Cer neabsentarea elevilor care nu doresc sa porneasca camera

,,Elevii NU au obligația legală de a păstra camerele web pornite. Impunerea unei astfel de condiții sub amenințarea absenței de la curs sau condiționarea notelor este ilegal”, potrivit Asociației Vâlcene a Elevilor.
Printre regulile de predare online, impuse printr-un ordin de ministru în septembrie, se numără obligația elevului „de a participa la activitățile desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului; în caz contrar, elevul este considerat absent și se consemnează absența în catalog, cu excepția situațiilor justificate”. Nu este specificat că prezența elevului înseamnă și să aibă camera pornită. De aici și disputa ulterioară când mai mulți profesori i-au amenințat pe copii că le pun absențe dacă nu stau cu camera video on.
,,Întâi trebuie să căutăm baza legală, iar în acest caz legea este limpede. Conform OMEC 5545 Art. 14 Lit. f) elevii au obligaţia de a participa la activităţile online, niciun document oficial menționând obligația de a utiliza camera video atunci când ia parte la școala online”, potrivit Asociației Vâlcene a Elevilor.
Tot odata, conform constitutiei, elevul nu are voie sa fie pus absent daca acesta este la ora.

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Raul M să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook