Scrisoare deschisa catre deputati: NU VOTATI CERTIFICATUL VERDE - nu ajuta la combaterea transmiterii virusului

Contactați autorul petiției

Este nevoie de implicarea cetatenilor pentru Apararea Constituției si a Statului Român

2022-10-22 14:33:53

Buna ziua!

Numele meu este Elena Radu sunt avocat de profesie si președinte al asociației Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept.

După cum probabil mulți dintre dumneavoastră cunosc, pe 17 oct 2022, Senatul României a adoptat așa-zisele legi ale justiției.

Normele din aceste legi afectează grav atât independența și imparțialitatea judecătorilor și procurorilor din România, cât și existența statului roman.

Unul dintre cele mai grave articole adoptate prevede că judecătorii și procurorii nu vor mai fi obligați să respecte deciziile Curții Constituționale, eliminându-se răspunderea disciplinară a acestora în cazul în care nu respectă deciziile Curții Constituționale, decizii care sunt obligatorii în România pentru toată lumea, atât pentru cetățeni, cât și pentru toate autoritățile și instituțiile publice.

Cu alte cuvinte, s-a legiferat ca supremația Constituției României să nu mai fie respectată.

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională legea adoptata de Parlamentul României, sub acest aspect.

Vor exista probabil presiuni asupra judecătorilor de la Curtea Constituțională în încercarea de a le fi influențată decizia pe care o vor pronunța.

Nu a trecut nicio lună de când președintele CCR a ieșit cu un comunicat de presa in care ne-a spus că la data de 30 septembrie 2022 a primit vizita  președintelui Curții de Justiție a Uniunii Europene care, sub pretextul cooperării instituționale dintre cele două curți, a solicitat ca pe viitor CCR să întrebe Curtea de Justiție a Uniunii Europene, de fiecare dată când dreptul european este relevant pentru riguroasa punere în executare a dispozițiilor Constituției României.

Or, CCR în exercitarea atribuțiilor de garant al supremației Constituției României nu trebuie să întrebe pe nimeni dacă trebuie respectat caracterul de lege supremă a Constituției României.

Stim toti că CJUE a dat deja o hotărâre prin care a zis că dreptul european este deasupra Constituției României, aspect care este în contradicție cu Constituția României și cu voința exprimata de poporul roman. La momentul respectiv, 23 decembrie 2021, CCR a ieșit cu un comunicat de presa in care a menționat ca o asemenea hotărâre a CJUE nu poate fi aplicată în România, fiind necesară întâi  revizuirea Constituției României, adică este necesar ca întâi poporul roman să își dea acordul, prin referendum, in acest sens.

Așa că este momentul ca noi, cetățenii, să îi arătăm Curții Constituționale că știm care îi este rolul în România și că o susținem în îndeplinirea rolului său constituțional, de garant și apărător al supremației Constituției României.

Totodată este timpul să arătăm că poporul român știe ce a votat la referendumul din 2003 pentru revizuirea Constituției în vederea aderării României la Uniunea Europeană și că niciodată nu a fost de acord cu renunțarea la supremația Constituției României, după aderare.

Prea mulți politicieni și parlamentari neagă voința poporului român și vor să ne impună propria voință, spunându-ne că după aderarea la Uniunea Europeană Constituția României nu mai contează.

Este vremea ca cetățenii României să se implice și să arate că știu ce a hotărât poporul român până acum și că nu acceptă nicio presiune asupra Curții Constituționale pentru ca aceasta să dea o decizie prin care să își anuleze propriul rol, de garant al Supremației Constituției României.  

Pentru a arăta că suntem mulți români care știm și ce a decis poporul român până acum și știm care este rolul Curții Constituționale în România, este necesar să semnăm o Scrisoare deschisă către Curtea Constituțională în acest sens.  

Pentru a putea să strângem cât mai multe semnături, această Scrisoare a fost postată pe petitieonline.com, sub denumirea ”Cetatenii Romaniei solicita CCR sa isi respecte rolul de garant al suprematiei Constitutiei Romaniei”.  

Intrati pe site-ul petitieonline.com și semnați această scrisoare!

https://www.petitieonline.com/cetatenii_romaniei_solicita_ccr_sa_isi_respecte_rolul_de_garant_al_suprematiei_constitutiei_romaniei  

Dacă vrem să mai existăm ca stat, trebuie să susținem Curtea Constitutionala a României arătându-i că știm și că vrem să își mențină și să își respecte rolul de garant al supremației Constituției României, indiferent de ce presiuni s-ar exercita asupra ei.


Coalitia pentru Apărarea Statului de DreptDistribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...