Cerem amenajarea DE URGENȚĂ de posibilități de virare la stânga/întoarcere autovehicul pe DN1 pentru cetățenii comunei Puchenii Mari - PH!

Către COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE și Primăria Puchenii Mari - Prahova

Cerem amenajarea DE URGENȚĂ de posibilități de virare la stânga/întoarcere autovehicul pe DN1 pentru cetățenii comunei Puchenii Mari - PH!

 

USR PLUS Filiala Puchenii Mari vă înaintează această petiție ce conține semnăturile cetățenilor din comună, care cer amenajarea DE URGENȚĂ de posibilități de virare la stânga/întoarcere autovehicul pe DN1; accesul la familiile și casele noastre fiind brusc limitat odată cu amplasarea de separatoare de sensuri pe o distanță neîntreruptă de 5 km.

Înțelegem că separatoarele de sensuri pe DN1 reprezintă o măsură pentru a reduce numărul accidentelor rutiere grave din România și recunoaștem la rândul nostru siguranța garantată a participanților la trafic.

Cu toate acestea, este nevoie să se ia în calcul și IMPACTUL (separatoarelor de sensuri) asupra oamenilor care locuiesc în comunitățile care sunt localizate pe DN1. În cazul comunei Puchenii Mari - Prahova, cele 7 sate (cu 8.800 locuitori) se află de-o parte și de alta a DN1; 2 dintre cele 7 sate sunt chiar secționate longitudinal de DN1. 

Astfel, strângem semnăturile cetățenilor din comuna Puchenii Mari ca să atragem atenția autorităților că pe o porțiune neîntreruptă de 5 km de DN1 nu putem vira la stanga/întoarce autovehiculul din cauza separatoarelor de sensuri. Acest impediment ne afectează zilnic: consum mărit de combustibil și risipă de timp, izolarea familiilor care locuiesc de-o parte și de alta a DN1, impactul negativ asupra afacerilor locale, îngreunarea desfășurării activităților religioase, acces limitat al pietonilor, bicicliștilor și persoanelor în vârstă, precum și accesul inexistent al persoanelor cu dizabilități

Serviciile de urgență Salvare, Pompieri și Poliție sunt de asemenea întârziate din cauza acestei secțiuni de 5 km de separatoare de sensuri. Viața cetățenilor din comuna Puchenii Mari este astfel pusă în pericol! 

Mai mult, lipsa posibilităților de virare la stanga/întoarcere a autovehicului a dus la accidente în localitate și la aglomerarea ieșirilor din satele care au acces la benzi de stocaj pe DN1, efectuarea de manevre periculoase de întoarcere, condus pe contrasens pe DN1 și condus agresiv. 

Ni s-a promis de către Primăria Puchenii Mari că se vor amenaja sensuri giratorii/ benzi de stocaj și virare la stânga la intersecția DN1 cu Piața Agricolă (zonă intens circulată) și intersecția DN1 cu Blocuri Moșneni/Sat Miroslăvești. Așteptăm, dar nu se întâmplă nimic de 2 ani! Prin instalarea separatoarelor de sensuri, s-au desființat două sectoare de drum cu linie discontinuă de pe DN1 (în intersecțiile mai sus menționate) care permiteau virarea la stânga într-un mod facil și LEGAL.

La începutul acestui an, USR PLUS Filiala Puchenii Mari a întrebat Primăria Puchenii Mari care este statusul de amenajare a sensurilor giratorii/intersecțiilor/ benzilor de stocaj, dar nu am primit niciun răspuns.

De aceea, rugăm cetățenii comunei să semneze petiția de față în număr cât mai mare pentru a demonstra Primăriei Puchenii Mari și COMPANIEI NAȚIONALE DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE că suferim în fiecare zi din cauza problemelor pe care separatoarele de sensuri de pe DN1 ni le creează și că dorim amenajarea DE URGENȚĂ de posibilități de virare la stânga/întoarcere autovehicul pe DN1 pentru cetățenii comunei Puchenii Mari - Prahova.

Vă mulțumim pentru solicitudine și așteptăm cu interes răspunsul și acțiunea Primăriei Puchenii Mari și COMPANIEI NAȚIONALE DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE la această petiție.

USR PLUS Filiala Puchenii Mari - PH

GICĂ - Grupul de Inițiativă CivicĂ, Puchenii Mari - PH

image016.jpeg


USR PLUS Filiala Puchenii Mari Prahova    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că USR PLUS Filiala Puchenii Mari Prahova va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...