Cerem alocarea a 6% din PIB pentru Educatie!

Cerem Guvernului României și factorilor decidenți să își asume real responsabilitatea pentru starea sistemului educațional din România, să conștientizeze importanța investiției în educație ca sursa de dezvoltare sustenabilă a statului pe termen lung, beneficiile pe care aceasta le poate genera la nivelul societății și rolul pe care aceasta îl poate juca în ieșirea României din criza economică și totodată să respecte asumările făcute la nivel național și internațional în ceea ce privește finanțarea educației.

În acest sens, cerem alocarea unui procent de minimum 6% din PIB pentru educație așa cum prevede Legea Educației Naționale și Pactul Național pentru Educație semnat de toate partidele parlamentare în 2008. De la asumarea procentului de 6% din PIB, niciun an nu a beneficiat de o alocare macar apropiata de acest procent, in 2013 procentul din PIB alocat fiind de aproximativ 3,6%, cea mai mica valoare din UE!

Consecințele subfinanțării educației nu reprezintă o noutate pentru nimeni și sunt cunoscute de majoritatea opiniei publice: rezultatele dezastruoase de la bacalaureat, salarii extrem de mici pentru un profesor debuant (in jur de 700 de lei) lucru care a degradat statutul de profesor si indeparteaza tinerii pregatiti de ideea de a profesa la catedra, taxele pe care studentii le platesc au devenit din ce in ce mai mari, rata abandonului scolar si universitar este printre cele mai mari din Europa si lista poate continua.

Suntem de parere ca sistemul de invatamant nu mai poate trai din carpeli si fara o investitie reala nu putem avea o dezvoltare sustenabila a educatiei. Modul in care guvernantii trateaza educatia reflecta responsabilitatea pe care acestia o au fata de viitorul acestei tari!

Aflati mai multe detalii pe www.6pentrueducatie.ro !

 

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe ANOSR să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.




Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook