Autobuz pentru satul Budești

Satul Budești are peste 5000 locuitori și majoritatea muncesc în orașul Chișinău. Condițiile în care sunt nevoiți să călătorească în transportul public locuitorii din satul Budești, sunt departe de a fi numite decente, fiind nevoiți să ne înghesuim în unitățile de transport care circulă în tranzit prin localitate, ruta nr.31 Chișinău - Vadul lui Vodă, microbuzele sunt doar 4 și circulă fără un regim stabilit.

În fiecare zi această problemă este discutată în autobuze și  microbuze și lumea își arată indignarea față de șoferi care oricum nu decid nimic.

Prin această petiție încercăm să semnalizăm autoritățile responsabile că problema există și situația e suficient de gravă încât chiar să se ia măsuri nu doar să se promită că în ceva timp se vor lua măsuri, în timp ce trec ani de zile în aceeași situație. Semnând această petiție vom demonstra că necesitatea unei rute este iminentă și situația nu mai poate continua așa, iar promisiunile în van nu mai pot fi acceptate.

În acest sens, noi, locuitorii satului Budești, municipiul Chișinău solicităm Primăriei municipiului Chișinău:

1. Introducerea unei rute de autobuz destinată locuitorilor satului Budești.

2. Stabilirea unui grafic pentru a circula în condiții civilizate.

Noi, locuitorii satului Budești, ne exprimăm nemulțumirea față de atitudinea autorităților și în caz de ignorare a solicitărilor sus-numite, suntem motivați să organizăm acțiuni de protest conform legii. Totuși, manifestăm interes pentru un dialog constructiv, bazat pe identificarea soluțiilor optime pentru rezolvarea problemei din satul nostru.

Considerăm că problema poate fi rezolvată doar în urma stabilirii unui dialog eficient între autoritățile responsabile precum, primăria municipiului Chișinău, Direcția generală transport public și căi de comunicație, consilierii municipali, primăria și consilierii locali ai satului Budești, și locuitorii satului Budești.

Responsabil: Brînza Sergiu, consilier local PAS, tel. 067107344

Sergiu Brînza    Contactați autorul petiției

Prin semnarea petiției, accept faptul că Sergiu Brînza va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.

Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri: