NU!desfiintarii Grup Scolar Posta si Telecomunicatii Timisoara

Contactați autorul petiției

Multumiri

2012-08-28 09:58:34

Tuturor celor care ne-au sprijinit si incurajat, va multumim!

Sedinta Consiliului Local

2012-02-01 03:05:42

Ieri, marti 31 ianuarie 2012, a avut loc sedinta Consiliului Local. Propunerile pentru comasarea scolilor au fost aminate.

Doresc sa va multumesc pentru sprijinul si increderea pe care ni le-ati acordat.

Petitia ramine deschisa.

Va multumesc!

Scoli timisorene in impas financiar

2012-01-24 06:13:21

Scoli timisorene in impas financiar
Legea retrocedarii de imobile si terenuri a dus, in Timisoara, la plata unor chirii enorme pentru cateva dintre liceele timisorene, dar si pentru cateva scoli si gradinite. In baza Legii 501/2002, privind retrocedarea unor bunuri imobile, sediile a 14 unitati de invatamant timisorene au ajuns la
proprietarii de drept, in majoritate culte religioase. Este vorba despre Liceul de Arte Plastice, Liceul "Bela Bartok", Colegiul National Banatean, Liceul "Dositej Obradovici", o parte a Colegiului Tehnic de Vest, Colegiul Tehnic (fost M.I.U.), Liceul "Grigore Moisil", Liceul Teoretic "Nikolaus Lenau", o
cladire ce a apartinut Scolii cu clasele I - VIII nr. 5, Scoala cu clasele I - VIII nr. 28 din Timisoara, Gradinitele cu program prelungit nr. 1, 16 si 19 si Gradinita cu program normal nr. 17. Pentru plata chiriilor la spatiile acestor institutii de invatamant se cheltuie, lunar, din bugetul local, 236.034 de lei,
dupa cum precizeaza Flavius Boncea, purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara.

.........

Alte unitati scolare care platesc chirie sunt Liceul Teoretic "Nikolaus Lenau" - 6.644 de lei, Colegiul National Banatean - 60.602 lei, Liceul "Dositei Obradovici" - 60.602 lei, Colegiul Tehnic de Vest - 22.380 de lei, si Liceul "Bela Bartok" - 10.500 de lei lunar. Pe langa aceste unitati de invatamant
mentionate, altele asteapta a fi retrocedate sau au fost deja retrocedate, dar proprietarul, Biserica Romano-Catolica, nu a perceput deocamdata chirie. Conducerea I.S.J. Timis spera sa ajunga la un consens pe cale amiabila si fara a plati chirii costisitoare. In aceasta situatie se afla Liceul "Grigore
Moisil" - unitate ridicata pe un teren retrocedat Bisericii Romano -, si Gradinita cu Program Normal nr. 17.
Scoala Speciala "Paul Popescu Neveanu" este, in momentul de fata, in proces de retrocedare si s-ar putea sa piarda un corp de cladire. In urma retrocedarilor si din cauza lipsei alternativelor si a fondurilor pentru chirie, Gradinita cu program normal nr. 19 si Gradinita cu program prelungit nr. 1
au fost mutate in alte institutii de invatamant. Gradinita cu program prelungit nr. 16 este pasuita inca trei ani in actualul sediu, existand varianta extinderii pe spatiului existent la Gradinita cu program prelungit nr. 22

Rugaminte

2012-01-21 13:31:43

Pentru ca discutiile postate (pro sau contra) degenereaza, rog semnatarii acestora sa nu mai posteze nicio opinie.

Petitia a fost initiata de mine pentru stringerea de semnaturi, dar "discutiile", NU (am cerut administratorului, sa stearga aceasta sectiune).

Va rog doar sa semnati. In cazul in care numele meu sau alte comentarii vor depasi limitele bunului simt si cadrul legal al expunerii parerilor in acest spatiul virtual, voi intreprinde ceea ce este necesar ca  semnatarii sa raspunda pentru cele afirmate.

facebook.com

2012-01-20 18:27:04

Rugaminte

2012-01-15 02:26:20

Pentru cei interesati de domeniul educatiei, trimit link-ul de la "romania  curata" .

Sint articole care prezinta realitatea necosmetizata. Va rog sa le cititi!

Concluzii bacalaureat http://www.romaniacurata.ro/concluzii-la-bacalaureat-2011-1746.htm

O alta scoala, un alt tip de bacalaureat http://www.romaniacurata.ro/o-alta-scoala-un-nou-tip-de-bacalaureat-871.htm

Multumesc,

Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

• Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.