Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

D.G.L.

#4826 OCHIUL MAGIC

2013-07-12 09:09

IA SPUNENE SI NOUA DOMNULE LOCOTENENT A LUI DICULOIU DE LA PROPEN """IVANESCU""" AI REUSIT SA ANGAJEZ PE FITA IN OLTCHIM DE AI BAGI ASA DE TARE LIMBA IN FUND COMANDANTULUI TAU SUPREM????
DE CE AI FI INCA IN LIBERTATE!!!!!!

#4827 TE GINIIIIIIIII

2013-07-12 09:21

YLDIRIMULE 4825 CU NUANTA TURCEASCA NU CUMVA PROVI DIN ACEA FIRMA TURCEASCA ""ANONIME"" CAREIA PENTRU O SUMA INFIMA DE CIRCA NOUN MIL EURO AMICU TAU "FARAONUL" I-A DAT GAJ PLATFORMA BRADU DE LA PITESTI UNDE INVESTISE 120 MIL. EURO ?
CE MICA E LUMEA ASTA?
MCH

#4828 Re: prostii pling, desteptii actioneaza

2013-07-12 10:38

#4816: Mentchim - prostii pling, desteptii actioneaza

Nu v-am uitat, preluarea Mentchim este pe tapet. Nu cu ajutorul lui Vancea care nu are ce sa caute printre intelectuali si oameni care incearca sa discute civilizat. analfabetii si limitatii mintal ar trebui sa stea la coada sapei, acolo unde le e locul. Nu-ti face impresia ca pe cineva din Oltchim (angajati si nu numai) intereseaza de soarta voastra. Daca-i intrebi nu au habar daca voi ati fost platiti si in ce conditii. Nu, ei se vaita ca nu au luat bonurile la zi. Interesul strict personal primeaza. Cand o sa reveniti in Oltchim o sa va sara in cap toti, pentru ca lor nu le trebuie mentenanta, nu le trebuie nimic. Important este ca vin la servici. Prostii care fac eforturi sa mearga lucrurile isi iau injuraturi.

Rumors

#4829 Re: Chiar asa sa fie ?

2013-07-12 10:45

#4813: DEZAMAGIT !!!!!! - Chiar asa sa fie ?

Nu-mi vine sa cred ca s-a ajuns in situatia asta ! Char trebuie sa fim asa de prapastiosi ? Ministru a dat asigurari ca OLTCHIMUL A DEVENIT BANCABIL . Pai cum vine asta, acum se intra si in somaj tehnic. Eu sper ca lucrurile se vor pune la punct ,altfel increderea se duce dracu ! Sindicatele- lasati-le naiba, sunt degeaba, indiferent de coloratura [ negriciosi, albi ]. Grevele nu sunt o solutie, calea dialogului. Dar ce te faci cu HAMLET-ne cam duce cu zaharelul ! Tara asta a avut parte numai de hoti . SI MAI GRAV - HOTII STRIGA HOTII !!!!- Ointrebare de bun simt- Ce aveti de gand ba , sa faceti din judetul asta-????-o colonie de someri ? Poate mai veniti dupa voturi, VLAD TEPES SCRIE PE CURUL VOSTRU !!!!

 

Tu despre cine vorbesti? Eu cred ca ai vazut alt film! Daca pe tine te reprezinta unul precum Ilinescu, unul ca Vancea in fata ministrului, adusi special de Diculoiu ca sa enerveze pe toti cei prezenti plus telespecatorii inseamna ca esti rupt de realitate si rau intentionat. Acum se vad si rezultatele: somajul tehnic a venit ca un raspuns imediat al judiciarilor la dialogul "constructiv" purtat de liderul Diculoiu. A , si inca ceva, de ce nu va cereti voi in somaj, somaj, cu 500RON/luna ca toata lumea din tara asta daca sunteti asa de suparati si nu va convine ca stati acasa pe mai bine de jumatate din salariu? Cred ca de prea mult bine vi s-a cam luat!

Truth

#4830 Pt Mentchim

2013-07-12 11:59

Nu ati fost uitati si conducerea executiva stie ca sunteti un nucleu de baza si exista deja planuri pentru reintegrare in Oltchim a celor care vor sa munceasca si stiu sa o faca.
Atat.
ANTITEPARI

#4831 Truth #4830 Pt Mentchim

2013-07-12 13:52

Tut, cine esti tu sa promiti angajari in locul celor care au fost disponibilizati? Esti cumva director executiv la Oltchim? Nu am nimic cu cei de la Mentchim dar nu este normal sa disponibilizezi un salariat de la Oltchim ca sa aduci unul sau doi de la Mentchim. Nu cred ca sunt vinovati salariatii de la Oltchim pentru ceea ce s-a intamplat la Mentchim.
De nu nu angajezi si soferi pentru ca sunt foarte multe locuri disponibile si au ramas numai hotii care striga hotii, precum acel personaj de desene animate care se recomanda sudor de garduri la Oltchim.

Atentie Sef Sectie Transporturi (sau Logistica, mai nou) VL 89 CCH are un hot la volan. Monitorizati pe cel care striga "hotilor, am sa va prind pe toti ... sunati-ma ... tel. 07........"! In dreptul indicatorului kilometrilor parcursi a facut o mica gaura prin care executa mari ghidusii plusand kilometrii parcursi. Dintr-un Km face 2-3 Km. Atentie si cei care-i semneaza foile de parcurs! Urmeaza DNA.

MIHAITA

#4832 Pentru cei care-l ridica in slavi pe cernev si gasca lui de cioclii!

2013-07-12 13:59

Ce scrie presa despre intalnirea lui Vosganian cu sindicatele, conducerea Oltchim si organele locale? Recititi din Viata Valcii si Vocea Valcii:

"N-a vrut ministrul Vosganian să priceapă că este dezinformat de administratorii judiciari, de conducerea Oltchim şi de sindicatul lui Cernev, ai cărui reprezentanţi prezenţi în sală se ţineau numai de glume şi figuri, de parcă veniseră acolo să se distreze. De fapt ei se distrează cu soarta colegilor lor din Oltchim care au fost disponibilizaţi, fericiţi că ei au scăpat de a fi daţi afară şi pentru asta trebuie să pupe poala administratorilor judiciari, a directorilor combinatului, a ministrului Vosganian şi, în mod special, a liderului lor de sindicat Cernev."

"Aş vrea să vă mulţumesc că aţi venit la Rm. Vâlcea. În ceea ce priveşte capitalul de lucru, lucrurile au evoluat de la ultima noastră întâlnire. Este adevărat că există o serie de inadvertenţe în ceea ce priveşte organigrama şi ştatul de funcţii. Este normal ca cei care au plecat, cei 930, să-şi primească drepturile salariale, iar cei care au rămas e bine să ştie pe ce venituri mizează în fiecare lună – a ciripit Cernev, adânc recunoscător stăpânilor de la Bucureşti.

SALVATI OLTCHIM

#4833 Apa trece ... pietrele raman. Nu poate sa minta nimeni ca noi suntem cu salariile la zi!

2013-07-12 14:15

Nu suntem cu salariile la zi - nici noi cei care am ramas in Oltchim - Arpechim si nici cei disponibilizati!
Suntem "furati" de catre administratorii si conducerea Oltchim care prin faptul ca se intind cu diverse drepturi salariale (multe si marunte) din luna decembrie 2012 pana in luna iulie 2013 pot fi catalogati ca "hoti de buzunare", "gainari" si "borfasi de cea mai joasa speta". Nu pot sa inteleg de ce nu platesc restantele si nu inchid aceste pozitii lasate deschise fara nicio logica.
Nu pot sa ne ceara noua sa fim cu ei solidari atata timp cat zi de zi ei isi arata limitele si isi etaleaza neputinta.
Trebuie sa plece cu totii (administratori, ministru, conducere si yesmenii din Oltchim) iar guvernul sa numesca altii in locul lor care au capacitatea sa redreseze Oltchim si sa plateasca salariile la timp.

Si, drepturile noastre salariale nu trebuie uitate, nu trebuie lasate “in plata Domnului”!
Intarzieri la plata a drepturilor noastre salariale sunt urmatoarele:
1. valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat - functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC. 2012);
2. avans luna IANUARIE 2013 (40% din salariul tarifar aferent lunii IANUARIE 2013);
3. prima de 8 martie pentru salariatele OLTCHIM (50 lei / salariata);
4. valoare transport luna APRILIE 2013 (max. 80 lei / salariat - functie de timpul efectiv lucrat in luna APRILIE 2013);
5. cca. 10,5% drepturi salariale aferente lunii APRILIE 2013 neplatite in 13-14.05.2013 de catre AJOFM;
6. o suma de bani de platit de catre Oltchim - ca diferenta intre drepturile salariale cuvenite conform state plata si sumele platite sau in curs de plata de catre AJOFM, aferenta drepturilor salariale ale lunii APRILIE 2013;
7. valoare transport luna MAI 2013 (max. 80 lei / salariat - functie de timpul efectiv lucrat in luna MAI 2013);
8. lichidarea lunii MAI 2013 (cu transport inclus): 20% - pt. muncitori si 50% - pt. TESA;
9. tichetele de masa aferente lunii MAI 2013;
10. avansul lunii IUNIE 2013 - pentru salariatii ramasi in Oltchim;
11. lichidarea lunii IUNIE 2013 (cu transport inclus) - pentru salariatii ramasi in Oltchim;
12. tichetele de masa aferente lunii IUNIE 2013 - pentru salariatii ramasi in Oltchim.

In plus, pentru disponibilizati, urmatoarele drepturi salariale, care trebuiau platite in momentul disponibilizarii alaturi de drepturile salariale comune salariatiilor ramasi si ai celor disponibilizati (cele mentionate mai sus la punctele de la 1 la 9):
1. lichidarea aferenta perioadei 01 – 13.06.2013;
2. tichetele de masa aferente perioadei 01 – 13.06.2013;
3. o suma de bani aferenta concediilor de odihna neefectuate in anul 2013 sau rest. anterioare anului 2013;
4. salariile compensatorii datorate de OLTCHIM.

Sa nu uitam si despre deturnarile de fonduri facute de catre conducere Oltchim - retinerea CAR-ului pe statele de plata si nevirarea acestor sume la CAR, retinerea ratelor bancare pe statele de plata si nevirarea acestora la banci, retinerea "garantiilor" pe statele de plata si nevirarea acestor sume in depozitele bancare de garantii, etc.

Iar criza se adanceste si datoriile cresc. Cat sa mai asteptam? Au facut disponibilizari si se lauda ca sunt bancabili dar acum ne trimit in somaj tehnic. Se aude ca in luna iulie o sa mai luam doar restantele din mai iar in august nu o sa mai luam nimic, pentru ca nu mai sunt bani. Cat putem sa mai rabdam?

NICI MACAR SINDICALIST

#4834 Re: Apa trece ... pietrele raman. Nu poate sa minta nimeni ca noi suntem cu salariile la zi!

2013-07-12 15:32

#4833: SALVATI OLTCHIM - Apa trece ... pietrele raman. Nu poate sa minta nimeni ca noi suntem cu salariile la zi!

ATENTIUNE NATIUNE OLTCHIMISTA!!!!

 

SALARII CIUCIU PANA IN SEPTEMBRIE!

 

MARTI, DACA NU PUNE ALTCINEVA PE FORUMUL ASTA PANA ATUNCI, VETI AVEA DOCUMENTUL PRIN CARE "onoratii administratori judiciari si cel special" RECUNOSC CA NU AU BANI PENTRU PLATA DREPTURILOR SALARIALE.

 

VA ASTEPT CU DRAG IN FATA PAVILIONULUI SI LA PREFECTURA!

Ca m-am saturat sa-mi bat gura degeaba!

 

P.S.1: O SA IASA SI PUPINCURISTII? CA NU VOR VEDEA NICI EI BANUTI...

P.S.2: CERNEV, DICULOIU, DUMITRU, unde o sa dati interviuri in perioada asta?


Musafir

#4835 Re: Re: Apa trece ... pietrele raman. Nu poate sa minta nimeni ca noi suntem cu salariile la zi!

2013-07-12 15:37

#4834: NICI MACAR SINDICALIST - Re: Apa trece ... pietrele raman. Nu poate sa minta nimeni ca noi suntem cu salariile la zi!

Sa mergem sa-i strangem de gat pe toti in numar cat mai mare !!!!!!! Nu mai stati in birouri si in sectii !!! Asta pentru ca pavilionul Oltchim pute a ..... de cati sunt acolo !

YLDIRIM

#4836

2013-07-12 15:46

4827. Invata putina istorie si pe urma baga-ma in seama s-au prinde noanta de la "nume", la cat de prost esti nici nu mai are rost sa te bag in seama.Iar de libertate fii linistit nu sant din sleahta PNL ,iar de multe ori adevarul doare sau deranjaza.

Musafir

#4837 Re: Apa trece ... pietrele raman. Nu poate sa minta nimeni ca noi suntem cu salariile la zi!

2013-07-12 15:57


Musafir

#4838 un bagator de seama

2013-07-12 16:09

Baiiii voi smardoilor de la Victoria,CERNEVULVA,BURDAZOREL ca te guduri pe langa seful tau si tu GHIZDOCA,adunatii oamenii sa facem miting ca astia ne dau'" din trei pe aia m-ai lunga "" nu m-ai stati ascunsi si ne incasa-ti banii de cotizatii degeaba. FRUNZA VERDE FOAIE LATA,SA VA I-AU LA STANGA ODATA[asta ca s-a intaleaga si soferul vostru despre ce vorbim].VA PUP RECIIIIII.

Musafir

#4839 victorieni inainte

2013-07-12 17:02

Victorieni hai sa iesim in fata luni in numar cat mai mare caci din 22 ne vor trimite acasa pana la o eventuala privatizare sau faliment-hai sa vedem daca mai suntem o forta.
MCH

#4840 Re: Truth #4830 Pt Mentchim

2013-07-12 18:14

#4831: ANTITEPARI - Truth #4830 Pt Mentchim

Tut, cine esti tu sa promiti angajari in locul celor care au fost disponibilizati? Esti cumva director executiv la Oltchim? Nu am nimic cu cei de la Mentchim dar nu este normal sa disponibilizezi un salariat de la Oltchim ca sa aduci unul sau doi de la Mentchim. Nu cred ca sunt vinovati salariatii de la Oltchim pentru ceea ce s-a intamplat la Mentchim.
De nu nu angajezi si soferi pentru ca sunt foarte multe locuri disponibile si au ramas numai hotii care striga hotii, precum acel personaj de desene animate care se recomanda sudor de garduri la Oltchim.

 

Iar eu ti-am spus ca o sa sara incap diversi "cunoscatori"ai situatiei - pentru stiinta ta, cei din Mentchim au fost angajati Oltchim fiind indepartati abuziv din Oltchim. Banuiesc ca atunci cand s-a intamplat treaba asta erai foarte bucuros ca tu ai ramas in Oltchim si pe fraieri i-au dat afara (ca de luat atitudine la cata verticalitate se observa la voi.....pass). Motiv pentru care ei acum nu pot beneficia de Ordonanta sau compensatorii. Tot spre stiinta ta te informez ca, daca doresti sa ajustezi, de exemplu, un ventil regulator cu vreun sofer de prin Oltchim este posibil sa ai niste surprize!

 

Deci cum spuneam : voi aveti senzatia ca instalatiile alea functioneaza doar cu ajutorul Sfantului Duh (amin). Ei bine, cam de aia suntem pe unde NU suntem.

CURIOSUL

#4841 valceni

2013-07-12 18:50

-Priviti in jurul vostru. Si observati ce se intampla. Nu va mai umflati atat in pene.
Pentru ca . ei in timp ce noi ne tot balacarim, merg tot inainte cu afundarea in datorii a combinatului oltchim .
pina cand nimeni nu va fi interesat sa-l mai cumpere.
- Sa revenim cu picioarele pe pamant. Pentru ca. principalul adversar al groparilor Oltchim am putea fi noi. daca am fi uniti si organizati cum trebuie.
-De ce credeti ca Cernev a infiintat sindicatul victoria ?
-pentru ca era nevoie sa blocheze sindicatul vechi oltchim.
- La inceput. spunea ca vrea demisia lui diculoiu si alegerea unui nou presedinte de sindicat .
Dar papusarii din umbra nu doreau un sindicat mai puternic si iau impus lui cernev infiintarea altui sindicat. care sa slabeasca forta sindicatului vechi. Si daca se putea.
Anularea reprezentativitatii sindicatului oltchim.
Acum pentru ca s-a racit tema invrajbirii intre sindicate. se incearca dezbinarea prin alte metode; cum ar fi plata salariilor diferentiat, 50% unii 80% altii, invrajbirea salariatilor mentchim cu cei de la oltchim. ori a celor de la arpechim cu cei de la oltchim etc.
iar ei in timpul asta sunt nestingheriti de nimeni sa-si puna planul in aplicare.

chimist

#4842 fratilor

2013-07-12 21:47

ALOOO!!!! fratilor unde dracu iesiti mai voi afara ??? Pai a venit MINISTRUL VARU JAN la Valcea ....!!!! si nu am vazut pe nimeni sa-l huiduie in fata prefecturii.Voi visati cu ochii deschisi!
observator

#4843

2013-07-12 22:25

Nu stiu cat au incercat altii sa ne invrajbeasca. Pe noi cred ca ne-a invins propria comoditate si lasitate. Din pacate "spiritul revolutionar " s-a manifestat doar in vestiare, birouri,petitii. Pe principiul "multi am fost, putini am ramas" la mitinguri am vazut aceleasi fete.....mereu...si putine. Din ce in ce mai put ine. Restul au ramas sa carcoteasca in anonimat. E mai comod si mai putin riscant si nu te pune rau cu sefii. Poate chiar cresti in ochii lor fara efort, fara oboseala asa cum probabil ai fost obisnuit. Sa oboseasca altii si pt tine, doar asta e diferenta intre fraieri si isteti. Doar profitul sa fie acelasi pt toata lumea ca altfel ne suparam. Este normal sa fim tratati cu somaj, salarii intarziate(probabil diminuate in viitorul apropiat), drepturi incalcate, deoarece protesteaza 100-200 insi. Restul ....sunt "majoritate" si stiu "ca aceasta este calea".urmeaza alte indemnuri revolutionare,chemari la miting: luni,marti,poate si miercuri si vom fi ....la fel...din ce in ce mai putini.... apoi vom intra in somaj din ce in ce mai multi....si ne vom razvrati ....dar va fi prea tarziu
b1tv

#4844

2013-07-13 07:15

Am fost atentionati ca daca ne ducem in fata prefecturi sa strigam sau huiduim vom fi amendati ,asa ca ne intoarcem la dinainte de 1989. Traiti dupa cum ati votat.

Musafir

#4845 De neinteles ...

2013-07-13 08:54

Daca tot nu sunt bani de salarii si de nimic atunci de ce nu declara stimabilii administratori judiciari falimentul Oltchimului ? Unde vor sa ajunga ? Cat tupeu sa aiba in ei incat sa trimita o hartie in care sa spuna ca nu sunt bani pentru salarii ? Astia n-au nici mama nici tata ! Noi ce facem ? Asteptam sa ... ce ?

Musafir

#4846 adormitilor

2013-07-13 09:57

Va meritati soarta nu constientizati ca sunteti o forta din pacate sunteti multi dar lasi ,fricosi si inca mai sperati ca va veni o minune din pacate o sa constientizati, cand veti fi trimisi acasa insa va fi prea tarziu dormiti in continuare.

Musafir

#4847 romanul doarme profund

2013-07-13 10:13

personal nu pot sa-i inteleg pe cei din sectiile productive cum pot sa produca si sa primeasca ... nimic. hai ca pe ceilalti care stau degeaba mai treaca mearga. cum e posibil sa dormi pe tine ? asta-i natia romana !! doarme profund !
CURIOSUL.

#4848 NOI DORMIM

2013-07-13 10:42

Iar ei duc combinatul. Pe cele mai inalte culmi ale insolventei,
Si din cand in cand,ne mai baga cate o Soparla. Noi ne injuram pe forum. Iar ei rad pe infundate. vazand cat de creduli sintem.
florea

#4849 Re:

2013-07-13 10:46

#4844: b1tv -

DACA VOI ATI CREZUT ASTA E , treziti-va suntem in 2013. nu in 1989,

Rumors

#4850 Re: valceni

2013-07-13 15:05

#4841: CURIOSUL - valceni

Desi @Observatoru zice bine ce zice, o sa te rog sa ma lamuresti si pe mine cu unele chestii:

 

Priviti in jurul vostru. Si observati ce se intampla. Nu va mai umflati atat in pene.
Pentru ca . ei in timp ce noi ne tot balacarim, merg tot inainte cu afundarea in datorii a combinatului oltchim .

- pai, eu am inteles ca s-au cam redus pierderile, la capacitatea asta insa nu poti fii profitabil - e un compromis care, zic eu, e mai in regula decat sa fii oprit - parerea mea, fireste

 

pina cand nimeni nu va fi interesat sa-l mai cumpere.

- asta chiar ar fi o chestie misto;

 

- Sa revenim cu picioarele pe pamant. Pentru ca. principalul adversar al groparilor Oltchim am putea fi noi. daca am fi uniti si organizati cum trebuie.

- la faza asta sunt de acord suta la suta cu tine

 

-De ce credeti ca Cernev a infiintat sindicatul victoria ?
-pentru ca era nevoie sa blocheze sindicatul vechi oltchim.

 

- ei, aici m-ai pierdut din nou cu rationamentul, adicatelea, sa-l blocheze...din ce? adica, nu ati putut sa iesiti 1000 de oameni in fata ca v-a blocat Cernev? nu ati putut sa declansati greva generala, poate chiar cu oprirea productiei (ca stii ca asta voi o puteati face) pentru ca v-a oprit Victoria? De-aia nu ati putut sa iesiti in fata la greva foamei si de-aia le aratati diverse gesturi oamenilor din cort? mie mi se pare ca esti intr-o mica eroare de evaluare a situatiei;


- La inceput. spunea ca vrea demisia lui diculoiu si alegerea unui nou presedinte de sindicat .

 

- si mi se pare o chestie foarte logica, pe care orice om normal ar vedea-o ca atare - dar asta nu se poate, pentru ca, dl Diculoiu cand a inventat acel statut s-a gandit si la copiii si nepotii dumnealui;

 

Dar papusarii din umbra nu doreau un sindicat mai puternic si iau impus lui cernev infiintarea altui sindicat. care sa slabeasca forta sindicatului vechi. Si daca se putea.
Anularea reprezentativitatii sindicatului oltchim.

 

-  si noi, oamenii de rand asteptam sa faceti in continuare activitate sindicala; ma gandesc acum ca faptul ca s-a pus in discutie anularea reprezentativitatii pe voi v-a afectat psihic si pur si simplu v-ati inhibat, ati alergat prin meandrele concretului si nu ati reusit sa mai faceti nimic; dar absolut nimic; - bine, asta in ideea ca banuiesc ca ai un oaresce respect fata macar de membrii |SLO si sa nu le spui acum, ca monologul de la Prefectura a fost o victorie a dlui Diculoiu;

 

- eu zic sa ne spui aici cam ce ati vrut voi sa faceti si nu s-a putut pentru ca nu v-a lasat Cernev - si chiar e o rugaminte, ca s-a o lamurim o data si pe-asta;

 

Acum pentru ca s-a racit tema invrajbirii intre sindicate. se incearca dezbinarea prin alte metode; cum ar fi plata salariilor diferentiat, 50% unii 80% altii, invrajbirea salariatilor mentchim cu cei de la oltchim. ori a celor de la arpechim cu cei de la oltchim etc.
iar ei in timpul asta sunt nestingheriti de nimeni sa-si puna planul in aplicare.

 

- nu invrajbeste nimeni pe nimeni si sa stii ca sunt oameni care chiar fac eforturi ca lucrurile sa mearga problema este ca in stilul caracteristic noua, romanilor totul se urneste foarte greu, mai punem bete in roate adica, daca nu a mers cu noi nu trebuie sa mearga nici cu altii - dar nu se poate nici sa insinuezi ca voi, binevoitorii acestei societati, practic nu sunteti lasati de altii sa va puneti planul salvator in aplicare;

- stim ca nu e nimeni de vina pentru nimic, insa cand aduci sute de milioane datorie si practic esti la limita imploziei asta se numeste ESEC, si zau, as vrea ca Platfroma oltchim sa mai mearga si pentru noi, astia marunti, sa avem locuri de munca si un oarecare viitor aici... cred ca exista unii care confunda statul cu buzunarul propriu....parol!