslo, traducător

301.                 Denisia Susanu, antropolog

302.                 Ingrid Bonta, regizor

303.                 Oana Dorobanțu, artistă vizuală și specialistă în comunicare

304.                 Victoria Stratulat muncitor

305.                 Daniel Stanciu, muzician

306.                 Alina Șerban, istoric de artă

307.                 Adriana Bordeanu, actrita

308.                 Andrei Dinu, designer

309.                 Miron Ghiu, jurnalist freelancer, musician, DJ

310.                 Bogdan Jitea, istoric

311.                 Andrea Chiricescu, formator/manager cultural/cercetător

312.                 Anca Mateescu, designer

313.                 Mihaela Duma, Economist

314.                 Iris Opriș, specialist comunicare digitală, jurna

315.                 Larisa Crunțeanu, artist şi curator independent, vicepreşedinte asociația Atelier 35 Timişoara

316.                 Andrei Rosetti, pictor

317.                 Andrei Anastasescu, traducător literar

318.                 Flora Raducan, pictor

319.                 Vasile Papuc, consultant în turism

320.                 Irina Trocan, critic de film

321.                 Anca Benera, artist vizual

322.                 Arnold Estefan, artist vizual

323.                 Mihai Lukacs, regizor de teatru

324.                 Judith State, dansator profesionist

325.                 Idris Clate, actor independent

326.                 Traian Neacsu, arhitect

327.                 Ioana Gheorghiu, artist vizual

328.                 Armanda Filipine - profesor, jurnalist, scriitor

329.                 Stefan Ghenciulescu, arhitect, curator

330.                 Iordache Alexandru, semnatar!

331.                 Laura Marculescu, arhitect

332.                 Oana Moisil, jurnalist

333.                 Relu Epurescu, inginer

334.                 Andreea Găzdaru, psihoterapeut

335.                 Andreea Belu, coregraf

336.                 Agota Abran, antropolog

337.                 Sebastian Niță, jurnalist, președinte al Asociației de sprijin pentru copii și tineri cu autism Aura Mundi Dâmbovița

338.                 Sabina Costinel - fotograf

339.                 Daniel Munteanu - artist vizual, Moondash project

340.                 Ana-Maria Panaitescu, artist plastic

341.                 Ioana Raluca Burduja, traducător

342.                 Pap Tibor - actor

343.                 Lucreția Lixandru- student

344.                 Dragoș Lupău-actor

345.                 Vieriu Magda, arhitect

346.                 Anda Tămăşanu, actriţă

347.                 Mihai Burcea, istoric

348.                 Marian Cătălina Andreea, student UNATC - comunicare audiovizuală - scenaristică, filmologie, publicitate media, artist vizual

349.                 Alexandru Binescu, economist

350.                 Mihaela Biolan, sociolog

351.                 Razvan Florin Petre, grafic designer

352.                 Manuel Lupu - student

353.                 Alexandru Zepciuc- realizator independent de film

354.                 Vanesa Magherusan, traducator, redactor

355.                 Ioana Tănase, graficiană

356.                 Costea Ioana Leda, traducător

357.                 Horațiu Damian- cineast

358.                 Stefan Angheluta-platitor de taxe si producator AV

359.                 Simona Gal - consultant educational

360.                 Eliodor Moldovan

361.                 Chitic Otilia - cetățean, designer și membru fondator Meru Iași.

362.                 Ana Dobraș, designer si artist plastic,membră UAP

363.                 Luciana Dumitru - content editor

364.                 Nicolae Comanescu - artist vizual

365.                 Aștilean Andreea - sociolog

366.                 Andrei Mihai - antropolog

367.                 Ovidiu Ivan - actor

368.                 Sînziana Koenig - regizoare

369.                 Nico Vaccari - regizor

370.                 Patricia Iftene

371.                 Marian Coman - scriitor

372.                 Tudor Elian - arhitect

373.                 Farid Fairuz, artist

374.                 Ana Papadima, sociolog/consilier artistic

375.                 Dan Crudu - actor

376.                 Henrike Brădiceanu-Persem, traducătoare

377.                 Bajka-Barabás Réka, actriţă

378.                 Valentin Dobre, meditator

379.                 Iacob Diana, studentă

380.                 Iacob Camelia, farmacistă

381.                 Rareș Moldovan, artist

382.                 Victoria Daschevici, profesor/coregraf

383.                 Nicoleta Moise, artist vizual

384.                 Levente Szőcs, jurnalist

385.                 Edith Lazar, critic de artă, operator cultural

386.                 Andreea Drăghicescu, manager cultural

387.                 Alex Rațiu, artist plastic

388.                 Florin Buzdugan, traducător, profesor

389.                 Veronica Lazăr, cercetătoare

390.                 Olimpia Mălai, actor, traducător

391.                 Nicu Ilie, publicist, gr

392.                 Matei Costinescu, doctorand

393.                 Harald Konnerth, traducator

394.                 Alina Voinea, grafician

395.                 Laurențiu Bănescu, artist

396.                 Irina Ghinea, designer

397.                 Diana Dumbrava, Actriţă

398.                 Cristina Adam, makeup artist

399.                 Bakó Rozi, formator

400.                 Alina Teianu, actor

401.                 Lucian Pavel, actor

402.                 George Constantinescu, actor, director teatru independent

403.                 Marius Bogdan Tudor, analist logistica

404.                 MIhaela Lungu, economist

405.                 Peter Banyai, editor imagine

406.                 Bogdan Ghiu, scriitor

407.                 Andrei Gorzo, lector universitar

408.                 Mariana Liurca- actrita

409.                 Mihai Lupu, avocat

410.                 Elena Trifan, antropolog

411.                 Adrian Stroe, muzeograf

412.                 Viorica Gheorghe, consultant

413.                 Cristina Stan, antropolog

414.                 Lorena Cocioni, artist vizual

415.                 Simina Popa, traducătoare

416.                 Monica Prisecaru, copywriter

417.                 Laurentiu Dulman, traducator

418.                 Vasile Leac, poet

419.                 Raul Oprea, ilustrator, artist

420.                 Mirela Lupu, actriță

421.                 Mihaela Kavdanska, artist media & manager cultural, Asociatia AVmotional

422.                 Dilmana Yordanova, artist media & manager cultural, Asociatia AVmotional

423.                 Alexa Alexandra, traducător

424.                 Georgiana Mîndru, traducător şi redactor de film

425.                 Irina Angelescu, formator și traducător

426.                 Berceanu Alexandru regizor

427.                 Simion Cernica, artist vizual

428.                 Tristan Duchamp, analist

429.                 Kinga Boros, teatrolog

430.                 Stefan Maria, copywriter

431.                 Dan Boicea, jurnalist

432.                 Venera Dimulescu, jurnalistă, cercetătoare independentă

433.                 Simona Cuciurianu, actor, presedinte Asoc. ProDrama

434.                 Liviu Romanescu, actor, presedinte Asociatia Vanner Collective

435.                 Alexandra Penciuc, regizor

436.                 Selma Dragos, regizor

437.                 Denisse Moise, actriță

438.                 Natalia Andronachi, traducătoare

439.                 Ioana-Noemy Toma, traducătoare

440.                 Mihai Pacurar, artist vizual

441.                 Andreea Deliu, ilustrator

442.                 Georgiana Madin, critic de film

443.                 Alexandru Macovei, traducător

444.                 Julianna Nagy, actrita

445.                 Silvia Guță, psiholog, psihoterapeut, traducător

446.                 Camelia Zara, redactor de carte, traducător

447.                 Lavinia Vasile, redactor de carte

448.                 Vladimir Borțun, activist politic și publicist

449.                 Andrada Fuscas, actrita

450.                 Raluca Stănculeț, traducător

451.                 Simina Corlat- manager cultural

452.                 Andreea Cornilă, studentă

453.                 Madalina Ionita, grafician

454.                 Vlad Pașca, istoric și realizator de documentare

455.                 Lucia Marneanu, actrita

456.                 Tudorina Mihai, traducatoare si activista

457.                 Laura Ilie, studenta

458.                 Teodor Ghiță, actor

459.                 Iulia Samson, actriță

460.                 Ionuţ Caras, actor

461.                 Madalina Bucsa, foreign rights manager si traducator

462.                 Lesevschi Radu, manager cultural

463.                 Iulia Hurducaș - arhitect, doctorand la Universitatea Sheffield din Marea Britanie

464.                 Serban Ursachi, muzician.

465.                 Alexandru Poteca, artist vizual

466.                 Maria-Alexia Udriște-Olteanu, ilustrator

467.                 Cătălin Olteanu, fotograf

468.                 Cristian Cojanu, curator, manager cultural, Asociația 1001 Arte

469.                 Haiaș Cosmin Ovidiu, artist, inginer, doctorand Universitatea de Vest Timișoara

470.                 Diana Miron, muzician, compozitor, artist vizual

471.                 Alexandra Olivotto, critic de film

472.                 Laurentiu Cotac, muzician

473.                 Ioana Șopov, ilustrator

474.                 Ligia Soare - traducătoare

475.                 Linda Barkasz - Artist  Vizual

476.                 Mari Mora, performer

477.                 Maria Murgu- Artist Vizual, Art Terapeut

478.                 Mihai Zgondoiu, artist vizual, curator, manager Atelier 030202 - spațiu de artă contemporană

479.                 Gulyas Francisc, traducător și interpret autorizat

480.                 Ioan Paul Colta, curator artă japoneză

481.                 Mihai Ovidiu Popa - designer

482.                 Igor Mocanu - critic de arta, curator

Mara Patriche - artist vizual, manager cultural

483.                 Cristina Ștefan - artist vizual

484.                 Liliana Mercioiu, artist vizual

485.                 Elle Gabriev - artist plastic si vizual, antreprenor

486.                 Dumitru Popa - consultant

487.                 Adrian Sandu - muzeograf, artist vizual

488.                 Norbert Petrovici, lector universitar

489.                 Ivona Berceanu

490.                 Rucsandra Pop - scriitor, Hydra Society

491.                 Liviu Dănicel - IT manager

492.                 Silviu Gherman - comediant, videograf

493.                 Iulia Groves, designer

494.                 Dragos Dogaru, designer multidisciplinar

495.                 Carmen Vizonie - economist

496.                 Dumitrescu Marius-Bogdan - graphic designer

497.                 Elvira Lupsa - UNICAT art agency

498.                 Ovidiu Eftimie - artist vizual

499.                 Matei David - arhitect, manager cultural

500.                 Anca Bucur - scriitoare, editoare

501.                 Octavian Giosanu - Ast director

502.                 Nicu Ilfoveanu - artist vizual

503.                 Halima Martha Habil- performer, manager proiect

504.                 Augustina Mihaela Vasile - specialist relații publice

505.                 Roman Tolici - artist

506.                 Alexandru-Radu Săvulescu - consultant comunicare

507.                 Andrei Dragotă - copywriter

508.                 Vlad Gherghiceanu  - sculptor

509.                 Catalin Matei - sound artist

510.                 Lucian Pavel - actor

511.                 Gabriel Baldovin - artist vizual, muzician, teoretician

512.                 Oana Secară, actriță

513.                 Horatiu Curutiu - producator, director de imagine

514.                 Alice Stoicescu - designer

515.                 Alina Usurelu - artist vizual, membru fondator Asociatia Developing Art

516.                 Teodor Ionașcu - traducător

517.                 Daniela Fudulu - profesor, traducător

518.                 Cerasela Barbone - traducător

519.                 Livia Ștefan, poetă

520.                 Ana Agopian, scenarist

521.                 Smaranda Găbudeanu, președinte al Asociației Pentru Teatru și Carte (PETEC)

522.                 Dani Gherca - artist vizual

523.                 Alexandra Gulea, artist vizual

524.                 Gheorghiu Diana, compozitor

525.                 Marian Andreea - manager artistic

526.                 Dinu Cătălin, inginer

527.                 Alexandru Unguru - actor.regizor.dramaturg independent

528.                 Ioana Mihalache - profesor, traducător

529.                 Vlad Brăteanu - artist vizual, fotograf PFA

530.                 Raluca Durbacă - critic de film

531.                 Crista Bilciu - regizor, manager Asociația Teatrul de Foc

532.                 Dragoș Bădiță - artist vizual, coordonator Lateral ArtSpace

533.                 Delia Sfechiș - trainer, instructor yoga

534.                 Cosmina Goagea - arhitect, curator

535.                 Lea Rasovszky - artist vizual

536.                 Yanna Zosmer- Ilustrator

537.                 Alexandru Petre - artist vizual, scenograf

538.                 Victorita Toderita - traducator

539.                 Sorin Militaru - regizor

540.                 Iulia Rugină - regizor

541.                 Adina Rusu - artist origami

542.                 Alexandru Radu - monteur film

543.                 MOctavian Ureche - vfx generalist

544.                 Anca-Maria Gherasim - designer vestimentar

545.                 Alessia Cremenescu - cetatean

546.                 Olivia Nitis, curator, vice-presedinta Asociatiei Experimental Project

547.                 Horea Avram, istoric de arta, curator independent.  

548.                 Pandele Radu,artist vizual

549.                 Raptis Alexandros - muzician, regizor, light designer

550.                 Cassandra Pop, arhitect

551.                 Simona Dobrescu - artist vizual

552.                 Vlad Iorga - producator AV

553.                 Andreea Radulescu, actrita

554.                 Catalina Gubandru, artist

555.                 Andreea Ana Micu - Project Manager Asociatia Experimental Project

556.                 Catalin Burcea - artist vizual

557.                 Loredana Stancu - artist vizual

558.                 Silvia Traistaru - artist vizual

559.                 Oana Nasui, manager cultural

560.                 Erica Iojă, cercetător istoria artei

561.                 Alina Isac Alak, cadru universitar asociat, Jurnalism

562.                 Emil Moise, profesor

563.                 Cătălin Crețu, compozitor

564.                 Adina Lazăr- regizor

565.                 Crina Ioana Athanasiu - artist plastic, coacher si formator educatie vizuala, atelier de creatie 3creioanecolorate, creative director de publicitate asociat Notorious Advertising

566.                 Iulian Ionita - editor video

567.                 Andreea Popa, traducatoare

568.                 Ana Constantinescu, arhitect, designer

569.                 Alexandru Niculescu, artist

570.                 Daniela Palimariu, artista

571.                 Ioana Pãun, regizoare

572.                 Bardos Laurian artist

573.                 Raluca Popa, artistă

574.                 Alexandra Ivanciu, artistă

575.                 Oana Marinache, istoric de artă, Asociația Istoria Artei

576.                 Minea Ion Victor, inginer it

577.                 Maxim Sorin-artist vizual

578.                 Alice Gheorghiu - editor de film

579.                 Laurențiu Malomfălean - traducător

580.                 Cristiana Tăutu - specialist comunicare, operator cultural

581.                 Steff Chelaru - designer vestimentar

582.                 Moraru Milena-traducător

583.                 Andreea David - artist coregraf independent

584.                 Ana Kun, artist vizual

585.                 Alexandra Balasoiu - performer, coregraf

586.                 Simona Stanciu - graphic designer

587.                 Mihnea Ghilduș - designer de produs

588.                 Ana-Daniela Sultana, curator

589.                 Alexandru Solomon - regizor de film

590.                 Aneli Munteanu, artist vizual

591.                 Adriana Enache, artistă

592.                 Bogdan-Gheorghe Iorga - artist vizual, editor video

593.                 Olivia Grecea - regizor

594.                 Sendrea Andrei - artist & fondator Hot Lagoon

595.                 Adrian Preda, artist vizual

596.                 Diana Dulgheru - artist vizual

597.                 Andra Dancovici - poet

598.                 Catinca Draganescu, regizoare

599.                 Alexandra Joisten, artist

600.                 Simona Vilau, artista, curatoare

601.                 Mihail Coșulețu, artist

602.                 Anca Coller, artist vizual

603.                 Arantxa Etcheverria, artist vizual

604.                 Ciprian Măceșaru - scriitor

605.                 Michele Bressan, Artist, specialist in probleme

606.                 Dan Ungureanu - ilustrator

607.                 Zoltan Bela -artist contemporan

608.                 Eugen Rădescu - director Bucharest Biennale

609.                 Adriana Oprea - critic de arta si curator

610.                 Alexandrescu Laurentiu - muralist

611.                 Iuliana Vilsan- artist vizual

612.                 Liviu-Sebastian Ungureanu, artist vizual

613.                 Sabina Suru, artist vizual/fotograf

614.                 Lavinia Pollak, artist vizual

615.                 Alina Samoschi, artist vizual

616.                 Ion Arama - regizor, scenarist

617.                 Eugen Erhan, designer

618.                 Andrei Petre-psiholog, performer

619.                 Mihail Tudor - sculptor

620.                 Ogrezeanu Adriana - contabil

621.                 Nicoleta Apostol, cercetatoare

622.                 Luiza Zan, muzician

623.                 Florina Lungu, arhitect

624.                 Adrian Ciorgovean, arhitect de interior

625.                 Iordache Florin

626.                 Mihai Alexandru Barabancea, fotograf, artist vizual

627.                 Mihaela Grigoras, traducator

628.                 Catalin Doscas, jurnalist

629.                 Catalin Paraschiv, actor

630.                 Laura Ștefănuț, jurnalistă

631.                 Liviu Stoicoviciu, pictor

632.                 Mihai Sighinas, artist vizual

633.                 Helga Thies, lucrător cultural

634.                 Maria Nicola, actrita

635.                 Bogdan Spataru, scenograf

636.                 Kerekes Csaba, programator

637.                 Bianca Mann - artist vizual, sculptor

638.                 Cătălin Bădărău - artist vizual, sculptor

639.                 Anastasia David, arhitect

640.                 Maria Brudasca -  artist vizual si ilustrator

641.                 Micleușanu Mitoș - scriitor și artist vizual

642.                 Cătălin Gheorghe, curator și editor

643.                 Scorțan Costa-Teodor, Politolog și Psiholog

644.                 Oana Ghera - critic și curator de film

645.                 Alex Condrea - arhitect

646.                 Cristina Găvruș - actriță, trainer

647.                 Dorin Stanciu - antreprenor

648.                 Paul Breazu, jurnalist

649.                 Mihaela Alexandru - actrita, PFA

650.                 Oana Udrea - arhitect

651.                 Roxana Tocilescu – redactor

652.                 Oana Pellea - actrita

653.                 Delia Demian - artist visual

654.                 Nuca Elena Copuzeanu - artist vizual/coregraf/performer

655.                 Tudor Cora - designer grafic

656.                 Sorin Bujoreanu - instructor Pilates, PFA

657.                 Andreea Ilinca, copywriter, redactor, traducătoare

Semnează această petiție


SAU

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Facebook