Canabis in scop medicinal in Romania

!UPDATE!

Va multumim tuturor celor care ati semnat petitia pentru legalizarea canabisului medicinal! 

Datorita numarului mare de semnaturi pe aceasta petitie, proiectul de lege a fost initiat si sustinut de mai bine de 100 de parlamentari. 

Mai jos, cateva articole din presa:

https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-23517368-romania-face-primul-pas-catre-legalizarea-canabisului-medicinal-proiectul-lege-initiat-fiica-unei-femei-rapuse-cancer-care-dorit-pacientii-aiba-acces-calmante-fost-adoptat-senat.htm

https://evz.ro/canabis-tratament-lege-victoria-psd-99.html

https://www.justitiarul.ro/proiectul-legislativ-victoria-o-speranta-pentru-suferinzii-bolilor-fara-leac-legalizarea-canabisului-in-scop-medical/

https://www.libertatea.ro/stiri/proiect-de-lege-pentru-legalizarea-canabisului-medicinal-in-romania-depus-in-parlament-2685451

https://agrointel.ro/117285/cultivare-canabis-medicinal-romania/

https://www.mediafax.ro/social/legalizarea-canabisului-in-scop-medicinal-adoptata-tacit-de-senat-18619600

https://www.vice.com/ro/article/gyz3qj/legea-canabisului-medicinal-in-romania

https://playtech.ro/2019/ce-este-si-cum-functioneaza-canabis-medicinal/

https://adevarul.ro/news/eveniment/de-importanta-legalizarea-canabisului-scop-medicinal-proiect-trecut-senat-1_5ddeafef5163ec427179e3ca/index.html

https://www.cetateanimplicat.ro/articol-se-legalizeaz-canabisul-m_1574844966.html

https://www.buzzsprout.com/181598/3052537-drumul-spre-legalizarea-canabisului-medicinal-cu-alexandra-carstea

https://www.timpul.md/articol/primul-pas-catre-legalizarea-canabisului-medicinal-in-romania-proiectul-de-lege-iniiat-de-fiica-unei-femei-rapuse-de-cancer-care-a-dorit-ca-pacienii-sa-aiba-acces-la-calmante-adoptat-de-senat-149008.html

https://ziarulromanesc.es/se-legalizeaza-canabisul-in-romania-o-lege-care-intruneste-consens-politic-iata-cine-a-initiat-o/

https://a1.ro/news/inedit/proiect-de-lege-pentru-legalizarea-canabisului-medicinal-in-romania-depus-in-parlament-id881339.html

https://juridicemoldova.md/5228/in-romania-legalizarea-canabisului-este-la-doar-un-pas-de-a-deveni-realitate.html

https://www.money.ro/canabisul-devine-legal-in-romania-100-de-parlamentari-au-semnat/

https://www.telegrama.ro/social/sanatate/primul-pas-catre-legalizarea-canabisului-medicinal-in-romania-proiectul-de-lege,-ini%C8%9Biat-de-fiica-unei-femei-rapuse-de-cancer-care-a-dorit-ca-pacien%C8%9Bii-sa-aiba-acces-la-calmante,-adoptat-de-senat.html

https://www.ziarulprofit.ro/index.php/primul-pas-catre-legalizarea-canabisului-medicinal-in-romania-proiectul-de-lege-initiat-de-fiica-unei-femei-rapuse-de-cancer-care-a-dorit-ca-pacientii-sa-aiba-acces-la-calmante-adoptat-de-senat/

https://evz.ro/canabis-tratament-lege-victoria-psd-99.html

https://www.b1.ro/stiri/politica/parlament-proiect-de-lege-legalizare-canabis-medicinal-victoria-alexandra-283942.html

https://www.universulargesean.ro/aproape-100-de-parlamentari-din-toate-partidele-propun-legalizarea-canabisului-in-scop-medicinal/

....................................................................................................................

Anul trecut a fost aprobata de Senatul Romaniei, iar in prezent, legea „Victoria” se afla la Camera Deputatilor, la comisii , din data de 02.12.2019. 

Va lasam mai jos datele proiectului, in luna noiembrie 2020. 

Numar Titlu Stadiu
1. PL-x 631/02.12.2019 Proiect de Lege privind regimul juridic al plantei canabis, al substanţelor şi preparatelor ce conţin canabis, utilizate în scop medical

la comisii din 
02.12.2019

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=18223

Va rugam sa semnati si sa distribuiti in continuare petitia noastra nationala! Mai avem putin de luptat si speram sa avem, cat mai curand, legal, tratamentul cu canabis in tara noastra! 

 

Pe pagina de YouTube a campaniei, Canabis Medicinal in Romania, canal Youtube, am realizat in ultimele luni cateva interviuri extrem de importante, cu reputati medici si profesionisti in domeniul canabisului, din mai multe state. 

Va rugam sa urmariti interviurile si sa dati subscribe canalului Youtube, intrucat veti gasi informatii extrem de importante despre canabis, modalitatile de folosite, efecte si exemple de reusita din alte state din lume.

Deocamdata materialele sunt doar in limba engleza, insa in scurt timp, vom adauga subtitrari, astfel incat sa puteti avea acces, cat mai multi la informatii. 

Mai jos, linkul canalului Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCXy19Lp_LV2wK8v7k6om5qQ

 

50 DE STATE DIN INTREAGA LUME AU LEGALIZAT CANABISUL, IN SCOP MEDICINAL, IN PREZENT! 

HAI SA ADAUGAM, IMPREUNA, SI ROMANIA PE LISTA TARILOR UNDE PACIENTII AU DREPTUL LA ACEST TIP DE TRATAMENT SI POT SA ISI EXERCITE DREPTUL LOR LA SANATATE! 

IMPREUNA, FACEM POSIBILA LEGEA VICTORIA, CAT MAI CURAND IN TARA NOASTRA! 

 

 ...................................................................................................................

20 state europene, 30 de state din SUA, state din America Latina, Israel, Australia si  Canada permit tratamentul cu canabis medicinal pentru pacientii bolnavi de cancer, epilepsie, Alzheimer, Parkinson, Boala Crohn si alte boli inflamatorii, scleroza multipla, diabet, boli neurologice si alte multe afectiuni importante de care sufera din ce in ce mai multi oameni de pe intreaga planeta.

 In Romania, legal, inca din 2005, tratamentul cu canabis medicinal nu poate fi  utilizat, produs, prelucrat sau comercializat.  Adica... am putea beneficia de el daca ar exista! Mai mult de atat, chiar daca ar fi procurat dintr-un alt stat in care  este legal, nu am avea dreptul sa il folosim pentru sanatatea noastra, deoarece specialistii din Ministerul Sanatatii sustin ca nu au norme legale prin care sa legifereze detinerea si/sau utilizarea de canabis medicinal de catre un cetatean roman.

 Legal, in acest moment, ar trebui sa il putem procura in baza unei retete medicale, insa medicii nu au competenta in acest domeniu nou, iar farmaciile nu il detin spre comercializare.  

In anii care au trecut si in unele articole aparute in media, discutiile generate de utilizarea canabisului in scop medicinal, au fost de cele mai multe ori asociate GRESIT demersurilor de legalizare a canabisului in scop recreational.   Falsele temeri legate de consumul de droguri si de fapte de violenta, determina autoritatile sa intreprinda demersuri care incalca DREPTUL LA VIATA SI LA TRATAMENT EGAL, prin neacordarea DREPTULUI DE A FOLOSI CANABIS IN SCOP MEDICAL.  Este periculos si profund daunator unei societati democratice, unui stat european care trebuie sa fie informat corespunzator si trebuie sa aplice masuri de sanatate cel putin similare celorlalte state europene!  

Se cer studii clinice facute in Romania, insa actuala legislatie nu permite efecturea acestora. Se doreste o reala comunicare in domeniu, insa nu exista conferinte organizate periodic pentru a informa specialistii medicali despre ultimele cercetari in privinta canabisului medicinal. Nu mai vorbim despre specializari efective in acest domeniu nou, cel al canabisologiei.

  Faptul ca mii de studii au fost publicate de catre cele mai importante universitati de medicina din lume, centre de cercetare, reviste medicale, biochimisti si alti specialisti reputati, nu par inca argumente serioase pentru ca Romania sa aiba in vedere demitizarea unei plante, eliminarea stigmatului asociat canabisului si acceptarea acestuia ca o solutie complementara  viabila de tratament medical.

Va rugam sa semnati aceasta petitie si sa o distribuiti cat mai multor cunoscuti, pentru a putea sa transmitem prin decizia noastra, ca este important ca Romania sa aiba, cat mai curand, o legislatie coerenta, uniforma si care sa permita in fapt utilizarea canabisului in scop medicinal. 

Boala nu are rabdare cu pacientul, durerea si teama nu cruta nici pe cei bolnavi, nici pe familiile acestora care se lupta alaturi de cei dragi.  

Initiatorii acestei petitii sunt un grup de oameni, care fie sunt bolnavi, fie au bolnavi in familie sau specialisti din domeniu care inteleg fenomenul si care, cauta sa gaseasca variante de tratament, sanse la viata, drepturi egale de acces la tratament si  sunt informati si deplin constienti de tratamentul pe care il solicita legal, in Romania!  

Copii, adulti, varstnici - bolile nu aleg, din pacate, dupa aceste criterii. Cu totii avem nevoie de tratamente cat mai eficiente, cat mai putin daunatoare corpului, cat mai naturale. Cu totii avem dreptul sa ne alegem calea de a ne trata, dreptul la viata!

  Mai multe informatii, filme, documentare si interviuri despre utilizarea si beneficiile canabisului folosit in scop medicinal,  puteti gasi pe pagina noastra de facebook :   

https://www.facebook.com/canabisromania 


83503810_2782709515181079_2874680130142208000_o.jpg


https://www.facebook.com/canabisromania/    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez https://www.facebook.com/canabisromania/ să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...