FARA TOBE NOAPTEA la TARGU MURES si zona metropolitana - Aplicarea legii 61/1991 cu referire la ordinea si linistea publica

Dragi prieteni,

Daca vizitati acest site, probabil ati apelat deja la autoritatile din municipiul TG-Mures pentru a va apara de agresiunea prin zgomot / poluarea fonica, produsa de muzica provenita de la anumite cluburi/ terase, etc., in mod deosebit pe timpul noptii, si ati fost probabil socati de cum vi s-a raspuns. Poate ca unii functionarii aliniati cu agresorul prin zgomot v-au spus ca sunteti "reclamagii", ca nu vreti sa va intelegeti "ca oamenii", ca din invidie "nu lasati omul sa castige o paine", sau ca "daca nu va convine sa va mutati", sau "sa va inchideti geamurile", sau "nu avem ce le face, au pile la Primar" ... sau probabil ca vi le-au spus pe toate si poate ca ati fost si sanctionati pentru ca ati indraznit sa cereti dreptul dvs la o viata normala, la nealterarea sanatatii, la odihna.

Asta este tactica functionarilor care nu doar ca nu aplica legea, ba din contra ii ajuta pe agresori sa o incalce nestingheriti- si vor sa te faca sa renunti. Si acesti functionari incorecti, spre deosebire de dumneavoastra, au experienta. Au mai intalnit cazuri similare si au impins oamenii lipsiti de informare / timp / resurse sa renunte la a-si apara drepturile (uzandu-i cu acuzatii si plimbari intre institutii).

NU DISPERATI INSA ... Pe de o parte functionarii necinstiti pot fi fortati sa aplice legea, iar pe de alta parte exista si functionari cinstiti care va vor ajuta.

Legea 61/1991 s-a modificat in anul 2020 si aduce unele modificari importante in ceea ce priveste ordine si linistea publica, in mod deosebit pe timp de noapte.

Prin aceasta petitie dorim sa obligam autoritatile publice din Tg-Mures, respectiv pe Primaria Municipiului, DSV, AGENTIILE DE MEDIU/ GARDA DE MEDIU, etc. sa respecte prevederile legale si sa ceara sau sa retraga (dupa caz) autorizatiile de functionare ale turturor societatilor comerciale care organizeaza evenimente private pe timpul noptii in corturi / spatii neacoperite si care folosesc aparatura muzicala ce deranjeaza cartiere intregi de oameni. Cu totii avem dreptul la odihna si la sanatate, iar agresiunea prin zgomot (produsa de cluburile care functioneaza de multe ori nelegal) ne priveaza de aceste drepturi si necesitati. Speram ca dupa cativa ani de pandemie, in care cu totii am avut de suferit, autoritatile sa inteleaga cat de importanta este sanatatea si odihna.

Cerem:

Monitorizarea strictă a evenimentelor nocturne: Autoritățile locale să monitorizeze strict festivalurile și evenimentele nocturne, asigurându-se că nivelul de zgomot nu depășește limitele legale.

Aplicarea sancțiunilor prevăzute de lege: Autoritățile să aplice sancțiunile prevăzute de Legea 61/1991 împotriva organizatorilor de evenimente care nu respectă normele privind ordinea și liniștea publică.

De ce este important:

Lipsa unui somn adecvat din cauza zgomotului nocturn poate avea consecințe grave asupra sănătății fizice și mentale a locuitorilor. Este esențial să ne protejăm dreptul la odihnă și să asigurăm un mediu de trai sănătos pentru toți membrii comunității noastre.

Semnează această petiție pentru a cere autorităților locale să acționeze ferm și să aplice Legea 61/1991, astfel încât să ne putem bucura de liniștea și odihna de care avem nevoie.

Va rog sa semnati aceasta petitie si sa o distribuiti pe canalele de socializare, astfel incat oamenii afectati de aceste abuzuri sa aiba acces la acest demers. Doar impreuna vom reusi sa stopam aceste afronturi la sanatatea, odihna si linistea noastra de acasa.

Cu alese multumiri pentru timpul acordat.

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Avram Ioan va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...