Deschiderea şcolilor şi grădiniţelor (NU învăţământului online)

Contactați autorul petiției

O nouă petiţie - modificări la proiectele de lege ale educaţiei

2022-08-17 08:47:24

Puteţi consulta petiţia "Învățământul faţă în faţă este regula, nu excepţia. Şcoală online doar în condiții legale stricte şi grave!", la linkul următor:

 

https://www.petitieonline.com/petiie_invmantul_fa_in_fa_este_regula_nu_excepia_coal_online_doar_in_condiii_legale_stricte_i_grave


Ionela Gavril

Proiectele de legi ale educaţiei - amendamente

2022-07-15 10:50:05

În perioada 13 iulie-24 august, proiectele de lege ale Educaţiei (care vor înlocui actuala Lege nr. 1/2011) se află în procedură de consultare publică. Le puteţi consulta la linkul următor, pe site-ul Ministerului Educaţiei:
Se regăsesc şi prevederi care pot aduce atingere obiectivului principal al Asociaţiei - acela de a nu încuraja învăţarea online decât în situaţii cu totul şi cu totul excepţionale. Mai exact, art. 18, alin. 2 din proiectul de mai sus, zice-aşa: "Pentru asigurarea exercitării dreptului fundamental la educație, în situaţia în care se instituie starea de urgenţă, starea de alertă sau starea de asediu, activităţile în învățământul preuniversitar se pot desfăşura exclusiv online". Cu alte cuvinte, dacă starea de alertă durează un an, doi sau mai mult, este în regulă, potrivit acestei prevederi, învăţarea online pentru toată această perioadă.

 Vom încerca, prin intermnediul Asociaţiei pentru şcoală la şcoală, să adunăm o listă cu amendamente pe care să o înaintăm Ministerului.


Ionela Gavril

Digitalizarea educaţiei

2022-06-15 06:39:17

Ultima perioadă şcolară a fost liniştită, având în vedere că şcolarii şi preşcolarii au puttu merge la şcoală cu prezenţă fizică. Acum, a venit vacanţa, e linişte aparent, dar procesul de digitalizare în educaţie înaintează cu paşi extrem de rapizi. Eu ma gândesc că cei care nu am susţinut învăţarea online în pandemie, nu avem cum să fim de-acord nici acum cu digitalizarea educaţiei. Şi, mai ales că e vorba despre o digitalizare forţată şi rapidă. Vedeţi, în acest sens, poziţiile ministrului Educaţiei şi ale Ministerului în cursul lunilor mai şi iunie 2022 în privinţa digitalizării: tabla digitală, device-uri pentru preluare de pe tabla digitală, teste digitale etc.

Considerăm că sporirea digitalizării (adică prelungirea expunerii copiilor la device-uri) pe timp de nepandemie are aceleaşi efecte negative ca şi online-ul din timpul pandemiei, şi de aceea susţinem în continuare că digitalizarea nu trebuie să înlocuiască instrumentele clasice (scris, citit, documentare etc) în procesul de educaţie.

De aceea, recent, doar câtiva părinţi am decis să creăm o asociaţie (Asociaţia părinţilor pentru şcoală la şcoală - APSS) care să facă unele demersuri şi să exprime în continuare poziţii publice, în principal, pe acest subiect, atunci când situaţia o impune (preşedinte, Irina Traistaru). Puteţi vedea pagina de Facebook aici: 

https://www.facebook.com/Asocia%C5%A3ia-p%C4%83rin%C5%A3ilor-pentru-%C5%9Fcoal%C4%83-la-%C5%9Fcoal%C4%83-APSS-100365676034833/?ref=pages_you_manage

În plus, încă din pandemie, când eram permanent sub ameninţarea şcolii online, a funcţionat şi un grup de Facebook, "Părinţi şi profesori care vor şcoală cu prezenţă fizică", pe care îl puteţi vedea aici: 

https://www.facebook.com/groups/1075741909923081

 

Ionela Gavril


Ionela Gavril

Se mobilizeaza Bucurestiul?!

2021-09-27 07:39:46

Azi, Bucurestiul se apropie de incidenta de 5 la 1000 de locuitori. In cateva zile, probabil, va fi la 6. Rata la care, dupa cum stim, scolile trec in online.

Poate reusim sa ne mai mobilizam cat de cat, pe ultima suta de metri.

ACESTA este linkul noii petitii: https://www.petitieonline.com/nu_mai_dorim_inc_un_an_de_coal_online

Va multumesc!


Ionela Gavril

Apel privind semnarea unei noi petitii impotriva scolii online

2021-09-22 14:05:04

In contextul iminentei (se pare) trecerii cursurilor in on-line din nou, revin cu un apel pentru a ne mobiliza din nou cu o petitie anti-online. Nu stiu ce vom reusi, dar incercam ceva.

https://www.petitieonline.com/nu_mai_dorim_inc_un_an_de_coal_online

Va multumesc!

Ionela Gavril


Ionela Gavril

O nouă petiţie// Şcolile NU au condus la agravarea epidemiei. Menţineţi-le deschise!

2021-03-22 09:20:48

În contextul în care se anunţă din nou reînchiderea şcolilor şi gradiniţelor, ce-i drept, a acelora care au fost deschise în ultima perioadă, am mai alcătuit o petiţie. 

Pentru cine rezonează cu ce e acolo, o semnătură e binevenită :).

Mulţumesc.

ps://www.petitieonline.com/colile_nu_au_condus_la_agravarea_epidemiei_meninei-le_deschise

Ionela Gavril


Ionela Gavril

Curtea de Apel a anulat toate actele prin care cursurile au fost suspendate

2021-02-25 20:18:36

Curtea de Apel a anulat, joi (25fenr 2021), toate hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și ordinele ministerelor Educației și Sănătății prin care se suspendau, la nivel național, activitățile care presupuneau prezența fizică în unitățile de învățământ și continuarea acestora online.

Unul dintre reclamanți a fost Asociația Școlilor Particulare care a contestat încă de la început deciziile. „Anuleaza: – HCNSU nr.53/08.11.2020 – OMEC nr.5972/08.11.2020 – HCNSU nr.57/07.12.2020 – OMEC nr.6122/07.12.2020 – HCNSU nr.2/08.01.2021 , in privinta art.1 – OMEC nr.3090/08.01.2021 – Ordinul comun MEC/MS nr.5487/1494/31.08.2020 – HCMBSU nr.15/10.09.2020, in privinta art.2 si 3. – HCMBSU nr.24/2020, in privinta art.1, pct.6”, se arată în minuta deciziei publicate pe portalul instanțelor de judecată.

 Decizia nu este definitivă.

Chiar dacă toate aceste acte administrative și-au produs efectele, decizia de joi a instanței, dacă va rămâne definitivă, va reprezenta un precedent important în materie.

Sursa: https://psnews.ro/decizie-fara-precedent-curtea-de-apel-a-anulat-toate-hotararile-cnsu-privind-suspendarea-cursurilor-in-scoli-499909/


Ionela Gavril

Raspuns de la Ministerul Sanatatii privind flexibilizarea criteriului "la 3 cazuri pe scoala, se inchide scoala"

2021-01-26 08:39:32

La propunerea de flexibilizate a criteriului de deschidere/inchidere a scolilor (la 3 cazuri se inchide scoala), adresata Ministerului Educatiei si Sanatatii, Ministerul Sanatatii a raspuns, spunand ca a inaintat propunerea de flexibilizare Institutului National de Sanatate Publica. Daca INSP va fi de-acord, atunci Ministerul Educatiei si Sanatatii vor modifica Ordinul comun, zice Ministerul Sananatii.

Din ce observ, nici ministerul Educatiei, nici cel al Sanatatii nu isi asuma o decizie in acest sens. Desi, decizia ar trebui sa fie una politica. O pun in spatele INS, pentru ca apoi, daca nu se deschid, sa spuna eterna fraza "specialistii au decis".

Vom mai vedea. Desi, timpul cam trece.

Toate bune.raspuns_min_san_ian2021.jpg


Ionela Gavril

Speranta pentru 8 februarie 2021

2021-01-19 09:38:40

Cred ca presiunea continua facuta timp de aproape trei luni de zile, precum si ultimele propuneri concrete privind flexibilizarea conditiilor de deschidere a scolilor/gradinitelor (cea privind 3 cazuri la nivel de scoala si cea privind rata incidentei din localitate), chiar au contat in decizia privind redeschiderea scolilor la 8 februarie.

In privinta conditionarii deschiderii de rata incindentei pe localitate, vedem ca s-a avansat ideea de a se merge fizic la scoala chiar si in scenariul rosu (pentru primar si gradinite). De asemenea, s-a avansat si ideea de a se trece in online la rata de 6, si nu 3 (1). Referitor la inchiderea unei scoli la 3 cazuri, am vazut ca ministrul sanatatii a spus ca, daca un copil este pozitiv la o clasa, se va testa toata clasa respectiva. Sper ca astfel, sa fie izolati doar copiii bolnavi de la acea clasa, si nu toata scoala (2).

Acum, ce o mai fi dupa 8 februarie, om vedea.

Toate cele bune.

Ionela Gavril


Ionela Gavril

Noua cerere adresata autoritatilor - 9 ianuarie 2021

2021-01-09 10:28:20
Azi, 9 ianuarie, am adresat Ministerului Educatiei si Guvernului o noua solicitare prin care am cerut sa se modifice / flexibilizeze / reconsidere aceste criterii: inchiderea scolii la 3 cazuri in institutie (1) si conditionarea deschiderii scolii de rata incidentei din localitate (2). Prima conditie conduce la o consecinta absurda si anume joaca de-a deschisul si inchisul (cateva zile la scoala, apoi iar doua saptamani acasa si tot  asa). A doua conditie produce discriminare si se ajunge la situatia ca, practic, scolile sa fie inchise, desi, teoretic, sunt deschise.
 
Va redau, mai jos, textul cererii:
 
"Avand in vedere concluziile consultarilor ministerului Educatiei cu diversi actori din societatea civila privind redeschiderea scolilor (7 ianuarie) si avand in vedere pozitia publica a ministrului educatiei, dl Sorin Cimpeanu, prin care si-a exprimat dorinta de redeschidere a scolilor la 8 februarie 2021,
As dori, impreuna cu semnatarii petitiei pe aceasta tema, care a strans, in luna noiembrie aproape 20.000 de semnaturi (https://www.petitieonline.com/deschiderea_colilor_i_grdinielor_nu_invmantului_online), sa atragem atentia asupra unor aspecte.
Daca tot exista dorinta de a se dechide scolile, am vrea sa precizam ca ele tot inchise vor fi aproape tot timpul, daca se merge in continuare (asa cum s-a avansat) pe varianta "le deschidem, dar la 3 cazuri, le inchidem iar". Pentru ca 3 cazuri vor fi mereu in cate o scoala, deci, ajungandu-se ca  ele sa fie aproape tot timpul inchise. Si-atunci, ce solutie mai e aceasta? De asemenea, daca se vor deschide in functie de rata incidentei, va aparea o discriminare inevitabila intre scolile din Bucuresti, de exemplu, si alte scoli din provincie, unde rata e mai mica. Or, aceasta discriminare n-ar trebui sa existe in situatia in care toti elevii trebuie sa beneficieze in mod egal de educatie, in cazul de fata toti elevii trebuind sa poata avea acces la invatare fata in fata.

 

 

 

Avansam, asadar, propunerea de a se modifica / flexibiliza / reconsidera aceste criterii: inchiderea scolii la 3 cazuri in institutie (1) si conditionarea deschiderii scolii de rata incidentei din localitate (2). Prima conditie conduce la o consecinta absurda si anume joaca de-a deschisul si inchisul (cateva zile la scoala, apoi iar doua saptamani acasa si tot  asa). A doua conditie produce discriminare si se ajunge la situatia ca, practic, scolile sa fie inchise, desi, teoretic, sunt deschise".

Ionela GavrilDistribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...