Alege internetul liber! NU lăsa guvernarea să-ți citească poșta!

Republica Moldova se apropie cu pași grăbiți spre dictatură. Astăzi guvernul a aprobat în grabă, fără consultarea societății civile, proiectul înaintat de Ministerul Afacerilor Interne ce prevede controlul Internetului în R.M. Hotărârea de Guvern prevede modificări în mai multe legi prin care acordă dreptul poliției, procurorilor și SIS să se implice în viața privată a cetățenilor. De asemenea se acordă dreptul organelor de anchetă să blocheze site-uri, să verifice conturile personale de e-mail, Facebook, Viber, Skype, Telegram, WhatsApp, Odnoklasniki, sms-urile și altele.       

Pretextul guvernării pentru adoptarea ACTA MOLDOVA este pornografia infantilă. Pretextul este mai mult decât artificial deoarece numărul și amploarea acestui fenomen depășește substanțial măsurile luate. Mai mult, în condițiile lipsei de încredere a cetățenilor în organele de drept, cine va garanta că aceste informații nu vor fi utilizate în scopuri de intimidare politică, economică și personală? Cunoaștem după furtul "miliardului" cum lucrează organele de drept.       

Ne-au luat justiția, Parlamentul, Guvernul, televiziunea, iar acum atentează și la ultima componentă, accesibilă moldovenilor - libertatea de exprimare și viață privată. Noi nu ne vom opri doar la etapa de “condamnare’’ a acestei hotărâri de guvern, dar ne vom revendica drepturile și lupta pentru consolidarea democratică. Nu vom permite sfidarea normelor democratice în așa hal și ne vom mobiliza pentru a proteja solidar libertatea de exprimare în Moldova. Fiecare semnătură și voce semnifică un pas în direcția DEMOCRAȚIEI, dreptului la viață privată și libertății de exprimare. Alătură-te mișcării și semnează petiția. Nu fi indiferent de propriul viitor.    


TPPEM - Tinerii Partidului Popular European din Moldova    Contactați autorul petiției