6 luni fara rate

6_luni_fara_rate_4.jpg

În 2008, cetățenii României au salvat băncile de la colaps. Acum, este rândul băncilor să ne ajute să trecem cu bine peste criza Coronavirus. Cerem Guvernului României să adopte o Ordonanță de Urgență prin care să suspende timp de 6 luni plata ratelor la credite pentru persoane fizice și să impună reeșalonări pentru creditele companiilor aflate în dificultate în urma crizei economice generate de noul Coronavirus.

- Măsura va prevede înghețarea ratelor la bănci și IFN-uri, inclusiv credite ipotecare pentru toți românii.
- Măsura se va aplica timp de 6 luni, până la 1 septembrie 2020.
- La reluarea plăților de către consumatori, ratele și dobânzile vor fi neschimbate. Nu vor exista dobânzi, penalități sau comisioane suplimentare. Doar calendarul de plată va fi decalat.
- Procedurile de executare în cazul creditelor se vor suspenda pe o perioadă de 12 luni, permițând cetățenilor să depășească situația dificilă în plan financiar.
- Programele de reorganizare ale firmelor aflate în insolvență vor fi înghețate 6 luni.
- Rambursările creditelor contractate de firme afectate de criza Coronavirus vor fi reeșalonate de o manieră care să permită restabilirea cash flow-ului și continuarea activității companiei.

Dacă ești de acord cu adoptarea acestei măsuri, semnează și tu!

Semnatari:

Ilan Laufer, co-presedinte PSL
Alexandru Coita, co-presedinte PSL
Sorin Bota, Deputat PSL

Platforma Social Liberală    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Platforma Social Liberală să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.