OCDL: PROTEJAREA ELEVILOR României de ideologia de gen în învățământul preuniversitar

Contactați autorul petiției

Poziție publică OCDL - Legea învățământului

2023-03-22 14:11:11

Stimate doamne,
Stimați domni,

OFICIUL CREȘTIN PENTRU DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI, alături de o coaliție formată în acest context din peste 150 de organizații ale societății civile, 856 de cadre didactice, precum și alte mii de cetățeni preocupați de sistemul educațional din România, susține solicitările formulate de cele 13 Culte religioase recunoscute în România în legătură cu Proiectul Legii învățământului preuniversitar.
 
Suntem datori să ne protejăm copiii și să le asigurăm dreptul la un sistem de educație neviciat, ocrotit de orice formă de ideologizare. Copiii și nepoții noștri trebuie feriți de propagandă ideologiei de gen, mai ales când se cunoaște că această ideologie le poate produce dezechilibre psihice și emoționale majore, îndepărtându-i de părinți, de familie și de tradițiile spirituale ale poporului lor.
 
Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie contrară convingerilor sale, libertatea conștiinței trebuie înțeleasă și respectată, iar părinții au dreptul natural și constituțional de a se ocupa de creșterea și educarea copiilor lor. Statul este și trebuie să rămână o unealtă în slujba propriilor cetățeni.
pozitie_publica_OCDL.png
Eliminarea din proiectul de lege a obligației de a promova diversitatea identitară (sexuală) în școală și a sintagmei referitoare la orientarea sexuală reprezintă o prioritate națională ce reclamă o preocupare conștientă și responsabilă din partea tuturor celor interesați de buna educație a generației actuale și viitoare. Deși statul are un rol vital în susținerea și implementarea demersurilor ce privesc dezvoltarea și protejarea integrității societății românești, vocea care trebuie să primeze în deciziile ce influențează viitorul României trebuie să aparțină societății civile, părințiilor, profesorilor, ONG-urilor etc.
 
Poziția publică a O.C.D.L. formulată și transmisă decidenților politici și guvernamentali poate fi citită accesând link-ul de mai jos: 

https://www.ocdl.ro/pozitie-publica-privind-lege-invatamantului-preuniversitar 

Vă mulțumim.

Nihil sine Deo!


Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți (OCDL.ro)

Susținem demersul Cultelor religioase privind Legea Educației

2023-03-17 17:55:16

Conținutul proiectului privind noile legi ale Educației a determinat majoritatea Cultelor din România să adopte o poziție unitară prin care solicită decidenților politici și guvernamentali ca sistemul de învățământ românesc să fie protejat de introducerea ideologiei de gen în școli, iar educația în spiritul moral-creștin să fie menținută și promovată prin lege.

La inițiativa O.C.D.L., organizațiile nonguvernamentale din țară și străinătate pot confirma și susține această poziție împărtășită de Culte, completând până la data de *20.03.2023* formularul din link-ul de mai jos.

https://forms.gle/KAHq8eWmmbUtLvRa6 

O susținere din partea cât mai multor ONG-uri poate influența într-un mod substanțial educarea copiilor din generațiile actuale și viitoare. Sign & Share

Vă mulțumim!

Nihil sine Deo.


Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți (OCDL.ro)

Spunem NU coruperii morale a copiilor noștri, NU ideologiei de gen

2023-02-27 11:48:04

Stimate doamne,

Stimați domni,

 

Așa cum vă anunțam în 3 Februarie prin intermediul unui anunț public, revenim în atenția dumneavoastră cu o informare privitoare la răspunsul pe care O.C.D.L. l-a redactat și expediat luna aceasta către Ministerul Educației (și alții) pe această temă, respectiv:

 

„O.C.D.L. a luat act de scrisoarea deschisă a Coaliției pentru Egalitate de Gen transmisă la începutul acestei luni Ministerului Educației prin care se solicita suportul oficial în ceea ce privește integrarea principiului egalității de gen în învățământul preuniversitar (a nu se confunda egalitatea de gen cu egalitatea de șanse între bărbați și femei), la care nu a putut rămâne pasivă.

În consecință, zilele acestea am formulat și înaintat Ministerului Educației o scrisoare, în opoziție, prin care am solicitat, printre altele, retragerea manualului lansat de către aceste ONG-uri progresiste și a celorlalte solicitări, evidențiind în acest sens deficiențele juridico-legale în ceea ce privește susținerea acestui demers, precum și consecințele negative pe care aceste acțiuni le atrag asupra copiilor noștri și implicit asupra generației de mâine.

Sub pretextul luptei împotriva violenței domestice, a discriminării și a egalității de șanse între femei și bărbați, Coaliția pentru Egalitate de Gen urmărește cu pași fermi introducerea evidentă a conceptelor ce vizează ideologia de gen în sistemul de învățământ, fapt ce nu poate fi tolerat, însușit sau acceptat de societatea românească. 

Spunem-NU.png

 

În esență, egalitatea de gen presupune în mod implicit identitatea de gen. Identitatea de gen se referă la genul cu care o persoană se identifică, care poate fi diferit față de sexul biologic. În teoria identității de gen (egalității de gen), o persoană care, spre exemplu, se naște bărbat, se poate considera de identitate feminină sau chiar pangen (nici exclusiv bărbat, nici exclusiv femeie), iar în consecință, dacă acesta este de sex masculin, dar se consideră de gen feminin, el ar putea pretinde să fie tratat(ă) în concordanță cu genul cu care se identifică, de la o zi la alta.

Manualul și proiectele lansate lunile acestea promovează egalitatea între toate genurile recunoscute de ideologie LGBTQ+ (114 genuri).

O.C.D.L. este și va fi poziționat (prin acțiuni directe și indirecte, punctuale și concertate) în antiteza demersurilor progresiste ce urmăresc propagarea ideologiilor menite să afecteze mecanismul originar al vieții sociale, comunitare și personale, context în care vă invităm să vă exprimați opinia asupra tematicii, sens în care vă puteți poziționa în mod categoric pentru protejarea elevilor României de ideologia de gen în învățământul preuniversitar, putând, totodată, să ne scrieți și pe adresa de email office@ocdl.ro

 

1. Scrisoare deschisa – PRO ideologie de gen

2. Scrisoare deschisa – NU ideologiei de gen in invatamantul preuniversitar_Ministerul Educatiei_OCDL
Scrisoarea expediată de O.C.D.L. a primit număr de înregistrare la Ministerul Educației în data de 21.02.2023.”

 

Petiția online va rămâne în continuare activă, astfel că puteți distribui acest link si altor persoane spre semnare!

Pentru informații actualizate despre activitatea O.C.D.L., vă puteți abona la newsletter accesând site-ul nostru: www.ocdl.ro 

 

Nihil sine Deo!  

În numele echipei O.C.D.L., vă mulțumim!  


Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți (OCDL.ro)

Informare Ministerul Educatiei

2023-02-10 13:17:23

Stimate Doamne, Stimați Domni,    

Încă o dată vă mulțumim pentru implicarea și susținerea dumneavoastră în demersul O.C.D.L. (și a celorlalte organizații implicate) în combaterea ideologiei de gen în învățământul din România.

Am promis că ținem aproape, așadar vă aducem la cunoștință faptul că în data de 3 februarie a acestui an, Coaliția pentru Egalitate de Gen a trimis o scrisoare deschisă doamnei Ligia Deca, Ministru al Educației, prin care solicită integrarea principiului egalității de gen în învățământul preuniversitar, atât în ceea ce privește conținutul programelor școlare și al manualelor acreditate, cât și a formării inițiale și continue pe această temă a cadrelor didactice. Prin urmare, considerăm impetuos necesar să intervenim, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să întocmim un răspuns la această scrisoare, care, negreșit, vă va fi făcut de cunoscut.

Între timp, continuarea distribuirii petiției online este o modalitate la îndemâna noastră, a tuturor, de a fi parte activă a acestui demers.  

Informații suplimentare despre demersurile O.C.D.L. puteți afla pe pagina www.ocdl.ro/comunicate, urmând a fi informați și prin e-mail despre conferințe și dezbateri pe această temă care se vor derula în mai multe localități începând cu luna martie.  

Nihil sine Deo!  

În numele echipei O.C.D.L., vă mulțumim!  

Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți (OCDL.ro)


Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți (OCDL.ro)

Încurajăm semnarea petiției

2023-01-21 09:44:34

Stimate doamne,

Stimați domni,

 

Vă mulțumim pentru implicarea și susținerea dumneavoastră în demersul O.C.D.L. (și a celorlalte organizații implicate) în combaterea ideologiei de gen în învățământul din România.

Așa cum bine cunoaștem, această luptă este una de lungă durată și implică nu doar activitatea organizațiilor, ci și susținerea și implicarea dumneavoastră (cei care ați semnat prezenta petiție online). In acest sens, după 11.000 de semnături adunate, vă îndemnăm să continuați distribuirea petiției online pentru a putea ajunge în atenția cât mai multor persoane, iar ulterior, în completarea demersurilor deja inițiate, numărul de semnături să poată cântări în fața instituțiilor statului.

 

Informații suplimentare despre demersurile O.C.D.L. puteți afla pe pagina www.ocdl.ro/comunicate, urmând a fi informați și prin e-mail despre conferinte/dezbateri pe această temă.

Nihil sine Deo!

În numele echipei O.C.D.L., vă mulțumim.


Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți (OCDL.ro)Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...