Cerem Conectarea la rețeaua de gaze naturale a blocurilor Sprâncenoaia 3-H-N-K-L-M

Cerem expres companiei Basconslux SRL să conecteze la rețeaua de gaze naturale apartamentele  de pe următoarele adrese: strada Sprâncenoaia 3H, 3N, 3K, 3L, 3M,. Conectarea să fie deja făcută până pe data de 25 septembrie 2023.
 Pe Adresele indicate mai sus, deja locuiesc familii cu copii minori sub un an de zile dar și mai mari (minori), Compania Basconslux care a construit blocurile refuză să conecteze blocurile la rețeaua gazele naturale fără a indica un răspuns oficial, inițial a promis că începând cu luna mai va avea loc conectarea, apoi au au oferit un alt termen începutul și sfârșitul lunii iunie, iulie, august. Odată cu venirea toamnei, vremea se răcește și în apartamente este frig, iar copii răcesc, se îmbolnăvesc. Urmează sezonul de iarnă, iar compania Basconslux nu este un partener de încredere.

Compania ne-a a mințint că nu au trecut instructajul la gaz toți proprietarii, au publicat o listă în luna iulie, în care erau mai puțin de 100 de apartamente, dar mai mult de jumătatea trecuseră, apoi au dat vină pe Moldovagaz și Chișinăugaz, apoi au motivat este plecat în concediu  persoana responsabilă de la companie care se ocupă de gaz.

La începutul lunii august au promis 100% că vor fi conectatea toate blocurile, dar la finalul lunii august nu au fost conectate.

Proprietarii de apartamente când telefonează la companiei, li se oferă răspunsuri diferite fără un pic de seriozitate. La sfârșitul lunii august, 28.08.2023 locatarii au scris o cerere prin care au cerut să fie informați când se va face conectarea la gaz, și pe 5 septembrie au cerut să se prezinte un angajat responsabil al companiei la întrunirea cu locatarii, compania a trimis doar un simplu angajat care a venit și a spus locatarilor că nu deține nici o informație despre conectarea la gaz. În acest mod compania Basconslux își respectă obligațiile din contract și clienții, dar ei sunt obligați prin contract să ofere informații clienților despre stadiul și procesul lucrărilor.

Blocurile trebuia să fie date în exploatoarea și conectatea la toate rețelele, conform contractului  la data de 30.11.2021. Darea în exploatoare a fost întârziată cu peste 1,5 ani, dar la aproape 2 ani, compania nu își îndeplinește obligațiile și promisiunile de a conectat blocurile locative la termen la gaze naturale nici la alte utilități.

 

Proprietarii Apartamentelor cer companiei Basconslux SRL conectarea la rețeaua de gaze naturale.

Proprietarii Apartamentelor cer susținerea și implicarea a:

Președintelui Republicii Moldova: Maia Sandu

Avocatul Poporului: Ceslav Panico

Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului: Vasile Coroi

Președintelui Parlamentului: Igor Grosu

Prim-ministrul R. Moldova: Dorin Recean

Ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: Andrei Spînu

Procurorul general interimar: Ion Munteanu

Șefei Procuraturii Anticorupție: Veronica Dragalin

Directorului interimar al Agenției pentru Supraveghere Tehnică: Mihail Zaporojan

Primarului general al municipiului Chișinău: Ion Ceban
 
  Președinte al Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”: Vadim CEBAN 
Membru al Consiliului de Observatori SA „Moldovagaz”, Reprezentant al societății civile din RM: Sergiu TOFILAT
 
Directorului al SRL „Chișinău Gaz”:  Ruslan Saca
 
Presa din Republica Moldova!!!

Rugăm expres susținerea Presei din Republica Moldova și mediatizarea cazului nostru!

 

 


Proprietarii Sprancenoaia 3H, 3N, 3K, 3L, 3M    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Proprietarii Sprancenoaia 3H, 3N, 3K, 3L, 3M să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...