PETITIE despre raportul depus la IGPR de către Traian Berbeceanu

Contactați autorul petiției

Semnaţi petiţia pentru înfiinţarea AGENTIEI NATIONALE de recuperat PREJUDICIILE DE LA MAGISTRATI!!!

2016-11-10 02:38:35


Mulţi judecători şi procurori ÎNCALCĂ LEGISLAŢIA şi îşi bat joc de drepturile românilor.

Având în vedere legislaţia existentă, m-am tot gândit că ar trebui ca prevederile legale referitoare la RĂSPUNDEREA MATERIALĂ A MAGISTRAŢILOR să devină aplicabile.

Din cauză că Ministerul Finanţelor Publice NU s-a ocupat de recuperarea de la magistraţii vinovaţi a sumelor plătite ca urmare a erorilor judiciare pe care ei le-au comis, cred că TREBUIE ÎNFIINŢATĂ O AGENŢIE SPECIALIZATĂ DE RECUPERARE.

Cine doreşte, să semneze petiţia, ca să impunem crearea unei agenţii naţionale PENTRU RECUPERAREA PREJUDICIILOR DE LA JUDECĂTORI ŞI PROCURORI. 

PETIŢIA O GĂSIŢI LA ACEST LINK: 

ROMÂNIA A PLĂTIT ŞI PLĂTEŞTE DIN BUGETUL DE STAT DIN CAUZA JUDECĂTORILOR ŞI PROCURORILOR care încălcă normele de drept material ori procesual şi comit erori judiciare pentru care statul român este condamnat să plătească prejudiciile pe care le stabileşte CEDO.  

Ulterior condamnării statului român prin hotărârile CEDO, persoanele prejudiciate -care au câştigat la CEDO daune materiale şi daune morale, pe care statul român este obligat să le plătească-, au dreptul să solicite despăgubiri şi în faţa instanţelor judecătoreşti din România, iar acele despăgubiri ajung  la sume mult mai mari decât cele acordate de CEDO.

PREJUDICIILE CREATE DE CĂTRE JUDECĂTORI ŞI PROCURORI, ar trebui recuperate prin intermediul unei structuri, denumită, de exemplu,  Agenţia Naţională pentru Recuperarea Prejudiciilor de la Judecători şi Procurori (ANRPJP), care să fie înfiinţată în mod asemănător Agenţiei Naţionale de Identificare a Bunurilor Indisponibilizate.

Conform legii,  MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE este autoritatea care AR TREBUI ca, după plata prejudiciilor din bugetul de stat, SĂ SE OCUPE DE RECUPERAREA SUMELOR PLĂTITE ŞI SĂ FORMULEZE ACŢIUNI ÎN REGRES ÎMPOTRIVA JUDECĂTORILOR ŞI PROCURORILOR care se fac vinovaţi de săvârşirea erorilor judiciare constatate de CEDO.

În forma actuală a legii e menţionată doar POSIBILITATEA DE A RECUPERA PREJUDICIILE DE LA JUDECĂTORI ŞI PROCURORI, deci recuperarea sumelor plătite NU e menţionată ca OBLIGAŢIE a MFP, dar asta nu ar trebui să împiedice recuperarea banilor plătiţi din bugetul de stat!!!!!

Oricare ar fi varianta legii, cea actuală sau modificată, va fi nevoie de o agentie nationala sau un departament în cadrul MFP, care sa se ocupe EXCLUSIV de recuperarea prejudiciilor de la magistrati, adică să aibă în atribuţii DOAR activităţile legate de formularea şi susţinerea acţiunilor în regres împotriva magistraţilor, apoi recuperarea efectivă a sumelor de bani ce au fost plătite din bugetul de stat.


Monica Petruţ

Traian Berbeceanu a fost achitat!!!

2016-06-30 12:17:50

Traian Berbeceanu a fost achitat.

ÎCCJ: ”Achită pe inculpatul Berbeceanu Traian pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită sprijinire a unui grup infracţional organizat, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la delapidare, fals în declaraţii.

PEDEPSE: Ioan Muresan -7 ani cu executare, Alin Muntean- 4 ani cu executare, Nicolaie Cean- 2 ani cu executare.

Deci, fostul procuror șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan- acuzat de DNA de represiune nedreaptă, fals intelectual și abuz în serviciu a primit în total 7 ani de închisoare cu executare.

În baza art.38 alin.1 raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal şi art.10 Legea nr.187/2012, contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta sentinţă, inculpatul Mureşan Ioan urmând să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 5 închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte două pedepse, respectiv, 2 ani închisoare, în final, 7 (şapte) ani închisoare, cu executare în regim privativ de libertate”, se mai arată în minuta sentinței pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Polițist în cadrul BCCO Alba la data comiterii faptelor, Alin Muntean, a fost condamnat pentru complicitate la represiune nedreptă și fals intelectual la 4 ani de închisoare cu executare.

Nicolaie Cean - procuror DIICOT-, în prezent magistrat pensionat, a primit și el închisoare cu executare, acesta fiind acuzat de DNA de complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie.
”Dispune schimbarea încadrării juridice dată faptelor prin actul de sesizare în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Cean Nicolaie Ioan din infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu în infracţiunea de complicitate la represiune nedreaptă. (…) Condamnă pe inculpatul Cean Nicolaie Ioan la pedeapsa închisorii de 2 (doi) ani pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de represiune nedreaptă, pedeapsă ce se va executa în regim privativ de libertate”, mai arată Înalta Curte de Casație și justiție.
Prin aceeași sentință, Ioan Mureșan, Nicolaie Cean și Alin Muntean sunt obligați la plata de despăgurbiri morale către Traian Berbeceanu în valoare de 100 mii euro și aproape 100 mii lei daune materiale.

”Obligă inculpaţii Mureşan Ioan, Muntean Alin Mirel şi Cean Nicolaie Ioan, la plata sumelor de 97.632 lei cu titlu de DAUNE MATERIALE reprezentând DIFERENŢE SALARIALE şi 100.000 euro cu titlu de DAUNE MORALE, în solidar, către partea civilă Berbeceanu Traian. Obligă inculpaţii Mureşan Ioan, Muntean Alin Mirel şi Cean Nicolaie Ioan, să plătească, în solidar, părţii civile Berbeceanu Traian sumele de 37.206 lei reprezentând CHELTUIELI JUDICIARE ocazionate de judecată, respectiv de 15.759 lei reprezentând CHELTUIELI JUDICIARE la urmărirea penală”, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Sentinţa NU este definitivă.

 


Mona Nicole

Să încercăm să o ajutăm pe Ana-Maria Nedelcu, să fie eliberată şi să nu fie extrădată!

2016-04-14 06:34:43

Am creat o petiţie: „Eliberaţi MAMA! Nu o extrădaţi pe Ana-Maria Nedelcu!”

http://www.petitieonline.com/eliberati_mama_nu_o_extradati_pe_ana-maria_nedelcu

CINE DOREŞTE, SĂ SEMNEZE PETIŢIA, SĂ COPIEZE ACEST LINK ŞI SĂ DISTRIBUIE PETIŢIA PE FACEBOOK, PE E-MAIL ŞI PE ALTE SITE-URI.

SĂ ÎNCERCĂM SĂ O AJUTĂM PE ACEASTĂ MAMĂ, ANA-MARIA NEDELCU!!!

Dacă aţi fost impresionaţi şi revoltaţi de informaţiile primite despre situaţia doamnei Ana-Maria Nedelcu, mama care a fugit cu copilul său din Canada pentru a-l apăra de abuzurile tatălui său, dar care a fost arestată provizoriu şi urmează să fie extrădată în Canada, unde riscă să fie condamnată la 10 ani de închisoare şi DACĂ DORIŢI CA ABUZURILE ÎMPOTRIVA CETĂŢENILOR ROMÂNI SĂ FIE OPRITE, VĂ ROG SĂ VĂ ALĂTURAŢI ACESTUI DEMERS ŞI SĂ SEMNAŢI ACEASTĂ PETIŢIE ONLINE, apoi să confirmaţi semnătura din e-mailul cu care v-aţi înregistrat când aţi semnat.

O să trimit petiţia Preşedintelui României, Avocatului Poporului, Prim-ministrului Guvernului României, Ministrului Justiţiei, Procurorului General al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, Asociaţiilor magistraţilor.


Mona Nicole

Vrem REPREZENTATIVITATE în Administraţia Publică Locală prin alegeri în DOUĂ TURURI DE SCRUTIN!

2016-01-23 13:20:49

REPREZENTATIVITATEA în Administraţia Publică Locală poate fi asigurată numai prin alegeri locale în DOUĂ TURURI DE SCRUTIN.

În acest scop, dorim consultări între reprezentanţii societăţii civile, Preşedintele României, Avocatul Poporului, Guvernul României şi partidele politice parlamentare.

PETIŢIA POATE FI SEMNATĂ LA ACEST LINK: http://www.petitieonline.com/vrem_reprezentativitate_prin_doua_tururi_de_scrutin

Puteţi bifa ca numele cu care semnaţi să nu apară pe site.

CONFIRMAŢI SEMNAREA PETIŢIEI DIN MESAJUL PRIMIT PE E-MAILUL CU CARE V-AŢI ÎNREGISTRAT!

Dacă mesajul nu e în folderul "Inbox" ("Mesaje primite"), căutaţi-l în "Spam" şi mutaţi-l în "Inbox", ca să puteţi accesa link-ul pentru confirmarea semnăturii.   

Petiţia va fi trimisă Preşedintelui României, Avocatului Poporului, Guvernului României şi partidelor politice parlamentare.

Ar fi bine ca petiţia să fie distribuită în cât mai multe locuri, pentru a strânge semnături.


Mona Nicole

ATENŢIE la taxele judiciare de timbru, stabilite in mod abuziv de către judecători!

2015-04-24 10:25:36

Aveți grijă la obiectul cauzei stabilit de către judecător, dacă aveți vreun dosar pe rolul unei instanțe judecătorești!!! 
Profitând de unele prevederi din noul Cod de procedură civilă și de noile taxe judiciare reglementate prin OUG nr.80/2013, unii judecători, în mod abuziv, amenințând cu anularea cererilor dumneavoastră, la început stabilesc GREȘIT obiectul cauzelor pe care le judecă pentru a obliga părțile din proces la plata unor taxe judiciare de timbru, pentru cauzele scutite de taxă judiciară de timbru, sau pentru a stabili taxe judiciare de timbru mai mari decât cele legale. 
NU VĂ LĂSAȚI PĂCĂLIȚI!!! 
Pentru a-i obliga pe judecători să respecte legea, dacă descoperți astfel de abuzuri, chiar dacă sunt mici sumele pe care vi le stabilesc ca taxe judiciare de timbru, FORMULAȚI cereri de reexaminare a taxelor judiciare de timbru, în termen de 3 zile de la data comunicării taxelor datorate (art.39 din OUG nr.80/2013)!!!


Mona Nicole

Răspunsul primit de la ÎCCJ la petiţia formulată împotriva Legii securităţii cibernetice a României

2014-12-24 19:09:40

 Răspunsul primit de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ),

la petiţia intitulată „Legea securităţii cibernetice a României e NECONSTITUŢIONALĂ”,

pe care am trimis-o în data de 22 decembrie 2014, îl găsiţi la aceste link-uri:

file:///D:/JUSTITIE.4/PETITII%20catre%20institutii/legea%20noii%20securitati/Petitie/raspunsuri/rasp.ICCJ/Copy%20of%20111.jpg 

 

 file:///D:/JUSTITIE.4/PETITII%20catre%20institutii/legea%20noii%20securitati/Petitie/raspunsuri/rasp.ICCJ/Copy%20of%20112.jpg


Mona Nicole

Deputaţii PNL au atacat, la CCR, Legea securităţii cibernetice a României!

2014-12-23 18:44:04

Ieri, 22 decembrie 2014, la orele 17, i-am trimis Alinei Gorghiu

petiţia iniţiată împotriva Legii securităţii cibernetice a României.

Astăzi, Alina Gorghiu, copreşedintele PNL,

m-a anunţat că deputaţii PNL au atacat, la CCR,

Legea securităţii cibernetice a României.

De asemenea, Alina Gorghiu ne-a felicitat pentru petiţie şi

m-a asigurat că nu vor trece peste astfel de subiecte şi

vor avea reacţii imediate, aşa cum s-a întâmplat şi acum.

Doamne ajută!


Mona Nicole

ROMÂNI, E ULTIMA ZI în care puteţi să semnaţi petiţia PENTRU APĂRAREA LIBERTĂŢII VOASTRE!

2014-12-23 06:02:19

 

ROMÂNI,   astăzi   este   ULTIMA   ZI

în   care   puteţi   să   faceţi   cel   mai   simplu   gest

PENTRU   APĂRAREA   LIBERTĂŢII   VOASTRE:

să   semnaţi   petiţia   intitulată

Legea securităţii cibernetice a României e NECONSTITUŢIONALĂ”,

 pe care o găsiţi la link-ul

http://www.petitieonline.com/legea_securitatii_cibernetice_a_romaniei_e_neconstitutionala

Dacă această lege NU va fi atacată la Curtea Constituţională (CCR)

pentru a fi declarată neconstituţională, aşa cum au făcut judecătorii CCR

cu Legea „Big brother” şi cu Legea cartelelor preplătite,

ANUL   2014   VA   FI   ULTIMUL   AN

AL   LIBERTĂŢII   REALE   A   ROMÂNILOR.

 

Politicienii din toate partidele parlamentare s-au înţeles ca, înaintea sărbătorilor de iarnă,

să adopte această LEGE ABUZIVĂ şi constat că

politicienii s-au înţeles şi cu jurnaliştii din televiziuni, ca să nu dezbată acest subiect.

 

Am trimis petiţia Preşedintelui României, preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ)

şi Avocatului Poporului, mai aştept semnăturile de astăzi,

apoi o voi trimite şi deputaţilor de care legea a trecut TACIT, fiindcă nu au dezbătut-o,

iar cu acest demers îmi voi încheia munca voluntară pe care am tot făcut-o

în scopul ocrotirii drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti ale românilor.

 


Mona Nicole

Semnaţi petiţia ÎMPOTRIVA ÎNFIINŢĂRII NOII SECURITĂŢI COMUNISTE!

2014-12-21 08:26:37

ESTE URGENT!!!

Legea securităţii cibernetice a României e NECONSTITUŢIONALĂ!!!

Va fi înfiinţat un nou organism instituţional, de tipul "Securităţii comuniste",

cu consecinţe mai grave asupra libertăţii noastre,

având în vedere evoluţia tehnologiei din 1989 până în prezent.

TREBUIE SĂ ADUNĂM CÂT MAI MULTE SEMNĂTURI!!!

Avem NUMAI câteva zile în care putem să semnăm petiţia şi să le solicităm autorităţilor competente să atace legea la Curtea Constituţională (CCR).

INVITAŢI-VĂ PRIETENII pe pagina acestui eveniment:

https://www.facebook.com/events/1587718108115298

 

DISTRIBUIŢI ACEST LINK CU PETIŢIA, PENTRU A FI SEMNATĂ:

http://www.petitieonline.com/legea_securitatii_cibernetice_a_romaniei_e_neconstitutionala  

 

CONFIRMAŢI SEMNAREA PETIŢIEI DIN MESAJUL PRIMIT PE E-MAILUL CU CARE V-AŢI ÎNREGISTRAT!!! 


Mona Nicole

Legea securităţii cibernetice a României ESTE NECONSTITUŢIONALĂ!!! Semnaţi petiţia ÎMPOTRIVA ÎNFIINŢĂRII NOII SECURITĂŢI COMUNISTE!

2014-12-20 04:59:48

DISTRIBUIŢI PETIŢIA PENTRU A FI SEMNATĂ!!!

http://www.petitieonline.com/legea_securitatii_cibernetice_a_romaniei_e_neconstitutionala

CONFIRMAŢI SEMNAREA PETIŢIEI DIN MESAJUL PRIMIT PE E-MAILUL CU CARE V-AŢI ÎNREGISTRAT!!! 

 Petiţia împreună cu semnăturile, va fi trimisă pe e-mailurile menţionate la destinatari.

   Ţinând seama de faptul că Legea securităţii cibernetice a fost adoptată, iar reprezentanţii unor autorităţi, instituţii şi servicii secrete VOR AVEA ACCES LA INFORMAŢII DE INTERNET ŞI TELEFONIE, FĂRĂ APROBAREA JUDECĂTORILOR, noi, semnatarii acestei petiţii, vă rugăm să solicitaţi Curţii Constituţionale a României (CCR) să constate că SUNT NECONSTITUŢIONALE prevederile Legii nr.580/2014 privind securitatea cibernetică a României (plx 263/2014), ce a fost adoptată la data de 19 decembrie 2014 de către Senatul României.

   Proiectul de lege a fost iniţiat de către Guvern, legea a trecut tacit de Camera Deputaţilor la 17 septembrie 2014, apoi a ajuns la Senat, iar vineri, 19 decembrie 2014, a fost adoptată în această cameră decizională, cu unanimitate de voturi:

http://www.senat.ro/legis/PDF/2014/14L580FS.pdf 

   Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti a declarat: „A FOST O DECIZIE POLITICĂ pe care au respectat-o toate partidele“.

 Sub pretextul că acţionează în scopul protejării, contracarării agresiunilor şi asigurării răspunsului oportun asupra ameninţărilor aupra infrastructurilor cibernetice destinate apărării naţionale (art.5 lit.b) din lege), VOR FI SĂVÂRŞITE ABUZURI GRAVE de către Serviciul Naţional de Securitate Cibernetică (SNSC), care reuneşte autorităţile şi instituţiile cărora le sunt stabilite responsabilităţi şi capacităţi în domeniu şi care acţionează prin Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică (COSC), format din reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor respective (Serviciul Român de Informaţii, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Protecţie şi Pază, CERT-RO şi ANCOM), condus de către consilierul prezidenţial pentru apărare şi securitate naţională şi de consilierul Primului Ministru pe probleme de securitate naţională (art.7 şi 8 din lege).

EXISTĂ RISCUL CA ABUZURILE SĂ FIE ACCENTUATE prin Regulamentul de organizare şi funcţionare al COSC, ce urmează să fie aprobat prin hotărâre a CSAT (art.8 alin.4 din lege), prin metodologia prevăzută la art.15 alin.(2) şi prin normele metodologice prevăzute la art.17 alin.(1) lit.b).

 LA ACEST LINK, GĂSIŢI DERULAREA PROCEDURII LEGISLATIVE:

 

http://www.senat.ro/legis/lista.aspx?cod=18494


Mona NicoleDistribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...