Bugetare participativă în Sectorul 4

Pe 15 martie depuneam proiectul intitulat „Bugetare participativă în Sectorul 4”, iar de atunci au trecut 67 de zile în care, conform legii, ar fi trebuit ca direcțiile de specialitate din Primărie să emită rapoartele privind aplicabilitatea sa.

Prin intermediul petiției dorim să atragem atenția majorității PSD din Consiliul Local al Sectorului 4 asupra nerespectării prevederilor legale și să promovăm această inițiativă care ar urma să permită locuitorilor Sectorului 4 să se implice, înt-un mod real, in procesul de guvernare locală.

bugetare_participativa666.png

Dezvoltarea unui parteneriat între cetățeni și administrația publică locală a fost, deja, implementat în România la nivelul mai multor orașe și sectoare ale Municipiului București. Este vorba de Cluj-Napoca, având această practică încă din anul 2013, iar ulterior Oradea, Timișoara. Sighișoara sau Sectorul 3 s-au adaptat la rigorile și necesitățile oamenilor. În urmă cu mai puțin de o lună de zile, consilierii locali liberali din Sectorul 5 au adoptat un proiect similar ce urmărește să respecte principiile bunei guvernări, alăturându-se administrațiilor ce își doresc dezvoltarea comunităților din care fac parte.


Pentru proiectul „Bugetare participativă în Sectorul 4” ar urma să fie alocată suma de 1.500.000 de lei din bugetul Primăriei Sectorului 4, astfel încăt să fie finanțate cele mai bune cinci proiecte pe care cetățeni, persoane juridice, asociații, ONG-uri și fundații le vor depune pe o platformă on-line dedicată. Acestea vor fi orientate către domenii ce țin de administrarea Sectorului 4, precum digitalizare, infrastructură stradală, educațională, culturală sau amenajare a locurilor de joacă.


Etapele de defășurare a programului:
✔️ Valoarea estimată a fiecărui proiect trebuie să fie de maxim 300.000 de lei
✔️ O Comisie formată la nivelul Primăriei, prin hotărâre a Consiliului Local va stabili eligibilitatea proiectelor
✔️ Proiectele ajunse pe lista finală vor fi supuse votului on-line al cetățenilor ce își doresc să fie parte decizională în acest demers
✔️ În cazul în care, în urma selecției celor 5 proiecte câștigătoare, bugetul de 1.500.000 de lei nu este atins, atunci vor fi adăugate următoarele proiecte declarate eligibile

Ne dorim ca administrația locală să prioritizeze nevoile locuitorilor Sectorului 4 și să le redăm puterea de decizie la nivel local.


Solicităm Primăriei să ia toate masurile care se impun pentru intrarea în circuitul legal a proiectului privind ”Bugetarea participativă în Sectorul 4”, astfel încât cetățenii să își poată aduce aportul la viața comunității din care fac parte!


Diana Baciuna, Consilier Local Sector 4    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Diana Baciuna, Consilier Local Sector 4 să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...