Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#10701 Ministrul Economiei:

2013-10-28 14:29

Angajaţii ambasadelor României în străinătate, obligaţi să popularizeze privatizarea Oltchim

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat, duminică, la Piteşti, că este optimist în ceea ce priveşte interesul pe care-l suscită Oltchim, adăugând că angajaţii ambasadelor României în străinătate au obligaţia de a populariza procesul de privatizare a combinatului.

"Privatizarea Oltchim este în cursul ei firesc, aş putea spune. Atâta doar că în acest moment căutăm să atragem cât mai mulţi investitori, căutăm să popularizăm procesul de privatizare Oltchim, ca atare. A fost o campanie făcută în luna septembrie pe această temă prin reprezentanţii noştri economici în sânul ambasadelor, pentru că Ministerul Economiei are 83 de angajaţi care lucrează în sânul ambasadelor şi care au această obligaţie de a populariza România şi oportunităţile ei", a declarat, duminică, la Piteşti, ministrul Economiei, Andrei Gerea.

Potrivit ministrului, în cursul săptămânii trecute a fost refăcut materialul, fiind făcut "mai complex, mai dinamic", fiind din nou transmis reprezentanţilor economici să caute şi ei, la rândul lor, ţintit, pe domeniile de activitate specifice, potenţiali investitori.

"Săptămâna trecută am avut surpriza plăcută de a vedea că există un real interes pe marginea acestui combinat, sunt scrisori de intenţie sau de interes apărute, nu aş vrea să fac acum o listare a lor, pentru că aţi văzut că am tot avut în decursul timpului tot felul de nume celebre sau angajamente luate de pe o săptămână pe alta şi nu s-au îndeplinit din motive obiective. Căutăm capital de lucru, căutăm să descurcăm problemele actuale. Eu sunt optimist în acest moment cu privire la interesul pe care-l suscită Oltchim", a spus Andrei Gerea.

La sfârşitul lunii iulie, Oltchim a trimis în şomaj tehnic 715 salariaţi, până la 8 septembrie, ca urmare a lipsei de materii prime, capitalului de lucru şi funcţionării la capacitate redusă a instalaţiilor. Totodată, combinatul şi-a redus programul de lucru de la 5 zile la 4 zile, pentru perioada 29 iulie - 8septembrie, pentru angajaţii aparţinând Direcţiei Petrochimice.

Ca urmare a acestei decizii, sindicaliştii de la Oltchim au cerut premierului Victor Ponta să desemneze o comisie de analiză şi decizie la nivelul combinatului, susţinând că administratorii judiciari "au deosebita plăcere să ducă Oltchim la faliment prin concedieri colective, şomaj tehnic şi nefuncţionarea instalaţiilor".

În luna iunie, peste 900 de salariaţi de la Oltchim - 605 de la Râmnicu Vâlcea şi 327 de la Divizia Petrochimică Bradu-Piteşti - au fost disponibilizaţi, numărul angajaţilor ajungând la 2.330.

Oltchim a avut în luna septembrie cele mai bune rezultate din acest an, întrucât cifra de afaceri s-a dublat la 11,43 milioane de euro, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit administratorilor judiciari ai companiei.

Combinatul chimic a raportat pentru septembrie anul trecut o cifră de afaceri de 5,6 milioane de euro.

Oltchim a încheiat primele nouă luni cu afaceri de 81,54 milioane de euro şi pierderi de 136 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă, până în prezent s-au înscris în etapa de preselecţie a investitorilor interesaţi de achiziţia Oltchim consorţiul format din PCC şi fondul de investiţii Fortissimo Capital, un consorţiu condus de Chimcomplex Borzeşti şi compania rusă Oil Gas Trade.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim, şi a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic, care a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an.

http://www.zf.ro/eveniment/ministrul-economiei-angajatii-ambasadelor-romaniei-in-strainatate-obligati-sa-popularizeze-privatizarea-oltchim-11570356


Musafir

#10702 Edilii din Râmnicu Vâlcea caută investitori chinezi pentru Oltchim

2013-10-28 14:35

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/10/28/526e6eefc7b855ff568cf65...

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/10/28/526e6f04c7b855ff568cf71...

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/10/28/526e6f19c7b855ff568cf7b...

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/10/28/526e6f2ac7b855ff568cf85...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/edilii-ramnicu-valcea-cauta-investitori-chinezi-oltchim-1_526e6cbdc7b855ff568ce935/index.html

După ce au cumpărat opt autobuze din China, edilii din Râmnicu Vâlcea încearcă să găsească investitori chinezi pentru Oltchim. Primarul Emilian Frâncu a insistat pe lângă ambasadorul Republicii Chineze în România, care a fost prezent astăzi în Râmnic, să-l ajute în găsirea unui cumpărător pentru combinat.

La invitaţia autorităţilor locale, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România,Huo Yuzhen, a vizitat municipiul Râmnicu Vâlcea, unul din oraşele României unde investiţiile sunt tot mai puţine. Vizita a coincis cu scoaterea pe traseu a celor opt autobuze achiziţionate recent din ţara cu cea mai dezvoltată economie. În timpul întâlnirii de aproximativ o oră, primarul Emilian Frâncu a adus în discuţie, de câteva ori, problema combinatului Oltchim şi i-a adresat Excelenţei Sale, doamna Huo Yuzhen, rugămintea de a face cunoscut investitorilor chinezi că societatea din Râmnicu Vâlcea este de vânzare. Primarul a adus în discuţie chiar posibilitatea unei investiţii chineze într-o fabrică de sticlă sau în domeniul IT. “Este un moment de istorie locală pentru că, pentru prima oară, produse din domeniul transportului pătrund pe piaţa din ţară, produse realizate în Republica Chineză care sunt de o calitate deosebită. Aş fi fericit dacă vom relua acest dialog anul viitor şi dacă vom avea ocazia chiar să inaugurăm o mică făbricuţă, eu mă gândesc că am putea face împreună o fabrică de sticlă. Râmnicu este cunoscut în lumea întreagă pentru priceperea tinerilor în domeniul IT şi poate am putea să creăm ceva, poate să colaborăm în domeniul energiei verzi. Sperăm că ne veţi ajuta să găsim un investitor interesat în domeniul chimiei pentru că noi avem aici o platformă chimică deosebită şi avem nevoie de sprijin financiar de oriunde pentru a dezvolta financiar această platformă”, a spus primarul Emilian Frâncu. Văzând că subiectul este trecut cu vederea de reprezentantul Republicii Populare Chineze, edilul a insistat. “Vă rog să fiţi şi ambasadorul nostru pe lângă investitorii chinezi, să ştie că în Râmnicu Vâlcea vor fi bine primiţi”, a adăugat acesta. La finalul întâlnirii, oaspetele a promis că va transmite rugămintea mai departe. “Eu sunt de părere să continuăm discuţiile privind o colaborare concretă. Am înţeles că, în ţara dumneavoastră, foarte multe întreprinderi au fost privatizate, inclusiv combinatul Oltchim. Dacă dumneavoastră aveţi nişte propuneri concrete şi un studiu de fezabilitate, ar fi foarte bine. Dacă există un potenţial sau potenţiali investitori chinezi, noi vom transmite mesajul”, a spus ambasadorul Republicii Chineze în România, doamna Huo Yuzhen Oraşul Râmnicu Vâlcea va continua relaţiile comerciale cu China. Autorităţile locale vor ca, în viitorul apropiat, să mai achiziţioneze alte 15 autobuze pentru transportul public de persoane. Pentru a plăti cele opt autobuze, societatea de transport public aflată în subordinea primăriei Râmnicu Vâlcea s-a împrumutat la bănci aproape 6 milioane lei

Citeste mai mult: adev.ro/mvdur0


Musafir

#10703 Re: e de retinut

2013-10-28 15:21

cred ca tu ai nevoie sa fii luminat ;nu cernev a spus ca repornim de 1 an,ai uitat cernevistule;taci si suge;ciocu mic

#10691: DOAMNE LUMINEAZAI LA MINTI - e de retinut

 


Musafir

#10704 Ambasadorul RP Chineză a cerut Primăriei Râmnicu Vâlcea .....

2013-10-28 15:33

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/wp-content/uploads/2013/10/OLTCHIM3.jpg...

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=850

Ambasadorul RP Chineză a cerut Primăriei Râmnicu Vâlcea o mapă cu informaţii despre combinatul OLTCHIM

Ambasadorul Republicii Populare Chineză la Bucureşti, Huo Yuzhen, i-a cerut luni primarului din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, o mapă cu datele despre combinatul OLTCHIM pentru a fi prezentată potenţialilor investitori din China.
“Pentru o colaborare între cele două state şi mai ales cu Râmnicu Vâlcea în domeniul economic, am să-l rog pe domnul primar să trimită la ambasadă o mapă cu toate datele care privesc situaţia de la OLTCHIM. Din ce am înţeles eu de la domnii consilieri, este vorba de un agent economic care se află în reorganizare de aproape un an şi că se află în perioada de a căuta investitori pentru a-l redresa. Dar nu doar cu Oltchim, am putea să găsim oportunităţi de afaceri şi în domeniul lemnului, a sticlei sau a energiei verzi. Şi nu în ultimul rând turismul. Apele termale din judeţul Vâlcea sunt foarte cunoscute la ambasada noastră”, a declarat ambasadorul RP Chineze.
De asemenea, primarul Emilian Frâncu i-a prezentat ambasadorului Beijingului şi alte proiecte de infrastructură care “ar putea fi atractive pentru investitori chinezi”.
“Avem de zeci de ani proiecte care sunt tărăgănate, cum ar fi calea ferată Râmnicu Vâlcea – Vâlcele sau culoarul IV de autostradă. Sunt convins că dacă s-ar apuca de aceste două proiecte investitori din RP China, ar fi rapid terminate. Îmi amintesc că atunci când am fost parlamentar şi am ajuns în Beijing, am văzut vreo 40 de macarale şi am înţeles că în câteva luni va apărea un cartier în apropiere. Asta este hărnicia poporului chinez”, a menţionat Frâncu.
Edilul Emilian Frâncu şi delegaţia chineză au făcut luni un scurt itinerariu în judeţ, în zonele industriale şi turistice, fiind însoţiţi de oameni de afaceri din Vâlcea. AGERPRES


Musafir

#10705 USG, momentul disperării

2013-10-28 15:47

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/25746a4cabb0c32b39a9531400e29973_...

http://www.voceavalcii.ro/2013102717941/USG-momentul-disperarii.html

După nouă luni de criză continuă polonezii de la Ciech Chemicals pregătesc retragerea strategică. 50 de angajaţi ai USG pleacă acasă fără salarii compensatorii

Platforma industrială din sudul Râmnicului se apropie cu paşi repezi de faliment total. Cu un Oltchim pasat între administratorii judiciari şi orice ministru al Economiei şi cu alte două trei unităţi de importanţă vitală agăţate pe lângă colosul chimic, nimic nu mai pare sigur pe fosta platformă chimică de la Râureni. 50 de angajaţi ai Uzinelor Sodice Govora vor părăsi în cursul lunii viitoare locurile de muncă. Pentru aceştia, viitorul este cu atât mai incert cu cât nu ştiu nici ce vor primi pentru ieşirea forţată din câmpul muncii. Unii au 25, alţii peste 27 de ani de muncă în întreprindere, dar cotizaţiile lor pentru sindicat şi semnarea în turmă a contractului colectiv de muncă nu le aduce niciun avantaj. Dacă în ianuarie 2013, cei 120 de angajaţi care au părăsit locurile de muncă din întreprindere au primit câte 35.000 lei fiecare după un proces deschis în instanţele din Vâlcea, acelaşi lucru se aşteaptă şi acum.
16. USG momentul disperrii2
Şedinţe peste şedinţe

Anunţul privind concedierea colectivă a celor 50 de sodişti vine după ce din mai şi până la sfârşitul lui septembrie patronii polonezi au „zgornit" din curtea fabricii câte 29 de angajaţi lunar pentru a nu atinge pragul limită de 30 de persoane presupus de concedierea colectivă. „În ianuarie, când au fost declanşate primele proteste eram peste 1.200 de angajaţi. Acum dacă mai suntem 760. Cei care au plecat în ianuarie au reuşit să îşi obţină fiecare câte 35.000 lei după un proces. Nouă ni s-au promis 20.000 lei care ar urma să fie impozitaţi. În ultima săptămână ni se spune din ce în ce mai des că ni se vor acorda doar vreo 4-5 salarii care să ne ajute să trecem iarna. Liderul de sindicat Adrian Mugioiu s-a dat bolnav de câteva săptămâni pentru a nu mai da faţa cu noi. De la altcineva nu mai primim nicio veste. Nici nu ştim unde să ne ducem", povesteşte Liviu S., unul dintre muncitorii intraţi deja pe lista neagră a patronilor polonezi din USG.

Datorii enorme

Pentru polonezii de la Ciech Chemicals, investiţia în USG s-a dovedit una nefastă. Deşi au prezentat un plan de reorganizare, modernizare şi investiţii pe 15 ani, cumpărătorii Uzinelor Sodice s-au dovedit a fi simpli bugetofagi creionaţi după modelul autohton. Cu o datorie de aproape 25 milioane euro către CET Govora, rezultată în urma consumului de abur tehnologic, polonezii se dovedesc o adevărată gaură neagră pe Platforma Chimică. „Datoria este enormă şi problema este că nu o mai recunosc pe toată. Ei vor să le fie facturată o anumită sumă pe preţul care s-a dat la un moment dat aburul tehnologic pentru Oltchim în perioada în care CET Govora a intervenit pentru salvarea combinatului. O să îi susţinem pe muncitorii care o să fie disponibilizaţi la USG. Nu sunt afiliaţi nici la noi, nici la alt cartel, dar cred că vor avea nevoie de susţinere, altfel o să stingem becul şi o să plecăm din primăvară toţi din judeţ. Comisia de Dialog Social nu reprezintă o soluţie. Are doar rol consultativ, iar prefectul oricum nu vrea să se amestece în aceste probleme. L-am văzut indiferent şi la protestele din februarie-martie", susţine Constantin Pârvu, vicepreşedinte CNSLR Frăţia şi consilier judeţean al PSD.

http://www.voceavalcii.ro/images/editii/1188/16._USG_momentul_disperrii2.JPG...


„În ritmul acesta nu mai avem platformă chimică de anul viitor"

Pentru deputatul PDL Romeo Rădulescu, situaţia celor de la USG este un semnal că întreaga economie vâlceană se duce sub linia de plutire. „În ritmul acesta nu ştiu dacă vom mai putea vorbi anul viitor despre platforma chimică din Vâlcea. Muncitorii de la USG nu au venit la mine. Intenţionez să discut şi eu cu cei de la USG în zilele următoare şi să văd ce putem face pentru a-i păstra pe platforma industrială din sudul oraşului. În iarnă am analizat împreună cu liderii de sindicat situaţia de acolo. Am crezut că situaţia se va regla, dar semnalele pe care mi le transmiteţi nu sunt cele pe care le aşteptam", declară deputatul Rădulescu. Analiza situaţiei de pe platforma chimică din Vâlcea se complică din ce în ce mai mult după ce combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în vrie. Intrată în insolvenţă în ianuarie, compania a declanşat un şoc economic uriaş în rândul celorlalte societăţi de pe platforma chimică din sudul municipiului. Modelul Oltchim, de altfel, a dat tonul prezenţei firmelor în insolvenţă pe ceea ce altădată definea o perlă a industriei chimice din România. Astfel, polonezii de la Ciech Chemicals au schimbat în 17 mai acţionariatul iniţial al USG cu o altă firmă din grup, Janiskowskie Zaklady Sodowe Janiskosoda SA aflată deja în insolvenţă în Polonia. Rezultatul: de la sfârşitul lunii respective, câte 29 de angajaţi ai USG au zburat pe poarta fabricii fără dreptul de a mai reveni la muncă, fără salarii compensatorii şi fără ca opinia publică să ia cunoştinţă în mod oficial de acest lucru, întrucât concedierile se plasau sub limita pragului stabilit pentru concedieri colective.

Cu batista pe ţambal

Pentru prefectul Nadolu situaţia pare liniştită, chiar dacă unii lideri de sindicat dau veşti despre o serie de proteste care ar urma să aibă loc în municipiu în perioada următoare. „Nu am avut în ultimul timp nicio comisie de dialog social convocată pe tema USG. S-au făcut anunţurile de concediere colectivă, este o problemă între angajat şi angajator. Nu văd de ce ar mai interveni guvernul sau reprezentantul acestuia în teritoriu pe o problemă de acest gen", explică prefectul Mircea Nadolu. În cadrul sindicatului, situaţia este şi mai alambicată, secretarul sindicatului „Sodistul", Gheorghe Chirca aruncă în spinarea liderului Adrian Mugioiu toată responsabilitatea refuzând să îşi asume vreo problemă împinsă în faţa patronilor pe decursul ultimei săptămâni. „Nu am asistat la nicio discuţie cu reprezentanţii patronilor. A fost doar domnul Mugioiu. Întrebaţi-l pe dânsul. Dacă nu vă răspunde înseamnă că are iar probleme de sănătate şi nu poate vorbi", a declarat sindicalistul Chirca. Din 23 octombrie, şedinţele între reprezentanţii patronilor polonezi de la USG, reprezentanţii sindicatului şi cei ai CET Govora se ţin lanţ până la ore târzii din noapte. Ultimele veşti indică faptul că în cursul săptămânii actuale „robinetul" de la CET Govora ar putea fi blocat definitiv, lucru care i-ar băga pe sodişti în faliment.

„Cei mai proşti parlamentari"

Vicepreşedintele Cartel ALFA Vâlcea, Ionel Vâncea, admite faptul că la USG este o problemă care va afecta întreg judeţul în termen scurt, dar recunoaşte că nu se poate baza pe niciun sprijin politic. „Ce să le cer eu parlamentarilor şi politicienilor noştri? Păi, Ponta şi Antonescu îi ţin p-ăştia de aici numai ca să iasă la număr sau să le mai scoată nişte voturi din patru în patru ani. Nu ai dom'le cu cine să faci dreptate în ţara asta. Noi o să îi susţinem aşa cum putem pe cei de la Sodă. Ar trebui totuşi să fie o mobilizare mai mare pentru a susţine aceste proteste. Lumea nu înţelege că dacă va pica Soda pică şi CET Govora, pică şi celelate uzine de pe platformă. Dacă am ieşi 50.000 de oameni din oraş să protestăm altfel am fi priviţi. Dar aşa...", concluzionează cu tristeţe vicepreşedintele de la Cartel ALFA. Calculele din primăvară ale factorilor de decizie indicau o creştere cu un punct procentual al şomajului în Vâlcea pe fiecare muncitor de la Oltchim eliminat din schema administratorului judiciar. În acelaşi timp, evaluările Opoziţie vorbeau de un şomaj în lanţ de 16.000 de persoane în cazul prăbuşirii platformei chimice din oraş, şomaj care ar afecta atât Oltchim, USG, CET Govora, Vilmar şi Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea prin cele două componente: exploatarea de sare de la Ocnele Mari, cât şi cea de calcar de la Costeşti.

calmac

#10706 logistica

2013-10-28 15:47

Domnul "sef de sectie" GHIOCA nu serveste soferie.El nu conduce nici o masina in cadrul sectiei ci face activitate sindicala.

DOMNULE INGINER ORASANU ,(Ghioca fiind seful lui),TIMITE LA MUNCA PUTUROSUL ALA!!!
S-au n-ai curajul sa o faci!

Iar pe MARCELA (micuta si rumena tiganca) trimite-o inpoi daca nu vrei sa ai probleme.

Musafir

#10707

2013-10-28 15:51

Cernevicaaa acum pe  etalon tv la tel 0350/429816


Musafir

#10708 hotu

2013-10-28 16:27

am vazuto azi pe amanta domnului orasanu ,zici cai sefa de// atilier//.marcela...

Musafir

#10709 OLTCHIM ,UN MACONDO AL PRIVATIZARILOR

2013-10-28 16:33

http://stareanatiunii.com/wp-content/uploads/2013/10/OLTCHIM-UN-MACONDO-AL-PRIVA...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

\http://stareanatiunii.com/oltchim-un-macondo-al-privatizarilor.html

ULTIMA ORA !

ADMINISTRATORUL JURIDIC PIEPEREA SE VA DEPLASA SAPTAMANA CE VINE IN ANGLIA UNDE VA DISCUTA CU UN INVESTITOR ENIGMATIC !

ACESTA A FACUT O OFERTA PENTRU PRIVATIZAREA OLTCHIM !

PROBLEMA ESTE CA POVESTILE INVESTITORILOR STRAINI DEVIN DIN CE IN CE MAI MARQEZIENE. ASIA CENTRALA SI VESTUL DE DINCOLO DE ATLANTIC SI-AU FORMULAT CLAR INTENTIA DE A PARTICIPA LA NEGOCIERI. SURSA ESTE PRECISA SI CONFIRMATA.

OLTCHIM DEVINE CENTRUL LUMII …UN MACONDO AL PRIVATIZARILOR IN INDUSTRIA CHIMICA…DEJA INCEPEM SA NE GANDIM CA ESTE VORBA DESPRE CU TOTUL ALTCEVA…

URMEAZA DETALII INTR-O NOTA VIITOARE.

de Lucian Ion Marin


Musafir

#10710 Andrei Gerea: „Privatizarea Oltchim se va face integrat, cu Divizia Petrochimică Bradu”

2013-10-28 16:39

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/9a08965abd6557a6afb293e1e89b58ec_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.voceavalcii.ro/2013102817956/Andrei-Gerea-Privatizarea-Oltchim-se-va-face-integrat-cu-Divizia-Petrochimica-Bradu.html

Noul ministrul al Economiei Andrei Gerea este optimist în ceea ce priveşte soarta Oltchim, susţinând că privatizarea combinatului se poate finaliza în februarie 2014 dacă nu se va găsi capital de lucru. Dacă se vor găsi banii, atunci privatizarea poate avea loc în iunie 2014.

„Dacă reuşim să găsim 15 milioane euro, cât este capitalul de lucru, ne putem întinde undeva până în iunie. Dacă nu reuşim să găsim aceşti bani, în luna februarie ne strângem mana cu investitorii. Cel mai presant factor este capitalul de lucru, care este absolut necesar pentru desfăşurarea activităţii şi pentru câştigarea de timp, pentru că o astfel de acţiune precum cea demarată de noi, pentru căutarea de potenţiali investitori, cere timp. Avem nevoie de aceşti bani, care se caută în primul rând la bănci. Băncile, din păcate, nu sunt foarte dornice să finanţeze, este o problema la nivel naţional, nu numai în cazul Oltchim. Dar am reluat discuţiile, nu numai în zona bancară, ci şi în zona fondurilor de investiţii", a declarat ministrul Economiei, Andrei Gerea.

Andrei Gerea a mai precizat că în acest moment există trei consorţii internaţionale care şi-au manifestat interesul pentru preluarea companiei Oltchim, în timp ce campania de atragere de investitori pentru privatizare va continua şi vor fi reluate discuţiile cu reprezentanţii OMV Petrom referitor la posibila vânzare a Rafinăriei Arpechim, aflată în prezent în conservare, iar „privatizarea Oltchim se va face integrat, cu Divizia Petrochimică Bradu".

„Săptămâna aceasta o să avem întâlnirea cu OMV, pentru că acum şase luni, ei şi-au manifestat intenţia de a vinde rafinăria. Sigur, ar fi un plus pentru Oltchim, dar nu este atât de esenţial cum este Divizia Petrochimică Bradu. Se poate compensa lipsa rafinăriei, dar pentru Oltchim, pentru cei de la Vâlcea, şi asta au înţeles-o de-a lungul timpului, nu poate exista viitor, în forma în care este astăzi combinatul de la Râmnicu Vâlcea, fără ce se afla la Piteşti. Lucrurile, din punctul de vedere al tuturor, sunt clare, privatizarea Oltchim se va face integrat, cu Divizia Petrochmica Bradu", a mai precizat Gerea.

DRACU

#10711 pt 10706 calmac (cacamaca)

2013-10-28 17:19

nu face nimic la logistica domnu ghioca? citi freaca menta si pe ce salari uni si alti in oltchim?
baiatu asta cel putin mai deranjaza din cind in cind cite o jigodie ca diculoiu ,ca prisacaru ca bica ,ca ignat de la elc 4 .
de ce oltchim sta sub perfuzii ca nu munceste domnu ghioca de la logistica?
ce treceti voi la judecati jigodii mici,cind 70% din angajati de la transporturi erau slugi in curtea betivilor tudorani si sectoru transporturi era pe brinci nu era nimeni vinovati?
acum dati in orasanu ,bogdan badescu orasanu doamna-dar cind lena tudoran putea a butoi la servici si avea blugi uzi in zona inghinala erati mindri
erau facuti toti dobitoci maistri cu categori specialeiar in timpu serviciului faceau cu masinile personale taximetrie la negru,ca de lena beata nu vedea ca lipsesc de la servici....cotizau la bairamuri simbata la rovimet.
umbla acum BICAin deriva sa mai tina citiva colegi sa ai cotizeze la ""mostenirea"" de sindicat care i-a lasato bositu de TUDORAN care viseaza ca mai revine ca sef la logistica sa mai suga la teava de motorina care l-a facut bogat peste noapte.
BICA SEMENI VINT SI VEI CULEGE FURTUNA
EMIL GHIOCA

#10712 REMUS FOTA TE RUGAM SA TE OPRESTI

2013-10-28 17:36

INCETEAZA CA TOT CE FACI ITI ADUCE NUMAI RAU. TE RUGAM SA INCETEZI CA TI-AI BATUT JOC DE NOI .
AM HOTARIT CA SA TE BAGAM CIT DE CURIND IN SEAMA. SA VEZI CA VOR FI CAPETE DE ACUZARE INPOTRIVA TA SI SA VEZI CA IN FATA INSTANTEI TE VEI UITA IN SPATELE TAU SI NU VEI VEDEA PA NIMENI SA TE SPRIJINE.
TU NU VEZI CA TOTI TE-A MARGINALIZAT?
DIN COLEGUL NOSTRU AI AJUNS OAIA NEAGRA?
STAI SI INJURI PE CERNEV SI NU INCETEZI,CA TINE MAI ERA SANDU DUMITRASCU DIN OXO DAR A INTELES CA A GRESIT SI A MERS SI SI-ACERUT SCUZE DOMNULUI CERNEV ASA CA TOATE GRESELILE SE POT INDREPTA.
REMUS TE ROG FRUMOS SI O FAC IN NUME PERSONAL FARA SA IMPLIC SINDICATU ,PE ACEST PAMINT SINTEM TRECATORI CUM A FOST SI COPILUL TAU .....HAI SA TERMINAM CU SOU ASTA CA NE FACE NUMAI RAU LA TOTI...TE ROGGG



miscare

#10713 PT 10708

2013-10-28 17:46

ati avut numai javre hoate la transporturi:puicu,maiug,tudoram,si acum la unele lichiele care ati scapat ca nu v-a convins tudoran sa va treceti pe liste nu va convine
om ca orasanu nu a avut sectia ca daca il avea nu era pe brinci ,iar ce priveste sotia lui multe lepre si-ar dori sa aiba la usa casei o asemenea doamna!!!!!!!!!!
DGL

#10714 se vrea un front comun

2013-10-28 17:52

UN SINGUR SINGICAT ,CU DOMNUL CERNEV.
DACA OAMENI NICI ACUM NU AU INTELES E GRAV.
CIT DE PROST SA FI SA NU PRICEPI CA DICULOIU SI PRISACARU NU SE MAI REGASESC?
NE-A LASAT IN FUNDU GOL SI TU IVANESCU ,DUMITRASCU,POMANA BAGANEAM P......IN POMANA TA TOT MAI CONTINUATI?????????????????
SA AIBA MIROS DE MUSCACAT

#10715 anunt

2013-10-28 18:03

CUMPAR RACHIU DE TESCOVINA 1000 LITRI
RELATI FAMILIA LENA SPRITORAN DIN MIHAIESTI
TEL 0740275077 ZILNIC DUPA ORELE 24

Musafir

#10716 Re: se vrea un front comun

2013-10-28 18:13

MISCARE

#10717 INDVIDIE

2013-10-28 18:17

IN BIROU UNDE S-A MUTAT ACUM DOAMNA MARCELA DOBRE MIROASE A CURETENIE,A PRIMAVARA SI NU A BAUTURA SI PISAT CUM L-A LASAT LENA TUDORAN.
E MOTIVUL PE CARE MICUTUL "'MUCAR"" BICA DIN PAROHIA CIFRINGENI IL DERANJAZA SI SE ZBATE CA DISPERATUL
LA LOGISTICA SE VREA ALCEVA:ORASANU NU VREA CASE DE VACANTA ,NU VREA SOFERI SLUGI IN CURTEA LUI SI VREA DECENTA ASA CA BICA PISCOTULE DACA ITI IEI VITEZA OLTCHIM NU V-A SIMTI LIPSA TA CUM NU O SIMTE NICI PE A "PAHARNICULUI"TAU TUDORAN
CONSOLIDATIVA LINGA NOI CA E JALE

#10718 HIIII

2013-10-28 18:28

VA SPUNEAM MAI ACU CITEVA ZILE DE VIZITA LUI PONTA IN CHINA,DE DISCUTIILE DE LA MEC CU CHINEZI,DE PREZENTA LOR ACUM LA VILCEA ,DE DELEGATIA DE V-A FI PREZENTA JOI 31 OCT IN OLTCHIM...CHIAR NU PRICEPETI NIMIC???
TERMINATI CU CERNEV CU PCC CU VUVUZEAUA LUI ZAREMBA CA SINT ALTE INTERESE COLEGILOR

Musafir

#10719 XXX

2013-10-28 18:33

CINE A DERANJAT ASA DE RAU CIORILE, SI PE FOSTUL SI ACTUALUL SEF DE SECTIE DM ORASEANU
ATENTIE LA NOUA CONUUCERE ,NU VAMAI TOLERA TIGANIMEA, CE AVETI CU EL 4 ,NU PUTETI SA NE CORUPETI SA VENIM LINGA GHIOCEL SI MARCELA ,

Musafir

#10720 O nouă dată pentru privatizarea Oltchim: tranzacţia s-ar putea finaliza în iunie 2014

2013-10-28 18:49

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/09/13/523324dac7b855ff567c7ff...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://adevarul.ro/economie/afaceri/oltchim-privatizarea-oltchim-1_526e4b5ac7b855ff568c2db7/index.html

Andrei Gerea, noul ministru al Economiei, a avansat o nouă dată pentru privatizarea Oltchim: iunie 2014, în cazul în care combinatul vâlcean va găsi capital de lucru. În situaţia în care nu va găsi, termenul rămâne luna februarie 2014, aşa cum se anunţase anterior.

„Dacă reuşim să găsim 15 milioane euro, cât este capitalul de lucru, ne putem întinde undeva până în iunie. Dacă nu reuşim să găsim aceşti bani, în luna februarie ne strângem mâna cu investitorii“, a afirmat Gerea. El a precizat că ar prefera prima variantă, deoarece găsirea unor investitori serioşi cere timp, iar deocamdată există unele probleme legate de asigurarea capitalului de lucru. El a atacat băncile, pe motiv că nu finanţează economia. „Cel mai presant factor este capitalul de lucru, care este absolut necesar pentru desfăşurarea activităţii şi pentru câştigarea de timp, pentru că o astfel de acţiune precum cea demarată de noi, pentru căutarea de potenţiali investitori, cere timp. (...) Avem nevoie de aceşti bani, care se caută în primul rând la bănci. Băncile, din păcate, nu sunt foarte dornice să finanţeze, este o problemă la nivel naţional, nu numai în cazul Oltchim. Dar am reluat discuţiile, nu numai în zona bancară, ci şi în zona fondurilor de investiţii“, a precizat ministrul Economiei. Popularizare în străinătate, prin intermediul ambasadelor Pe de altă parte, el a mai comunicat că angajaţii ambasadelor României în străinătate au obligaţia de a populariza procesul de privatizare a combinatului. „Privatizarea Oltchim este în cursul ei firesc, aş putea spune. Atâta doar că în acest moment căutăm să atragem cât mai mulţi investitori, căutăm să popularizăm procesul de privatizare Oltchim, ca atare. A fost o campanie făcută în luna septembrie pe această temă prin reprezentanţii noştri economici în sânul ambasadelor, pentru că Ministerul Economiei are 83 de angajaţi care lucrează în sânul ambasadelor şi care au această obligaţie de a populariza România şi oportunităţile ei“, a declarat, duminică, la Piteşti, ministrul Economiei. Potrivit ministrului, în cursul săptămânii trecute a fost refăcut materialul, fiind făcut „mai complex, mai dinamic“, fiind din nou transmis reprezentanţilor economici să caute şi ei, la rândul lor, ţintit, pe domeniile de activitate specifice, potenţiali investitori. Cine s-a anunţat până acum Anterior, şi-au anunţat intenţia de a participa la privatizarea combinatului chimic un consorţiu al SIF-urilor împreună cu Chimcomplex Borzeşti, deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza, acţionarul minoritar PCC SE s-a aliat cu fondul de investiţii Fortissimo Capital, în vreme ce traderul rus Oil Gas Trade doreşte o preluare împreună cu rafinăria Arpechim, aflată acum în conservare şi deţinută de Petrom. De-a lungul timpului şi-au mai anunţat intenţia şi grupul rus TISE, deţinut de către stat, Gazprom Neft – divizia de petrol a gigantului rus Gazprom, dar şi banca rusă de stat VTB Capital. De asemenea, mai este interesat şi producătorul turc de crom Yildirim Holding. Concomitent, premierul Victor Ponta a propus preluarea combinatului giganţilor petrolieri SOCAR – companie de stat din Azerbaidjan, şi KazMunaiGaz – compania de petrol şi gaze din Kazahstan. Cele două sunt prezente deja pe piaţa din România. SOCAR deţine o reţea de benzinării pe care o extinde, în vreme ce KazMunaiGaz deţine grupul Rompetrol şi rafinăriile Petromidia şi Vega. Combinatul este în insolvenţă din ianuarie 2013.



revolutia

#10721 Re: Balaurul, cavalerii si vrajitorul Roibu

2013-10-28 19:03

revolutia

#10722 Re: Re: e de retinut

2013-10-28 19:04

#10692: Fugi d-aci ca puti a prost - Re: e de retinut De ce dracu nu se duc peste ponta, gerea, la Bucuresti, la guvern si sa stea acolo pana le vine rau sa ii bage aia in seama? Parca asta inseamna "lupta sindicala", cum tare le mai place sa spuna rahatii astia din sindicate!

corect .... sindicatele dorm

revolutia

#10723 Re: Mda

2013-10-28 19:05

#10690: Va bateti joc de noi ! - Mda Eu zic sa il privatizati prin August 2020, poate pana atunci mai mor dintre noi, ajungem cu restante de 8-9 salarii...eliminare naturala, ce naiba!
Va bateti joc de noi, iar noi stam ca prostii si inghitim toate ABERATIILE SI MINCIUNILE voastre!
Avem 5 (cinci)!!!! sindicate care DORM pe ele! Daca e adevarat ce se spune mai sus, legat de cernev si privatizarea in decembrie, ar trebui luat la suturi! Acelasi lucru si cu ceilalti, alde bica, dumitru, diculoiu si care dracului mai sunt...ca se calca pe picioare!
Nesimtitii!

au zis in septembrie , apoi octombrie , noiembrie acum au ajuns la febroarie si iunie ... eu zic sa amanam pentru 2015

revolutia

#10724 Re: Senatorul Cotescu Îl trage de mânecă pe Ponta pentru Oltchim

2013-10-28 19:06

#10686: - Senatorul Cotescu Îl trage de mânecă pe Ponta pentru Oltchim

daca mai continua asa mult nu o sa mai fie senator ... il doare la basca pe ponta de oltchim

revolutia

#10725 Re: Gerea: Angajaţii ambasadelor României în străinătate, obligaţi să popularizeze privatizarea Oltc

2013-10-28 19:07

#10671: - Gerea: Angajaţii ambasadelor României în străinătate, obligaţi să popularizeze privatizarea Oltchim

Săptămâna trecută am avut surpriza plăcută de a vedea că există un real interes pe marginea acestui combinat, sunt scrisori de intenţie sau de interes apărute, nu aş vrea să fac acum o listare a lor, pentru că aţi văzut că am tot avut în decursul timpului tot felul de nume celebre sau angajamente luate de pe o săptămână pe alta şi nu s-au îndeplinit din motive obiective.

asta a luat-o pe urma lui vosganian