Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#10751 Codul insolvenței este neconstituțional, a stabilit CCR

2013-10-29 14:41

http://www.realitatea.net/codul-insolven-ei-este-neconstitu-ional-a-stabilit-ccr_1304066.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

Curtea Constituțională a României a stabilit, marți, că noul cod al insolvenței este neconstituțional.

Noul cod al insolvenței va fi anulat din momentul în care decizia CCR va fi publicată în Monitorul Oficial.

Noul cod al insolvenței conține un articol prin care oricărei televiziuni sau post de radio aflat în dificultate i se poate ridica licenţa de emisie în mod automat.

Excepția de neconstituționalitate se referă la art. 81, alin. 3 și art. 348 din OUG 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.

În sesizare, Avocatul Poporului susține că dispozițiile atacate contravin art. 1 alin. (5) și art. 15 alin. (2) din Constituție.

Normele supuse controlului de constituționalitate sunt următoarele: art. 81 alin. (3): "În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidența prevederilor Legii audiovizualului 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, ca urmare a deschiderii procedurii și până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licența audiovizuală, în sensul Legii nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Național al Audiovizualului, în planul de reorganizare vor fi prevăzute condițiile de exercitare a dreptului de a difuza, într-o zonă determinată, un anume serviciu de programe, condiții ce vor fi supuse aprobării prealabile a Consiliului Național al Audiovizualului"; art. 348: ''(1) Prezenta ordonanță de urgență intră în vigoare la data de 25 octombrie 2013. (2) Prezenta ordonanță de urgență se aplică și procedurilor de prevenire a insolvenței și de insolvență aflate în derulare la data intrării sale în vigoare, cu excepția dispozițiilor art. 183 — 203, care se aplică doar cererilor introduse după data intrării în vigoare a acesteia".

Avocatul Poporului arată că OUG 91/2013 include într-un singur act normativ legislația generală (aplicabilă tuturor operatorilor economici), legislația specială (incidență instituțiilor de credit și societăților de asigurare/reasigurare), reglementarea insolvenței grupurilor de societăți, precum și a insolvenței transfrontaliere.

De asemenea, sunt reglementate în noul act normativ modificări ale procedurilor desfășurate în fața judecătorului sindic, aplicabile proceselor aflate pe rolul instanțelor de judecată.

AP subliniază că principiul previzibilității impune ca autoritățile publice să normeze relațiile sociale prin adoptarea de acte normative care să intre în vigoare, în cazuri justificate, după trecerea unei perioade rezonabile de timp, astfel încât să permită oricărei persoane să poată recurge la consultanță de specialitate în vederea adoptării unei atitudini potrivite.

Autorul sesizării mai precizează că dispozițiile care fixează un regim juridic distinct pentru debitorul aflat sub incidența prevederilor Legii audiovizualului pot fi considerate neconstituționale în raport cu art. 1 alin. (5) din Constituție, întrucât subiecții de drept cu privire la care s-a declanșat procedura de insolvență sub imperiul legii vechi nu au posibilitatea să prevadă că o reglementare ulterioară le va afecta însăși existența acestora ca subiecți de drept privat.

"În unele cazuri, în perioada de observație specifică materiei insolvenței, cuprinsă între deschiderea procedurii și confirmarea planului de reorganizare (care poate dura între 45 de zile și o perioadă nedeterminată obiectiv, în funcție de numărul creditorilor și de acțiunile întreprinse de aceștia), unii debitori sunt împiedicați să-și desfășoare efectiv activitatea. În ceea ce privește neconcordanța dispozițiilor art. 348 din OUG 91/2013 în raport de art. 15 alin. (2) din Legea fundamentală, considerăm că acestea au caracter retroactiv întrucât se aplică și procedurilor aflate în derulare începând cu data intrării în vigoare a acesteia", se spune în document.

AP arată că normele legale criticate acționează asupra fazei inițiale de constituire a situației juridice, modificând în mod esențial regimul juridic creat prin depunerea cererilor de deschidere a procedurii insolvenței, cu încălcarea principiului tempus regit actum.

Avocatul Poporului apreciază că principiul previziunii legitime se opune unei astfel de interpretări a legii, fiind obligatoriu ca normele tranzitorii din OUG să respecte exigențele impuse de dispozițiile privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, potrivit cărora acestea ''trebuie să asigure, pe o perioadă determinată, corelarea celor două reglementări, astfel încât punerea în aplicare a noului act normativ să decurgă firesc și să evite retroactivitatea acestuia sau conflictul între norme succesive".

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/codul-insolven-ei-este-neconstitu-ional-a-stabilit-ccr_1304066.html#ixzz2j7dVGwGP
Follow us: @realitatea on Twitter


Musafir

#10752 CCR: Codul insolvenţei este neconstituţional

2013-10-29 14:49

http://www.digi24.ro/onedb/picture%28width=570%29/526fbb3495f9cfc748000000...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/CCR+Codul+insolventei+este+neconstitutional

Actualizare 16.42. Conform informațiilor Digi24, judecătorii CCR au extins controlul de constituționalitate asupra ordonaței de urgență prin care a intrat în vigoare Codul insolvenței și au decis că nu se justifică urgența cu care a fost adoptat acest act.

Ei au invocat două aliniate din articolul 115 din Constituție. Este vorba de aliniatul 4, conform căruia „Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora” și aliniatul 6, care prevede că „ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică”.

Astfel, Codul ar urma să fie suspendat în momentul în care motivarea CCR va fi publicată în Monitorul Oficial.

Parlamentarii au la dispoziție 45 de zile să redacteze Codul sub forma unei legi.

Actualizare 16.33. CCR a transmis un comunicat de presă cu decizia luată în urma deliberărilor pe baza sesizării Avocatului Poporului.

„În ziua de 29 octombrie 2013, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia României şi al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.81 alin.(3) şi ale art.348 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate ridicată direct de Avocatul Poporului şi a constatat că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă este neconstituţională.

Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului, precum şi Avocatului Poporului”.

------

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis că noul Cod al Insolvenţei este neconstituţional în integralitatea lui.

Documentul a intrat în vigoare în urmă cu patru zile, deşi două dintre prevederile sale au fost contestate de Avocatul Poporului la CCR.

Este vorba în primul rând despre prevederea potrivit căreia actul normativ se aplică tuturor procedurilor aflate în derulare. Avocatul Poporului spunea că acest lucru nu ar respecta principiul previzibilităţii din Constituţie.

În al doilea rând, a fost atacat articolul care stabileşte că activitatea posturilor de radio şi televiziune se suspendă începând cu deschiderea procedurii de insolvenţă şi până la confirmarea planului de reorganizare. Mai exact, în această perioadă, radiourile şi televiziunile nu ar fi putut emite.

Noul Cod al Insolvenţei a fost aprobat sub formă de Ordonanţă de Urgenţă.

Noul Cod al insolvenţei ar fi urmat să se aplice şi firmelor care sunt deja în reorganizare. În plus, legea reducea drastic perioada în care o companie poate sta în insolvenţă pentru a redeveni profitabilă. Avocaţii avertizau că multe dintre aceste companii ar putea intra direct în faliment.


Musafir

#10753 va previn !

2013-10-29 14:54

CINE SE MAI IA DE MARCELA , VA AVEA DE SUFERIT ! EU AM ADUS MIROSUL DE PRIMAVARA. FOLOSIM ACELASI SPRAY. PUTINA DISCRETIE NU STRICA DIN PARTEA VOASTRA. POT FI DETECTAT FOARTE USOR -ACUM-DE ACEEA-VA NEUTRALIZEZ CU MIROS DE ....PTIU...DRACE..CALCAI IN EL !

Musafir

#10754 Radio China Internaţional

2013-10-29 14:54

http://romanian.cri.cn/mmsource/images/2013/10/29/28e49c12e3774f64ba8830d9dc4378...

China Radio International

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti a solicitat informaţii despre combinatul Oltchim

http://romanian.cri.cn/341/2013/10/29/1s142537.htm

La mai puţin de o săptămână de la propunerea făcută de deputatul PSD Mircea Drăghici pentru lansarea de invitaţii la privatizare prin intermediul ambasadelor, ambasadorul Chinei la Bucureşti a solicitat primarului oraşului Râmnicu Vâlcea o mapă cu informaţii despre Oltchim.

Deputatul argeşean a propus drept măsură pentru creşterea şanselor ca investitori străini să participe la privatizarea companiilor româneşti, lansarea de invitaţii cu sprijinul ambasadelor la întrevederea cu ministrul Economiei, Andrei Gerea, pe tema evoluţiei de la Oltchim, desfăşurată miercuri, 23 octombrie.

Iată că sugestia lui Mircea Drăghici a fost de bun augur, dat fiind faptul că ambasadorul Republicii Populare Chineze, Huo Yuzhen, a cerut primarului oraşului Râmnicu Vâlcea o mapă cu informaţii despre combinatul Oltchim pentru a fi prezentată potenţialilor investitori din China. De asemenea, ambasadorul Chinei şi-a exprimat deschiderea pentru găsirea de noi oportunităţi de afaceri nu doar în ceea ce priveşte Oltchimul, ci şi în afaceri în domeniul lemnului, al sticlei, al energiei verzi sau al turismului.

Chestorul Camerei Deputaţilor, social-democratul Mircea Drăghici, este de părere că lansarea de invitaţii la privatizare prin intermediul ambasadelor poate fi o soluţie şi în cazul CFR Marfă.

"Mă bucur să aud că ambasadorul Chinei la Bucureşti şi-a exprimat interesul faţă de Oltchim. Faptul că propunerea pe care am lansat-o la întrevederea de săptămâna trecută cu ministrul Economiei nu întârzie să producă efecte în acţiunile specifice premergătoare privatizărilor reprezintă un lucru foarte bun. În acest sens, cred că sugestia mea poate fi aplicată şi în cazul privatizării CFR Marfă. România are nevoie de investitori puternici, iar apelul la ambasade pentru facilitarea relaţiei cu aceştia constituie o primă garanţie că vom avea de a face cu oameni de afaceri serioşi", a afirmat Mircea Drăghici.

Sursa: PSD relateaza China Radio International

PUTULACHIE

#10755 gasca in deriva

2013-10-29 15:06

jigniti in stinga si in dreapta ,asta de disperare ca vi s-a golit punguta....si de acum inainte veti beli puta. ie grele timpurilii estea coane!!
ELC 3

#10756 LIDEREEEE DOM IVANESCU PPP

2013-10-29 15:14

CUM IE BAI ABSENTULE LA ORELE DE ROMANA?..CU EXPRESIA AIA SOC DE LA CONSILIU JUDETEAN UNDE CITEZ""ACEASTA REDUCERE DE PERSONAL NU SE REGASESC""...MAI VREI SI VIITOR PRESEDINTE AL SLO.
BA NOROC CU FUNDULETU LUI FOSTA DOAMNA IVANESCU CA ALTFEL TE INCAIERAI CU FRATET-O DIMA PE LA VAR SIC PE VRE-O BASCULA S-AU TRACTOR.
MAI CETESTE MAISTORE CA IE GRELE LIMBA ROMINA
SALVATI OLTCHIM SI ARPECHIM

#10757 BICA --ZOB..VINCEA -ZOB DICULOIU PE COPCA

2013-10-29 15:22

LA GARAJ AUTO LIND SOLIDARITATEA MAI ARE 5 MEMBRI ,VINCEA AZI PIERDU 125 IAR DE LA DICULOIU ZILNIC SINT RETRAGERI.
DACA VRETI INFORMATI CONTACTATI BIROU REGISRATURA AL OLTCHIM.
NOUL CCM IN OLTCHIM SPV VA FI SEMNAT DE SIND VICTORIA OLTCHIM SI VA FI IN FAVOAREA ANGAJATILOR

Musafir

#10758 LIMPEDE

2013-10-29 15:26

DICULOIU CU CLICA LUI A FOST CEL MAI MARE RAU PT ACEST OLTCHIM,EI FIIND UN ADEVARAT SCUT CARE A PROTEJAT JAFUL

Musafir

#10759 zit

2013-10-29 15:45

ai dreptate cu,clica lui diculoiu dar sa ne fereasca dumnezeu de clica tii.cernevisti analfabeti siputurosi.

Musafir

#10760 MENTCHIM

2013-10-29 15:58

DRAGI COLEGI STIM CU TOTI CINE IESTE PAPAGALUL DE vincea.DAR HAIDETI SA INCERCAM SA NU FACEM O SI MAI MARE GRESALA SE MERGEM LA cernev.NICI O SCHIBARE NU VA VI IN FAVOAREA NOASTRA.

Musafir

#10761 Chinezii sunt interesați de Oltchim

2013-10-29 15:59

http://www.evz.ro/typo3temp/pics/08_intrare_oltchim_5e6990be2c.jpg...

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții unor companii chineze din domeniul petrolier și petrochimic, interesate de combinatul Oltchim.
Oltchim

Potrivit unui comunicat al ministerului, la discuții au participat președintele BAOTA Petrochemical Group, Hengchao Sun, şi cel al companiei JUNLUN Petroleum Co, Ltd, Changqing Xie, dar și alți specialiști din cele două firme.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care Ministerul Economiei, acționarul majoritar al Oltchim, caută un investitor strategic pentru combinatul chimic aflat în insolvență de la începutul acestui an.


”Pentru Oltchim, căutăm parteneri serioşi care să fie capabili să gestioneze acest colos industrial, ce poate genera o cifră de afaceri de un miliard de euro anual. De aceea, sunt foarte importante întâlnirile şi convorbirile cu investitori puternici din acest domeniu”, a spus Andrei Gerea.

China acordă importanţă acestor investiții şi intenţionează dezvoltarea unor proiecte în domeniul petrolier în ţara noastră, se mai arată în comunicat.

Administratorii judiciari ai Oltchim au realizat o scurtă prezentare a situaţiei actuale a Oltchim, iar oamenii de afaceri chinezi au dorit să-şi clarifice chestiuni referitoare la situaţia platformei petrochimice de la Piteşti şi a celei chimice de la Râmnicu Vâlcea, la acţionariatul companiei, la principalele produse realizate în capacităţile existente.

În zilele următoare, delegaţia chineză va vizita atât platforma de la Vâlcea, cât şi platforma petrochimică Bradu de la Piteşti, urmând ca în urma concluziilor să facă o evaluare a situaţiei. Înainte de a pleca din România, delegaţia chineză va avea din nou o întâlnire cu ministrul Economiei.

Citiţi mai mult: Chinezii sunt interesați de Oltchim - Consum > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/chinezii-sunt-interesati-de-oltchim-1064715.html#ixzz2j7wuBjvn
EVZ.ro


Musafir

#10762 Două companii chineze, interesate de Oltchim BURSA 29.10.2013

2013-10-29 16:02

http://www.bursa.ro/&s=companii_afaceri&articol=220664.html

Două companii chineze, Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum Co, sunt interesate să investească în combinatul Oltchim, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.
Ministrul Andrei Dominic Gerea s-a întâlnit astăzi cu preşedinţii companiilor chineze BAOTA Petrochemical Group, Hengchao Sun, şi JUNLUN Petroleum Co, Ltd, Changqing Xie, precum şi cu specialiştii celor două companii, în continuarea demersurilor pentru atragerea de investiţii la Oltchim şi redresarea economică a combinatului.
La întâlnire au participat administratorii judiciari şi administratorul special ai companiei aflate în insolvenţă, managementul combinatului Oltchim, reprezentanţi ai OPSPI şi ai Ministerului Economiei.
În cadrul discuţiilor, ministrul Economiei a apreciat interesul manifestat de investitorii chinezi, fiind convins că relaţiile tradiţionale dintre cele două ţări pot oferi o bază solidă pentru colaborări viitoare. "Pentru Oltchim, căutăm parteneri serioşi care să fie capabili să gestioneze acest colos industrial, ce poate genera o cifră de afaceri de un miliard de euro anual. De aceea, sunt foarte importante întâlnirile şi convorbirile cu investitori puternici din acest domeniu", a precizat Andrei Gerea.
China acordă importanţă investitiilor în domeniul petrolier şi al petrochimiei şi intenţionează dezvoltarea unor proiecte în domeniul petrolier în ţara noastră, se mai arată în comunicat.
Administratorii judiciari au realizat o scurtă prezentare a situaţiei actuale a Oltchim, iar oamenii de afaceri chinezi au dorit să-şi clarifice chestiuni referitoare la situaţia platformei petrochimice de la Piteşti şi a celei chimice de la Râmnicu Vâlcea, la acţionariatul companiei, la principalele produse realizate în capacităţile existente.
În zilele următoare, delegaţia chineză va vizita atât platforma de la Vâlcea, cât şi platforma petrochimică Bradu de la Piteşti, urmând ca în urma concluziilor să facă o evaluare a situaţiei, potrivit sursei citate. Înainte de a pleca din România, delegaţia chineză va avea din nou o întâlnire cu ministrul Economiei.

Musafir

#10763 Căpușa PNL

2013-10-29 16:04

Exclusiv: Constantin Roibu, manevre financiare la Oltchim pe filieră liberală

http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/constantin-roibu-manevre-financiare-la-oltchim-pe-filiera-liberala-106567

http://www.ziuanews.ro/static/i/imagini-articole/572/constantin-roibu-manevre-fi...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În 2004, an cu trei rânduri de alegeri, Constantin Roibu a achiziționat carburanți de la Rompetrol, Rafinăria Vega, prin intermediul unei firme intermediare, controlată de lideri ai PNL • Fostul director al combinatului putea evita această manevră, ținând cont că la acea vreme, mai erau producători de carburanți care livrau direct către furnizori • Societatea care a intermediat livrarea de carburanți către Oltchim se numește Romcalor Oil Services și avea ca acționari mai mulți lideri liberali prahoveni, precum Ion Luchian, Horia Toma, Alexandri Nicolae și Adrian Semcu • Senatorul PNL Ion Luchian a declarat, pentru ZIUAnews, că societatea Romcalor livra combustibilul de la Rafinăria Vega la centralele termice din țară • Combinatul chimic vâlcean nu dispune, însă, de o astfel de centrală

Societatea Romcalor Oil Services a fost înființată în septembrie 2002, însă a fost radiată în 2009. Firma deținută de oameni politici influenți ai Partidului Național Liberal avea, potrivit surselor ZIUAnews, exclusivitate în ceea ce privește contractele de livrare de combustibil semnate între Rompetrol Rafinăria Vega și alte persoane juridice. Cu alte cuvinte, toate intermedierile erau făcute de compania liberalilor. Așa a fost și în cazul Oltchim. În 2004, în plin an electoral - alegeri prezidențiale, parlamentare și locale -, Constantin Roibu, fostul director al combinatului, a achiziționat 360.000 de litri de combustibil de la Rompetrol. Numai că, la capitolul dispozițiilor finale, este precizat faptul că: „livrarea combustibilului cumpărat se face prin intermediul distribuitorului SC Romcalor Oil Services SA, cu sediul în Ploiești". În cadrul contractului nu sunt specificate avantajele pe care cei de la Romcalor le-au avut din această „afacere", în ciuda faptului că repectivul document este semnat și de reprezentanții companiei conduse de liberali.

În același timp, contractul încheiat între Oltchim și Rompetrol este semnat și de reprezentanții Romcalor Oil Services. Surse din sistemul judiciar ne-au declarat că o astfel de practică nu este comună, respectiv contractul nu ar fi trebuit să fie semnat și de firma intermediară, cu atât mai mult că numele și calitatea firmei Romcalor apar stipulate la dispoziții finale.

Acționarii Romcalor, membri de bază ai PNL
Potrivit informațiilor ZIUAnews, firma Romcalor Oil Services a figurat, de-a lungul timpului, printre companiile care au sponsorizat Partidul Național Liberal. Senatorul Ion Luchian a infirmat însă această informație. ZIUAnews a adresat o solicitare scrisă Partidului Național Liberal, însă nu am primit niciun răspuns.Persoanele care au deținut acțiuni în firma Romcalor Oil Services sunt importanți membri ai PNL, din Prahova: Adrian Semcu - fost deputat PNL, fost vicepreședinte CJ Prahova -, Nae Alexandri - fostul prefect de Prahova -, Horia Toma - ex-primarul din Ploiești, fost deputat PNL -, Ion Luchian - senator PNL.

http://www.ziuanews.ro/static/images/schema_oltchim_interior.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ion Luchian: Eu aveam 8%. Cine mă întreba pe mine?

Senatorul PNL Ion Luchian a declarat, pentru ZIUAnews, că toate deciziile erau luate de administratorul firmei Romcalor Oil Services, Călin Predeanu. Luchian a adăugat că el deținea un pachet de 8% din acțiuni și nu era întrebat în legătură cu deciziile luate de conducerea companiei. Practic, pe lângă veniturile încasate de la companie, de sute de mii de lei, liberalilor li se prezenta doar la sfârșit de an un raport de gestiune.

„Partidul Național Liberal nu a primit de la Romcalor sponsorizări, cel puțin asta mi s-a transmis. Administrator era domnul Predeanu, care, de altfel, cred că lucrează și acum la Rompetrol. Firma respectivă nu făcea decât distribuție pentru centrale termice. Dacă o fi avut și Oltchim astfel de centrale și a luat de la noi, îmi pare rău că nu mai lucrează să mai ia, dar cel mai rău îmi pare că nu mai lucrează firma. Habar nu am cum a fost, pentru că v-am zis, pe noi ne informa la sfârșitul anului, probabil ne dădea un raport de gestiune. Probabil asta era singura variantă în care acționarii minoritari primeau ceva de la administrație. Vă închipuiți că noi nu făceam ședințe, chiar nu-mi aduc aminte. Legat de Oltchim, a fost firmă căpușă sau care e problema? Dacă e un contract din 2004, înseamnă că era între o firmă de stat și un privat, printr-un intermediar. Asta este posibil să nu fi fost tocmai bine, dar habar nu am (...) Chiar sunt atât de liniștit cu firma asta că habar nu am ce a făcut și îmi pare rău că nu mai este. Bănuiesc că trebuie să fie ceva la mijloc, din moment ce după șase ani sau câți sunt de când nu mai există, trebuie să fie ceva, aveți un motiv pentru că nu întâmplător vă interesează și eu sunt în afara problemei", ne-a spus Ion Luchian.

http://www.ziuanews.ro/static/images/facsimil_interior_oltchim.jpg...


Musafir

#10764 curiosu

2013-10-29 16:07

poate cineva sa-mi spuna ce funtie are dm.MARCELA la transpoarte.este adevarat ca este secretara dm .ORASEANU.

Musafir

#10765 Andrei Gerea continua demersurile pentru atragerea de investiţii la Oltchim

2013-10-29 16:26

http://ziartop.ro/images/stories/2011/19/andrei%20gerea4%203.jpg...

http://ziartop.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=57956:andrei-gerea-continua-demersurile-pentru-atragerea-de-investiii-la-oltchim-&catid=3:subiectul-zilei&Itemid=4

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a intalnit astazi, cu preşedinţii companiilor chineze BAOTA Petrochemical Group, Hengchao Sun şi JUNLUN Petroleum Co, Ltd, Changqing Xie, precum şi cu specialiştii celor două companii, în continuarea demersurilor pentru atragerea de investiţii la Oltchim şi redresarea economică a combinatului. La întâlnire au participat administratorii judiciari si administratorul special ai companiei aflate in insolvenţă, managementul combinatului Oltchim, reprezentanţi ai OPSPI şi ai Ministerului Economiei. In cadrul discuţiilor, ministrul Economiei a apreciat interesul manifestat de investitorii chinezi, fiind convins că relaţiile tradiţionale dintre cele două ţări pot oferi o bază solidă pentru colaborări viitoare. ”Pentru Oltchim, căutăm parteneri serioşi care să fie capabili să gestioneze acest colos industrial, ce poate genera o cifră de afaceri de un miliard de euro anual. De aceea, sunt foarte importante întâlnirile şi convorbirile cu investitori puternici din acest domeniu”, a spus Andrei Gerea. Partenerii de dialog au apreciat tradiţia românească în domeniul petrolier şi al petrochimiei şi au subliniat că în delegaţie au fost incluşi specialişti cu o vastă experienţă în această ramură. China acordă importanţă acestor investitii şi intenţionează dezvoltarea unor proiecte în domeniul petrolier în ţara noastră. Administratorii judiciari au realizat o scurtă prezentare a situaţiei actuale a Oltchim, iar oamenii de afaceri chinezi au dorit să-şi clarifice chestiuni referitoare la situaţia platformei petrochimice de la Piteşti şi a celei chimice de la Râmnicu Vâlcea, la acţionariatul companiei, la principalele produse realizate în capacităţile existente. În zilele următoare, delegaţia chineză va vizita atât platforma de la Vâlcea, cât şi platforma petrochimică Bradu de la Piteşti, urmând ca în urma concluziilor să facă o evaluare a situaţiei. Înainte de a pleca din România, delegaţia chineză va avea din nou o întâlnire cu ministrul Economiei.


Musafir

#10766 Comunicat de presă - Ministerul Economiei

2013-10-29 16:30

http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/233715-Comunicat-de-pres-Ministerul-Economiei.html


Bucureşti, 29 octombrie 2013 COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit astăzi, 29 octombrie, cu preşedinţii companiilor chineze BAOTA Petrochemical Group, Hengchao Sun şi JUNLUN Petroleum Co, Ltd, Changqing Xie, precum şi cu specialiştii celor două companii, în continuarea demersurilor pentru atragerea de investiţii la Oltchim şi redresarea economică a combinatului.



La întâlnire au participat administratorii judiciari şi administratorul special ai companiei aflate în insolvenţă, managementul combinatului Oltchim, reprezentanţi ai OPSPI şi ai Ministerului Economiei.



În cadrul discuţiilor, ministrul Economiei a apreciat interesul manifestat de investitorii chinezi, fiind convins că relaţiile tradiţionale dintre cele două ţări pot oferi o bază solidă pentru colaborări viitoare.' Pentru Oltchim, căutăm parteneri serioşi care să fie capabili să gestioneze acest colos industrial, ce poate genera o cifră de afaceri de un miliard de euro anual. De aceea, sunt foarte importante întâlnirile şi convorbirile cu investitori puternici din acest domeniu', a spus Andrei Gerea.



Partenerii de dialog au apreciat tradiţia românească în domeniul petrolier şi al petrochimiei şi au subliniat că în delegaţie au fost incluşi specialişti cu o vastă experienţă în această ramură. China acordă importanţă acestor investiţii şi intenţionează dezvoltarea unor proiecte în domeniul petrolier în ţara noastră.



Administratorii judiciari au realizat o scurtă prezentare a situaţiei actuale a Oltchim, iar oamenii de afaceri chinezi au dorit să-şi clarifice chestiuni referitoare la situaţia platformei petrochimice de la Piteşti şi a celei chimice de la Râmnicu Vâlcea, la acţionariatul companiei, la principalele produse realizate în capacităţile existente.



În zilele următoare, delegaţia chineză va vizita atât platforma de la Vâlcea, cât şi platforma petrochimică Bradu de la Piteşti, urmând ca în urma concluziilor să facă o evaluare a situaţiei. Înainte de a pleca din România, delegaţia chineză va avea din nou o întâlnire cu ministrul Economiei.



Biroul de presă

Al Ministerului Economiei

TOGHE

#10767 Re: curiosu

2013-10-29 16:37

#10764: - curiosu

A FACUT-O MARE CTC-ISTA IN SUBORDINEA DIRECTA A LUI ORASANU.

ACUM ORASANU ARE PE ACELASI PICIOR DE EGALITATE PE ING.BADESCU;ING.ZAPUC;ING.COMAN;PROPRIA SOTIE SI....MARCELA MINORITARA.

SA NU UITAM PE SEFUL LUI ORASANU INEGALABILUL SUPERVIZOR GHIOCA EMIL.

SODA

#10768 rusine sa va fie

2013-10-29 16:46

Mai voi de la EL 3 vedetiva de muci vostri si lasati PPP, caci din cauza voastra au fost scosi de zi colegii de la Soda Solida vati gasit voi sa-i dati lui CERNEV graficul de tura fiind sefa nevoita sa ne scoata de zi sunteti niste nenorociti, sa se aleaga praful de Hala voastra-sunteti cei mai rai oameni.
GIGI

#10769 PACAT DE SUFLETELE LOR

2013-10-29 16:53

AGITATIA CERNEVISTILOR CARE SCRIU IN ACESTE PETITII MA FACE SA CRED CA SUNT DISPERATI.
ANALFABETUL DE EMIL CU MARCELA INCEARCA SA OBTINA POSTURI CU O PREGATIRE INFERIOARA (SCOALA PROFESIONALA).OARE CERNEV NU A GASIT NICI UN INGINER SAU SUBINGINER SA-I FIE ADJUNCT???

COLEGI NU VA LASATI INTIMIDATI DE ACESTE NULITATI!!!
CERNEV LUCREAZA LA DOUA CAPETE:ORI DIRECTOR LA NOUL OLTCHIM (MAI GREU DE REALIZAT) ORI UN TANAR SI LINISTIT PENSIONAR.
CEILALTI O SA PLATEASCA MAGARIILE LUI.

codrut

#10770 Nu va vindeti

2013-10-29 16:58

Atentie Ignat !!!
Urmeaza atacul lui Cernev la ELECTROLIZA 4

Musafir

#10771 EL 3

2013-10-29 17:18

sint cernevist dar imi este rusine de ce pot safaca colegi mei,desi in spate aproape titi ii injuram pe tigani.pe noi ne santajeaza cu m.....u.de fata cu moi io baga in gura in spate il pupa in cur,va spun sigur ca nu mai rezistam mult si de la sec.el.3 lui iubita isi va lua suturi in cur.

Musafir

#10772 bujoreni

2013-10-29 17:40

CHIOCA a fost cuva sofer ce venea la gara bujoreni??daca este adevarat,nu imi vine sa cred ca poate sa detina o asemenea funtie in sindicat.sindicatul este in OLTCHIM ?nu cred ?cine il conduce ;un orb, surd sau unu care vrea sa aiba asemenea prosti,hoti,pupincuristi.TOTUSI NU-MI VINE SA CRED.VRETI SA AFLATI CE POATE JIGODIA ASTA????

Musafir

#10773 PARIU

2013-10-29 18:03

DICULOIULE VREI SA SCAPI DE SINDICATUL VICTORIA?????? DATI MIINE DEMISIA DIN SLO SI IN 10 ZILE CERNEV VA RAMINE CU MAX.25 DE CIORI MOARTE.FACEM PARIUL,CA TOATA LUMEA TE VA RESPECTA SI MULTUMI CA NE SCAPI CE TIGAN.AR FI CAZUL CATU L-AI ADUS IN COMBINAT.FA SI TU UN GEST MARE.

Musafir

#10774 Re: GATA!

2013-10-29 18:11

#10740: GOGU OLOGU - GATA!

pt gogu eu sunt mortu eu fota da; dar tu cine ,mortiiimatii esti handicapatule mincamiai pula cu copiiiii taisi cu nevastata aia curva ;eu te fut in gura tarane,cu;ghioca si cernev care te pun sa mi sugi pulai si goduin [adica porcule imputit nu vreau sa te aflu de las imputit],zau iti va sta rau la muian ,cu mama dacva te mint mincamiati pula cu cernev,tot fota;a lu pigus


Musafir

#10775 Re: se vrea un front comun

2013-10-29 18:15

#10714: DGL - se vrea un front comun

nu am treba decit cu mata ;s o fut in gura ca te a cacat eu fota ;a lu pigus