Inlocuirea denumirii de rrom cu tigan,sau cu alta denumire care sa faca referire la originile lor.


Musafir

#276

2015-06-19 08:20

Tigan este o natie, nu este o jignire. Tiganii ar trebui sa se comporte astfel incat sa fie mandri de nationalitatea lor.
In plus, ar fi binevenit pe cartile de identitate sa scrie nationalitatea mamei si tatalui.

Musafir

#277

2015-06-19 08:47

Suntem confundati peste tot... nu-i corect... Sotia mea in strainatate fiind i s-a spus ca nu seamana a romanca, strainii erau de-a dreptul socati ca provine din Romania si ca vorbeste frumos si corect dpdv gramatical. La intrebarea ei "Dar cum credeti dvs ca ar trebui sa arat daca sunt romanca?" I s-a aratat o doamna_ era din Polonia respectiva, dar era bruneta si foarte creola.
Gh2

#278 Re: ai dreptate, dar

2015-06-19 08:55

#257: -  

 Revenirea la numele Dacia trebuie facuta oricum, indiferent de chestia asta cu denumirea de tigan!

Ar fi excelent, in sfarsit inaintasii nostri sa se poata odihni in pace... DACII NU AU MURIT, NU AU DISPARUT, doar si-au schimbat denumirea, au facut aceeasi prostie ca si noi.......... pe care era sa o repare catiova politicieni de bun simt la mica unire, dar au intervenit MASONII cu propunerea "Roumanie" (cacat pe batz........ nume care nu exista, nu existase nicaieri pana atunci in istoria noastra)


Musafir

#279

2015-06-20 19:18

TARA LOR DE ORIGINE ESTE,INDIA. IN LIMBA GERMANA SE NUMESC,TOT TIGANI ,NU STIU DE CE-I DERANJEAZA,DAR SE FACE CONFUZIE INTRE ,RROM---ROMANIA .

Musafir

#280

2015-07-20 06:40

schimbarea denumirii si confiscarea averilor. de ce nu se ia nimeni de tigani? de ce doar romanii trebuie sa plateasca impozite?

Musafir

#281

2015-07-20 12:51

Romul este o bautura si prescurtarea Romaniei in unele sporturi...si nu trebuie sa se confunde cu termenul de rrom. Rrom =Tigan,deci Tigan =Tigan.

Musafir

#282

2015-07-21 00:33

Pentru a renumi romanii de etnie tiganeasca, tigani asa cum au fost cunoscuti secole de-a randul.

In ultimele decenii tiganii au fost cei care au distrus cultura si traditiile Romanesti. Tot ei au fost cei care prin denumirea de rromi au fost confundati cu cetatenii Romani si au adus rusine peste hotare acestora.

Acestia au continuat stilul lor de viata si peste hotare asa cum au obisnuit in Romania: furand, inseland, violand si declarandu-se Romani autoritatilor. Exemple recente de prin toata Europa ar fi Anglia, Franta, Italia, Spania, Germania si nu numai.

Dorim renumirea lor la normal: tigani.


Musafir

#283

2015-07-22 08:42

Denumiea de tzigan a etniei este de natura istorica si este recunoscuta de majoritatea etniei. Denumirea de tigan este folosita si in tarile din Est si SE  ale Europei.

user

#284

2015-07-22 13:19

In cartea de identitate, la nationalitate in loc de rrom ,,tigan borat,, ar suna cel mai bine. Nu este doar parerea mea


Musafir

#285

2015-07-22 15:31

Sa se specifice in cartile lor de identitate ca sunt tigani de etnie rroma din Romania si acest lucru sa fie tradus in limbile de circulatie internationala pentru a nu se mai creia confuzia dintre tigani si romani si sa nu fim etichetati tiganii cu toti care iesim înafara tarii din cauza lor sa fie bine separati de restul populatiei romane ,propun sa se scrie cu majuscule eventual de alta culoare sa se deosebeasca tiganii de romani de cum dai cu ochii de CI-ul lor.

Musafir

#286

2015-07-22 18:40

Tigani se numesc nu rromi, nu stiu de ce ii ling atata in cur pe tiganii astia. De cand ii lumea si pamantu, tigani li s-au spus si asa trebuie sa li se spuna in continuare. Daca asta sunt


Musafir

#287

2015-07-23 13:45

Pentru asocierea continu-umilitoare intre roman-rom. Am trait personal momente dezgustatoare in tren sau aeroport in UE si Elvetia in momentul prezentarii pasaportului. Vamesul francez (avea langa el 4 zdrahoni de politisti) cred ca mai avea putin sa nu ma coboare din trenul Basel-Strasbourg pe mine (alaturi de fiul meu care lucreaza la Novartis) fiind simplu turist. M-am saturat de oraznicia acestei etnii de a se plia pe fibra noastra nationala. Indo-tigani sa-si spuna, ca de acolo au venit si nu suntem datori sa-i suportam sute de ani fara a se schimba un milimetru. Intr-un Muzeu in Elvetia am vazut o Expozitie cu carti si poze cu tigani de sute de ani in Europa, incercarea de a-i impropietari cu pamant, vandut a doua zi de tigani care au fugit, incercarea de a le da bani sa inceapa o activitate, multe alte ajutorari.I nutil, tot nomazi si oameni de nimic au ramas majoritatea dintre ei. Au recurs la pedepse drastice, inutil au fugit din tarile care nu mai voiau sa-i accepte si ne-am trezit noi cu ei. Dupa '89 majoritatea tiganilor din Europa au intrat pe teritoriul nostru unde puteau face absolut ce voiau, au fost expuzati din Franta, Germania, etc cu avioanele si li se faceau "acte de identitate" romanesti ca oricum nu stiau o boaba lb.romana. Ne-am pricopsit cu ei din cauza hotilor si banditilor de politicieni in frunte cu cel mai periculos individ, Iliescu, care i-a si gratulat cu numele de "rom". Rusine PSD. Singurul care s-a opus si a comentat problema a fost d-L Ministru de Externe Teodor Melescanu, el a prevazut dezastrul romanesc provocat de "rom'

Musafir

#288

2015-07-23 16:00

Confuzia creata dintre poporul rrom si poporul roman care se face uneori cu buna-stiinta de media din vestul Europei este regretabila și trebuie sa înceteze pentru ca nu ne face bine.

Musafir

#289

2015-07-23 22:35

Am 14 ani, sunt fotbalist si am anual turnee in alte tari.Nu vreau sa fiu confundat in alte tari cu Rromi(Tigani)

enache

#290 Am gasit cum se gasesc de fapt tiganii sau romii

2015-07-24 15:55

In Shahnameh – Cartea Regilor  – poem scris de poetul persan Ferdowsi se vorbeste despre un grup de 10000 de Iuris, persoane specializate in cantatul la lauta, provenite din India, care au fost alungati in lume de regele persan Bahram V pentru ca si-au mancat animalele oferite de acesta pentru munca pamantului.

Tiganii se numesc Iuris !!! 

bundy

#291

2015-07-28 20:19

Faptul ca dorim si cerem schimbarea numelui acestei etnii este pentru ca suntem cei mai indreptatiti sa o facem. Cei ce nu vor sa inteleaga acest lucru sunt cei ce vor sa creeze o stare conflictuala intre etnia majoritara reprezentata de romani si tiganii ce reprezinta inca o etnie minoritara.

Poate va vine greu sa credeti dar sunt si tigani care doresc o revenire la vechea forma sau la o alta pentru ca ei nu se pot identifica ca fiind romi, termen ce le-a fost impus de altii. S-ar putea ca aceasta petitie sa fie semnata si de tigani. 

Ce-i ce nu vor aceasta schimbare sunt in mod vadit politicienii (politruci, parlamentari, demnitari, guvernanti etc) pentru ca se gandesc mereu la capitalul lor electoral si la felul in care o pozitie sau alta i-ar putea folosi sa-si pastreze fundul in fotoliu cat mai mult timp. Dar toti acesti politicieni reprezinta cea mai urata ”etnie” in prezent din Romania si care ar trebui adunata in totalitate in lagare de concentrare si gazata cu Zyklon B.


Musafir

#292

2015-07-28 20:46

Extrem de suparatoare aceasta confuzie care se face. Grecia se opune si astazi recunoasterii denumirii statului Macedonia, care din acest motiv pe plan international se cheama Former Yugoslavian Republic of Macedonia (FYROM). Motivul: "Macedonia" face parte din patrimoniul cultural elen. Radacinile Rom/Roma oare nu fac parte din patrimoniul cultural comun roman si italian? La noi insa, cine sa se opuna? si aici nu e vorba de un stat, ci de un grup etnic! Rusinos!
Argumentul ca vezi-doamne, asa isi spun tiganii intre ei, romi, de asemenea nu sta in picioare: sunt o multime de state/popoare care isi spun intr-un fel, dar pe plan international sunt recunoscute sub alte denumiri: deutsch - german/neamt/aleman; elen - grec; Shqiperia - Albania; Suomi - Finlanda, etc. Confuzia este in mod vadit intentionata - oare cu ce scop?

Musafir

#293

2015-08-03 00:24

Mai corect asa sa nu mai avem noi de suferit din cauza țiganilor. Nu ar fi fost o problema astăzi daca Antonescu săracu ar fi terminat ce a început. Dar asta e încercam sa reparam ce mai putem daca mai putem ..!

Musafir

#294

2015-08-03 08:16

Am semnat aceasta petitie pt ca ascet nume a schimbat in rau imaginea romanilor si a romaniei pretutindeni in lume...

Musafir

#295

2015-08-06 00:58

Prosperitatea unui neam porneste de la liderii pe care ii promoveaza ! "Romanii au drepturi,sa le cerem pe 22 !" on YouTube
https://youtu.be/g5Lt2U4BiQI

Musafir

#296

2015-08-16 16:12

Am calatorit de multe ori in strainatate si nu de putine ori pana sa fiu cunoscut intr-un cerc de amici am fost considerat rrom , adica tigan , ceea ce este neadevarat ...
Statutul de tigan contine o puternica conotatie negativa chiar si la noi in tara ... Din pacate , personal sunt de acord cu aceasta conotatie cu toate ca se stie ca mai sunt si oameni buni in comunitatea tiganeasca ... Insa acestia nu sunt majoritatea !...

Musafir

#297

2015-08-17 16:50

Pentru că și eu am fost confundat cu tigan de două femei canadiene în zona "ligure" ltalia,noroc de mine că știu puțină franceză și le-am explicat diferența.

Musafir

#298

2015-08-18 19:15

Am multe dovezi sustinatoare faptului ca tiganii sunt o rasa non-umana, Nu o spun din rasism, nu vehement nu am nici o problema cu alte rase, o spun din propriile trairi, una ar fi aceea ca am trait sa vad familie de tigani dormind cu cainele mort sub pat de cate-va saptamani de zile si era vara, alta ar fi 3 oameni , romani de ai nostrii, se zbateau in chinurile mortii, ei fiind arsi de vii intr-un accident , iar tiganii treageau inelele, de pe degete, lantisoarele de la gat si cerceii din ureche, Asemenea exemple am trait eu si pot sa le expun , nenumarate cazuri, in general cunosc cel putin sute de mii de tigani si dintre ei nici unul om bun,,,un meserias de exemplu : electrician, strungar, sau un meserias intr-un anume domeniu,, concluzia : nu ii duce capul, mintea lor este mult prea tocita daca pot spune asa, inca una : Niciodata si niciodata nici un chirurg nu va putea inlocui o inima de roman cu una de tigan sau invers, macar vre-un oirgan vital deci reconcluzionam : tiganii NU sunt oameni !

Musafir

#299

2015-08-29 23:01

Legea 217/2015 nu este constituţională
Legea 217/2015 nu este constituţională
http://www.petitieonline.com/legea_217_nu_este_constituionala

Musafir

#300

2015-08-29 23:06

Toti cei care l-am votat pe Iohannis, in tara si mai ales diaspora, nu am facut-o doar impotriva lui Ponta. Am votat cu speranta ca vom avea un presedinte care ne va reprezenta cu demnitate, care va fi ascultat si respectat in lume, care va lupta pentru noi, cei din tara si pt noi cei din diaspora, sa nu mai fim “popor de mana a doua”, sa nu mai fim numiti “rromi” si tara noastra “rromanica”; sa fie recunoscuta munca si valoarea celor care au plecat peste granite, pt o viata mai buna, dar cei mai multi, pt viata, pt supravietuire, pt un loc de munca.