Adevăr și dreptate pentru cei peste 1.000 de câini care au murit din "alte cauze" în adăpostul public al municipiului Piatra Neamț din 2018 până în prezent. Solicităm suspendarea imediată...

Semnați_și_distribuiți._Toți_acești_câini_care_au_murit_din_alte_cauze,_cer_adevăr_și_dreptate!_1.png

Adevăr și dreptate pentru cei peste 1.000 de câini care au murit din "alte cauze" în adăpostul public al municipiului Piatra Neamț din 2018 până în prezent. Încă o data solicităm suspendarea imediată a tuturor activităților de capturare și eutanasiere. Semnați și distribuiţi!

Nimănui nu-i pasă cu adevărat de ceea ce se întâmplă în interiorul Adăpostului Municipal de Câini din Piatra Neamț.

Treziți-vă! Vi se spune o poveste care nu există și chiar o credeți.

Singurul lor scop, este să prindă și să omoare cât mai mulți câini pentru a-și mări profitul. 

Am început să facem primele plângeri încă din 2020, dar ei par de neatins. Ei pot face ce vor, cum vor și când vor, inclusiv să încarce 21 de câini într-o dubă și să-i transporte la peste 70 de km sau să umble ca niște cowboys împușcând câini cu tranchilizante fără prezența obligatorie a unui medic veterinar. 

Aproape unul din doi câini care mor în adăpostul municipal Piatra Neamț nu moare ca urmare a eutanasierii, ci din "alte cauze". Câinii, în special puii de câine, mor tot timpul, iar cei mai mulți dintre ei nu primesc nicio îngrijire veterinară, în ciuda faptului că bolile contagioase care îi ucid pot fi observate cu câteva zile înainte de moarte.

Schermata_2023-12-03_alle_23.40_.10_.png

Primarul Andrei Carabelea susține că numarul câinilor capturați în Piatra Neamț si eutanasiați în adăpostul municipal este foarte mic. Cu siguranță nu va spune câți câini, mai ales cățeluși, mor din alte cauze, să presupunem în principal boli contagioase precum parvoviroza, jigodie, viermi etc.

Peste 1.000 de câini au murit în adăpostul municipal Piatra Neamț din 2018 până în prezent, nu din cauza eutanasierii, ci din alte cauze. Dar care sunt celelalte cauze? 

Cauzele morții nu sunt cunoscute, cu certitudine majoritatea câinilor mor din cauza unor boli contagioase netratate, încălcându-se în continuare articolul 5 din Legea 205/2004.

Așteptăm răspunsuri! Cerem răspunsuri! 

Ce cerem prin această petiție?

Cerere de suspendare / anulare a autorizației sanitare pentru adăpostul de animale din municipiul Piatra Neamț administrat de SC Salubritas SA sau, alternativ, suspendarea tuturor activităților de capturare și eutanasiere până la restabilirea condițiilor minime prevăzute de reglementările în vigoare.

O anchetă amănunțită a DSVSA și BPA Neamț care să înceapă cu preluarea tuturor fișelor medicale ale tuturor câinilor care au murit în ultimii 3 ani pentru a verifica tratamentele efectuate și motivele morții. 

SC Salubritas SA, la fel ca toată lumea, trebuie să respecte articolul 5 punctul 1 din Legea 205/2004. 

Articolul 5 (1):

Deținătorii de animale au obligația de a asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie de producție, următoarele: 

(a) un adăpost corespunzător; 

(b) hrană și apă suficientă; 

(c) posibilitatea de mișcare suficientă;

(d) îngrijire și atenție; 

(e) asistență medicală. 

În plus, așteptăm în continuare un răspuns oficial din partea DSVSA Neamț cu privire la numărul de locuri autorizate pentru adăpostul municipal din Piatra Neamț. Din câte știm, capacitatea autorizată este de 450 de locuri. La data de 30.09.2023, ultimele date pe care le deținem arată că în adăpostul de câini se aflau 547 de câini, cu peste 20% mai mulți decât cei autorizați. 

Schermata_2023-12-04_alle_01.43_.51_.png

Semnați și distribuiți. Toți acești câini care au murit din alte cauze, cer adevăr și dreptate!

Dacă credeți că Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân este un serviciu care are ca scop bunăstarea populației și protecția animalelor, vă înșelați amarnic. Singurul lor interes este să facă bani și să facă cât mai mulți. Până la urmă, toată lumea sau aproape toată lumea urăște câinii vagabonzi și asta se răsplătește întotdeauna în termeni de consimțământ și voturi. Nu uitați, singurul lor interes este să facă bani și să facă cât mai mulți, așa cum scrie în anexa 2 la HCL 51/2023. 

Dar cine sunt ei? Vorbim de Consiliul Local al municipiului Piatra Neamț și de “Societatea” sa Sc Salubritas SA.

Așa cum își propuseseră în anexa 2 a HCL 51/2023, SC Salubritas SA a extins numărul contractelor cu alte UAT-uri locale pentru a captura câini în 2023 în nu mai puțin de 16 localități: Agapia, Alexandru cel Bun, Bicaz, Botești, Doljești, Dulcești, Dumbrava Roșie, Gârcina, Gherăești, Girov, Podoleni, Roznov, Săvinești, Ștefan cel Mare, Târgu Neamț și Zănești.

Cine suntem noi!

Suntem implicati in protectia animalelor... Ne gasiti pe Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, LinkedIn, Whatsapp si YouTube! Cautati pe @HamPiatraNeamt

Proiectul HamPiatraNeamt s-a născut în 2016, din 2018 am reușit să-l formalizăm integrându-l în Asociația Youth For Neamt care, pe lângă activitățile cu animale, se remarcă și prin inițiative care vizează, tineretul, educatia, cultural, incluziunea socială, si proiecte despre protecția mediului.

Până în prezent (2023) am salvat si oferit casute la peste 500 de câini (dintre care peste 100 în Belgia datorită colaborării cu asociația Nous Pour Eux) și peste 200 de pisici.

Pentru cei care vor să ne e fie aproape, o pot face astfel:
Transfer bancar: Asociatia Youth For Neamt
CIF: 39719525
Cont - Banca Transilvania
Lei: RO98BTRLRONCRT0446301101
Eur: RO48BTRLEURCRT0446301101
info@youthforneamt.com
 
 
Sau alte metode disponibile aici: https://linktr.ee/hampiatraneamt
 
Dacă doriți să fiți la curent cu activitățile noastre, ne puteți urmări pe Facebook prin intermediul Paginilor sau Grupurilor pe care le gestionăm.

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Davide Majola va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...