Solicităm primăriei Miroslava să nu aprobe extinderea (înălțarea) construcțiilor conform legii 350/2001, articolul 32, alin. 7

Domnule primar Dan Niță și stimați locuitori ai comunei Miroslava,

Zonele de funcțiune din comuna Miroslava se împart în 3 categorii: L1a, L1b, L1P. [1] În toate aceste zone se pot construi locuințe individuale sau colective cu minim 2 etaje, parter, mansardă și eventual demisol. De exemplu, pe structura P+2+M s-au ridicat majoritatea blocurilor din zona Pepinierii. Aproape oriunde in intravilanul comunei Miroslava unde vedeți un loc liber de pământ se poate ridica o clădire care poate arata ca un bloc cu 4 etaje.
Vă recomand să aflați în ce zonă de funcțiune se află strada d-voastra prin trimiterea unei solicitări în acest sens la adresa secretariat@primariamiroslava.ro. De exemplu, zona L1b permite ridicarea construcțiilor cu structura P+4+M.
FOARTE IMPORTANT!!!
În premieră, în Miroslava, un dezvoltator imobiliar incearcă să profite de o lege prost formulată, o lege dată pentru "baieții deștepți" din Romania, legea 350/2001 articolul 32, alin 7, care prevede că o clădire se poate extinde cu până la 20% peste prevederile regulamentului urbanistic local, dar acest lucru se face DOAR CU APROBAREA primăriei care nu este obligată să accepte o astfel extindere. Vedeți articolul [2]. În cazul în care primaria aprobă această extindere se va crea un PRECEDENT care va fi exploatat de următorii dezvoltatori imobiliari care deja jubilează și vor dori clădiri mai înalte. Situația este extremă fiindcă dezvoltatorul de pe str. Pepinierii care este menționat și în articolul [2] s-a apucat deja de supraetajarea clădirii fără să aibă aprobarea primăriei. Astfel blocul, construit initial pe un plan P+2+M cu demisol, va arata ca un bloc cu 6 etaje - este ridicol. Consilierii și primarul sunt indeciși cu privire la aprobarea de înălțare a imobilului. Primarul a declarat în presă că este posibil să nu aprobe extinderea deja incepută, însă nu stim dacă a fost o declarație menită doar să calmeze spiritele. Proiectul în momentul de față este cea mai înaltă clădire de pe strada Pepinerii, Valea Adâncă.
Vă rog să nu fiți indiferenți și să semnați. Nici noi nu am crezut că vom avea bloc lângă casă acum 4 ani când ne-am mutat.

Solicităm primariei următoarele: 

1. Să NU aprobe proiecte de extindere a clădirilor existente și nici proiecte noi care prevăd înălțimi și structuri mai înalte decât cele prevăzute în clar în regulamentul de urbanism local (de ex, cum ar prevedea legea 350/2001, art 32, alin.7 ).

2. În cazul în care se dorește schimbarea regimului de înălțime a unei zone sa se organizeze dezbatere publică, iar locuitorii comunei Miroslava sa fie inștiințați prin telefon, e-mail, scrisoare sau afișare pe prima pagină a website-ului a unui anunț în acest sens. (De regulă se publică un afiș intr-un colț al primăriei care nu este văzut de suficienți oameni și aflăm de schimbare doar atunci cand incepe construcția blocului in dreptul casei)

Vă solicităm să ne comunicați în termenul legal modul de soluționare a problemei.

Domnului Dan Niță, primar al comunei Miroslava, jud Iași.

REFERINTE: 
 
 

 


Ioan Ramascanu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Ioan Ramascanu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook