5Euri

Puse la pachet sau doar pentru o gustare rapidă, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, sanvișurile reprezintă una dintre cele mai comune forme de prezentare a mâncării. Dar te-ai gândit până acum câte E-uri poți regăsi într-un sandviș?!

InfoCons - Organizație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu comparativ, reieșind un maxim de 42 de e-uri într-un sandviș!

Tinând cont de bunele practici la nivelul Uniunii Europene, de neîncrederea consumatorilor în produsele comercializate, atât din perspectiva calității acestora, cât și a conformității informațiilor ce se regăsesc pe etichetele acestora, cât și datorită problemelor semnalate privind obezitatea în randul consumatorilor și a problemelor de sănătate, InfoCons, împreuna cu Federația Asociațiilor de Consumatori și cu susținerea Clinicii de Nutriție KiloStop a inițiat un Proiect de limitare a numărului de aditivi alimentari (E-uri), coloranți și conservanți la maxim 5.

SPRIJINA ȘI TU REDUCEREA NUMĂRULUI DE ADITIVI ALIMENTARI! SEMNEAZĂ ACUM PETIȚIA ONLINE!

Pentru informații suplimentare, puncte de vedere sau transmiterea de mesaje de susținere a proiectului, așteptăm să ne contactați pe adresa de e-mail 5euri@protectia-consumatorilor.ro.