CEREM DREPTUL POLITISTILOR DE A FOLOSI ARMA PENTRU AUTOAPARARE, DREPTURI CA IN UE

 

AVAND IN VEDERE ULTIMUL CAZ IN CARE UN POLITIST CE IN TIMPUL EXERCITARII ATRIBUTIILOR DE SERVICIU , A FOST GRAV RANIT IN MOD INTENTIONAT DE CATRE .........UN PARTICIPANT LA TRAFIC CE A FOST OPRIT SPRE LEGITIMARE . IN AFARA DE ACEST CAZ VA MAI AMINTITI CAZUL POLITISTULUI CARE PATRULA PE A2 SI CARE A FOST PRACTIC FACUT TANDARI TOT DE UN DESCREIERAT CARE SE CREDEA LA CURSE DE FORMULA 1 ? STITI CA BAIATUL ALA A RAMAS INFIRM PE VIATA ? LA DOAR 32 DE ANI CRED , DACA IMI AMINTESC CORECT , SI CATE CAZURI OR MAI FI DE CARE NU SE STIE ?????????

POLITISTUL IN CAUZA LA ACEST MOMENT SE ZBATE INTRE VIATA SI MOARTE , DE CE ?????? PENTRU CA IN 25 DE ANI DE DEMOCRATIE PROST INTELEASA S-A NASCUT SPECIA NUMITA "SMECHER COCALAR" . ACEASTA SPECIE ARE MEMBRI ATAT AUTOHTONI CAT SI DE PE ALTE MELEAGURI ACIUIATI AICI SUB PRETEXTUL  PRESUPUSILOR OAMENI DE AFACERI . SPECIA ASTA CONSIDERA CA DACA AI SUFICIENTI BANI POTI CUMPARA ORICE SI PE ORICINE , DIN PACATE IN 90 % DIN SITUATII SE POATE . SI SE POATE PENTRU CA EXISTA SI PERSONAJE TOT IN INSTITUTIILE STATULUI CARE SE VAND DE MULTE ORI FOARTE IEFTIN .

PERSONAL AM CALATORIT DESTUL PRIN ACEASTA LUME CA SA VAD , CUM SUNT RESPECTATI POLITISTII PE ALTE MELEAGURI . DE ASEMENEA RECUNOSC CA VOR FI MULTE VOCI CARE VOR COMENTA LEGAT DE CORUPTIA DIN INSTITUTIA NUMITA POLITIE , NU NEG , PERSONAL M-AM LOVIT DE ASEMENEA SPECIMENE , TOTUSI NU PUTEM SA NEGAM CA TOT IN ACEASTA INSTITUTIE ISI DESFASOARA ACTIVITATEA OAMENI DE O MARE PROBITATE MORALA , OAMENI CARE ISI FAC MESERIA PENTRU CA EI CRED IN IDEEA DE DREPTATE. PENTRU ACESTIA DIN URMA , NOI CA SI SOCIETATE CIVILA AVEM OBLIGATIA DE A COMENTA SI DE A CERE INSTITUTIILOR ABILITATE SA SCHIMBE REGULAMENTUL CU PRIVIRE LA FOLOSIREA ARMAMENTULUI DIN DOTARE. ROBOCAP E DOAR UN PERSONAJ DE FILM DAR SI EL AVEA ARME SI LE SI FOLOSEA . NU POTI PRETINDE CA UN POLITIST CARE ESTE TOT UN OM ATUNCI CAND ESTE PUS INTR-O SITUATIE LIMITA, SA PROTEJEZE SAU SA SE PROTEJEZE CU MAINILE GOALE.

NU MI SE PARE FIRESC, CA UN OM AL LEGII SA FIE NEVOIT SA PLATEASCA UNEORI CU VIATA FAPTUL CA NISTE MINTI OBTUZE NU VOR SA RECONSIDERE SITUATIILE IN CARE ARMA POATE FI FOLOSITA . NU MI SE PARE NORMAL CA DUPA FOLOSIREA EI , ATUNCI CAND ESTE CLAR CA ERA ABSOLUT  NECESAR ACEST FAPT , POLITISTUL SA FACA ZECI DE RAPOARTE, CARE IN FINAL IN CELE MAI MULTE DINTRE CAZURI SE FINALIZEAZA CU SANCTIONAREA POLITISTULUI PANA LA PRIVAREA DE LIBERTATE . IN CONSECINTA CA CETATEAN CER SPRIJINUL DVS AL TUTUROR , IN SUSTINEREA ACESTEI INITIAVE . IN MOMENTELE DE CUMPANA (CARE DORESC SA FIE ZERO LA TOATA LUMEA ) NU CEI COCOTATI PE SCAUNE CALDUTE NE SAR IN AJUTOR , CI ACEIA CARE 24/24 SI 7/7 STAU PE STRAZI SI INCEARCA ATAT CAT POT SA NE PROTEJEZE NOUA LINISTEA , SA NE ASIGURE SECURITATEA . SI DE FOARTE MULTE ORI SE INTAMPLA CA CEI MAI SUS MENTIONATI SA ISI PUNA VIATA IN PERICOL SI UNEORI FINALURILE SA FIE TRAGICE, DOAR PENTRU CA UNII DINTRE FACTORII DE DECIZIE NU POT  GANDI MAI VIZIONAR . 

DORESC SA COMPLETEZ CELE DE MAI SUS , PRIN A SOLICITA FACTORILOR DE DECIZIE DIN MINISTERUL DE INTERNE URMATOARELE :

-CONSTITUIREA UNUI FOND SPECIAL CARE SA FIE PREVAZUT IN BUGETUL ANUAL AL MINISTERULUI  DIN CARE SA SE POATA ACOPERI COSTURILE UNOR ASIGURARI INDIVIDUALE DE RISC PROFESIONAL ,ASA CUM BENEFICIAZA POLITISTII DIN GERMANIA ,OLANDA ETC -adica in momentul in care politistul sufera un "accident de munca " ca cel descris in continutul acestei petitii , sa poata acoperi costurile medicale .

Sa se poata acoperi costurile medicale si costurile de intretinere , daca este descoperita o boala profesionala care il impiedica sa isi mai desfasoare activitatea si pe cale de consecinta i se diminueaza veniturile 

Daca exista situatii in care este nevoie de asistenta juridica , aceste costuri sa fie acoperite tot din acest fond .

Si lista ar putea fi mult mai lunga , am enumerat doar cateva exemple , si am dorit sa fac cunoscute unele drepturi de care se bucura politistii ,din tarile unde exista normalitate.

 

DECI DRAGA SOCIETATE CIVILA , DIN RESPECT FATA DE POLITISTUL SIMPLU ,ANONIM , CREDETI CA PUTEM SEMNA SUFICIENT DE MULTI CA SA PUTEM MERGE IN FATA ACELOR SEFI , SI SA CEREM DREPTURI PENTRU CEI CARE VAZUTI SAU NU NE ASIGURA SOMNUL LINISTIT ?

 

CU STIMA ,

MIHAELA MARINESCU 


MIHAELA MARINESCU    Contactați autorul petiției