Anularea examenelor de stat promoția 2020 USM

În contextul instituirii stării de urgență în Republica Moldova până pe 15 mai 2020, cu posibilitatea unei eventuale prelungiri, rămâne incertă situația pentru absolvenții facultăților din promoția anului 2020. În situația fără precedent creată la nivel mondial, conducerea unor state precum Olanda și Franța au anulat examenele precum cel de bacalaureat, iar validarea diplomei urmează a fi făcută pe baza notelor obținute în timpul anului. Totodată, în contextul autonomiei decizionale a universităților din Republica Moldova, fiecare universitate urmează să decidă asupra obligativității susținerii examenelor de stat, cu care se soldează ciclul I licența. În această ordine de idei, doar puține universități din Moldova mai păstrează obligativitatea susținerii acestor examene, iar pe plan mondial în învățământul universitar această practică este și mai rar întâlnită.

Astfel, studenții absolvenți solicită respectuos, întru evitarea incertitudinilor, riscurilor asociate cu acest examen care determină într-o mare măsură nota de absolvire finală, urmarea exemplului statelor europene și, în mod excepțional, anularea examenelor de stat în acest an, cu validarea diplomei pe baza tezei de licență și a mediei obținute pe parcursul anilor de studii.


Studenții USM    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Studenții USM să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...