Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #10704 Ambasadorul RP Chineză a cerut Primăriei Râmnicu Vâlcea .....

2013-10-28 15:33

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/wp-content/uploads/2013/10/OLTCHIM3.jpg...

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=850

Ambasadorul RP Chineză a cerut Primăriei Râmnicu Vâlcea o mapă cu informaţii despre combinatul OLTCHIM

Ambasadorul Republicii Populare Chineză la Bucureşti, Huo Yuzhen, i-a cerut luni primarului din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, o mapă cu datele despre combinatul OLTCHIM pentru a fi prezentată potenţialilor investitori din China.
“Pentru o colaborare între cele două state şi mai ales cu Râmnicu Vâlcea în domeniul economic, am să-l rog pe domnul primar să trimită la ambasadă o mapă cu toate datele care privesc situaţia de la OLTCHIM. Din ce am înţeles eu de la domnii consilieri, este vorba de un agent economic care se află în reorganizare de aproape un an şi că se află în perioada de a căuta investitori pentru a-l redresa. Dar nu doar cu Oltchim, am putea să găsim oportunităţi de afaceri şi în domeniul lemnului, a sticlei sau a energiei verzi. Şi nu în ultimul rând turismul. Apele termale din judeţul Vâlcea sunt foarte cunoscute la ambasada noastră”, a declarat ambasadorul RP Chineze.
De asemenea, primarul Emilian Frâncu i-a prezentat ambasadorului Beijingului şi alte proiecte de infrastructură care “ar putea fi atractive pentru investitori chinezi”.
“Avem de zeci de ani proiecte care sunt tărăgănate, cum ar fi calea ferată Râmnicu Vâlcea – Vâlcele sau culoarul IV de autostradă. Sunt convins că dacă s-ar apuca de aceste două proiecte investitori din RP China, ar fi rapid terminate. Îmi amintesc că atunci când am fost parlamentar şi am ajuns în Beijing, am văzut vreo 40 de macarale şi am înţeles că în câteva luni va apărea un cartier în apropiere. Asta este hărnicia poporului chinez”, a menţionat Frâncu.
Edilul Emilian Frâncu şi delegaţia chineză au făcut luni un scurt itinerariu în judeţ, în zonele industriale şi turistice, fiind însoţiţi de oameni de afaceri din Vâlcea. AGERPRES